Sorunlar Vettel'in Peşini Bırakmıyor

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, yarışa ilk sıradan başladı ve ön frenlerinde sorun yaşayana kadar liderliğini korumuştu.

Sezonun ikinci yarışında da sorun yaşayarak galibiyetten olan Alman pilot, hayal kırıklığı yaşıyor.

Vettel: “Fren sorunu yaşadık. Turun başlarında biraz titreşim hissettim. Yapabileceğim hiç bir şey yoktu ve aracın hakimiyetini kaybettim. Utanç vericiydi. Şartlar zor olmasına rağmen yine de yarışı kontrol altında tutabildiğimizi düşünüyorum.”

Vettel, şampiyonluk mücadelesinde sorunların üzerinde gelinmesi için takımına çağrıda bulundu.

Vettel: “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bu kimsenin hatası değildi ama bunun üstesinden gelmeli ve Malezya’da damalı bayrağı görmeliyiz.”


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Ben üzülmedim.

  2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sebastian Vettel orada hata yapacak bir pilot değildir. İyi ve dikkatli gözler fren problemini anlarlar. Laf atmaya gerek yok. RED – BULL derhal sorunları çözmeli yoksa 2005 McLren trajedisi yaşayacaklar.

  3. Gitti 50 puan, Rai`nin kaderini Vettel yasiyor umarim Rai`nin ki kadar uzun surmez 🙂 bu arada massathebest ne guzel sacmalamissin oyle, adam lastiklerini bloke falan etmiyor, frene asilmis sag tutuyor sol tutmuyor ve normal olarak viraji alamayip cakil havuza giriyor, sag lastigin kilitleniyor gibi gorunmesi fren yukunun tek lastige binmesinden, iyi seyret..

  4. Geçen sezonki gibi talihsizlikler Vettel'e ve takımına yapıştı resmen.Bakalım nasıl bir telafi planları yapacaklar.Malezya da güçlü olacaklardır ama araç ve şans buna izin verirse tabi.

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Vettel'in yarışı bitince Raikkonen'in 2005-2006 sezonları geldi aklıma bu yüzden çok üzüldüm çok rahat yarışırken birden aracında sorun yaşadı aynı Raikkonen gibi hak ettiği puanları alamadı

  6. OnLara günLerini gösTereceğiz 😀

  7. kirve 12 Tarih: 28.03.2010 01:43:05

    tarih tekerrürden ibarettir denir her zaman ,sanki bir anlamda 2005 sezonun tekrarını yaşıyoruz gibi..mclaren 2005 sezonun ılk 3 yarısında bugunkü red bull kadar varlık gösterememişti ama sezoun ilerledikce motor arızaları ve mekanık sorunlar yüzünden hep önde olmasına rağmen yarışları bitiremeyerek gerilerde kaldı.red bullun dayanıklılık sorunu ilk yarışa başlamadan konuşulmaya başladı aradaki fark bu benım gözlemlediğim.bu sene şampiyonluğu massa belirleyecek gibime geliyor.alonsodan alacağı ekstra puanlar red bulların işine yarayabilir düşüncesindeyim,bekleyelim görelim..

    dün gece böyle düşünüyordum bugün mclarende işin içinde.

  8. Yalnız birşey dikkatimi çekti Webber'in başına bu tip şeyler gelmiyor. birkaç yarış daha bekleyelim görelim bakalım kaç kere yarış dışı kalacak Vettel. O da Raikkonen gibi aracı haddinden fazla zorlayıp motor patlatmaya başlamasın da, sonra bir şanssız damgası yapıştırıyorlar, adam motoru sonuna kadar zorlasa, lastik patlatsa bile kendi hatası değil şanssızlık oluyor.

  9. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    Şimdiden şampiyonluk hesabı yapmak çok zor. Bence Haziran'ı beklemeliyiz.

  10. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    zaten yarışın ilk 12 turunu kaçırdım saati yanlış kurmaktan dolayı. üstüne bi de vettel'İn kazası eklenince benim için çok iyi bir yarış olmadı.

    Bence de fren problemi. Yoksa Vettel gerçekten çok iyi bir pilot. İnşallah tüm yıl bu hızla devam ederiz.

  11. hasan erçin avatarı

    ÖYLE VEYA BÖYLE VETTEL SAMPİYON OLAMAYACAKSIN BELLİ İŞTE KESİN FAVORİM FERRARİ BEN BUGÜN BUTTON KAZANSA BİLE. CÜNKÜ Bİ YARIŞ KAZANMAYLA SAMPİYON OLUNMOYO SKORA GÖRE KONUSMAM ALONSO BÜYÜK PİLOT SEZON SONU SAMPİYON

  12. massathebest sana bir ( + ) vereyim dedim ama karşıma şlakk diye Can't connect! Too many connections diye bir ibare çıktı 🙂

  13. kimseye bahane falan bulmuyorum. 2008 monaco'da raikkonen nasıl frenleme esnasında sutil'e çarptıysa, burada da aynısı oldu. yani, su birikintisi üzeirnde frene asılırsan olacağı budur. dikkat ediniz fren yaptığı alana, yerdeki su birikintileri çok net belli oluyordu. lastik su üzerindeyken frenaja geçince kilitlenip dönmeyi reddetti, araç pist dışına uçtu. bu kadar basit.

  14. umit isbilen avatarı

    onboard kameradan fren problemi olduğu çok net anlaşılıyor, Rfactor oynayanlar bilir freni biten aracın nasıl tepki verdiğini, aynen vettelin araç gibi… yazık oldu, redbull bunları aşmalı artık…

  15. elif çivici avatarı

    Böyle uluslararası bir arenada lafını düşünmeden söylememek gerekiyor,tamamen çocuksu bir sevincin sonucu olarak masumane çıkmış bi laf belki bu,Ama yine de demese daha iyiymiş 😀
    Yalnız bu böyle gitmez,eğer şampiyonluk hedefleniyorsa bu kilit yarışlarda kaybedilen puanlar,ileride çok kötü dönebilir,az buz bir şey değil geçen yarıştan 25 çıkarabileceği yerde 12 çıkardı ve şimdi de buradan 25 kaybetti,37 puan şampiyonanın seyri için hayati önem taşıyabilirdi,ama malesef bu spor mekanik bir spor ve dayanıklılık,hız hepsini birleştiren kazanıyor.Frenlerin önemli oldugu bu yer Kubica nın ne kadar iyi gittiğini gördük,Red bull un acilen hızlanmayı bi kenara bırakıp bu sorunları çözmesi gerekiyor,yoksa aksi halde Horner daha çok Vettel in sırtını sıvazlar.

  16. redbulun parçalrı çindir çin ben ona kanaant getirdim

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Vettel iyi pilot ama sadece dün onlara gösterdik derken 4 dünya şampiyonu ve Massa-Rosberg gibi isimleri yoksa sayarak neyi gösterdiğini şimdi bir açıkla istersen.

  18. burak bocek avatarı

    İşte bu yüzden Alonso en iyi pilot Schumi den sonra(Benim fikrim).İstikrar lazım istikrar Vettel.Neyin intikamını kimden alıyorsun?Bu kadar kasmanın anlamı var mı önde rahatça lider giderken.Button ne yaptı rahat rahat gitti ya sen?Ben dayanıklılık sorunu olduğunu sanmıyorum.Yaırşın açık ara favorisi olup 2de sıfır çekmek.Hadi birisi arızadan buda mı arızadan.Haberi okumadım bile çünkü arıza olduğunu sanmıyorum.Resmen uçtu gitti ya

  19. aLonsoKenan  avatarı

    Dostum görterdin onlara gerçekten :):) aferin sana

  20. Sebastian böyle önde gittigi yarışlarda basit hatalar yapan bir pilot degil. Önde başladı mı yarışı götüren bir pilot ilkte bende hata mı yaptı acaba diye düşündüm ama araçta problem olmuş.

  21. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yazık vettel :)) bu aralr coak agresif konsumalar yapıyosun bu sana ii bi ders oldu

  22. massathebest,Massa'nın her problemden sonra bahane bulduğunu söyleyen arkadaşı "çekememezlik"le suçlayıp burada bu tip bir yazı yazmanız düşündürücü.
    Bu tip problemler herkesin başına gelebilir.Yarışı rahat birinci bitirebilirdi,dayanıklılık problemlerinin üstesinden gelmeleri gerek.

  23. Massathebest yarışı izlediysen bi anda direksiyon felan kitleniyo araçta titreme oluyo..Bunu kendi hatasıyla nası açıklayabilirsin ???

  24. Bu sefer redbulun bahanesi ne olacak bakalım bir arza çıkar renault motoruna yüklenirlerdi şimdi neye yüklenecekler acaba?

  25. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    2005'de raikkonen'in başına gelenlere benzer bir durum.

    umarım ilerleyen yarışlarda bu dayanıklılık sorunları çözülür

  26. heee frenler bozuldu haklısın =)))

    vakti zamanında ralf de toyota ile spin atarken "araç bir anda dengesini kaybetti" diyordu. f1 racing ise "aslında demek istediğim" köşesinde bunun gerçek anlamının "aracı kontrol edemedim ve kendi hatamla spin attım" olduğunu yazmıştı.

    vettel böyle söyleyince o geldi aklıma =)

  27. alonsonun nazarı değdi galiba bu sefer onun problemle karşılaşmadan geçmeliyiz olmadı yine arıza oldu yolda kaldı acaba bunları aracın parçalarını çindenmi alıyorlar anlamadım giti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir