Alonso "Çok Özel" Günü Kutluyor

yazar:

kategori:

Çifte dünya şampiyonu, Red Bull pilotu Sebastian Vettel’in aracıyla problem yaşaması sonucunda liderliği aldı ve takım arkadaşı Massa ile arasındaki farkı da açarak rahat bir zafer kazandı. 2008 Fransa Gp’sinden sonra Massa ile birlikte Ferrari’ye dubleyi getirdi. Bu galibiyet Alonso’nun 2008’den sonraki ilk galibiyetiydi.

Alonso yarışın başında iyi start aldığını söyledi ve bundan memnuniyetini dile getirirken yarış zaferini de Ferrari takımına adadı.

Alonso: “Benim için çok özel bir gündü. Tekrar podyumda yer almak her zaman çok özeldir ama bunu Ferrari ile yaşamak daha da özel. Takımın ardında bir tarih var. Bir pilotun bütün beklentisi bir gün Ferrari’de sürüş yapabilmektir.”

“Karşılıklı ilişkilerin sonucunu görmek adına bundan daha iyi bir yol yok. Ferrari dünyadaki en iyi takımdır. Kış boyu çok sıkı çalıştık ve çocuklar kış testlerinde gerçekten iyi iş çıkardılar.

“Şu anda daha bir şey yapmadık. Sadece ilk yarışı kazandık ama ilk iki sırayı almakla Maranello’daki çocuklara hak ettiklerini vermiş olduk. Çünkü onlar bu harika aracı bize verebilmek için gece gündüz çalıştılar.

“Bu ilk zaferi İtalya’daki bütün insanlara, buradaki mekanikerlere ve Montezemolo’ya adıyorum. Sonuç gerçekten çok ama çok iyi.”

İspanyol sürücü sabırlı olduğunu ve önlerinde hala uzun bir yol olduğunu söyleyerek 2010 yılına iyi bir şekilde başladıklarını söyledi.

Alonso: “Bence bu fazla önemli değil. Her zaman aynı şeyi söylüyorum, ilk üç dört yarış hiçbir şey için kritik değil. Kurallara, lastiklere ve yarışlara alışabilmek için sağlam puanlar almamız gerekir.”

“Artık çok daha fazla puan var ama ilk yarış şampiyona için kritik değil. Burada bulunmak güzeldi ve bu araca sahip olduğumuz için memnunuz. Bence şampiyonluğa giden yol sezon boyunca savaşmaktan geçiyor. İyi bir temele sahibiz ve hala çalışmaya devam etmeliyiz. Şimdi zorlama zamanı.”


Yorumlar

  1. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    massa ya 2. pılot dıyemıyorum ama alonsoyla arasında baya fark var nasıl olacak bılmıyorum kımıye 2 yıl ustunluk kurdu ama bakalım dıger yarıslar alonso massa nasıl olucak ?
    ama dedıgınız gıbı massa baska takıma gıderse yada ferrarıde alo yerıne baska pılot gelırse 1. plot olabılır

  2. massa önce şampiyon olsun sonra diğer şampiyonlarla kıyaslayalım.

  3. Alonsothebest_Massa-Dogru konusmus.Ama Kimi daha bir kucuk bir takima gitseydide bunu kabul etmesi lazimdi cunku simdi F1-e donmesi daha zor olacak.Bende Ferrari taraftari yim ama kabul atmek lazim ki Ferraride birinci ve ikinci pilot uygulamasi var.Bu uygulama baska takimlardada var.Unutmayalim Rubens Schumiyi 6 saniye finis cizgisinde beklemistir ki schumi birinci olsun.

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Massa yardım etmese Kimi şampiyon olamazdı.6-3 değil 5-4 olurdu o sezon yarış zaferleri.
    En hızlı turlarla şampiyon olunmuyor.Massa nında pole daha fazla.
    2008 de Massa 6 kere kazandı Kimi 2 kere.
    2009 da kazaya kadar Massa bariz öndeydi.
    Eğer Kimi yeteneğinin hakkını vermiş olsaydı kendisiyle eş değer olan takım arkadaşı,Alonso,Lewis veya Vettel'in yerine tercih edilirdi gönderilen olmazdı.
    Takım ilişkileri,sponsor yönetimi,sosyal tarafı eksi bir pilot.Halbuki Finler eğlenmeyi konuşmayı sever bu adam resmen soyutluyor kendini.Sence bir marka kendisini iyi temsil edemeyecek birine sponsor olurmu?
    Kimi'nin sakinliğine-yeteneğine-hızına lafım olamaz.Ama bunları nekadar kullandı?Bence %10.

  5. kimi ile massayı karşılaştırsın ikiside ferrarideyken en çok yarış kazanan kimi.en çok pol kimi en çok best lap kimi.şampiyonluk kimi:1 massa:0
    işte size cevap.
    massa ile alonsonun ilk raundunuda karşılaştırıyım bakın.q2 de alonso en hızlı tur atmış.
    yarış içinde en hızlı turlarda alonso massaya 1,5 saniye fark atmış.

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Arkadaşım hadi Alonso'yu kıyaslayabiliriz de Massa Kimi'den nası daha iyi pilottur yazdığına kendin de inansan bari. Dua etsin geçen sene kaza yaptığı için Kimi'yi yollamayı seçtiler Alonso'ya 2.pilotluk yapan birini istedikleri için.

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Kimi nin sosyal ilişkileri ve sponsor yönetme becerisi – lerede olduğu için,Alonso ve Massa daha iyi pilotlar olduğu için gönderlildi.Hikaye bu.

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Massa çok iyi işler yapsa bile Alonso'yu yenemez, sponsoru yenemez bir kere pistte yense BİLE. Ki o bile zor gözüküyor. Alonso'nun 1. pilot oluşu çok açık bir şekilde belli. Keşke Kimi'nin adam gibi sponsoru olsaydı. 2008'de daha çok şansı olurdu. Ferrari şu an çok iyi görünüyor ama birkaç yarış beklemek lazım.

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Gudumsuz ne demek?

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    AARank, Ferrari o sezon puanlar silinmese de şampiyondu (Macaristan cezası dahil olmak üzere – ki haketmişlerdi) .

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Jet Man'e katılıyorum.

  12. massathebest massa her zaman 2.pilot kalacak niyemi massa ferraride olduğu sürece 2.pilot.tabi böyle bi ayrım yapılmıyor 3 yıldır ferraride amam ben performans ve kalite olarak bu ayrımnı yapıyorum.
    alonso yu seviyorum.f1 tarihinin en iyi pilotlarından biri.alonso massadan daha kaliteli bi pilot.sezon sonunda onu rahat geçer.bundan hiç kuşkum yok.kimi varkende 2.pilotdu kimi ondan daha iyiyidi çünkü.herşeyden önce kimi ferrariyi şampiyon yaptı.massa ne yaptı.massa ancak ferrariden giderse başka takımlara ancak o zaman 1.pilot olabilir.massa f1 tarihinin en iyi 2.adamıarından biridir.bana göre gerçek bu.

  13. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Bu nasıl bir ironidir! Ferrari'de 1.pilot uygulaması var diye yırtınan insanlar 2007 sezonuyla birlikte ferrari dışında kaç takımın pilotlarına eşit davrandığını söyleyebilir! Ferrari taraftarı değilim amabüyük takımlar 2007den itibaren eşit statüyü uygulayan tek takım Ferrari!

    Siz hazımsızlığınızı boş verin kendi takımınıza bakın! Ferrari 2 tane aslan gibi pilotuyla mücadele edeceklerdir. Hem takım içinde hem genel olarak yapılan bu mücadele bizlere seyir zevki kazandıracaktır. Umarım sene sonuna kadar Ferrari'nin bu tutumu devam eder ve adil bir şampiyon görürüz!

  14. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ferrar herzaman esıtesıt olmasa massa alonsonun onunde baslamazdı ama alonsonunda massayı gecmesı cok normal cunku alonso daha ıyı ama massa asla 2 pılot olmaz olsa kımı varken olurdu

  15. a-class a-class avatarı
    a-class a-class

    yorumlara bakıyorumda bu yorumada BUZ ADAMI eklemişsiniz tebrikler valla, geri gelicek merak etmeyin en geç 2011 vettel-rai, bu arada şunuda belirteyim ki ferrari de schummi'den sonra 1. ğilot devri bu yarışla start almıştır.:)))

  16. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ferrari de eşitlik var ve umarım kavgasız gürültüsüz öyle gider.Şu adamı 2inci pilot olarak görmeyide bırakın.Ne yapsa yaranamadınız.

  17. Gudumsuzluğuyla meşhur olduğundan unutulması imkansız pilotun adı Raikonen dir.

  18. Osman ERENER avatarı

    arkadaşlar 1 senedir hergün söylüyordum.Raikkonen e takım arkadaşı olmak daha kolay.Çünkü işini pistte yapan bi adam.Ama Alonso daha komple bi pilot.yani Massa nın işi çok zor.alonso açık farkla massa yı geçecektir.

  19. Osman ERENER avatarı

    şuanda bir kez daha anladık ki raikkonen unutulmaz bir yarışçı.

  20. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    BEn Alonso taraftarı olduğum halde "Alonso 1. Pilottur" diyenlerin yarışı nasıl izlediğine hayret ediyorum eşit güçlerde iki aracı sürdükleri açık açık ortadaydı…

  21. sinan, anladığını sandığın şeyler o kadar basit ki, sana cevap vermeye bile değmez. biz ne hakkında konuşuyoruz sen neden bahsediyorsun. sen takıl kafana göre, bakma bana…

  22. sinan karan avatarı

    massathebest harbi sorunlusun kardes:D jet man doru söylüyor alonso 1.pilottur çifte dünya şampiyonu adam.massa şampiyonluk yüzümü görmüş:Sbu arada geçen senede herkes söyledi bunu pistteki en iyi pilot alonso diye..

  23. zamanında 1.pilot yapamadığın kimi'nin yerine aday arıyorsun. alonso'yu sevdiğinden falan değil, sırf massa acısı yüzünden. ama bil ki buna başkasının zımbırtısıyla….. falan diye giden bir deyim cuk oturuyor. kabul etmeyecek olsan da açıkça yazıyorum. yalnızca bu yorumuna bakarak değil, diğer yorumlarından da bu net anlaşılıyor. f1 tanrısı kimi'nin gönderilip, kaza yapmış massa'nın takımda kaldığını görmenin acısıdır bu. ama massa, bugünkü kusursuz performansıyla kazasından medet umanlara tokat gibi verdi cevabını.

  24. ha bide yarışı seyret ha yorumlarımı görmedinmi.sende trf1 e bi göz at bakalım seyretmişmiyim.ben 13 yıldır hiç bi yarışı kaçırmam.

  25. ne demek istiyorsun anlamadım açık söyle net cevaplayım massathebest.

  26. sendeki bu kuyruk acısı seni fazla yaşatmaz jet man, sakin olmaya bak. hatta bir de yarışı seyret vakit bulursan. sallama ne olduğunu bilmeden.

  27. startta massayı geçti.kaplan gibi vetteli gözledi.vettel arıza yapmasa idi ikisi arasında kıyasıya 1.lik savaşı olurdu.sonucu bilemem amam vettelde aradaki farkı kontrolde tutuyordu.alonso dediğim gibi ferrarinin 1.pilotudur.

  28. Vettel i geçemezdi diyenler Cuma yada cumartesi antremanlarında Alonso nun bunu test ettğinden bi haber olamalarındandır.Vettel i geçti ve seans bitiminden sonraki açıklaması '%100 ATAK YAPACAK DURUMDAYIZ' kelimesiydi.

  29. Yeni nesil McLaren taraftarları çok komik insanlar.Şimdiden yazmaya başlamaışlar.'Artık Alonso taraftarlarının ağzı durmaz,… vss gibi.'Ayrıca bu yeni nesil taraftarlar Ferrari ve Alonso nun şimdiden şampiyonluk ilan ettiklerinden felan bahsetmişler.Oysa,Alonso çokdandır ;bu işin 19 yarışlık olduğundan bahsettiğinden bihaberler.
    Ey McLAren taraftarlarım; mümkünse ön yargılarınızı üzerinizden atınız.Alonso başarıyı Mclaren le bulmadı ve McLaren e de enfes bir başarı tattırdı (2007 de kaç duble yaptınız ve puanlar silinmeseydi kaç puan farkla şampiyon olmuştunuz). Bir kaç pilotun takıma yeni geldiğinden uyumundan felan bahsedilirken adam daha ilk yarışını kazandı(bütün yuarışlarıda kazanabilir daha hiç yarışda kazanamayabilir ama bunu yaptı).Aracını geliştirttiriyor.Yetmezmiş gibi, yarışın sonlarına doğru Vettel i geçerken nasıl donelerle karşılaşırım diye ara test yapıyor ve sonuçları determine edilirken yarışıp rakibinin sırtındaki yerini korumak bir tarafa takibini dewam ettiriyor.
    Uzun zamandır şunu söylüyorum:Ferrari ya 1 sn yavaş yada 1 sn hızlı.Bu yarışda 1 sn hızlıydı.Bana kimse Vettel in hızından bahsetmesin.Son 10 turu önde görseydi bunuda net olarak anlayacaktık.O kadar güçlü bir araca sahiplerki yarış sırasında geçiş testi yapıp veri tıplayıp yorumladılar.Aksini söyleyebilecek varmı?

  30. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Neden konuyu oraya getiriyorsunuz?Asparagas yada geyikle verilmiş bir cevap.Zaten günümüzde herkes içinde yaşıyor.Boşuna tartışma konusu yapmaya gerek yok!

  31. Tanrıya inancım yok demişdi ve buna çok takanlar şu resme bir bakıversin.İnanmayanlardan böyle bir yalkarış görebilirmisiniz.

  32. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Podyumda yaptığın hareketler gerçekten çok özeldi.Ferrari 2008 den beri hasretti buna.

  33. elif çivici avatarı

    Elbette şans faktörü vardı ama Vettel ile arasındaki farkı sabitlemesi,Massa yı arkasında tutabilmesi(benzin sıkıntısından önce) bunlar da az şeyler değildi.Ama 1.liğin bud erece önemli oldugu bir sezonda bu puanlar iyi oldu.Çünkü önümüzdeki yarışlarda Mclaren ve RedBull hatta Mercedes sorunlarını hallettikten sonra işimiz daha da zorlaşacak o yüzden iyi başlamak güzel moral verdi.

  34. özellikle startta harikaydın. tebrikler alonso. bunu uzun süredir bekliyoduk ama değdi

  35. kusursuz bir yarış geçirdi tekrar tebrikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir