McLaren, TAG Heuer’in Ayrılığını Doğruladı!

McLaren, İsviçreli saat üreticisi TAG Heuer ile uzun süredir süren sponsorluk anlaşmasının sona erdiğini açıkladı.

TAG Heuer, bugün yaptığı açıklamada 2016 yılında Red Bull’a sponsor olacaklarını açıklamıştı.

30 yıldır McLaren’in sponsorluğunu yapan TAG Heuer, Senna, Hakkinen ve Hamilton gibi isimler ile çalışmıştı.

McLaren sözcüsü yaptığı açıklamada “TAG Heuer ve McLaren ortaklığı spor tarihinin en başarılı ve kalıcı sponsorluklarından birisi oldu”

“Taraflar 30 yıl boyunca büyük başarılar elde etmeye devam etti. Bu yüzden 30 senelik partnerliğimizin her iki taraf için memnun edici sonuçlar ile sona ereceğini duyurmaktan mutluyuz” dedi.

Sözcü, TAG Hauer’in sahibi olduğu LVMH’nin şirketlerinden Chandon ile yola devam edeceklerini söyledi.

McLaren’in yaşadığı bu sponsor kayıplarının takımı mali açıdan zorlayabileceği düşünülüyor.


Yorumlar

“McLaren, TAG Heuer’in Ayrılığını Doğruladı!” için 28 yanıt

  1. belki de YU-MA-TU gelir, belli olmaz…

  2. TAG yakışıyordu McLarene,hayırlısı olsun. Redbull un saat sponsoru Casıo idi. Onlarda Redbull dan ayrıldı o zaman. Belki Casıo McLarene gelir.

  3. Bu iş McLaren-Peugeot motor ortaklığına, sürücüler özellikle Alonso içinde McLaren-Mansell durumuna benzeyecek gibi duruyor. Bence hem pilotlar hem motor ortaklığı olaylı şekilde sonlanacak tarih tekerrürden ibaret 🙂 Ancak tek umudum tıpkı o dönemde olduğu gibi 95 yılında Mercedes’e geçildi ve 98’de domine bir araçla şampiyonluk geldi. Bu seferde BMW vb.bir marka ile kalıcı bir motor ortaklığına girebilirse McLaren ve o dönem bulduğu gibi bir Hakkinen bulabilirse ancak 3-4 yıl içinde sonuç alabilir. 80’ler diyoruz diyoruz ama o aracı tasarlayan bir Gordon Murray faktörünü de unutuyoruz gibi. Honda işi batırmıştır bu saatten sonra toparlamaktan çok en az zaiyatla kaçmaya bakacaktır bence. Alonso’da seneye F1’i bırakır o da toparlayamaz artık zor günler kapıda gibi görünüyor.

    1. Mclaren F1 şasisi BMW motoru ile LeMans kazanmıştı

  4. Karmaşayı bir çözelim. Mclaren’de hissesi olan şirket TAG Group. Bu şirket eskiden TAG Heuer’in de sahibiymiş ama 1999’da satmış. Yani o zamandan bu yana TAG Heuer’in Mclaren’le sponsorluk dışında bir alakası yokmuş, ben de yeni öğrendim.

    Habere gelince; Vodafone kaçtı, Hugo Boss gitti, Johnny Walker gidici gibi, TAG Heuer de gidiyor, artık arabanın hiçbir yerinde Santander yazmıyor. Gidişat iyi değil.

    Kala kala SAP kaldı 😀

  5. Yusuf Hitay avatarı

    sanki bunlar daha iyi günlermiş gibi geliyor bana. performans bu şekilde devam ederse, pilotlar da çekip gidebilir. para sıkıntı değil muhabbeti yapılıyordu ancak yarın bir gün honda bir tarafına baka baka yine kaçarsa mclaren dımdızlak ortada kalır.

    1. Aslında ben Honda’dan hazır bir Red Bull hamlesi bekliyordum ama olmadı. Adamlar 2013’ten bu yana şasi yapamıyorlar. Geçen sene Mercedes motoruna sahiplerdi de ne oldu?

      Seneye dediğin gibi Honda ve/veya şasi yine patlak çıkarsa Sauber gibi olurlar.

      1. Yusuf Hitay avatarı

        ben daha kötüsünü bile düşünüyorum açıkcası. mclarensız bir f1 çok imkansız gelmiyor bana. çünkü honda toparlayamazsa, bu macera en çok mclaren’ ı hasarlı bırakacak.

        1. Mclaren’in çekileceğini hiç sanmıyorum. Williams’ı senelerce sonlarda gördük, çekilmeyi asla düşünmediler. Çünkü marka değerleri F1’den ibaret. Mclaren de F1’den çekilirse biter. Ferrari için de aynısı geçerli.

          1. sokaktaki ufak çocuklar bile ferrariyi biliyor reklamı iyi yapıyorlar çünkü ama mclaren diyince o ne diye soruyorlar genelde yani ferrari giderse f1 biter ferrari bitmez

            1. F1’de yarışmayan bir ferrari 1-2 nesile lamborghini olur.

  6. Mercedes Ron amcanızla hıç bi zaman başarılı olunmayacagını anladıgından kendi takımını kurdu 2 senedir ne kadar haklı oldugunu bütün dünyaya kanıtladı

  7. Johnnie den sonra aklıma gelmişti TAG’ın da ayrılama ihtimali.Ayrılmakta haklılar kimse gridin arkasında olan bir takıma sponsor olmak istemez.Bu arada TAG’ın McLaren de hissesi yokmuydu?

  8. Yalniz Honda kabahat saside diye dusunup ziplayabilir baska takima.

  9. Ben bu olayi biraz Fenerbahce’nin 3 Temmuz süreci gibi degerlendiriyorum. Yalan olanlar gider, gercekten inananlar kalir. Iyi dost kotu gunde belli olur diye bosa dememisler.
    Ben inaniyorum McLaren gelecek yil patlamayi yapacak. Ve gidenler sadece pisman olacak.

  10. Mercedes AMG Petronas F1 Team avatarı
    Mercedes AMG Petronas F1 Team

    TAG Heuer Redbull’a gitti. Johnnie Walker’da Aston Martin’e gidecek. Ee ne kaldı bu takımın elinde sponsor olarak ? En büyük ve eski sponsorlarını kaybettiler.

  11. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Yavaş yavaş sponsorlar gitmeye başlıyor işte. Mclaren ve honda büyük bir marka ama kaybolan sponsorlar ciddi olarak takımı etkiler Johnnie walker gibi bir marka giderse baya bir prestij kaybı yaşayabilirler sonuç olarak büyük bir marka Tag da geliri yüksek olan bir markaydı ve adamlar haklı gerçi sponsor oldukları takımda red bull bari mercedes’e spnsor olsaydılar umarım gelecek yıl bir sponsor bulabilirler. bizim turkish airlines ile bir görüşme yapsınlar belki onlar mclaren’e sponsor olur.

  12. Mercedes motoruyla devam etseydik bu pilotlarla ve bu şasiyle beraber bir çok kez podyum yapmıştık. Sponsor konusunda da sıkıntı olmazdı hatta yeni anlaşmalar yapardık. Ron resmen takımı batırdı. Honda’nın toparlanıp üst sıralara dönmesi için 2-3 sene geçmesi gerekiyor, o zamana kadar 1 sponsor bile kalmaz herhalde.

    1. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      McLaren’in hedefi podyum değil şampiyonluktur. McLaren, Mercedes motoruyla hiç bir zaman şampiyon olamazdı. Bunu herkes dile getirirken hala Mercedes motoru olsaydı demek komik.

      Red Bull bile müşteri motoru ile şampiyon olamayız diyorken McLaren’in Mercedes motoru ile devam etmesi düşünülemezdi. McLaren zaten doğru zamanda yanlış yerde şuan.

    2. Mercedes motoruyla galibiyet bekleyen pollynna seni ron amcayada laf soktu ben bittim sozun bittigi yer beyler

      1. bütün suçu Hondaya atan arkadaşlar birşeyi unutuyorlar, Honda motoru bu sezon kullanılmaya başlandı, 2012 den sonra kan kaybı başladı, 2013 te saçma sapan bir fikirle yola çıkarak en hızlı aracı 5. sıraya kadar geriletmeyi başardılar. o yıl vodafone ayrıldı ve büyük kan kaybı başladı, sonrasında ise Ron Dennis McLaren ucuz değil mantığıyla hareket etti ve eskisi gibi takımı pahalıya satmaya çalıştı ancak eski paralarada sponsorlar gelmedi veya devam etmedi. Şuan olan ise artık ucuz rakamları geçtim kimse takıma inanmıyor ve verilecek paranın hiçbirşekilde karşılığını alamıyacaklarını düşünüyorlar, ayrıca kendi markalarınında prestij kaybedeceğini düşünüyorlar. Bu durumda gelinen nokta bu malesef…

        1. Sonunda birisi söylemiş şu gerçeği ya.

      2. Sen benim mesajlarıma cevap yazma rica ediyorum. Sitenin azılı trollüsün. Ron amcanı da al git. Honda ne zaman şampiyon olabilmiş en son ? Mercedes ve Ferrari varken ortalığı Honda’ya bırakmazlar bunu anlamıyor bazıları.

  13. McLaren için bir kan kaybı daha. Sporda başarılı olmak şart yoksa sonu iyi değil bu işin.

  14. maxi mclaren avatarı

    gemi yavaş yavaş su alıyodu şimdi kıç kısmından batmaya başladı.Bu kadar masraf,pahalı pilotlar,honda kazığıyla sondan ikincilikle dibe vurup kaybedilen havuz paraları,hızla kaybedilen sponsorluklar vs…….hala çıkıp şampiyonluktan bahsedin siz….tebrikler el birliğiyle batırdınız koca titanici…………

  15. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Yakında hiç bir marka kalmayacak ve simsiyah bir araçla piste çıkacağız herhalde. 😀

    Markalar da haklı. Çok gerideler de olan bir takımla devam etmek istemiyorlar. Marka prestijleri açısından sıkıntı.

    Önemli olan aracı hızlandırabilmek. Önde olan, şampiyonluk için yarışan bir takıma sponsor yağacaktır. McLaren ve Honda’da bunu başarmak için biran önce başa güreşecek bir otomobil ve motor ortaya koymaları elzemdir. Sonrasında zaten elini sallasan sponsora çarpar.

  16. kan kaybetmeye devam, umarım bu işin sonu felaketle sonuçlanmaz. sponsorlarda haklı sürekli başarı grafiği negatife giden bir takım çok sabrettiler bile bence. ilk vodafonela başladı boss ve şimdi tag, gelecek seneden itibaren umarım ayrılan tüm sponsorlar pişman olmaya başlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir