Sutil, Melbourne'de İlk 5'i Hedefliyor

yazar:

kategori:

Sutil’in ilk turdaki spini büyük kayıp yaşatsa da Alman pilot ve takım arkadaşı Liuzzi, Bahreyn’de göz doldurmuştu.

Liuzzi, 9. olarak sezonun ilk puanlarını almıştı.

Şimdi ise Sutil, bu hafta sonu Force India’nın daha da güçlü olacağını düşünüyor.

Sutil: “Sezona çok iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum. Serbest antrenmanda çok rekabetçiydik. İlk antrenmanda en hızlıydım ve sıralamalarda hem Tonio hem de ben ilk 12’deydik. Geçen sene Bahreyn’de S2’ye geçememiştik, bu yüzden ilk 12’de olmak gerçekten olumlu bir sonuç”

“Benim için yarışın başına kadar her şey yolunda gitti ve sonrasında geriye düştüm. Ama takım açısından en azından bir araç puan aldı”

“Ama şimdi Avustralya’da daha da yukarılara çıkmak istiyoruz. Her şeyin geliştirip ilk 5 veya 6’ya yaklaşma potansiyeli hâlâ var”

Liuzzi de Avustralya için iyimser.

Liuzzi: “Genel olarak bütün hafta sonu olumlu geçmişti. Lastikler ve sıcak koşullar altında davranışları hakkında çok şey öğrendik, ayrıca yarışta yakıt konusunda ne kadar zorlayabileceğimizi de. Sıralamalarda biraz hayal kırıklığı yaşamıştım, hiç önüm açık değildi. Ama yarış ümit vericiydi. Takım ve benim adıma harika bir sonuçtu”

“Gelişim bulmak için takım kış boyunca çok sıkı çalıştı ve asla pes etmedi. Bu yüzden ilk yarıştan 2 puan çıkarmak muhteşem. Takım, iyi odaklanıyor, ne yaptığını biliyor. Bu yüzden düzenli olarak iyi sonuçlar almayı hak ediyorlar. Bu sadece başlangıç”

Force India’da üçüncü pilot olan Paul di Resta, Cuma günü Sutil’in yerine antrenmanlara çıkacak.


Yorumlar

  1. Sutil in daha büyük takımlarda yarışması gerektiğine inananlardan biriyim.Bana göre Webberden daha iyi bir pilot.Bu sene eğer iyi işler yaparsa daha büyük bir takımda kendine yer bulabilir.

  2. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Farrari ve macleren iyi takımlardır :)))

  3. sutil spyker ile bile puan almayi basarmis bir pilot. iyi bir aracla cok sey yapabilir. ornegin monaco'da raikkonen ona carpmasaydi, orada da cok iyi bir pozisyonda bitirip force india'ya ilk puanlarini kazandirabilirdi. ama kismet fisichella'yaymis, ilk puanlari ve podyumu getirdi.

    force india gecen yil dusuk downforce gerektiren pistlerde basariliydi. mercedes motorunun da destegiyle iyi is cikarmisti spa ve monza'da. ama bu sezon bu basariyi sezon geneline yayacaklarmis gibi gorunuyor. umarim olur.

    hasan ercin'in yorumlarina gelince. bence once mantik suzgecinden gecir, olc – tart yorumlarini daha sonra yap. ha hala israr ediyorsan, bunu hakaret etmeden yap. yoksa yorumlarin once silinecek, israr edersen tamamiyle engellenecektir.

    vega nitro'nun soylediklerine ek olarak; toyota'nin 8 sezonda elde ettigi en iyi dereceyi (ilk 2005 malezya'da trulli almisti) force india o dusuk butcesiyle henuz 2. yilinda iken aldi.

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    hasan erçin" adam konuşurken sendenmi utanacak yaptığın yorumlara dikkat et terbiyesizlik yapma! :)))
    Sakin olun arkadaşlar.Normal şartlarda ilk 8 dolu bence.Ancak olaylı bir yarışta heleki yağmurluysa Sutil bu sene podyuma çıkar.

  5. Toyota yıllarca en fazla bütçeyi ayıran takımdı ama şu an nerede? Yok. Ama Force India burada ve sürekli gelişiyor hem de astronomik paralar harcamadan…

    Sutil'in düşünceleri hayal olabilir ama gerçekleşmeyecek diye bir şey yok.

  6. hasan erçin avatarı

    ne terbiyesliği sana noluyo yaw erman yiğit sen kimsin la

  7. "hasan erçin" adam konuşurken sendenmi utanacak yaptığın yorumlara dikkat et terbiyesizlik yapma!

  8. hasan erçin avatarı

    ya utanmadan ilk 5 i hedefliyor yaw farrari mcleren merdecedes var ken sen ne oluyosun hele alt sıraları gcemeyi dene i vallaa ferrari mesela 300 milyon euro bütce ayırsın sen 50 milyon euro paranla üstlerimi zorlucan ahhaahha cok komik

  9. şayet yağmur yağarsa sutil podyuma bile çıkabilir.sutil yağmurda çok iyi sürüş yapıyor.yağmasada puan alabilirler.

  10. Hadi bakaLım inş.
    Severim SuTiL'i.Force India kendini geLişTirdi devam da edecekTir.MeLbourne'de boL şans ;}

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir