TRT F1 Yayınında Yenilikler Olacak

yazar:

kategori:

TRT geçen seneki tecrübesizliğe rağmen Türkiye’deki F1 yayınını bir adım ileri götürmeye çalışmıştı. Bir çok Türk Formula 1 sever, Serhan Acar’ın sunduğu yarış yayınından memnun olsa da ilave programların yeterli kalitede olmamasından dolayı şikayetçiydi.

Bu sene TRT yayınlarında seyircilerin taleplerine göre bazı değişiklikler ve yenilikler göreceğiz.

Kendi internet sitesinde açıklama yapan Serhan Acar “Bu sene için geçen yılın sonunda oluşturduğum rapordaki pek çok şey dikkate alındı.”

“Önemli değişiklikler arasında, yarışları sürekli sabit muhabirlerin takip etmesi, yayının yarıştan bir saat önce stüdyodan başlaması, seyircilerin konuk olarak katıldığı programlar, Limit Yok’un Cuma gecelerine kaydırılması, daha çok teknik paket ve ilgi çekici röportaj yapılması ve olabilirse eğer, sezonun ilerleyen yarışlarından itibaren her yarıştan canlı röportaj – padok çekimi vs girmesi var.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ya trt bu sene müthiş iş çıkardı F1 trt de izlenir

  2. bekliyoruz

  3. Hakan sıralama turlarının tekrarını trt 3 ten 00.30 da izleyebilirsin 🙂

  4. hakan özcan avatarı

    arkadaşlar sıralama turlarını internetten izleyemedim .tekrarını izleyebilme şansım varmı yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler…

  5. umit isbilen avatarı

    umarım yarın geçen yılki gibi ilk yarışta şifreleri girme zart zurt problemi çıkmaz, çok sinir olmuştum….

  6. değişiklikler iyi olmuş ama birçok arkadaşımızın da dediği gibi antrenmanlar da yayınlanabilirse tadından yenmez 🙂

  7. evet yaw siyah grafikler çok güzel olmuş beyaz sıktıydı gerçekten.ama olsun ne renk olursa olsun izlerim Formula 1'i. 🙂

  8. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Trt'den tek bir isteğimiz var spikersiz de olsa TRT3'ten antrenmanları yayınlasınlar öncesi programı sonrası progmaı önemli değil :)Ayrıca grafikler harika olmuş Kim yaptıysa ellerine sağlık sıkılmıştık beyaz grafiklerden siyah tutku katmış 🙂

  9. Poyraz Savcı ve Okay Karacan sanki birbiriyle cok tartisiyorlar.TRT Alman RTL kanalarindan ornek alsin.Gecen sezon ilk 5 yarisi Kosovadan izleyemedik,yok sifre,yok bilmem ne…surekli problem iste.Insallah bu sezonu problemsiz izleris.Pilotlar kendi ekipleriyle telsizden konustuklari zaman sunucu sussun ki bizde pilotlari duyabilelim.Bi de reklamlar daha kisa surse cok daha iyi olurdu

  10. Arkadaşlar 16:9 un insan gözüne ters olduğu söylenir. İnsan gözünün görme açısına en yakın oran 4:3 müş yani tv leri boşuna o formatta yapmamışlar.( Ben değil uzmanlar diyor 🙂 Ama bu hd olayı biraz farklı sanırım hd standardı 16:9 muş. O zaman ilerde tüm yayınlar mecburen 16:9 olacak.
    Okay karacan a gelince ben beğeniyorum kim ne derse desin

  11. Sanki biraz bizim difüzere benziyor özellikle orta üst kısım alonsomassa arkadaşım.Bakalım tahminlerim doğru çıkarsa şampiyonluk yolunda biz ve mercedes çakişiriz.Bu arada bizim yeni somunlarımızın sadece kolay lastik çıkarıp takmada değil ayriyetten extra soğutucu görevi gördüğü tahmin ediliyor.Valla yasak sınırını sonuna kadar zorluyor takımlar.

  12. alonsomassa avatarı

    feel_it dostum ben bekliyordum.diğer 3 takımının difizöründen çok farklı değil.eh normal.bakalım 0.2** geridelerdi muhtemelen yakaladılar.

  13. arkadaşlar ben bu kadar fark beklemiyordum 2 difüzer arasında.Demek doğruymuş.Zaten belliydi geçen seneki difüzeri kullanan tek takımdı.Büyük ihtimalle şampiyonluk mücadelesinden dolayı yetiştiremediler testlere.Buda bize ne kadar ince eleyip sık dokuduklarını gösteriyor.2 difüzer arasındaki farkları görebilmek açısından aşşağıdaki linkleri veriyorum 1.link barcelona testlerinden 2. link bahrainden
    http://motorsport.nextgen-auto.com/gallery/index.php?iID=5441
    http://motorsport.nextgen-auto.com/gallery/index.php?iID=7952

  14. Buyurun arkadaşlar…İşte size MErcedes gp nin yeni difüzörü afiyet olsun hepimize:))))
    http://motorsport.nextgen-auto.com/gallery/index.php?iID=7972

  15. mclaren bak ben bunu unutmustum acikcasi. hd'yi falan gectim daha oturmamis ulkemizde ama 4:3 artik cok demode geliyor bana. 16:9 olmasi cok daha iyi olur yayinlarin…

  16. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    OKAY KARACAN KÖTÜ BİR YAYINCI DEĞİL Kİ, KALSIN BENCE. SERHAN ACAR'A ZATEN LAF YOK.

    İnşallah bu haftasonu geçen yıl olduğu gibi habersizce "şifre" yazısıyla karşılaşmayız. geçen yıl 28 mart'ı unutamıyorum hâlâ. aranızda hatırlayan var mı?

    CUMARTESİ GELSİN DE (HER NE KADAR KİMİ'SİZ DE OLSA)SEZONA BAŞLAYALIM ARTIK YA!!! 🙂 … çok mutluyum sezonun tekrar başlayacağından dolayı. inşallah bu yıl her anlamda güzel bir yıl olur.

    tüm f1severlere Taşucu'ndan iyi akşamlar. 🙂

  17. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    HD ve canlı renk ayarında TRT istiyoruz:p şu an ki gibi doğal olmasın

  18. hepsi iyi hoşta 16:9 yayın formatına geçilsin istiyorum ben artık :))

  19. evet kadir maalesef oyle. bende davetiye olursa -ki power user'im birkac ayda anca 1 tane- paylasirim forumda 😉

  20. alonsomassa avatarı

    hmm side by side.birde onu uzata uzata söylüyor.evet gerçekten güzel anlatıyorlar.işte jonathan bir gün izlersen wtcc yi anlatan arkadaşları eminin hak verirsin güzel yapıyorlar.serhanın teknik bilgisinin yanında birde işin show yönüne odaklı biri hoş olur.

  21. katafalk kaya…
    o dediğin şahıs birde ingilizcem yoktur ama araçlar yan yana geldiğinde sayd bay sayd diye bağırıyor heyecanla(yazılışı side by side olsa gerek) oda çok hoşuma gidiyor. diğer dillerde beş para etmez bazı kayıtlar var elimde ingilizcesini bulmaya çalışıyorum. okayın anlatımını beğenmiyorum. serhan acar gerçekten iyi. trt ye geçince çok endişelendim. kendi bünyelerinden adamı uyutan bir spiker koyacaklar diye. şükür ki trt kendini aşmış.

  22. katafalk kaya herhalde biliyorsundur arena-tr davetiye olmadan üye almıyor..Bi ara açtılar üyelikleri ama ben yakalıyamadım 😀

  23. alonsomassa avatarı

    jonathan okay karacanda webbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbberrrrrrrrrrrrrrrrrrroooooooooooar diye bağırmıştı…..

    sonuçta heyecan katmak için tabiki bağırır ancak okay karacan orada muhtemelen ben ne yaptım demiştir. ben eurosporttaki wtcc spikerlerinden birinin serhan acarın yanında iyi olacağını düşünüyorum.onur salman mesela yada darhan.

  24. alonsomassa avatarı

    jonathan okay karacanda webbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbberrrrrrrrrrrrrrrrrrroooooooooooar diye bağırmıştı…..

    sonuçta heyecan katmak için tabiki bağırır ancak okay karacan orada muhtemelen ben ne yaptım demiştir. ben eurosporttaki wtcc spikerlerinden birinin serhan acarın yanında iyi olacağını düşünüyorum.onur salman mesela yada darhan.

  25. "gooo" diye bagiran adam james allen. onceden martin brundle ile itv'deydi. sonra hangi yil unuttum ama bbc'ye gecti. agzini kivirir gibi konusan adam martin brundle. eski bir f1 pilotu (oyle dandik bir pilot degildir, podyumlari da var.) ve muthis bir spiker.

  26. raikkonen harika bir start aldı…bu sözünü unutamam serhan acarın. çok iyi bir sunucu. birde emule den indridiğim yarışlarda ingilizce yayın yapan bir kanal var kimse artık. ordaki spikerde start verilince goooo diye bağırıyor çok hoşuma gidiyor. formulanın birçok şeyi güzel. ne acıdır ki toplumun büyük kesimi anlamıyor f1 den. üstelik araç kullanmasına rağmen.

  27. Yarış önceleri kaliteli yayın yaparlarsa, çoğu kişiyi yarıştan önce RTL'yi açmaktan kurtarırlar. TRT yarışlar sırasında oldukça iyiydi, bunu haftasonu geneline taşırlarsa ve RTL – BBC kalitesine yaklaşırlarsa ne güzel olur.

  28. Hmmm çok teşekkürler bende aynısını düşünüyorum.Bu sezon her açıdan çok çekişmeli, bol kazalı ve heyecanlı olacağa benziyor 🙂

  29. bu arada kaciranlar daha sonra trt cekimlerini bazi torrent sitelerinde bulabilirler. arena-tr'de biri upload ediyor diger siteleri bilmiyorum. sonucta tekrarlar trt 3'te verilecek ve onu uyduda sifresiz izlemek mumkun degil kirmadan 🙂

  30. İnternetten trt doğu paketi frekanslarını bulup onu girdikten sonra uydudan izleyebiliyorsunuz…Bu sene ki yarışları DVR kayıt cihazı alıp onla kaydetmeyi düşünüyorum..O olmazsa anytv adlı programla trt 1 naklen yayını ve birçok kanal yayını yapıyorlar onla kaydedebilirim..

  31. Frekansları buldum 😛 trt doğu paketindeki trtnin frekansını değiştireceğiz değil mi ?

  32. katafalk kaya teşekkür ederim yardım ettiğin için 🙂 Yanlız ben o sitede trt doğu paketini bulamadım 🙁

  33. racingotem bende senin gibi uydu kullanıcısıyım yarışları normal anten ile izledim.TRT'nin şifreli yayın yapacağını düşünüyorum.Yayın hakkı meselesi yüzünden onlarında eli kolu bağlı.Aslında arkadaşlardan biri şifreyi söyleyebilirse yarışları uydudan izlemek harika olur açıkçası 🙂

  34. trt 1 icin oyle kirma vb islemlere gerek yok. turksat in sitesinden trt dogu paketindeki frekansa ayarlarsan sifre olmaz rahatca izlersin 😉

  35. alonsomassa avatarı

    umarım bir sorun olmaz yine.

  36. arkadaşlar ben uydu kullanıyorum tv de ve bildiğiniz gibi şifreye girdi ilk yarıştan itibaren geçen sene bende şifreyi bulana kadar ilk 5 yarışı izleyemedim net olarak, antenli tv ile izledim bu senede trt şifreli yayın yapacakmı veya şifreyi değiştirecekmi lüttfen yarrdım edin

  37. Antreman turlarını yayınlayamıyor sebebi ise Fia nın oyle bir anlasması var diye biliyorum antremanları tek canlı yayınlayan kanal internet üzerinde ve sadece ingiltereye yayın yapıyor ITV sanırım ama genelde çeşitli linkler antreman sırasında siteden veriliyor .

  38. alonsomassa avatarı

    bu arada sürekli olarak yeniden giriş yapmak zoruda kalıyorum ve az önce kendi nickimin yerinde levent oğuzhan diye bir nick vardı çıkş yaptım kendi nickimi yazdm.bir sorun mu var sitede?

  39. alonsomassa avatarı

    yayın saatleri belli.trt de 1 saat öncesinden başlıyor.cumartesi sıralamalardan sonra,pazar 10 da gp 2 var.bunlar canlı yayınlar.

    tekrarlarına gelince gece geç saatlerde.umarım hepimiz canlı yayınları izleride tekrarı sadece işin kaymağı yerine geçer.

    rtl ise cumartesi antremanları canlı veriyor.daha sonra schumi özel programı,sıralam öncesi mini bir program+sıralamalar ve sonrasında 15dk lık genel değerlendirme.

    pazar rtlinde ise schumi programı (aynısımı bilmiyorum)program,araçların piste çıkmasıyla birlkikte grid yayını (tsi 13.30) yarış,kupa töreni basın toplantısı,gün yorumu ve bir sonraki yarışla ilgili magazin programı var.

    menümüz uzun ve güzel.umarım harika bir hafta sonu olur hepimiz için her açıdan

    bu arada f1.com a register olamıyoruz url hatası veriyor.acaba testlerdeki sistem cuma antremanlarıdada geçerli olacakmı sitede?

  40. alonsomassa avatarı

    yayın saatleri belli.trt de 1 saat öncesinden başlıyor.cumartesi sıralamalardan sonra,pazar 10 da gp 2 var.bunlar canlı yayınlar.

    tekrarlarına gelince gece geç saatlerde.umarım hepimiz canlı yayınları izleride tekrarı sadece işin kaymağı yerine geçer.

    rtl ise cumartesi antremanları canlı veriyor.daha sonra schumi özel programı,sıralam öncesi mini bir program+sıralamalar ve sonrasında 15dk lık genel değerlendirme.

    pazar rtlinde ise schumi programı (aynısımı bilmiyorum)program,araçların piste çıkmasıyla birlkikte grid yayını (tsi 13.30) yarış,kupa töreni basın toplantısı,gün yorumu ve bir sonraki yarışla ilgili magazin programı var.

    menümüz uzun ve güzel.umarım harika bir hafta sonu olur hepimiz için her açıdan

    bu arada f1.com a register olamıyoruz url hatası veriyor.acaba testlerdeki sistem cuma antremanlarıdada geçerli olacakmı sitede?

  41. Serhan Acar'a söylenecek söz yok.İşini harika yapıyor.Önerdiği fikirler çok güzel umarım hepsini hayata geçirmeyi başarırlar.Mesela bu hafta antremanları ve sıralama turlarından hemen sona pilotların verdiği röportajları yayınlasalar süper olurdu.Keşke Okan Karacan ile devam etmeselerdi.Adam doğru dürüst ne basını ne de konuşacağı konuyu takip ediyor.Pozraz Savcı bir soru soruyor bilmiyorum takip etmedim edalarında cevpalar veriyor.Ntv döneminde zannediyor kendini.Saçma sapan bir ülke lafını sayıyorum bile.Bu arada Trt WRC'yi de yayınlıyor sanırım TRT 3 de Meksika rallisinin özetini verdiler daha sonra TRT de reklamını yaptılar :S tek sorun yayın saatlerinin belli olmaması

  42. alonsomassa avatarı

    serhan acarın yanına darhan ırak olsa çok iyi olur.

  43. inci incili avatarı

    izlenebilirliği artırmak için değişiklikler yapmaları güzel. hiç değilse kayıtsız kalmadılar. yarış serhan acar'ın anlatımıyla gayet izlenir, güzel bir yayın oluyordu ama diyer programlar neydi öyle. reklamlarıda bir düzene koyarlarsa iyi olur. ya hiç reklam varmiyorlardı ya da 10 dakika reklam veriyorlardı yarış içinde.

  44. TRT Antremanlarıda yayınlasa çok güzel olur aslında ve F1 Kulubü programının süresi uzun olsa+ poyraz savcı ve okay karacanı kesinlikle istemıyorum!!!

  45. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ve bence gece 1 gıbı yarısın tekrarını koyarlarsa ıyı olur kacıranlar ıcın cok ıyı olur cnn turk bunu yapıyodu trt1 veya 3 fark etmez ama bellı olsun bazen bakıyorum trt3 te yarıs tekrarı var bazen saat 5 te verıyolar yanı bellı bı saatı olursa mukemmel olur hem kacıranlar ızlemıs olur kı bu muhtesem organızasyonu herkes bırkere daha ızler gıbıme gelıyo oyuzden tekrarını vermelerını ve hangı kanalda hangı saatte oldugunu yarıs bıttıkten sonra soylerlerse mıyı olur

  46. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bence de ıyı olucak gıbı bırde poyraz savcı sutılden okayda fısıcelladan az bahsetseler daha ıyı olur gıbı onların adamını ovmelerını duymak zorunda degılım ortadan bı sunum ve yarısın keyıflı anları konusulsun dılegıyle

  47. cnnturk ten bizi kurtardıkları için öncelikle TRT ye çok teşekkür ederim… 2009 sezonunda TRT gayet başarılıydı fakat serhan acar ın dediği gibi limit yok programı daha fazla formula 1 içeriği olmalı futbol yorumu gibi olmamalı diye düşünüyorum…
    Serhan Acar'a diyecek bişey yok zaten adam tek başına herşeyi fazlasıyla yapıyo… TRF1 e de ayrıca teşekkür ediyoruz… ve sizleri seviyoruz takipteyiz 😉

  48. soyle martin brundle gibi hem isin icinde olan birileri yaris baslamadan once grid'de gezse super olur. su serhan asker'in schumi'ye sordugu sorular gibi neydi o oyle, oyle olacaksa hic olmasin. serhan acar bu isi de layiki ile kivirabilir ancak zamani olur mu veya yapar mi bilemem. fazla goz onunde olmak istemiyor bence. spikerlik daha cok hosuna gidiyor sanirim bir ara oyle bisi okumustum kendi forumunda…

  49. Valla TRT geçen sene yayın konusunda fena değildi.Eskiden Cnn Türk sürekli reklam koyuyordu.Bu konuda TRT oldukça az reklam aldı.Eksikliği ise bence yayınların öncesinde ve sonrasında programların yeterli olmaması ve yarış öncesi canlı röportajlar vs. Birde Yarışlarla ilgili trt sitesinde kapsamlı bir formula 1 sitesi, yaparsa tadından yenmez valla.Serhan Acarıda çok seviyoruz

  50. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    okay karacanda yayın yapmazsa mükkemel olacak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir