Massa: "Ferrari'nin Bir Avantajı Yok"

yazar:

kategori:

Bugün Barselona’da yüksek yakıt yüküyle turlar atan 28 yaşındaki Brezilyalı pilot günün en hızlı üçüncü ismi olmuştu.

“Sadece Barselona değil, tüm test günleri beni yeterince tatmin etti. Valensiya ve Jerez de. Yapmak istediğimizi yaptık ama zor ve rekabetçi bir sezon geçireceğiz gibi görünüyor.”

“Asla bir avantajımız olacağını, ilk yarışa giderken kolay bir galibiyet alacağımızı ummadık. Kesinlikle. Rekabetçi bir aracımız olmasını umduk ve olduğunu da düşünüyorum. Araç dayanıklı ve istikrarlı. Bu da sezona başlarken olmasını istediğimiz şey.”

“Biz hazırlık testlerinin şampiyonu olabilmek için burada değiliz. Araç üzerinde çalışmak, iyi bir şampiyona geçirmek ve şampiyonluk için mücadele edebilmek için buradayız.”

Massa, yeni takım arkadaşı Fernando Alonso ile de oldukça uyumlu çalışabildiğini söyledi.

“Herkesle ilişkim oldukça iyidir. Takım arkadaşlarımla hiçbir zaman bir sorun yaşamadım.”

“Fernando ile de sorun yaşamayacağıma yüzde yüz eminim. Birlikte oldukça iyi çalışıyoruz ve önemli olan bu.”

“O zeki biri ve takım için önemli olanın harika bir araca sahip olmak olduğunun farkında. Ben de öyle düşünüyorum ve bu yüzden birlikte çalışıyoruz.”


Yorumlar

  1. mephistofeles  avatarı
    mephistofeles

    forza ferrari asfaltı ağlatın beyler

  2. bence ferrarinin en büyük avantajı sensiz felipe :-)hep böyleydi şimdi de böyle olacak 🙂

  3. gönül ister alonso şampiyon olsun.ama benim gibi diğer pilot tarfatarlarıda aynı düşünceye sahiptir mutlaka.bence hepimiz bu sene alonsoyu destekleyelim.ondan sonraki senelerde diğer pilotları sırasıyla destekleriz.hem böylece aramızda hır gür olmaz nasıl fikir ama:)

  4. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Bence pol pozisyonu avantajı yoksa da, ağır depoda Ferrarinin lastik dayanımında tüm takımlara göre avantajı var. Ayrıca 19 yarışın belkide 19 unda bile farklı farklı araçlar en hızlı olacak. Onun için, hiçbir takımdan duble beklemiyorum ama, duble yapan bir takım bile olsa, bir sonraki yarışı kazanacaklarının hiçbir garantisi olmayacak. Büyük olasılıkla, Şampiyon son yarışın sonlarında belli olacak.

  5. Diğer sitede benzer haberin altındaki son paragrafta Massa ya ait olan güzel ilginç bir paragraf var.Aynen şöyle yazıyor:"Çok zeki biri ve otomobili hızlandırmak için neler yapacağını iyi biliyor."
    Alonso ile Massa nın laf dalaşına gireceklerine dair düşünen insanlara katılmıyorum.Alonso yokluğun ne olduğunu görmesi ve Massa nında kazanmanın sınırlanrını bilmesi açısından çok tecrübe sahibi oldular.İkiside bu sınırlar dahilinde önce başka takım ve pilotlarıyla sonrada kendileriyle mücadele edeceklerdir.
    Araçların birbirlerine biraz yanaşmaları sonucu pilotajın kalitesi ön plana çıkacakdır.Zatan bizim istediğimizde pilotların mücadelesi.Herkese başarılar diliyorum.

  6. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    kızmayn ama arkadaşlar bence ferrari mclaren ve redbulla orana azda olsa daha hızlı. alonso cok emin konustu. mcalrende cok güclü ama ben yinede biraz daha önde gibime geliyor daha fasal tur attık testlere daha ii basladık kesn biraz fark vardır

  7. Allah yolumuzu açık etsin. elimizden geleni yapıp test sürecini en verimli haliyle kullanmaya çalıştık. massa testler boyunca 851 tur atmış. planlanan her şeyin uygulanmış olması, ve sonuçların da tatmin edici olması çok güzel. bunun yanında kaza sonrası sorgulanmayı bekleyen performansı da en az kaza olmamış zamanlardaki kadar başarılı. artık yapılacak şey, elde edilmiş yüzlerce veri üzerinde çalışıp bahreyn'e kadar masa başında da gelişmeye devam etmek. felipe'ye, alonso'ya ve çok şey beklediğim F10'a başarılar..

  8. herkesin bnce ortak görüşü 4 takımın aralarında ki fark saniyenin yüzde biri kadar az.işte bu noktada bnce birazda pilotaj giriyo.pilotların çok iyi olmaları gerekiyo lastik koruma konusunda ve konsantrasyon konusunda.ferrarininde massa ve alonso gibi mükemmel pilotları olduğu için bnce rekabet için hiç bi engel yoq.

  9. Gönlüm seninle ve Schumi ile.. Yolun açık olsun.

  10. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    aralarında fazla fark yok butun takımlar aynı 0.1 sanıye ıcındeler yarısta buyuk cekısme olucagına emınıım ve tekrar soyluyorum redbull ferrarı mclaren cok fazla yakınlar pılot factoru olacaktır yarısta

  11. o değilde.massa hepimize kalp krizi geçirtecektin…..umarım senin için herşey olur.gridin en karizmatik değil ama en sempatik pilotu.

  12. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Seninle geçinemeyen insanda bir problem vardır kesin.

    Entrikaya bulaşmamış ender f1 pilotlarından.

  13. "Biz hazırlık testlerinin şampiyonu olabilmek için burada değiliz. Araç üzerinde çalışmak, iyi bir şampiyona geçirmek ve şampiyonluk için mücadele edebilmek için buradayız."

    "Herkesle ilişkim oldukça iyidir. Takım arkadaşlarımla hiçbir zaman bir sorun yaşamadım."

    "Fernando ile de sorun yaşamayacağıma yüzde yüz eminim. Birlikte oldukça iyi çalışıyoruz ve önemli olan bu."

    umarım herşey iyi olur.

  14. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    go cocuklar 🙂 hadi bahrenyi alalım :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir