Webber, Red Bull'un Yine Zirvede Olmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

Vettel ile Bahreyn’de sorun yaşayana kadar lider konumda olan takım, Avustralya’da da zafer için mücadele edecek.

Bir çok rakibi, arayı kapatıp Red Bull ile mücadeleye girişeceklerini düşünürken Webber, yine aynı şekilde güçlü olacaklarını düşünüyor.

Webber: “Bahreyn, herkesin nerede olduğu konusunda küçük bir örnekti ve diğerlerinin çoğundan çok daha iyi durumdayız.”

“Bu yüzden, bu hafta sonu işlerin gidişatının nasıl olacağını görmek ilginç olacak. Ama aracın burada da güçlü olabilmesini bekliyorum. Olmaması için bir neden yok. Ama gerçekten başarılı bir hafta sonu geçirecek kadar olacak mı, bunu asla bilemezsiniz”

“Ferrari’leri göz ardı edemezsiniz. Ayrıca Bahreyn’de Nico’yu geçtikten sonra iyi görünen Hamilton’u da. Dört gözle bekliyorum”

Webber, Bahreyn’de görünenler sonrasında RB6, geçen seneki araca göre ileri atılan bir adım olduğunu düşünüyor. Avustralyalı pilot ayrıca, Hamilton’un, RB6’nın çok hızlı olduğunu belirten söylemlerinden de keyif alıyor.

Webber: “Evet, bizim adamlar için hoş bir iltifat bu. Ayrıca araçta çok iyi iş çıkardıklarını onlara söyleyen 3 pilot var. Bu iyi bir şey.”

“Sonuçta biz küçük bir takım değiliz ama hâlâ Red Bull Racing’iz ve yaptıkları iş inanılmaz. Geçen sene yaptıklarına bakın, sonra da büyük kural değişiklikleri olan bu seneye. Ortada kalabilirdik ama bu araç, RB5’in, çok iyi bir evrimi. Bu da takımdaki çocukların sayesinde”

“Elimizden gelenin en iyisini yapmak için bütünleştiğimiz Renault da, geçen seneki gibi önlerde olmamız için sıkı çalıştı”

Vettel’in Bahreyn’deki motor sorununa rağmen Webber, durumdan memnun.

Webber: “Cuma günü rahatsız edici bir kaç şey oldu ama Ferrari de, arka planda çok şeyle uğraştı. Bu yüzden o yarışta kim her şeyi tamamlayıp da mükemmel bir sonuçla çıktı? Bir çoğunun yaptığını sanmıyorum”

“Şüphesiz (Vettel için) sinir bozucu bir yarıştı. İyi ki olimpiyatlar gibi değil, bir sonraki fırsat için 4s ene beklemek zorunda kalmayacağız”


Yorumlar

  1. bahis oynasaydım bu yarışta paramı webber e yatırırdım.

  2. son 3 yildir avustralya ilk gp oluyor. 3'unde de webber pek iyi sonuclar alamadi. ozellikle de ilk gp olmasi onemli, cunku ilk gp'nin heyecaniyla (her ne kadar o kadar profesyonel olsalar da) ilk virajinda inanilmaz hatalar yapabiliyorlar. bir parca daha dingin olabilir pilotlar.

    webber'in kendi evinde gp kazanmasi icin cok onemli bir firsat. kariyerinin belki de sonlarinda, ama isleri degistirmek yine kendi elinde.

    kendi evinde gp kazanmak da inanilmaz bir motivasyon kaynagi. ornegin jenson button gecen yil o turkiye gp'sine kadar sezonu inanilmaz domine etmis iken, kendi evinde degil yaris galibiyeti, podyuma bile cikamamisti ve 6. lik ile yetinmisti. cok sinir bozucu bir sey olsa gerek. en degerli, eh en degerli olmasa bile en duygusal galibiyet bence kendi evinde kazandigin galibiyettir. silverstone'un ayrica prestijini de unutmamak gerek.

    zaten bunun disinda sayili pistler vardir, galibiyet kazanmasi diger pistlere nazaran daha degerli gorunen. monza, monaco, spa gibi…

  3. Webber gerçekten gene hakkını veren bir konuşma yapmış.Çoğu kişi antipatik olduğunu söylesede benim en sevdiğim ve saygı duyduğum iki pilottan biri..Melbourne'de araç kazanabilecek kazar hızlı bir araçları olursa webber'in kazanıcağını düşünüyorum, şayet olmazsa bence podyum yapacaktır.Webber evinde her zaman farklı sürüyor ki bu Avustralya'daki ilk yarışından beri böyle 🙂 Melbourne'de williams'la aldığı 5.liği beğenmediğini hatırlıyorum (takım arkadaşı ilk 8'de yokken)…Umarım vatandaşları önünde galibiyet alır

  4. MagicAlonso avatarı

    güzel konuşmuş webber.Agresif bazende saygısız yarışlar çıkarıyor ama ben daima sempati duymuşumdur ve dobra bir adam düşündüğünü sert veya yumuşak fark etmez söylüyor

  5. "Şüphesiz (Vettel için) sinir bozucu bir yarıştı. İyi ki olimpiyatlar gibi değil, bir sonraki fırsat için 4s ene beklemek zorunda kalmayacağız"

    Mark Webber'in bu lafını beğendim.

  6. webber in ne yazdığını okumadan direk yazıyorum.kendi evinde çok iyi sürüş yapıyor.güçlü redbullla melbourne de mutlak kazanmalı.redbulldaki ve daha sonraki kariyeri için kazanması önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir