Button: "Şimdiki Puanlar Önemli"

yazar:

kategori:

Avustralya’daki zaferin ardından Button, şimdi alınan puanların ileride çok işe yarayacağını düşünüyor.

Button: “Şampiyonluğun mümkün olduğunu hep düşünürsünüz. Sezon uzun”

“Hepimiz ilk yarışı kazanmak istedik. Çünkü ilk yarışı kazananın şampiyonluğa gittiği bir eğilim var. Ama bu kaidede istisna olmak istersiniz. Henüz saf tempoya sahip değiliz ama Avustralya’daki gibi sonuçlar alabilirsek olağanüstü olur”

“Pilot olarak unvanınızı korumak istersiniz. Bunu pilotların sadece %30’u başarabilmiş. Ama bu hiç kolay değil, özellikle de bu olağanüstü pilotlara karşı mücadelede. Ama keyif alıyorum”

“Farklı iki takımla art arda şampiyonluklar kazanmak başarı olacaktır ama henüz böyle düşünemeyiz. Buradan, bir sonraki yarışı kolayca kazanabileceğimi düşünerek çıkamayız. Durum böyle değil. Daha uzun bir yolumuz var. Bu yüzden üzerine çalışacağız. Umarım bu galibiyet, bizi tetikler”

Button’a göre eğer McLaren, en hızlı araca sahip olmadan böylesine puanlar almaya devam ederse, daha sonrasında takımın araca hız kazandırması halinde şampiyonluk mücadelesinde avantaj sağlayacak.

Button: “Bahreyn’den sonra iyi bir yarış çıkarmadığımı söylüyordum ama makul derecede puanlar aldık. En hızlı araca sahip değiliz ama yine de puanlar aldık. Vettel en hızlı araca sahip ama ondan azamisini çıkaramadılar ve puanları alamadılar”

“En hızlı araca sahip olmadığımızda puanları topluyoruz ve umarım daha hızlı bir araca sahip olduğumuz zamanlara ulaşırız. Daha iki yarışa girdik ama gelişimizden de gerçekten memnunum”

“Bir sonraki yarışta performansımıza bir iki şey ekleyeceğiz. Geçiş için iyi bir pist. Havayı doğru okuyup bir başka iyi bir yarış çıkarabiliriz.”

Ama Button, Red Bull’un dayanıklılık sorunlarını çözdüğünde Vettel ve Webber’in durdurulamayacağının da farkında.

Button: “Vettel iyi bir konumda ama dayanıklılığa sahip değildir. Bunu düzene soktuklarında çok zorlu ve hızlı olacaklar”


Yorumlar

  1. Allahını seven şunların cevapdan nibaret olduklarını söyledikleri saçmalığa sahip olsun.
    Sözde McLaren taraftarı yorumdaşlar… Vettel in arızalarından bir kez Alonso birkez McLaren yararlandı.Amcınız üzüm yemek değil bağcıyı dövnek.Amacını aba altından ssopa göstermek ise o sopayı belinizde kırarlar.
    Sizin gibi hiçbirşey olmadan McLaren ci olan taraftarların kulağına zorla kaç seenelik taraftar olduğumu sokmak zorunda kalıyorum.Bir çok taraftarım diyeninizin doğduğunda ben Mclaren taraftarıydım ve alakalıydım.Mekanik seven bir mühendis olduğum doğru ve mühendislik yapmıyor olmam üstelik mekanik çalışmaları sadece hobi olarak yapıyor olmam ayrı mesele.
    McLaren taraftarlığında olmamam bıkkınlığımdandır.Sizin gibi aşırı Hamiltoncu olmanız dolaysıyla gözlerinizi kapatmanızdan bıktım,McLaren in yaptığı haksızlıklardan bıktım.Benim sevdiğim ve tuttuğum bu takım değildi.Ben kazma sapı olmadığımdan kazmada kalamam.Tertemiz Mercedes takımını tutmak bir şereftir.Alonso sever olmakda bir şererdir.Kanımca… ben yazmayınca klanda kimse kalmamış olacakki sizde buralara dadanmışsınız…KIŞŞŞ KIŞŞŞ…

  2. Biraz haddimi aşmış olabilirim.Eğer kırıcı olduysa peşinen özür dilerim ve adminler mesajlarımı silebilir.

  3. Haberle veya tartışmayla alakasız olacak ama.ben senin sorununu tahmin edebiliyorum.Bi ara ısrarla mesleğinden bahsediyordun ve sürekli kaç senedir yarış takip ettiğinden bahsediyorsun.Eğer dediğin mesleği yapıyorsan ve belli bir yaşa gelmiş biriysen ve bunları ısrarla insanların yüzüne vurmaya çalışıyorsan ben bunu, senin çevren tarafından takdir görmüyor olmana bağlıyorum.Burda senin veya benim mesleğimizin,yaşımızın,eğitim seviyemizin,sosyal statülerimizin hiçbir önemi yok.Hepimiz birer ip numarasıyız.

  4. neyse,pirincin içindeki taş misali ayıklasan bir dert ayıklamasan ayrı dert.bu boş mesajlaşmalar için okuyucu arkadaşlardan özür dilerim.

  5. "Red Bullun sıralamaları domine edip yarışlarda lider giderken sorun yaşayıp yarış dışı kalmalarıyla kazanılan bir şampiyonluk hiçde keyifli olmaz..onların dayanıklılık sorunu yaşamalarını umarak kazanacağımıza biran önce onlar kadar hızlı olmaya odaklansak çok daha iyi olur. "

    sen bunun neyını eleştiriyorsun?ben zaten kendım takımımı eleştirmişim sen daha neyi eleştiriyorsun bilmem kaç sene sözde mclaren taraftarı olduğunu sanıp sonra ben mclaren taraftarı değilim diye sanki kal dıye yalvaran varmış gibi sürekli mclarene atan tutan şahız…

  6. Ben beklerdim ki; apansız bir şekilde eleştirmenin yerine yazdıklarımı bir okusanız ve haksız isem… şundan dolayı haksızsın diye yazabileydiniz.
    Oysa benim eleştirdiğim kişi gibi sizlerde başkalarına uyarak sağa sola gereksiz şekilde saldırmış oldunuz.Sakin olun ve okuyun yazdığımda haklı olduğum kadar haksız olduğum kısımlarda vardır eme hepsi beni yazdıklarımdır… tıpkı sizler gibi.

  7. Janus bey kardeşim; McLaren bir yarış kazanamadığı 2006 yılında Mp4-21 inin geliştiğinde aradaki fark çok açılmasın diye Renault un kütle amörtisörüne itiraz etti.Kabul gördüğünde Reno ve Alonso adam akıllı yavaşladı ama hala geçilemezdiler.Lastik hatası ve 2007 nin motorunun denendiği yarışda patlayan motoruyla çok zor anlar yaşayan pilot yine Alonsoydu.Bunu nasıl değerlendirdiğüimi öğrenmek istiyorsan; 2006 yılında 18 senelik Mclaren taraftarıydım… peki sizler kaçınızdaydınız???
    Mİsyon, güçdür…Birileri kim olaki güçleri ne ola… Birilerinin mevcudunu aktarırken kendi mevcudunuzu abartmayın.
    Kim ola ne ola.

  8. janus dikkate almadığımdan hiç cevap bile yazma zahmetinde bulunmadım,keşke sende yazmasaydın.kendi hayal dünyasında bırakın onu..

  9. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    janus sen o arkadaş fazla takılma,buradaki tek görevi ortalığı çamura bulamak ve her haberin altında mclaren ya da onun bir unusru olabilecek bir açık aramak ve buldugunda da üzerine atlamak,onun dışında herhangi bir misyonu yok:PP

  10. aarank "kirve bu yazdıklarını size 1 numarayı getiren pilota mailden atabilirmisin.Adamımın son kazandığı GP ile şampiyonluğu ilan ettiği GP arasında kaç yarış vardı… acaba zevk alabilmişmi" Peki sen aynı şeyi 2006 da sorguladın mı Alonso için.Adamın sezonun ikinci yarısında tek galibiyeti 2006 suzuka,onu da iflas eden ferrari motoruna borçlu.O yarış Msc nin motoru iflas etmese Alonso da aynen Button gibi sezonun ilk yarısında elde edilen 6 galibiyete sahip olacaktı.Yanlış anlaşılmasın olayı ferrari-mclaren tartışmasına dönüştürmek istemiyorum.Sorum sadece aarank a(alonso cu olduğunu bildiğim için).Ama larını bekliyorum.

  11. Vettel sorun yaşamasa,Alonso startda geri kalmasa,Webber antikalık edip geride sıkışmasa,Reno bu kadar yavaş olmasa,Alonso sana dokunup geride kalıp risk almanı sağlamasa,Massa kağnı arabalığından çıkabilse… ne kadar çok -se-sa birleşiminden sonra kazabildikden sonra daha sınırlı konuşmak lazım.Biriside dönüp derki 3 takımdan birisiydin bu kadar puanı alamayacaktında ne yapacakdın.

    Button ın Ferrari çalışanlarıylada mutluluğunu paylaşması çok hoşuma gitti.

  12. kirve bu yazdıklarını size 1 numarayı getiren pilota mailden atabilirmisin.Adamımın son kazandığı GP ile şampiyonluğu ilan ettiği GP arasında kaç yarış vardı… acaba zevk alabilmişmi.Bence zevk almışdır.Bence, 2008 de sen dahi zek alabilmişsindir.Şampiyon olmak: Puanla olunuyorsa puanın çoksa ;zevk almakla oluyorsa zevk alıyorsan şampiyonsun.Biri gönüllerde diğeri klasmanda şampiyon olur.

  13. Red Bullun sıralamaları domine edip yarışlarda lider giderken sorun yaşayıp yarış dışı kalmalarıyla kazanılan bir şampiyonluk hiçde keyifli olmaz..onların dayanıklılık sorunu yaşamalarını umarak kazanacağımıza biran önce onlar kadar hızlı olmaya odaklansak çok daha iyi olur.

  14. mclaren diğerlerine göre şu ana kadar en çok gelişim kaydeden takım bence bu ivmeleride devam edecektir.redbull-ferrari-mclaren şampiyonluk kotasında

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir