Pilotlar Aynalar Konusunda Düzenleme İstiyor

yazar:

kategori:

Avustralya GP’si sıralamalarında ve antrenmanlarda birçok pilot arkasından elen pilotu göremediği gereçkesiyle kazalara karışmıştı.

Pedro de la Rosa antrenmanlarda rakibini engellediği gerekçesiyle kınama almış ve Michael Schumacher de sıralamalarda Fernando Alonso ve Lewis Hamilton tarafından bloke edildiğini öne sürmüştü.

Bazı pilotlar konu hakkındaki endişelerini açıklarlarken, aynaların sidepodlara takılı olduğu Ferrari ve Red Bull araçlarının pilotlara yeterli görüş açısını sağlayamadığı söyleniyor. FIA şu anda konu üzerinde çalışıyor.

Rubens Barrichello aynaların olması gereken yerde olması için bir kural getirilmesini umduğunu söylerken Charlie Whiting ile görüşen Pedro de la Rosa da herkesin aynalarla sorunu olduğunu ve sidepodlardaki aynaların görüş açısını gerçekten kısıtladığını söyledi.

 


Yorumlar

  1. fatih yılmaz avatarı
    fatih yılmaz

    avustralya da belli oldu ki gerçekten sidepod daki aynalar özellikle savunma yapmayı zorlaştırıyor. ama oarada olması ayrı bir görünüm katıyor

  2. f kanal da mclaren'e avantaj sağlıyor. geçen yıl difüzör de brawn'ı yukarı taşımıştı. kers de, takılı olduğu araçları hızlı yapmıştı. red bull ve ferrari, aynaları aerodinamik kazanım nedeniyle oraya yerleştiriyor. kurallara uygun mu? bitti. 24 araç içinde sanki sorun çıkaran 4 sidepod aynalı araçmış gibi olur olmaz pilot laf atmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir