Button Lastikleri Koruma Konusunda Israrcıydı

yazar:

kategori:

Button başlarda daha fazla zorlayabileceğini ama pit sonrası kendine Schumacher’in arkasında bulmasıyla hayal kırıkılığı yaşadığını söyledi.

“Biraz üzgünüm çünkü lastikleri biraz daha fazla korumaya çalıştım.Ve bununla birlikte son 5 turda Webber ve Michael’ı zorlayabilecektim.

“Michael’in benden önce pite girmesi ona fazlasıyla yardımcı oldu ve arayı açabildi.Ama pit sırasında ben de Webber’i geçebildim.Çocuklar pit sırasındagerçekten çok iyi iş çıkardılar ve hem ben hem Lewis pit esnasında birilerini geçebildik.”

“Button Mclaren’in lastikleri iyi bir şekilde koruduğuna inandığını ve MP4-25’i kendi tercihlerine göre ayarlayabilmesi için ise hala zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.”

“İlk olarak lastik konusunda çok temkinliyidim ama onlar düşündüğümden çok daha iyiydiler ve bana güzel gözüktüler.Lastikleri koruma konusunda gayet iyi olduğumuzu düşünüyorum çünkü bu konu ile ilgili gelişim odamız her zaman var.Şimdi tek istediğimiz biraz daha hız ve yere basma gücü.”

“Araç ayarları tamam ama benim kendi stilime göre değiştireceğim birçok küçük şey var ve yine de iyi bir ilk yarış çıkardım,mutluyum.”

Button pit sonrasında Schumacher’i geçemeyeceğini itiraf etti ve bunun sebebinin Mclaren’in pistin ikinci sektöründe yeteri kadar yere basma gücüne sahip olmamasına bağladı.

“Başlarda lastiklerle beraber kendimi hızlı hissediyordum ve sonra 20 tur boyunca zorladım.Michael’i yakaladım ama sonrasında birşey yapamadım.Çünkü ikinci sektörde arkasında kalabilecek kadar yeterli hıza ulaşamıyordum.”

“Bu hayal kırıklığına uğratttı ama yarış her zamanki gibi eğlenceliydi”


Yorumlar

  1. m-sc efsane avatarı

    düzlüklerdeki en hızlı mclarendi.. 4 tane uzun düzlük vardı bahreynde daha ne istiyorsun button analamadımki…

  2. button 2. sektörde zaman kaybettiğini söylemiş. doğru. ama kendisi speed trap'de 313 yaparken schumi 304'te kalıyordu, bunu da söyleseymiş ya??

    hem daha fazla hız istiyor, hem de daha fazla downforce. ne garip bir çelişkidir bu. önündeki adamdan 8-9 km. daha hızlısın, tüm pilotlardan daha hızlı. daha ne istiyorsun. bence button bahane uyduruyor kendine göre.

  3. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    button ve webber daha çok mazeret üretecektirler çünkü takım arkadaşları onlardan çok üstünler

  4. mert merter avatarı

    zaten lewis button dan bir iki gömlek üstün bir iki yaris sonra lewis ilk sirayi zorlayacaktir gecen sene bile o dandik aracla sezonun ikinci yarisinda en cok puan alan pilot oldu :)) ben umutluyum lewis den button da zamanla alisir Mclarene bize önemli puanlar getirir

  5. valla button bahane bulabilir ama webber ve button bence iyi değillerdi.Takım arkadasları nerde onlar nerde.Bu gidişle Webber yerini kaybeder.Button ıda bilemiyorum ama Hamilton gibi bir pilotla rekabet edemez

  6. mert merter avatarı

    malesef 2. sektör McLaren in katili oldu bu piste böyle ilerleyen yarislarda ne olacak görücez.ben takimimizdan umutluyum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir