Webber: "Zorunlu Pitler Yeterli Değil"

yazar:

kategori:

Sezonun açılış yarışı Bahreyn’deki sıkıcı yarışın ardından Webber, pilotların birbirleriyle çekişmesini sağlayacak düzenlemeler yapılması gerektiğini ama bunun şu anda mümkün olmadığını söyledi.

Webber: “İstediğimiz kadar pit yapabiliriz ama insanlar pistte hareket bekliyor, pilotlar da öyle.”

“Bunu yıllardır çözmeye çalışıyoruz. Ama binek otomobil yarışlarına bakın, onlar da birbirlerini her tur geçmiyorlar”

“Son bir kaç yıldaki dengenin doğru olduğunu düşünüyorum. Her tur birbirlerini 10’ar defa geçtikleri bir IRL yarışı istemiyorsunuz, iki pilot arasındaki büyük saygı uyandırarak kalitede bir hareket istiyorsunuz”

“(Geçişin) zor olmasını bekliyordum ama Bahreyn’de beni en çok hayal kırıklığına uğratan şey, hiç şans bile yoktu. En büyük şok buydu.”

“Jenson, Michael’i yakaladığından bir şansının olacağını düşündüm, çünkü iyi bir azami hıza sahipti ve Jenson da nasıl geçiş yapacağını biliyordu. Ama kolay değildi”

“Beni şaşırtan buydu, hiç şans bile yoktu. Geçmişte bir kaç şans elde ederdiniz ve belki de bir açık bulurdunuz ama Bahreyn’deki  farklı bir durumdu”

Webber, Melbourne veya Malezya’daki yarışların da ilk yarıştan çok daha iyi olmasını beklemiyor.

Webber: “Bahreyn’e benzer şekilde olacağını düşünüyorum. Ne yazık ki bu yarışlar böyle. İnsanlar benzer zamanda duracak ve yarışmanın en hızlı yolu da burası”

“Malezya’da bir pit yapmak bizim için daha uzun sürecek, pit yolu daha uzun. Bu yüzden pit yolunda çok zaman geçirmek istemeyeceksiniz. Çünkü daha hafifi bir aracınız olamaz ve birinin önüne geçmek için kısa strateji uygulayamazsınız”

“Belki geçen hafta Michael’e karşı farklı bir şeyler yapardım ama seçeneğiniz az. Bu herkes için aynı. Bu yüzden pilotlar yer kaybetmemeye çalışıyor ve bu da sıralamaların çok önemli olduğu anlamına geliyor.”

Sezonun geri kalanında da durumun hep aynı kalıp kalmayacağı sorusuna Webber: “18 yarışta da bunun olmasını beklemiyorum. Bir yol bulacağımızı düşünüyorum. Hepimiz öğrenme sürecindeyiz”

Dünya şampiyonu Jenson Button, önümüzdeki bir kaç yarışta gelişim sağlanmazsa F1’in bütün hissedarlarının bir araya gelip çözüm bulması gerektiğini düşünüyor.

Button: “Son yarış, taraftarlar açısından heyecan verici değildi. Ama geliştirebileceğimizi düşünüyorum. Ne yapılabilir, hepimiz buna bakmalı ve çok endişe etmemeliyiz.”

“Bu yarışın daha iyi olacağını umuyoruz.”


Yorumlar

  1. Ya Webberin problemi Schumaherlen.
    1."Jenson, Michael'i yakaladığından bir şansının olacağını düşündüm.
    2."Belki geçen hafta Michael'e karşı farklı bir şeyler yapardım ama seçeneğiniz az.Hep Schuminin boynuna asiliyorlar!E secenek cok olsaydi zaten Schumaherde Rosbergi gececekti.Neden Webber bunu demiyor?

  2. Kardeşim takımlar strateji üretemiyor ki? Herkes full depo çıkıyor. 2 tur içinde tüm pitler bitiyor. Yumuşak lastik kullanayım 2 pit yapayım desen araç aşırı ağır mantıklı değil. Gerzek bir kararla yakıt ikmalini yasakladılar şimdi hem pit aksiyonu kalmadı adam gibi hem de yarış için stratejik geçişler. Acilen yakıt ikmali serbest bırakılmalı…

  3. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    yine çok konuşuyo bu adam yahu:)

  4. difüzörleri küçültelim hatta komple kaldıralım, arka kanatlarıda yükseltelim, arka tarafta daha geniş lastikler ile difüzörden kaybolan yol tutuşu elde ederiz. ön kanatlarda daha dar ve tek flapli olsun, motor gelişimine izin verilsin, en az iki lastik üreticisi olsun… bunlar olurken F1'in teknolojinin zirvesinde kalması sağlansın, bence geçişlerde artar, heyecanda

  5. Geçen seneden daha zevkli olmamasının tek sebebi Ferrari vede nispeten Mclarenin geri dönmüş olması.Yoksa geçen sene daha çok geçiş vede daha fazla heyacanlı an vardı…

  6. Geçen seneden daha zevksiz değildi.

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Evet öğrenme süreci umarım daha iyi olur.Ben her durumda Bahreynden daha iyi olacağını düşünüyorum.Ama şu karar umarım 2009 öncesine bir göz atmayı kapsar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir