Avustralya Öncesi Mercedes GP

yazar:

kategori:

Nico Rosberg: “Melbourne’deki Avustralya GP’sini benim için her zaman başarılı bir yarış olmuştur. Son üç yılda buradan puanla ayrıldım ve 2008 yılında üçüncü olduğumda kariyerimin ilk podyumunu burada almıştım. Melbourne harika bir şehir, orada olmaktan gerçekten zevk alıyorum ve Albert Park Cadde Pisti de oldukça heyecan verici. Halka açık yollar olduğundan pist yüzeyi hafta sonunun başında hep kirli, fazla sayıda tümsek var ve oldukça zorlayıcı bir pist oluyor bunlarla.Geçen seneye göre yarışın başlangıç saatinin değişmesiyle, güneşin tepede olmaması nedeniyle öğleden sonra geç saatlerde başlangıç zor olacak.”

Michael Schumacher: “Avustralya her zaman Formula 1 takviminin en gözde pistlerindendir ve bu kadar yıllık yarışma hayatımda bu benim için hiç değişmedi. Daha önce olduğu gibi, kıtaya çok erken gelerek günlerimi  burada antrenman yapıp, ortama uyum sağlayıp, rahatlayarak ve yarış hafta sonu için hazırlanarak geçiriyorum. Melbourne ile ilgili çok güzel hatıralarım var ve burası çoğu zaman ilginç yarışlara sahne oldu. Bahreyn’deki sezon açılışının sonucundan oldukça memnunum. Özellikle emekliliğimden bu yana ne kadar az F1 aracı kullandığım düşünüldüğünde altıncılık benim için iyiydi. Melbourne’ün gerekli olan ritme kavuşmama yardımcı olacağından eminim ve hafta sonu için sabırsızlanıyorum.”

Ross Brawn: “Takım Bahreyn’de iyi iş çıkardı ama yeteri kadar rekabetçi olmadığımızı kabul ediyoruz ve liderlerle farkı kapatmak için yapacak işimiz var. Hafta sonu boyunca Nico ve Michael’in performansı ve aracı geliştirmek amacıyla birlikte verdikleri geri bildirimler beni memnun etti. Aracımız temelde güçlü olsa da, sıradaki birkaç yarışta önde olmak için gerekli olan gelişimler konusunda planımız hazır. Sıradaki yarışa bakarsak, Avustralya GP takımlar ve taraftarlar için daima popüler bir yarış olmuştur ve bu yüzden bu hafta sonu Albert Park’ta daha heyecanlı bir yarış izlemeyi umuyoruz. Ardından ana sponsorumuz Petronas’ın evindeki yarış olan Malezya’ya geçeceğiz.”

Norbert Haug: “Sıradaki Avustralya GP sekiz gün içindeki iki yarıştan biri olacak. 1996 yılından bu yana Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda 15 yarışa ev sahipliği yapan Melbourne’deki geleneksel pist, sezon açılışının yapıldığı Bahreyn pistinden farklı. Bizim adımıza mücadeleci bir yarış olacağını umuyorum. Aracımız temelde iyi ve takım planlanan gelişim adımlarını yerine getirmek için çok sıkı çalışıyor. Farkı kapatmak biraz zaman alacaktır ama bu farkı çok geç olmadan kısa sürede kapatacağız. Takımdaki birliktelik ruhu birinci sınıf seviyede ve tüm takım Melbourne’deki yarış için sabırsızlanıyor.”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Schumi sihirli kelimeyi kullanmış.

    Ritim

    Eğer ritmini yakalarsa bu sezon dalya dememesine bir tek şey engel olabilir.

  2. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bence en güzel pist Melbourne.Havası farklı gelir bana.

  3. TAYHAN ÜNLÜ avatarı
    TAYHAN ÜNLÜ

    biraz sabır güneş doğmadan neler doğar

  4. sinan karan avatarı

    arkadas sizi anlayamıyorum ya şurda daha 1 yarış oldu hemen yargısız infaza başladınız takımlar hele bi toparlansın ondan sonra bakalım.1 yarışta sezonun sonunu getirdiniz..

  5. geçen seneki abu dhabi gp'si de çok sıkıcıydı.

    En sevdiğim pisT BeLcik ve Monza.Monaco F1'in gözbebeği o'nun yeri ayrı =)

  6. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Bence takvimdeki en sıkıcı yarış singapur en iyi yarış ise belçikadır.bu arada alonsothebest_massa çok haklısın sabah izlemenin tadı çok frklıydı ya,f1 ne hale geldi inanamıyorum hala:s

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    En sıkıcı piste daha gelmedikte ondan :)Hem demezler muhtemelen ayıp olmasın diye yada kurallar vs.

  8. DikkaTimi çeken bir şey var.Hangi piLoT oLursa oLsun hangi pisTe giderse giTsin bir defa da "bu pisT Takvimdeki en sıkıcı pisT" demiyor.ya da diyemiyor.Neden acaba..

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Çok güzel bir şehir ve güzel bir pist.Keşke 2009 öncesi saatinde olsaydı,o saatlerde kalkmak veya kahveyle saatlere karşı mücadele etmek ve saat 04.00 olunca ZINK! diye gözleri açmanın tadı farklıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir