Taraftarlar, Yeni Puan Sistemini Destekliyor

yazar:

kategori:

F1 Racing ve LG’nin düzenlediği ve FOTA’nın da sonuçlarından yararlanacağı anketle ilgili ilk sonuçlar geçen günlerde açıklanmıştı ve spora geri dönen Michael Schumacher, en çok tanınan F1 pilotu olarak seçilmişti.

Ankete 180 farklı ülkeden 90.000’in üzerinde taraftar katıldı.

Sonuçlar arasından bazıları F1 RAcing’in bu ayki sayısında yayımlanırken, geri kalan ayrıntılar ise daha sonra bildirilecek.

Bu seneki yeni puan sisteminin iyi olduğunu düşünenlerin oranı %44.9. Ama bunun yanında birinci ve ikinci arasındaki farkın daha da fazla olmasını isteyenlerin oranı ise %61.9.

F1 taraftarları, dilek listelerinde en üstlerde %65.7 ile HD (Yüksek Çözünürlülük) isteklerini belirtti. Özellikle bir aracı interaktif olarak takip etmek isteyenler %53.7; yarışları internet üzerinden izlemek isteyenler ise %52.4.

F1 yarışlarında öne çıkan ülkelerde Monako %52.0; İtalya %50.6; Britanya %42.9; Almanya %28.8.

Populer takımlar için Ferrari %30.1 oy alırken, McLaren %19.1, Brawn/Mercedes %10.01’de kaldı.

Anket ile ilgili ilk bilgi pilotlar hakkındaydı

O bilgilere göre en tanınan pilot %19.5 ile Michael Schumacher, daha sonra ise Fernando Alonso %9.7, Kimi Raikkonen %7.2, Felipe Massa %6.1, Lewis Hamilton %6.0 ve Robert Kubica %4.3 geldi.

FOTA tarafından yasaklanmasına rahmen KERS teknolojisinin gridlere geri döndüğünü görmek isteyenler %43 ‘lük oranda ve %22lik kısımsa isteğe bağlı değişiklikler olmamalı fikrine katılıyor.

Yaklaşık %67’lik oyla F1’in motor sporları teknolojisinin zirvesinde kalması gerektiği söyleniyor.


Yorumlar

  1. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Eski araçları kim istiyor diye sormamışlarmı 😀 Heralde %100 olmasından korktular.Alonso'nun Kimi-Massa-Lewis-Vettel den daha fazla tanınması benimutlu etti.Umarım 3 üncü dünya şampiyonluğunuda kazanır.
    Puan sistemi rekabet olursa iyi ancak geçen sene olsaydı Button çok daha önceden ilan ederdi.

  2. Sezon sonuna köTü yansıyabiLir.

    Yani sezon sonuna doğru bir piLoT sampiyonLuğunu 2 yarıs önce iLan ederse bu sefer Tam Tersi oLur TarTısıLmaya basLanır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir