Basından Bahreyn GP Yorumu: 'Bore-rain GP'

yazar:

kategori:

Daily Telegraph gazetesi yazarı Kevin Garside durumu, spordaki eksikliklerin giderilmesinden çok onların üzerini kapatmak olarak değerlendiriyor.

The Sun gazetesi ise İngilizce ismi Bahrain GP olan yarışa ‘Bore-rain GP’ (Bore=Sıkıcı) ismini takarak eleştirdi ve “FIA ve takımlar soruna acil bir şekilde kafa yormalı ve nelerin değiştirilebileceğine bakmalı. Spor harika zenginliğini yitirme tehlikesi ile karşı karşıya. Gridde dört şampiyon var ve hepi de rekabetçi otomobillerde. Yarışlar bir çöl gibi tek düze olmak yerine ışık saçmalı” diye ekliyor.

İtalyan La Gazzetta dello Sport ise Ferrari dublesine seviniyor ancak yarıştaki heyecan eksikliğine de değiniyor: “Tarafsız olarak bakılırsa, yeni Formula 1 daha sıkıcı yarışlar ortaya koymaya başlayacak, çok az geçiş ve birbirlerini izleyen otomobiller. Ama Sakhir garip bir pist. Sezonun neler getireceğini göreceğiz.”

Fransız L’Equipe gazetesi de Bahreyn yarışı oldukça sıkıcıydı yorumunu yaparken, Auto Hebdo ise yeni kuralların başarısız olduğunu düşünmek için henüz erken olduğunu söylüyor.

Son olarak Alman Bild gazetesinde de Adrian Sutil’in babası  Jorge’nin şu sözlerine yer verilmiş:  “Bir dahaki sefere, yanıma okumak için bir şeyler alacağım.”

 


Yorumlar

  1. Çok sıkıcıydı gerçekten de yarış. Bu kadar para bu kadar sıkılmak için mi harcanıyor yazık gerçekten…

  2. nadirr onerr avatarı

    V10 motorlara dönün devir sınırını ve aero sınırını kaldırın yakıt ikmal yasağı kalksın bisiklet tekerinden vazgeçin oluklu geniş lastiklere dönün dünya sizi ayakta alkışlayıp izlesin. Mahalle maçı bile bahreyn deki yarıştan daha heyecanlı…

  3. Bu araçlarla bu kurallarla ve bu pistlere rağmen geçişleri yarışların heyecanını artırmanın en kısa ve en ucuz yolu kesinlikle polu alana puan vermek,en hızlı tura puan vermek. en iyisini sona sakladım. Tersten başlamak en hızlı aracı en sona şeklinde bakın o zaman şenliğe ve geçişlere.

  4. senem saruhanoğlu avatarı
    senem saruhanoğlu

    benede çok haklılar sıkıcı olmasının nedenlerinden biri araçlar çünkü artık f1 özleliklerine sahipmiş gibi bile durmuyolar herşeyi kısıtlıyo kurallar bide son zamanlarda yapılan pistlerin hep aynı tarzda ve tek düze olmasından dolayı halbuki ben eski pistlerde olan yarışlardan daha çok zevk alıyorum artık geçiş yok kimse risk almıyo yarış ruhuda kalmadı pilotlarda heralde olanlarda çogu gitti zaten

  5. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Evet şans verilsin.Ama olmassa 2011 de 2008 tarzı araçlara geri dönülsün ancak slick lastikler olsun,hareketli ön kanatlar,difizör,yakıt,daha geniş arka lastikler(önlere göre)olsun.Puan sistemi böyle olsun,Pole ve en hızlı tura puan verilsin.

  6. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Evet şans verilsin.Ama olmassa 2011 de 2008 tarzı araçlara geri dönülsün ancak slick lastikler olsun,hareketli ön kanatlar,difizör,yakıt,daha geniş arka lastikler(önlere göre)olsun.Puan sistemi böyle olsun,Pole ve en hızlı tura puan verilsin. Kusura bakmkayın ama ana fikrin bu olduğu yerlere kopyalıyorum bunu.Tabiki Ferrari ve pilotlarının başarısını istiyorum ama 2007-2008 araçları benim için doruk noktasıydı.1990 ların başından bu tarihe kadar görüdüğüm en komplike canavarlardı.

  7. Büyük değişimler yapılmadıkça; ancak cadde pistlerinde yeni gelen takımların sebep olacağı kazalar yüzünden güvenlik aracının girmesi yada yağmurlu yarışlarda oluşacak rekabet sonucunda heyecanlı yarışlar izleyebiliriz aksi takdirde geçen seneki filmi tekrardan izlemek zorunda kalacağız.

  8. Yarışların sıkıcılığının sebepleri pistlerde ve ülkelerde değil, araçlarda aranmalı. Kurallarda bazı şeyler değişmezse bu sezon Bahrain'e benzer pek çok yarış görebiliriz.

    Aynı pistlerde GP2 araçları gani gani geçiş yaparken F1 araçlarının bir türlü geçiş yapamıyor oluşu trajikomik.

  9. super bir baslik 🙂

    sutil'in babasi super bir laf etmis 🙂

    hayir allahin colu de yani yagmur da yagmaz ki heyecan katsin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir