McLaren, Arka Kanadı Konusunda Rahat

yazar:

kategori:

FIA teknik delegesi Charlie Whiting, bu hafta sonu Bahreyn yarışı öncesinde MP4-25’in arka kanadını inceleyecek.

Red Bull Racing, McLaren’in, düzlüklerde arka kanadını, belki de kokpitten de pilotlar tarafından kontrol edilebilen bir sistemle, etkisiz hale getirdiğini ve avantaj sağladığı yönünde şüphelerinin olduğunu belirtmiş ve FIA’dan açıklık getirmesini istemişti.

Whiting, normalde Woking’de geçen hafta inceleme yapacaktı ama uçuşundaki sorun nedeniyle bunu ertelemek zorunda kalmıştı.

McLaren’in idari sorumlusu Jonathan Neale, herhangi bir sorun olmayacağı konusunda takımın kendinden emin olduğunu söyledi.

Neale: “Charlie memnun kaldığını söyleyecektir, tam da bizim bu süreçte amaçladığımız şekilde. Sao Paula’dan ayrılırken uçuşunun ertelenmesi üzücü.”

“O ve diğer FOTA takımı üyeleri ile bu işi İngiltere’de bitirmek iyi olacaktı ama yine de bu konuda oldukça rahatız”

“Domenicali ve bazı diğer takım başkanları ile görüştük. Şüphesiz herkes netliğe kavuşmasını istiyor. Diğer takımların gelişimi ile aynı işleri yapıyoruz. Bu konuda herhangi nahoş bir şey yok. Aracımızın yasal olduğu yönünde kendimize güveniyoruz”

Neale, eğer inceleme sonucunda beklenmedik bir sonuç alınması durumunda da B planlarının bulunduğunu söyledi.

Neale: “Çarpıcı bir şekilde farklı bir pakedimiz yok. Ama o gün, hakemlerin ne yapacağını asla bilemezsiniz. FIA’dan, şeffaflık çerçevesinde mümkün olan en iyi tavsiyeleri aldık”

“Eğer hakemler farklı şekilde değerlendirirse, yarışlara gitmek yine bizim görevimiz. B planımız var ama buna pek çaba harcamadık, kullanılmasını beklemiyorum.”

Neale ayrıca Red Bull’un, McLaren’in aracında ne yaptığını tam olarak anladığından da şüphe ediyor.

Neale: “Oldukça iyi bir fikrim var. Adrian’ı (Newey) tanımamla birlikte, aracımızda ne olup bittiği konusunda iyi bir fikre sahipler. Tam olarak ortaya çıkaramayacaklar ama yakın olacaklar”

McLaren, Bahreyn için bazı yeniliklere de sahip olacak ama asıl paket Barselona’ya saklanıyor.

Neale: “(Yenilikler) Düşük seviyede. Gece ve gündüz gibi değil. Pitstoplarımızın verimliliğindeki ayrıntılar üzerine çalışmaya devam ediyoruz”

“Araçta bir veya iki küçük aerodinamik gelişim olacak ama araç, Barselona testlerinin sonundaki gibi olacak. Bazıları difüzör civarında… sidepod kanatları için ne yapacağımıza daha karar vermedik. Önümüzdeki yarışlar için normal bir cephaneliğimiz var”


Yorumlar

  1. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    Bu konuda ağız birliği etmiş olmaya gerek yok, zaten ortada herhangi acınma politikasıda yok.sadece gerçekler var. geçmişte ne dolaplar döndüğünü herkes biliyor. Yoksa sen o sıralarda derin uykudamıydın veya dünkü çocuksunda haberin yok. Dalaveranın paşababasında ağababasıda senin takımındır. Geçmişte defalarca yaşanmış McLaren veya Mercedesin bulduğu yenilikler baskılar sonucu yasak edilmiş ama bunları senin yaşamamış olman hiçbirşeyi değiştirmiyor çünkü sen daha dün gibi açıklanan Fia-ferrari arasındaki dalavera gizli anlaşmaları bile unutmuşsun. Yakın zamana kadar Resmi Fia destekli olduğunuz tescillendi(bundan sonrası içinde yer hazırlandı) dolasiyla bunları ha akvaryumdaki balık görmüş ha sen farkı yok. Hafıza yönünden benzer canlılar olduğunuz için.

  2. Hani diyorlar ya… Charlie nin uçağı rötar yaptıda inceleme yapamadı diye… sakın haa incelemiş olupda ters çıkmış bir kararmünASEbetiyle bir zaman boşluğu oluşturma olarak değerlendirilebilinirmi…

  3. Valf gibi akışları kontrol etmaya yarayan bir tertibat yoksa ve bu tertibatın yerine dışardan bir hava sistemini havaperdesi gibi kullanıpta bu işelmi yaptırabiliyorlarsa araç legal gözükebilir.Tertibat çözülüpde açıkları görülürse işde o zaman ne söylenebileceğini merak ediyorum.
    McLaren taraftarları el birliğiyle ağız birliğine geçmiş olacaklar ki bir acınma politikasıyla dewam ediyorlar.Yok FIA bize basar cezayı,yok biz yapmışsak bizi engellerler misali… belkide McLaren in dalaveralarını ancak bu şekilde engelleyebiliyorlar.
    McLaren in sistemine en çok itiraz eden RedBull olmakla birlikte sanırım en umursamaz davranan Ferrari olsa gerekFerrari nin bu umursamaz tavrı dikkat çekici…

  4. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Nedense Ron Dennis'in Sözleri Aklımdan Cıkmıyor
    "Güçlü Oldugumuz Için Zorluklar Çıkartıldı" 2 Gün Kaldi Bakalim ….

  5. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    "hakemlerin ne yapacağını asla bilemezsiniz"

    Bunda bilinemeyecek birşey yok.

    konu McLaren olunca sonuç belli.

    -Reno casusluk yapar hafif bir uyarı alır. bir daha yapma yaparsan ….
    -Brawn kimlerine göre kuralları fazla esnetmeiştir. sonuç kuralları iyi yorumlamışlar oldu.
    -örnekler çoğaltılabilir.

    Kısacası McLaren eğer iyi bir iş çıkartmışsa bu avantaj kesinlikle elinden alınacktır.

  6. Neale ,geçen sene haricinde bu kelimeyi genelde kullanan birisidir.Lowe,Neale çok kaliteli teknik adamlardır.Cepleri dolu olmasa daha az konuşan insanlardır.
    Havayı yönlendirme yada açıp kapama gibi bir sistem varsa McLaren in işi zor.Diğer durumlarda zaten legal olarak ilan edilecekdir.Ayrıca Legal olarak ilan edilirse… buradaki bazı insanların dediği gibi sistem çok kolay kopye edilemeyecek durumdadır.

  7. "Önümüzdeki yarışlar için normal bir cephaneliğimiz var"

    Mclaren işi iyicene abarttı arakdaslar , cephanelik filan yakında aracın üstüne yere basmayaı arttırsın diye top filan yerleştirirler .a.a..a

  8. alonsomassa avatarı

    barcelona da zaten hemen herkes yeni bir araca sahip olacak.veya çok büyük güncellemeler olacak.
    mclarenin kanadınında
    ferrarinin yarığınında sorun olacağını sanmam.zaten bunlar illegal değil artık sınırların üstündeki ince çizgide dolaşmaktır.buda gerçekten çok ama çok ince bir çizgi.

  9. ''sidepod kanatları için ne yapacağımıza daha karar vermedik. Önümüzdeki yarışlar için normal bir cephaneliğimiz var"

    adam cool:)

  10. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    tebrikler mclarene herzman ilginc çözümler buluyorlar gelişimde cok ii olduklarını biliyoruz gelişimde ferrari mclaren ve renaultn üzerine tanımam :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir