Schumacher Test Sınırlamalarından Şikeyetçi Değil

yazar:

kategori:

Takımlar geçen sezondan itibaren sezon içi test yapamıyorlardı ve sezon öncesi testler de bu yıl sadece dört grup test ile sınırlandırıldı.

Üç yıl aranın ardından Mercedes ile spora geri dönen Schumacher, takımların gelişim konusunda elde ettiği büyük deneyimlerle çok büyük test programlarına gerek olmadığını belirtti.

“Doğruyu söylemek gerekirse, bir takımın yeni teknoloji ile nasıl etkinliğini arttıracağı konusunda son üç yılda gösterdiği gelişim benim de test süresini biraz azaltmama neden oldu. Artık 2005’te olduğu kadar test yapmamıza gerek var mı bilmiyorum, neredeyse 100,000 km sürüş yapıyorduk, ki bu sürüşler neredeyse bize hiçbir şey kazandırmıyordu.”

“Burada ne kadar sürüş yaptımızı bilmiyorum, belki 10,000 km civarı ama çok daha fazla şey başardık kıyaslarsak.”

Schumacher sezon içi testlerinin yasaklanmasıyla daha sakin bir takvime sahip olduklarını ve bu durumun oldukça çekici olduğunu söyledi.

“Bu sene katılacağım 19 yarış var, daha az seyahat edecek ve evimden daha az süre uzakta kalacağım.”

“Yarışlara giderdim ve sadece iki ya da üç gün evde olurdum, sonra yeniden üç dört günlüğüne testlere katılırdık. Sonra bir gün ev ve yenide yarış hafta sonu. Artık durum daha düzenli olacak.”

“19 yarış var ve kendinizi duruma çok kolay uydurabilirsiniz. eskisine göre daha dengeli bir hayatımız olacağını düşünüyorum. Belki de geri dönmekten memnun olmamın nedenlerinden biri de budur.”

Schumacher, rakiplerinin testlerdeki kötü hava şartları konusundaki hayal kırıklıklarını da paylaştığını belirtti.

“Kötü hava şartları nedeniyle sanırım hiç kimse gerekli sürüşleri gerçekleştiremedi. Ne yazık ki bugün de yağmur yüzünden çok fazla zaman kaybettik.Sezon boyunca her zaman yağmur ihtimali olsa da siz her zaman gelişim için istikrarlı şartları tercih edersiniz.”


Yorumlar

  1. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    shumı bu sene ozledıgımız 2006 al shumı kapısması goruruz ınsllah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir