Hamilton, Rosberg'in Arkasında Geçen Zamana Yanıyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotu kalkışta Rosberg’in gerisinde kaldı ve ardından ilk lastik değişimlerine kadar onu izlemek zorunda kaldı. Lastik değişimleri sonrasında Alman pilotun önünde çıkan Hamilton, Vettel’in yavaşlaması ile Ferrari’lerin ardından yarışı 3. tamamladı.

Hamilton: “Oldukça iyi bir yarış çıkardım. Ne yazık ki biraz yer kaybettim ve 4. virajda lastikleri kilitledim ve dışa taştım. Kötü duruma düştüm ve Rosberg beni geçti”

“Sonrasında çok daha hızlıydım ama burada takip edip lastikleri korumak zor. Onun önünde olsaydım, bu çocukların (Ferrari’ler) oluşturduğu treni takip edebilirdim”

Hamilton, 3.lüğün iyi olduğunu çünkü sıralamalarda Red Bull ve Ferrari’lerin tempolarına yaklaşamadıklarını söyledi.

Hamilton: “Benim ve takımım için güçlü bir sonuç. Beklediğimizden fazlasıydı. Bu çocuklarla kalmak için zorlamaya devam etmemiz gerek.”

Hamiltojn ayrıca yakıt ikmali olmamasının kendisine engel olduğunu ama yargıda bulunmak için sezonun ilerleyen dönemlerini bekleyeceğini söyledi.

Hamilton: “Farklı bir mücadele. Geçişler konusunda yarışları kesinlikle daha heyecan verici yapmadı. Pistin ilk üçte birlik bölümünde takip yapamıyordum. Onunla birlikte gitmek için lastiklerimden yeterli tutunmayı alamıyordum”

“Ama önümüzde ilginç bir sezon var. Herkes, lastikleri nasıl kullanacağını, yakıt yükünü korumayı, ne zaman atak yapacağını, ne zaman yapmayacağını daha iyi anlıyor”

“Yaptıklarımızı taraftarlara göstermede umarım iyi bir iş çıkarabiliriz”


Yorumlar

  1. Rosberg "in arkasına takılmasaydı bile bence 1. olamazdı

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Sıralama turları hayati derece de önemli.

    Bu sezon pole den başlayıp galip gelme ambargosu görebiliriz.

    Bunun niçin pistin en agresif pilotundan hatasız sıralama turları bekliyoruz.

  3. mert merter avatarı

    crazy_ferrari arkadasim sana -10 versek ne olur -20
    sen kafanda zaten – olayni haletmisin kendine -10 vermisin bak kimse sana puan bile vermemis tartisma icine cekmeye calisiyorsun ama nafile .

  4. mert merter avatarı

    91den beri nickli arkadasim her nerden duyduysan cakma haber senin ki lewis hic bir zaman summi idolüm demedi :))
    senna icin söyledi ama summi icinde kötü birsey demedi saygi duydugum bir sampiyon diye demec verdigini hatirliyorum .

  5. Ne kadar kailteli ve yetenekli bir pilot oldugunu bu yarıştada gösterdin Lewis Aracın DF eksikliğine rağmen aldıgın sonuç gayet iyi.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    91den beri yanlışın olabilir.Hamiltondan böyle bir laf hatırlamıyorum ama senna için dediklerini ve kaskının renginin neden sarı olduğunu biliyorum. yanlış anlama lütfen sadece bilgi yanlışı olmasın diye uyarayım dedim.

  7. hamilton idolüm lafını senna için değil schumacher için etmiştir

  8. rosberg olmasaydı lewis 1. olcaktı demi uçuyor çünkü birde alonsoyla aynı tempoda gidiyomuş bakın zamanlara aynımı değil mi (-10)almazsam üzülürm hatta ilk eksimi kendime vericem:D

  9. ayrıca mclarenin 1.pilotu olduğunuda tescilledi.

  10. lewis çok iyi iş çıkardı.geçiş imkanları kısıtlıydı.2 virayda geçiş imkanı vardı.şansı vardı nico pitte zaman kaybedince yerini buldu.

  11. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    lewis çok iyi iş çıkardı. altında nasıl bir araç olursa olsun en fazla verimi alıyor. birde son şampiyon button ile arasındaki farka bakın. kullandığı kaskın, idolüm dediği ayrton senna'nın hakkını veriyor. her türlü şartta zorluyor.

  12. mert merter avatarı

    Ben de ayni sekilde düsünüyorum gördükkü mercedes McLaren den yavas her yaris bir tecrübe olacak bu yil bir cok ilk yasandi bir iki yaris sonra takimlarin tam olarak nerelerde oldugunu görebiliriz .
    Lewis i tebrik etmek lazim mercedesin arkasinda zaman kaybetmese kesinlikle podyum un tepesini zorlardi McLaren daha gelisecek baska takimlarin simdiden sampiyonluk naralari atmasi o kadar önemli deyilbirde bu pist hic bir zaman McLaren e uygun olmadi2008 hatirliyorum her pist de baska takim iyidi bir fereri bir McLaren bu yilda öyle olur araya RetBul da girer ..
    Buton yavas kaldi ilerki yarislarda toparlar yada kapasitesi bu .

  13. 25. turdan itibaren Hamilton öndekilerle aynı tempoyu yakaladı. Rosberg'in gerisinde oyalanmasaydı belki de Vettel sorun yaşadığında daha farklı bir konumda olabilir ve ortalığı karıştırabilirdi. Yarış temposu gayet iyiydi özellikle sert lastikle. McLaren ile Ferrari arasındaki fark 0,5 ten daha az.

  14. Yakalasaydın ne olacakdı… Ferrarileri geçsen bile anında karşılık verecek kadar güçlüler (en azından bu yarış için).Avustralya için bir takım çözümler bulurken mevcut difüzör değişimini ve onun kaybınıda hesap etmeniz gerekecek.

  15. Aslında sıralama ayarlarını en iyi yapan takım McLaren ve ben ekstra downforce bulma hususunda da çok umutluyum; bir iki yarış sonra Ferrari'yle başedebiliriz ve Redbull'un muhtemelen kısa sürede dayanıklılık sorunlarını çözmelerinin ardından en hızlı ikinci takım olmamız muhtemel ve hızlı gelişim gösterme potansiyelimiz sayesinde de belki bir süre sonra artık kafaya oynayabileceğimizi düşünüyorum.

  16. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    evet ağır depoların hızlı pilotları yavaşlattığı gerçeğini görmüş olduk maliyetler azaldı ama heyecanda azaldı

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Tebrikler Lewis.Gerçekten iyi yarış çıkardın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir