McLaren, Red Bull'u Yakalayacağına İnanıyor

yazar:

kategori:

Sıralamalar sonrasında ortaya çıkan sonuç ardından MP4-25 ile iyi bir iş çıkaramadıklarını söyleyen Martin Whitmarsh, yarışta Hamilton’un ortaya koyduğu performanstan ümitlendi.

Whitmarsh: “Cumartesi gününe kıyasla kendimi çok daha iyi hissediyorum. Makul bir kalkışın ümit verdiğini düşünüyorum ama Rosberg’e ilk turda geçildik.”

“Rosberg’den açıkça daha hızlıydık ama onunla birlikte gidemedik. Bu biraz engelledi. Lewis açıkçası zaman kaybetti.”

“İki harika pitstop geçirdik ve her ikisi de birini geçti, bu da takım için, takımın morali için iyi bir şey. Bu konuda en iyi olmak istersiniz ve bunu kesinlikle kanıtladık. Pitlerin ardından Lewis’in temposu da iyiydi.”

“Cumartesi günkü zaman farklarının ardından mücadelede veya yakınlarında olmak iyiydi. Cumartesi günü düşük performans gösterdik, sıralama temposuna sahip değildik ve Lewis, daha hızlı olduğu öncekilerine göre kullanılmış lastiklerde daha uzun süre yarıştı”

Whitmarsh, sahip oldukları yere basma kuvvetinde takımının yanlış iş yaptığını kabul etti.

McLaren patronu ayrıca, takımı gibi Jenson Button’un da Avustralya’da daha iyi bir iş çıkarabileceğine inanıyor.

Whitmarsh: “Cumartesi günü Jenson’un, sıralama performansından hayal kırıklığı yaşadığını düşünüyorum. Önü açık değildi”

“(Yarışta ise) Mercedes’ten daha hızlıydı ama onu geçemedi, aynı Lewis’in başlarda geçemediği gibi. Lewis bir ara önünü açık buldu ve yapabileceklerini gösterdi. Jenson’un önü hiç açık olmadı”

“Makul bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Bundan daha fazlasını yapmak isterdi. Avustralya’da göreceğiz. Umarım araca yeni şeyler ekleriz”

“Diğerlerinin de aynı şeyi yapacağını düşünüyorum ama daha hızlı bir gelişim için çabalıyoruz. Şu anda kesinlikle geçen sene göre daha iyi konumdayız”


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    Sezon icinde en iyi en cabuk gelisen takim McLaren Ferari bu konuda yavas kaliyor mercedes de isler umduklari gibi olmadi yeni parcalarda ama orda ros brawn var hep tehlike dir RetBul hep motor problemiyle ugrasacak bu yil sonucda McLaren Ve ferari gürecekler gibime geliyor.

  2. Jet man'a aynen katılıyorum. Benim ''iyimser'' tespitim de bu yönde ama iyimser olmasının de sebebi geçen seneki gelişim ivmesi.

  3. sıralamalarda biraz zayıf kaldılar redbulla göre ama yarışta best laplarda redbulun best lap ı webbwerde hamilton ondan sadece 0,1 saniye yavaş.alonsodan 1,3 saniye yavaş.yere basma kuvvetini çözerlerse redbullu geçerler.ferrari ile belkide başa baş yarışabilirler.

  4. Şu fazladan olan delikleri bir kapasalarda gerçek olan hızları bir görüversek.

  5. avrupa'ya gelindiğinde mclaren ve ferrari rekabetinin yaşanmaya başlayacağını düşünüyorum.. mercedes'de güçlü olabilir ancak işler onlar için biraz tuhaf, çok önemli bir avantaj geticeğini düşündükleri difüzörü test ettiler ama sanırım yarışta kullanmadılar bile, eğer öyleyse, takımın gelişim kapasitesi sorgulanmaya müsait demektir.

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Kesinlikle yakalayacaklardır.Daha önce birçok kez kanıtladılar bunu.Sanırım bu 4lü de ilk kopma Mercedes'te yaşanacak. Schumi'ye üzülürüm böyle birşey olursa. Okey bile 4lü oynanıyor,biraz çaba göstersin herkeste kafa kafaya araç üretsin. Bizde coştukça coşalım:D

  7. "Şu anda kesinlikle geçen sene göre daha iyi konumdayız" referans noktan geçen sene olmamalı patron bu sezonun en hızlı aracı olmalı…Referansı düzeltmeden düzelemeyiz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir