Schumacher: "Bu Stratejilerle Bu Kadar Heyecan"

yazar:

kategori:

Schumacher, birinci olan Alonso’nun yaklaşık 40 saniye gerisinde yarışı 6. olarak tamamladı.

BBC’ye konuşan Schumacher: “Durum; ‘kalkış yap, temponda git ve hata yapma’dan ibaretti.”

“Eğer biri hata yapmazsa geçiş neredeyse imkânsızdı.Lewis küçük bir hata yaptı, Nico onu geçebildi ama pitstoplarda yerini geri aldı. Olan bu.”

“Bu çeşit yarış stratejileriyle ne yazık ki elimizdeki hareket bu kadar.”

“Ama yine de eğlenceliydi. Özellikle de başlangıç. Şimdi ise önümüzdekileri yakalamak için daha fazla çalışacağız.”

7 dünya şampiyonluğu bulunan Schumacher, lastiklerle o kadar uzun süre pistte kalma konusunda biraz sıkıntı yaşadığını kabul etti ama bunun, 3 sene yarışlardan ayrı kalmanın bir parçası olduğunu da ekledi.

Schumacher: “Herkesin bununla yaşaması gereken yeni lastik kuralları var.”

“Bunlarla biraz sıkıntı yaşadığımı söylemem gerek. Ama 3 senelik ayrılığın ardından yeni şeylere alışmaya çalışmanın doğal olduğunu düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. "Uyuduk"
    Bence dünkü yarışın kısaca özeti buydu. Bunun böyle olacağı sıralamalardan belliydi zaten. İlk 10 pilotu 2.2 sn ayırıyordu. İyiki vettelde sorun çıktı da bizde bir kaç "mükemmel" geçiş izledik. Yoksa vay halimize. Seyir zevki bu olsa gerek.

    FIA istediğini aldı bence. "Seyir zevki" Arka tarafta inanılmaz bir mücadele vardı izlerken kanım dondu diyebilirim. Motor patlatanlar, 3.turda yarışa veda edenler, birini geçmek için kıyasıya bir mücadele. Daha ne olsun???Fıa nında istediği bu değilmiydi zaten.

    Ön taraftaki mücadeleyi anlatmaya bile gerek yok. Yüksek tansiyonu olanların izlemesi kesinlikle doğru değil. Kalp dayanmaz bu mücadeleye. Vettelin starttan sonra alıp başını gitmesi sonra lastiklerini korumak için işi rolantiye alması, alonsonun onu sürekli 3-4 snlerde takip etmesi ve tabiki onunda lastiklerini korumak istemesi, Massanın 30.turdan sonra benzin tasarrufu yapması…. Ağırlıktan kamyon gibi olan araçların pistte kalmak için uğraşması. İnanılmaz pit stratejileri. Aman allahım ne büyük mücadele ne büyük heyecan.

    Tebrikler FİA…

  2. schuminin söylediklerinin hepsi doğru.ama biz son 10 yılın yarısında zaten sıkılmıştık.yarışlar bi tören gibi geçiyordu.schumi heyecanla f1 e geldi ama hayal kırıklığı yaşadı.f1 heyecanlı değildi.
    mercedese gelince mercedesin bu seneki halini niconun yumuşak lastiklerde eksiktik başığında özetledim.

  3. schumacher'in F1'i domine ettiği yıllarda fia saçma sapan kısıtlayıcı sıkıcı kurallarla F1'i hem sıkıcı hale getirmiş hemde schumacher hegomonyasını durdurmaya çalışmıştı, ancak başarılı olamamıştı. yıl olmuş 2010 hala fianın kısıtlayıcı yarışı sıkıcı hale getiren kurallarını konuşuyoruz, bahreyn yavan bir tat bıraktı.ferrariye tebrikler ancak gerçek tifosiler bile böylesi sıkıcı hiç atak olmayan bir yarışta dubleye rağmen sıkılmıştır. herşeye rağmen schumacher'in yüzünü ve adını görmek bile hafta sonlarımı daha zevkli hale getiriyor böylesi sıkıcı yarışa rağmen. bugünkü seyrettiğim körfez ve pınarbaşı pistlerindeki cadde araç yarışlarından daha sıkıcıydı. onlarda geçiş vardı en azından atak vardı geçmeye teşebbüs ediyorlardı. umarım böyle gitmez…

  4. Yaris basladigi zaman sadece ilk 2-3 turu izle,sonra yat uyu.Kalktigin zaman pozisyonlar ayni yerde,hic degismemis.Yeni kuralar bu heycanimi verdi bize????
    Uyan FIA ,FOTA yanlisligini duzelt de yarislar heycanli olsun.

  5. hırsızlık lafını söylediğin için terbiyesizlik yaptın, özür dilemelisin!
    google görsel search yaptığında en fazla çıkan sonuçtur bu avatar!
    marka tescili sana aitmiş gibi konuşma!!!

  6. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Briatore Matrax'ı bilmediğinden o sözü söylemiş Tahsin…

  7. evet f1 in nerdeyse hic zevki kalmadi..
    eskiden kimin ne kadar yakitla yarisa baslayacagi hic belli deydi , kim agir kim hafif ne güzel tartisiyorduk.. kimi 1 ,kimi 2 veya 3 pit stop yapiyordu. simdi herkes standart tek stop.. pite gir cik. herkes zaten ayni lastigi takiyor, yakit yüküde ayni. Öndeki araci gecmek icin ya hizli olman lazim yada hata yapmasi lazim , yoksa is zor.. bu kurallarla.

  8. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    schuma schuma avatar hırsızlığı hoş birşey değil dostum.

  9. Ben bu adamı tanıyorsam bu sözlerini gördüğümde gerçekten heyecan duymadığını anlayabiliyorum.
    O kendi heyecanını önemsediği kadar izleyicilerinde heyecanı hissetmesini istemiştir hep.
    Sezon içinde gerçek heyecanı yakalayamazsa da kalması için hiç bir sebep yok bence devam etmez, etmemeli.

    Benim şu ana kadar gördüklerim üzerine konu kendi yetersizliği değil. Michael'in aracı kendi istediği gibi değil. Fakat bunun söylenmemesi gerekiyor. Ben yeterli olamadım demesi çok daha iyi. Böyle söylenmesi için bir sürü neden sayabilirim.
    Benim hislerim ve gördüğüm budur en azından.

  10. katılmamak elde değil. nasıl zevksiz yapabiliriz diye uğraşsalar bu kadar olmaz.

  11. mert merter avatarı

    Efsane hakli yarislar basladigi gibi bitiyor ufak tefen degisiklikler oluyor ne gecis ne bisey benzin ikmali yasaklanmasi cooooook sacma bakin görün ya seneye yada 2012 de geri gelir yakit iklami

  12. ferrari kimi avatarı

    Bu kadar mı zevksiz olur bir formula 1 yarışı. Hiç olmazsa eskiden acaba bizimkiler kaçıncı turda pite girecek, kaç turluk benzin alacak, kimin benzin hortumu araçta takılı kalacak gibi heyecanlar vardı.. Zaten geçiş olmayan sporda bunları da kaldırdılar, kaç yarış daha dayanabilirim böyle zevksiz yarışları izlemeye merak ediyorum doğrusu. Bitirmişler resmen formula 1 i….

  13. emre özduru avatarı

    Ben FOTA'ya okkalı bir mail attım. FIA'nın mail linki yok olsa daha da güzelini atacaktım.

    Ama dünya üzerindeki bizler gibi bütün izleyiciler nefret etti, bundan eminim.

    Neden buradaki tepkimizi onlara belirtmeyelim ki??

  14. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Araçlar güzel,neyse bir kaç yarış sonra heyecan başlar.Geçen senede öyle oldu.Artık 2005 veya 2008 de değiliz.O yıllara geri dönmeye niyetimde yok.Ah vah değilde nasıl daha iyi olur veya olabilir diye düşünüp onu ummak ve beklemek lazım.

  15. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Bu durum en çok bizim Domenicaliye yaradı.. strateji yok hata yok :)) Hata yapmayı gerektiren bir durum yok

  16. seyfi baydar avatarı

    rezalet bır yarıs oldu trt champcar ve ya nascar serilerini yayınlasadaha ıyi olur hıc olmazsa bol bol gecıs ve bırbırlerininin bogazına sarılan pilotları ızleriz..

  17. r30 arkadaş herşeyi özetledin valla youtube'dan eski yarışları izlemekten kota mota kalmıyor:) suyu çıktı gerçekten sporun serbest bırak motor gelişimini dön eski şasilere bak nasıl oluyor mücadele.

  18. Emre, bence cadde pistlerindeki yarışlar çok eğlenceli geçecek, Chandhok Monaco'da tünelde duracak kırmızı bayrak çıkacak, Senna Valencia'da köprüde motor patlatacak kırmızı bayrak çıkacak, Glock'un lastiği kopacak başka araca çarpacak falan, muhteşem bir heyecan fırtınası olacak yani cadde yarışlarında.

    Ayrıca isimden bağımsız olarak düşündüğümde, Brawn'ın diğerlerini ezerek şampiyon olmasıyla Ferrari ya da Red bull'un diğerlerini ezerek şampiyon olması arasında bir fark yok. Aynı derecede sıkıcı ve f1 e zarar verici. Yarış içinde lastikler fazla aşınmadığı için lastik problemi yok, yakıttan dolayı yavaş kalma dolayısıyla az yakıtlı olanın atak yapması gibi bir durum yok, yakından takip olsa dahi lastikleri koruyacağım diye kimse atak yapmayı düşünmüyor bile. Pit stoplar anlamsız, strateji diye birşey kalmamış durumda. 2. olan pite girerse birinci avantaj kaybetmemek için hemen ertesi tur pite giriyor, e strateji heyecan bunun neresinde. Taktik diye birşey kalmamış yarışa başla lastikleri kontrol et rakibinin pite girmesini bekle pite gir çık lastikleri kontrol et yarışı bitir. Böyle geçecek herhalde bütün sezon. 2002-2004-2009 gibi sezonlardan zevk almadım ama bari oralarda taktik savaşı gibi güzellikler vardı ( misal fransa 2004 ferrari 4 pit stopla yarışı kazanmıştı). Bu sene o da yok. Hızlı olan yarış başında fark açar alır götürür yarışı bize de Lotus- Virgin arasındaki mücadeleyi izlemek düşer.

  19. Kesinlikle bende eskiden daha çok eğleniyordum bu ne 2.5 bir f1 arabasına yakışıyor mu bu yarışın ilk 15 20 turunu gp 2 arabasını seyrediyormuş gibi oldum viraj çıkışlarında 2005 2006 lara baktığımızda arabalar bir tavşan gibi fırlardı şimdi boğlup kalıyorlar tadı kalmadı f1 den bu kadar sıkılacağım hiç aklıma gelemzdi vaybe

  20. araçların tipleri bile aptalca 2008 yılında mükemmel tasarımlar görmüştük geçen sene avustralyada ekranda tombul kızları görünce şok oldum herşey eskisi gibi olsa mesela lastik değişimi yasaklansın benzin ikmali geri gelsin 2005 yılındaki gibi.

  21. emre özduru avatarı

    Millet biz şimdi ne seyrettik ve ne için bu kadar bekledik?

    Şeytan diyor FOTA ve FIA'ya dayan dçşen bir tane mail.

    En sonunda F1'i brezilya dizilerine benzettiniz diye.

  22. burak bocek avatarı

    Eskiden en dominanat araçla yıllarca krallar gibi kazanıp keyfini sürdük ama bunuda unutmamak lazım.Schumi gönlümde olsa bile o zaman kazandığında böyle konuşur muydu?Şimdi bu yoruma -20 gelir

  23. elif çivici avatarı

    Hem tanker gibi araçları yarıştırıyorsunuz hem de açılış yeri olarak Bahreyn'i seçiyorsunuz,gözüm sop saman kum dan sarı rengine antipati topladı.Albert Park ta olsaydı şimdi cıvıl cvıl gökyüzü,yeşillik,arkadaki luna park.Sıkıcılık gözümüze daha az batardı.

  24. Aynen katılıyorum sana Schumi benim gibi milyonlarca insanda senin gibi düşünüyor biliyorum.Bu F1 i yönetenler buna sebep olanlar utanın.Yeter hersene saçma bir kural değişikliğiyle kısıtlamalarla bu spora zarar veriyorsunuz.Eski F1 i istiyorum ben…. :@

  25. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    en hızlı sıralamalarda en öne geçiyorsa bu zaten direk mantıksız olmuyor mu yarış için
    f1 yarışında pite girmek en önemli taktik ise bunu izleyecek canlıyı zor bulurlar

  26. Adam turp gibi yaa,doğru dürüst geliştirirlerse arabayı tabi ki galibiyet kovalar,ve bence rosbergin hevesi çok sürmüyecek,bi iki yarışa kalmadan schumi ağırlığını fazkasıyla hissettirir,3 sene rosberg tatil yapsa nal toplardı arkalarda,gerçekten olağan dışı bir performans…

  27. umarım seneye bu aptalca kural kalkar geçen sene briatore'nin dediği gibi radyo dinlemek daha heyecanlı olacak valla.:))

  28. Gerçekten kötü oldu bu yeni kurallar. Tek pitstopla yarış tamamladılar e ne anladık biz bu işten ?

  29. o kadar çok kural koyuyorlarki işi matematiksel verileride geçti herkesin full epoyla çıkması kötü olmuş pitler heyecenını kaybetti

  30. Bu cümle herşeyi özetliyor :"Bu Stratejilerle Bu Kadar Heyecan".

  31. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    3 sene ayrı kalmış birine göre bu performansı bile çok iyi bence

  32. Schumacher şöyle demek istemiş bence

    "Eskiden daha fazla eğleniyordum."

  33. Mercedes gelişirde seni galibiyet mücadelesi verirken görürüz.

  34. kesinlikle haklı bune ya nerde o pit statejileri iyice suyu çıktı f1'in.zevk falan yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir