Domenicali: Ferrari'nin Erken Zafere İhtiyacı Vardı

yazar:

kategori:

2009 sezonunda araç gelişimini durdurarak 2010’a odaklanma kararının doğru olduğunun kanıtlanması için buna ihtiyaçları olduğunu belirten Domenicali üzerlerindeki baskıyı kabul ediyor.

Domenicali, “Bu yarışın takım için çok önemli olduğu muhakkak. Geçen seneki gibi zor bir sezonun ve geçen sezonu es geçmek gibi bir kararın ardından herkes artık fitili ateşlemeye hazırdı.”

“Bu yüzden çok tüm sorumluluğu üzerime almak zorunda kaldım. Bu iyiydi çünkü kararın doğru olduğunu gösterdik. Fabrikada çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum, birlikte çok iyi çalıştılar. Kötü bir sezon geçirdiğinizde herkes sizin yeterli kalitede elemana sahip olmadığınızı söyler. Ama hayat böyledir. Biz bunu biliyorduk. Buna tepki vermenin tek yolu da iyi bir sonuç alarak ortaya çıkmaktı.”

Bahreyn GP’deki ilk izlenimler Ferrari ve Red Bull’un birer adım önde olduğunu gösterse de Domenicali aracı geliştirmeye devam etmenin önemi de değiniyor.

“Bu hafta gördüğüz şey ve önemli olan aracımızın gelecek yarışlar için iyi bir temelde olduğu. Sezon oldukça uzun ve bizim ayaklarımız yere basmaya devam etmeli çünkü diğer tüm takımların oldukça agresif ve rekabetçi olmasını bekliyorum. Ama hem sıralamalarda hem yarışta iyi bir otomobilimiz vardı. Bu da şimdiye kadar yapılması gerekenin yapıldığını gösteriyor. İyi bir hızla başladık.”

Domenicali ayrıca bu sezon Ferrari’nin en büyük rakibinin kim olacağını tahmin etmenin zor olduğunu belirtiyor.

En çok korktuğu takım sorulduğunda Domenicali, “Tüm takımlara saygı duyuyorum. Red Bull Racing ve Mclaren çok güçlü. Kimin farklı bir gelişim politikası izleyeceğini, kimin yeni şeyler ortaya koyacağını göreceğiz. Ayrıca farklı yarışlarda, farklı sıcaklıklarda lastiklerin durumu da mücadelede önemli rol oynayacak.”

“Bu yüzden tüm rakiplere saygı duyuyorum. Bu hafta sonu her şeyin yakın olduğunu gördük be yarış içinde her şey olabiliyor. Bu yüzden çok çok uzun bir mücadele olacak.” diyor.

Ferrari bu hafta içinde bir sonraki yarış olan Avustralya GP’sine hangi güncellemelerle gideceğine karar verecek.


Yorumlar

  1. murat levent avatarı

    Domenicali teknik patron değil, Alonso ve Massa da pilot değil zaten, becereksiz adamlar, mekanikerler felanda sanayiden toplama, e anca bu kadar oluyor demekki, mclaren veya mercedes gibi üst düzey pilot ve elemanları olsa ne olucak kimbilir. 🙂

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    özeşeltiri sahibi insanlarla muhattap olduğumu düşünmekteydim

    yahu siz değilmiydiniz geçen yıl bu adam yüzünden saç baş yolan

    kimi bile bir çok yarış sonrası üstü kapalı bu adama giydirmiştir

    hatta (tam hatırlamadım nerede olduğunu)bu teknik patron sıralama turlarında kiminin turunu yeterli bulup tekrar piste sürmemesiyle elenmesine sebep olmuştur

    hatta gün sonunda kimi şöyle demiştir " aptalca bir hata yüzünden elendim"

    taktiksel deha olduğunu kanıtlayacak bir antitez ile gelirseniz ayrıca konuşuruz. Ama öyle bol keseden atıp tutmayın

    saygılar efenim

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Kimi nin patronu kim?Yada Mclaren'in ?Bizde onlara kulp takalımmı?Neyse tartışma çıkamsın nede olsa kötü söz sahibinindir.

  4. Domenicalli'nin dezavantajı, bir mühendis veya mekaniker olmaması. Kendisi Bologna Üniversitesi İşletme mezunuymuş. Mezun olduğu andan itibaren de Ferrari için çalışmaya başlamış.

  5. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Berkhan kardeş.. insan kendinide eleştirmeli, bunu siz mutlu olun diye yazmadım elbet,, son gelişmeleri nasıl herkes nalıncı keseri gibi kendine yontuyorsa, (çok sıkıcıymışda bu neymiş böylede,,, geçen sene kimse sıkılmıyordu) ,buda ona benzedi sanırım.

    Patronumuz iyidir bizim :)) yalnızca fazla iyi niyetli;kafada fazla Tilki gezmiyor.. Hani bir Briattore olsun demiyorum ama birşeyleri farklı yapmak zorunda kalınırsa biraz kendini geliştirmeli.. bakalım bunuda göreceğiz,, 2008 de kötüydü ama geçen sene öyle taktik hatası olmadı.. Hatta Takımdaki Kiminin gönderilmesi durumunu gayet iyi idare etti. Düşünsenize Piquet -Briattore ve Dennis -Alonso olaylarını… Müdürüm iyidir benim,, dediğim fazla iyi niyetli sadece :))

  6. burak bocek avatarı

    Geçen sezon ilk yarı çok yanlış kararlar alsakta sezonun ikinci kısmında çok iyi işler yaptık.O acemilik dönemleri üzerinden atılmışa benziyor.Ama sezon ortası gelişimi durdurma kararı alıp,aracı bu kadar iyi hale getirmesi onun başarısıdır.Sonuçta bu karar alınırken takım patronu oydu

  7. Eyy hayat nelere kadirsin…
    İdrarını yaparken idrar yolunun çıkıntısına sahip olamayan bir dünya insanların buradaki yorumlarla kocaman volvoks lar oluşturmuş takımların yöneticileri hakkında konuşurlar yaa… daha ne demek lazım.
    djrum kardeş beni destekler bir yorum yapmışsın (başka bir haberde) ve sanırım ikimizide ateşe tutmuşlar. :))

  8. domenicali ferrari'nin başında gördüğüm en şabalak teknik patrondur,!!!!!!!! diyen arkadaş,

    f1 için genç sayılabilecek bir yaşta adam ferrari patronu olabilmişse tam da dediğin çıkıyor ortaya ,şaklaban

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    domenicali ferrari'nin başında gördüğüm en şabalak teknik patrondur

    geçen yıl gibi kara bir sezonda dahi takımın olası puanlarından etmiş saçma taktikler geliştirme başarısı göstermiştir

    @berkhan

    o benim yorumumdu yahu 😛

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bu yorum bence Ferrari nin başarısını gölgelemek isteyenlerden geliyor.Kuralları adam tek başına koymadıki!Neyse umarım19/19 olur gönül öyle ister.

  11. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bora Subaşı'nın bir yorumu var. Çok beğendim. Domenicali bu sezon rahat olacak çünkü yakıt ikmali yok strateji yok. Tam ona göre.

  12. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bora Subaşı'nın bir yorumu var. Çok beğendim. Domenicali bu sezon rahat olacak çünkü yakıt ikmali yok strateji yok. Tam ona göre.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir