Schumacher: "McLaren Oldukça Güçlüydü"

yazar:

kategori:

Mercedes GP pilotu sezonun ilk yarışındaki güç dengelerinin nasıl olacağını bilemeyeceklerini tekrarlasa da McLaren’ın bugün güçlü göründüğünü kabul etti.

“Kuşkusuz bugün oldukça hızlı göründüler. Ama her şey kimin Bahreyn’e ne kadar performans taşıyacağına bağlı. Öğrenmek için beklememiz gerekecek.”

“Bahreyn için yapacağımız güncellemeler var ama yapacaklarımız diğerlerinin yapacaklarına oranla ne kadar iyi olacak? Bu çözülmesi zor bir bilmece.”

Alman pilot sezon öncesinde takımdaki atmosferin olumlu olduğunu ve parçaların yavaş yavaş bir araya gelmeye başladığını söylüyor.

“Genel olarak olumlu düşünüyoruz. Herkes sıkı bir çalışma içinde, bir şeyler üretiyoruz, test ediyoruz, mekanikerler için geceler uzun oluyor.”

“Gerçekten çok sıkı bir çalışma var ve hem burada hem de fabrikada sonuna kadar zorlayan herkese minnettarım. Bu yüzden muhtemelen şu anda herkes biraz nefes alabilmek istiyor. Ama bu çok az sürecek çünkü Bahreyn’e hazırlanmak için fazla zaman yok. Genel olarak performansımıza güveniyoruz. Parçalar yerine oturmaya başlıyor.”

Schumacher bugünkü seansta Hamilton ile pistte kendi kişisel yarışlarını çıkarmalarının kendisini eğlendirdiğini söylüyor. Hamilton ile Schumacher bugün uzun sürüşlerinde aynı anda piste çıkmışlardı.

“Eğlenceliydi. Geçişin mümkün olup olmayacağını görmek ilginç oldu. Ama tabii ki bizler sürüşlerimizin farklı noktalarında ve farklı lastiklerle olduğumuz için bu mümkün değildi. Bir noktada kendi pozisyonuma zarar verdiğimi düşündüm. Ona yol verdim ve geçmesine izin verdim. Böylece ben de pist üzerinde yapmak istediğimi yapabildim.”


Yorumlar

  1. Burada bahsedilen %100 hazırlık bakımından olmalı.Herşeyi bulunan ve gelişimini tamamlamış ve orta hızda bir araç geçen seneki gibi sezonu kapattırır.

  2. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    redbull bence sezon içinde geride kalacaktır. Onların geçen yılki büyük avantaja rağmen Mclarene oranla sezon boyunca gösterdikleri gelişim zayıftı bence.

    Mercedesin ümidi yeni difüzör. Denenmemiş bir difüzörün ilk yarışlarda galibiyet getirmesi mucize sayılır. Ama geliştikçe büyük ağırlık ortaya koyarlarsa şampiyonluk adayı olurlar. Aksi taktirde, üç yarışta 40-50 puan geriye düşerler ve de kalan sezonda yetişemezler.

    Mclaren yeni aracını agresif tasarlayacağını zaten açıklamıştı. Test videolarını da dikkatle izlediyseniz, Mclaren viraj sonrası hızlanmalarda oldukça hırçındı, yani agresif olduğu doğrulanmış oldu. Agresif araç, ağır yakıt yüküyle yarışların ilk bölümlerinde büyük ihtimalle lastikleri çabuk tüketecektir. Buda onların başladıkları yerden birkaç sıra geride finişe ulaşmalarına sebep olabilir.

    Ferrari ise hem boşken iddialı, hem ağır yükte lastikleri en iyi kullanan araç gibi görünüyor. Ama Alonso'nun "araç yüzde 100 e yaklaştı " açıklaması ürkütücü. Neden derseniz, yüzde yüze yaklaşmış araç demek gelişimini tamamlamış araç demektir. Oysa sezon içinde çok iyi gelişemeyecek araca sezon sonunda asla yer olmayacak.

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    ferrari-mclaren başa oynar diye düşünüyorum ve tabiki redbull'da bu iki takımı zorlar

    ancak gönül isterki ferrari ve mclaren arasında 2007 ve 2008 de olduğu gibi bir mücadele olsun

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Schumi Su anda araçların ne durumda oldugunu bilmiyor barcelona da mclaren cok guclu goründü bütün sartlar uygundu lastik secenekleri yakit yukleri nasildi bilinmiyor ancak su mclaren guclu oldugu kesin 2010 da ki ilk yarisi kazanma sanslari yuksek ancak bu yıl yakıt ikmali olmadigi icin stateji konusucak ve en hızlı pist stop yapan avantajlı olucak testlerde mc laren mercedes ferrari ve red bullun guclu oldugu gorundu bakalim bu sene bizi neler beklicek umarım Mclaren Ve Ferrari tampon tampona yarişir dileğim bu heyecan bu

  5. ye bizi schumi politika yap.sen erken galibiyet zor.olmak istediğimiz yerde değiliz diyorsun.nico herşey yolunda mercedes en iyisi.tek sorunumuz ayarlar diyor.brawnda mercedes iyi diyor.ben bişey anlamadım bu işten

  6. gelmiş geçmiş en iyilerden birisi değil, en iyisi, daha iyisi çıkana dek en iyisi schumacher…

  7. Geçemediği tek pilotsun Shumi!

  8. McLaren'in güçlü olacağını tahmin etmek zor değil. Mercedes motorlu 4 güçlü aracın birbiri ile mücadelesi oldukça izlenesi olacak. Formula 1'de çok uzun zamandır olmayan bir şey aynı motorlu 2 takımın birbiri ile şampiyonluk mücadelesi.

  9. schumi her ne kadar ilk yarışlar için kendini favori gösterip üzerindeki yükü ve baskıyı dağıtmak istese de, araçları gerçekten hızlı ve schumi de gayet formda. mercedes den ilk 3 bekliyorum.
    yalnız ferrari ve mclarenden bir ardım gerideler. ferrari ve mclaren daha önceden başladılar araçlarını geliştirmeye ve verimli dereceler elde ettiler.

    mercedes 2-3 yarışa kadar 1.cilik için savaşacaktır. yavaşlığı schumi nin performasıyla bir nebze olsun kapayacaklardır

  10. kaan kaanhan avatarı

    ilk yarışa getirilecek güncellemeler umarım başarılı olur ilk 4 sırayı kapatırız 😀

  11. ben 4 takım 8 pilotun içinde şu ana kadar zayıf performans gösteren görmedim.öte yandan sutil,kobayashi,petrov ve hülkenberg te iyi zamanlar yaptılar.

  12. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Schumi nin takıma adapte olması problem değil de takımın ona adapte olması belli bir süre alabilir.

    Takım onun etrafında ahenkli bir çalışmaya başladımı bu sezon dalya dememesi için hiçbir sebep yok.

  13. Ona yol verdim ve geçmesine izin verdim inş öyledir yaşlı kurt sen gelmiş geçmiş en iyilerinden birisisin 7 kere dünya şampiyonu demek dile kolay

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir