FIA, Çift Katmanlı Difüzörlere Açıklık Getirmeye Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

FIA’nın teknik delegesi Charlie Whiting, Bahreyn’de bütün araçları inceledi ve anlaşılan o ki bazı takımlar, difüzörlerin verimliliğini arttırması için motor çalıştırma deliğinden yaralanmaya başladı.

F1’in teknik kurallarına göre difüzörde bir delik olabilir. Bunun amacı ise motorun ilk çalıştırılması için gerekli bir başka motorun oraya girebilmesi.

Madde 3.12.7: “Sadece Madde 5.15’te belirtilen cihazın (motorun ilk çalıştırılması için) girişi için yüzeyde gerekli olan asgari ölçüde tek bir aralığa izin verilir.”

Bu kuralda ‘asgari’nin ölçüsü verilmediği için bazı takımlar, ilk çalıştırma motorlarını öyle şekillerde üretiyorlar ki, gireceği aralık difüzörün aerodinamik katkısını arttırıyor.

Anlaşılan o ki McLaren ve Mercedes dahil en azından 3 takım ile FIA, bu konuyu görüştü. Yönetim kurulu, bazı takımların kuralların gri noktalarından yararlandığını düşünüyor ve buna çözüm bulmak istiyor.

Kaynaklardan alınan bilgilere göre FIA, Avustralya GP öncesinde bu işe netlik kazandıracak. İddiaya göre kural daha özel bir hale getirilecek.

Konu ile ilgili olarak McLaren takım patronu Martin Whitmarsh: “Charlie’nin gelip bu alanla ilgili bütün araçları incelediğini düşünüyorum. Ama birinin (difüzörlere karşı) bir harekette bulunup bulunmadığının farkında değilim. İfade edilen bazı endişeler oldu”

“Yapacaklarımız konusunda bütün takımlar arasında görüşme yapıldı. İlk çalıştırma için difüzörlerde delikler var. Bizimki, geçen sene şampiyonluğu kazananınkinden daha büyük değil.”


Yorumlar

  1. Mclaren ve Mercedes itiraz ettikklerine göre, bu kuralların gri noktalarını kullanan takım yada takımlar muhtemelen Ferrari yada Red bulldur; yoksa bir Renault yada Williams için itiraz edeceklerini sanmıyorum.Bu difüzör muhabbetti de baydı artık.Benim fikrim kökten kaldırın gitsin 😀

  2. f1One FF

    çıkar o pembe gözlükleri artık gözünden ya . Çok fazla polyannacılık yapmmaya başladın..

  3. Sıktı artık sürekli aynı laflar aynı muhabbetler. Ferrari yapsa bir şey olmaz mışmış. Bırakın artık şu çocukca yorumları.

  4. mert merter , sizde o delikler ve f kanalı varken bile daha hızlıyız 🙂 FIA=FERRARI ' ye alıştık zaten ne zaman birisinin bişeyi yasaklansa ferraride olsa öyle olmazdı diyor. Ama bizimde bircok parçamızı yasakladılar şimdiye kadar. Diger takımların Difüzörü normal hale getirince ve f kanalını düzgün uygulayabilirsek , artı avrupadaki flaş güncellemelerimizle muhteşem olcuaz zaten bu sene. Artı bu araç ferrarinin başlangıc aracı daha B aracı var ki o da bundan daha hızlı :). Bu sene dubleleri cok görücez. 2004 deki gibi. Ferrari sade bir araçla normal difüzörle cok hızlı. gerisini düşünün artık seneye odaklanın siz 🙂

  5. wrc rai… sanırım burası F1 kısmı…

  6. wrc rai… sanırım burası F1 kısmı…

  7. Allah rızası için şu Difüzör ü yasak edin… Araçların altını dümdüz yapsanızda belki mücadeleye tanık olabiliriz.Geçen senede yazıp durduk… bu alt tabanlar taraftar bezdirir.Alt tabanları düzleştirin ve F delikleri tıkayın…

  8. aarank daha düzeyli yorumlar yap milleti aşağılama yazılarınıda kendine sakla

  9. Yeni nesil McLaren taraftarları yine ağlanma ve ovalanma pratiklerine başlamışlar.FIA gaz çıkarsa;McLaren, önümüzde türbülans yapıyorlar diyecek.Bana kalırsa McLaren in delikleri çok fazla ve en azından birazını eksiltmek lazım(Kanat deliği,şnorkel,soldiz deliği).

  10. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    fıa ilk yarış öncesi bile korkutma operasyonuna başlamış demekki… bakalım daha neler olacak…

  11. mert merter avatarı

    Yapacaklarımız konusunda bütün takımlar arasında görüşme yapıldı. İlk çalıştırma için difüzörlerde delikler var. Bizimki, geçen sene şampiyonluğu kazananınkinden daha büyük değil."
    FIA+Ferari yine is basinda baskan TOD yine basladi eski takimina calismaya eyer bu olay ferraride olsa idi simdi hic birsey olmadan F1 ve takimlar devam ederdi ama kim var isin icinde mercedes,McLaren ve 3. takim oda RetBul ferari olsa bu sekilde olmazdi emin olun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir