Kubica: "Takım Bu Podyumu Hak Etti"

yazar:

kategori:

Polonyalı pilot, yarışa 9. sıradan başladı ama kalkışın ve ilk viraj hadislerin ardından bir çok sıra kazandı ve topluca oluksuz lastiklere geçme döneminde pitte Massa’yı da geride bırakarak 3. sıraya yerleşti.

Daha sonra ise Vettel’in yarış dışı kalmasının ardından 2. sıraya çıkan Kubica, lastiklerini korudu ve güçlü rakiplerinin kendisini geçmesine izin vermeden podyumun ikinci basamağına çıktı.

Kubica: “Ne yazık ki Avustralya benim için pek şanslı geçmemişti. Son iki senede rahat bir şekilde podyuma çıkabilirdim”

“Dürüst olmak gerekirse podyumda olmayı beklemiyorduk. Renault ve kendi adıma özel bir sonuç oldu. Kış süresince çok zorluyorduk ve bu, sezonun başında alabileceğimiz en iyi sonuçtu. Bu, (takımdaki) bütün çocuklar sayesinde oldu.”

“Gerçekçi olmamız gerekiyor. Normalde podyumda olacak tempoya sahip değiliz. Zorlamaya devam etmeli ve er ya da geç tempoyu yakalamamız gerek.”

Kubica, bir ara Jenson Button’un önündeydi ama oluksuz lastiklere erken geçen ve ısıtan İngiliz pilot, Kubica’nın önüne geçti.

Kubica: “Zordu. Çünkü ısıtmada sıkıntı yaşadık. Bu yüzden Button’un hızlı olduğunu görünce Massa ile aynı turda oluksuz lastikler için pite girdik”

“Adamlarım muhteşem bir iş çıkardı. Felipe’yi pitte geçtik ama Button, oluksuz lastiklerinde geçirdiği 1 veya 2 turda çok daha hızlıydı. Lastiklerini ısıtmıştı ve düzlüklerde de çok hızlılar. Oluksuz lastiklerimde ilk turumdaydım ve bu nedenle şartlara o kadar güvenemiyordum. Bu yüzden Button ile mücadele etmek zordu”

Yarışın ilerleyen bölümlerinde ikinci pite girmeme kararı, Kubica’nın podyum sonucu için hayati önemdeydi.

Kubica: “Tekrar pite gireceğimizi düşünmüştüm ama büyük aşınma olduğunda pite girip girmememiz gerektiğini sordum, onlar da idare edip edemeyeceğimizi söylediler.”

“Lewis hamle yapıyordu, hızla yaklaşıyordu. Ardından piste girmeye karar verdi, ardından da Felipe geldi. Snuna kadar 2.liği korumak için iyi bir hıza sahip olmayı umuyordum”


Yorumlar

  1. Podyum takımdan daha çok senin sayendeydi dostum.Mükemmel bir sürüş gerçekleştirdin.Bazılarına defans yapmayı öğrettin!!!

  2. Burak Soylu avatarı

    aynen fatih in dediği gibi.. pilot olarak özel bi pilot özel bi insan.. yarışın sonuna doğru hiç şüphem yoktu 2.liği koruyacağından.. montoya dan sora f1 izleme sebebim kubica.. tebrikler kubicyzk

  3. yarışın adamı kubica idi.ferrarilere geçit vermedi.
    button strateji ile kazandı.

  4. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Önde oldukları bahsedilen takımları zorlayabilecek en potansiyelli takım iyi iş çıkardı Kubica BU TAKIMDA ŞAMPİYONLUK RUHU VAR

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Olağanüstü sürüş. Mükemmel…

  6. Tebrikler kubica Lewise karşı savunman harikaydı sorunsuz bir şekilde yarışı tamamladın ve hakettin podyumu Reno fanı arkadaşlarıda tebrik edıyorum:))

  7. Kesinlikle Kubica da üst sınıf pilotların liginde; çok yönlü bir pilot olduğundan ortalama performansa sahip araçlarla iyi neticeler alabilecek pilotlar(Alonso, Raikkonen, Hamilton, eski Schumi) arasında..

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    helal olsun kubi,neden benim için pistteki özel adamlardan biri olduğunu yine kanıtladın..

  9. Süper bir sonuç umarım devamını sık sık görürüzz

  10. harika bir sonuç ! devamı gelmeli..

  11. Kubica güzel yarıştı hiç şüphesiz. Bu podyum Renault'a da Kubica'ya da büyük bir şevk verecek. Moraller düzeliyor gibi Renault için.

  12. Renault'yu ve Kubica'yı gönülden tebrik ediyorum. Renault'nun podyum için yarıştığını görmek mükemmel. bal arılarım benim, böyle çalışmaya devam edin. 🙂

  13. müthiştin robert startın savunman lastikleri koruman tek kelimeyle 10.5 numara bir performans daha iyisi olamazdı kazayla button yarıs dısı kalsa yarısı kazancaktık :D:D

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir