Keyifli Button: "Lastik Çağrısı Bana Aitti"

yazar:

kategori:

İngiliz sürücü, ıslak başlayan ancak kuruyan pistte yumuşak lastiklere geçen ilk sürücü olmuştu ve bu karar ona yarışın ilerleyen bölümlerinde oldukça fayda sağladı.

Button, kendisini galibiyete götüren bu kararı vermekten dolayı oldukça keyifli olduğunu söyledi.

Button “Benim kararımdı. Bana göre pilotların koşulları hissetmesi çok daha kolay. Takımlar yağmur bulutlarının geldiğini görebilirler. Geçiş lastiklerinde aracımın dengesi iyi değildi bu yüzden bir an önce oluksuz lastiklere geçmeyi istedim.”

“Kuru bir çizgi vardı ancak bazı noktalar hâlâ ıslaktı. Pite girdiğimde bunun felaket doğurabilecek bir karar olduğunu düşündüm ancak lastikleri takar takmaz hızlanmaya başladım ve oldukça iyiydim. İyi turlar atabilip bir kaç araç geçebildim.”

“Doğru karardı ve bu karardan dolayı mutluyum.” dedi.

Mclaren’le henüz 2. yarışında kazanan Button, bu galibiyetin özel olduğunu ve takım içerisindeki güvenini daha da arttıracağını düşündüğünü söyledi.

Button “Çok özel bir galibiyet. Araca alışana kadar biraz zaman geçti ancak takım harikaydı ve beni çok hoş karşıladı.”

“Şu anda hislerimi kelimelere dökmek oldukça zor ve bu galibiyetten çok şey çıkaracağız. Güvenim artıyor ve umarım gelecek yarışta da böyle hoş hissettiren şeyler yapabiliriz.”” dedi.

Button ayrıca yarışın büyük bölümünde aynı set yumuşak lastiklerle gitmesine rağmen asla yeni set lastik için pite girmeyi düşünmediklerini söyledi.


Yorumlar

  1. berkhan burada herkes istediği gibi yorum yapma hakkına sahiptir(kfürlü veya argo sözler olamdığı sürece)buna sen karar veremezsin bu bir.uyarma demiyorum ama uyarırken hakaret edemezsin(alonso MANYAĞISIN gibi) buda iki.tabi alonsodan nefret edenlerde hemen çanaklarını tutmuşlar oda ayrı konu.

  2. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    fatih, alonsocular doğru söylüyor.özelliklede herkesin güldüğü denilen henüz fotosentez aşamasında olan şahıs. button frene basmalıydı olmadı sağda çimlere çıkarak alonso hazretlerine yol vermeliydi.buttonın ne haddine pozisyonunu korumaya çalışmak. button bundan ders çıkarmalı ve alonso hazretlerini gördüğü yerde yol vermeli. :))))

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    işte herkesin güldüğü birine yazı yazınca,sonra sen suçlu oluyorsun,burda da böyle bir durum var malesef..
    yani starttaki hadiseyle biçme kelimesi nasıl bir bağlantı var ve bir yarış nasıl böyle körkütük izlenirin cevapları her hafta anasayfamızda cevaplarını buluyor:DD

  4. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    -Ferrari Forewer- ilk olarak, "FOREVER" kelimesi böyle yazılır. İkincisi, tamam anladık ALonso manyağısın, ama bence mümkünse yorum yazma. İnsanlar sana gülüyor çünkü. Button her zaman üst düzey pilotlardan olmuştur. Üçüncüsü, kimse Alonso'yu biçmedi. Alonso şanssız bir an yaşadı, Button'ı görmedi apexi boş zannetti. Ama daha dikkatli olmalıydı. Jenson bir kumar oynadı belki ama sürüşü müthişti.

  5. Gerçekten güzel bir karardı tebrikler,Schuminin kazaya karışmasından sonra pek bir umudum kalmamıştı en azından üst sıralar için ross brawn ve schuminin daha cesaretli davranıp kuru zemin lastiklerini deniyeceğini düşündüm ki zaten kaybedecek çok bir şeyleri de yoktu.Yapmaları durumunda 7 tur sonra tekrar pite girmelerine gerek kalmayacaktı.İşte burda önemli olan riski almaktı ve jenson da bunu yaparak kendisine avantaj kazandırdı, tebrikler tekrardan.

  6. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ama zaferlerde 1-0 😀 Umarım haftaya daha güzel olur ikisi içinde.

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    vallahi öyle gerçi bu yarışta Alonso'nun bu performansına podyum yakışırdı ama haticeler değil neticelerle ilgileniyoruz:D
    Bakalım diğer yarış ne olacak Alonso'nun sevdiği ve başarılı olduğu bir pist. Geçiş alanları mevcut.Bu sefer ne Alonso ne Massa birbirlerinin gözyaşlarına bakmayacaktır. İnşallah yanlışlıkla birbirlerine dokunupta başkalarının ekmeine yağ olmazlar:S
    Gelecek yarış güzel gelecek:D:D:D

  8. sıralama:1-1
    yarış:1-1
    startta geçiş:1-1

    mücadele çok çetin geçiyor espoir =)

  9. mclaren'in buttonu alması ve buttonun mclaren'in teklifini kabul etmesi ne kadar doğru bir karar olduğunu gördük.
    biz kovalinen sayesinde unutmuştuk diger pilotun yarış kazanabileceğini. bize hattırlattığın için saol…:)

  10. Aslına bakıldığında Hamilton takım arkadaşı Button'dan daha hızlıydı fakat her şeye rağmen Button'ın stratejisi galibiyeti getirdi ve hem kendisi hem de takımı için mutlu bir hafta sonu geçirmelerini sağladı.Özelliklede sakin sürüş tarzi sayesinde lastiklerini uzun turlarda bile koruyabildiği için ayrıca tebrik etmek gerek.Hızlı ve agresif olmak her şey demek değildir ve Button bunu bir kez daha kanıtlamış oldu.Helal sana Button umarım bu başarının devamı sürekli gelir.

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Öncelikle Alonso ve Lewis'e,sonrasında Kubica ve Button çooook büyük tebrikler. Massayada bir tebrik 3.lük için. Ama ikili mücadelelerde neredeyse herkese geçildi,Alonso'ya kaplan kesildi:D:D yarışı kare kare izlesemde zevkli bir yarıştı. diğer yarışlarda böyle geçeceğini umuyorum:)

    massathebest 2-2 oldu durum:D

  12. Bravo Button tebrikler Mc.Laren gerçekten süper bir yarış oldu aynı zamanda çok keyifli bir mücadeleydi gerçek sezon bu yarışta başlamış oldu.Mücadele rekabet strateji ve yapılan hatalar yarışa heyecan ve adrenalin sağladı.Bu yarışın tekrarı bile göz kırpmadan keyifle izlenir.

  13. tebrik etmek lazım, diyecek başka bir şey yok. sene başında lastiklerine iyi davranan ve bu yolla avantajlı olacağı söyleniyordu. bugün bunun karşılığını aldı.

    ayrıca, lastik değiştirme kararını kendisi vermesi de, takım içi rekabette button'a +1 puan kazandırdı. button düşünüldüğü kadar basit bir pilot değil, kolay lokma olmayacağını gösteriyor.

  14. Tebrikler button hep böyle devam et lastik değiştirmekle çok akıllıca bir iş yaptın çok güzel bir yarıştı bizim için.

  15. Button rahat ve temkinli yarıştı. Akıllı bir hamle de yaptı, şansı da uygundu ve yarışı kazandı. Tebrikler tekrar. Ayrıca McLaren'daki psikolojik dengeleri yakından etkileyecek ilk zaferi Button'ın getirmesi.

  16. kaan kaanhan avatarı

    doğru karar verdi karşılığını aldı, tebrikler.

  17. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    sen git alonsoyu biç :)) sonra kraln ön kanatta kırılıo.nese button güzel yarstı hıslıydın ama bu sene şampıyon olma ihtimalin yok yok yok yok yok. nedenmi sen bi lewis alonso deilsin vettelde deilsn. hatta hatta kubicada deilsn.

  18. mert merter avatarı

    Tebrikler sampiyon

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir