Malezya'daki Hava Şartları Pilotlar için Büyük Mücadele Olacak

yazar:

kategori:

Yarışın neredeyse karanlıkta sonlanması nedeniyle bu yıl başlangıç saati yerel saate göre 17.00’dan 16.00’a alındı. Ancak öğleden sonra yağmur ihtimali bulunuyor.

Mercedes’ten Norbert Haug, “Bu iklim takımlar, pilotlar ve otomobiller için her zaman en büyük mücadelelerden biri olmuştur” diye konuşuyor.

Yağmurun etkili olduğu Avustralya yarışının ardından Malezya için hava tahmin raporları biraz belirsiz ancak cumartesi ve pazar günleri yağmurun yağması ihtimali %60 civarında.

Cuma günü sıcaklıklar 34 dereceye kadar ulaşacak ancak aralıklarla gök gürültülü sağanak yağış olabilir ve antrenmanlarda takımların çalışmaları bundan etkilenebilir.

Tahminlere göre cumartesi ve pazar günleri de benzer şartlar hakim olacak ve sıcaklık 33-34 derece civarında seyrederken %60 ihtimalle aralıklarla sağanak yağış kendini gösterecek.


Yorumlar

  1. yamurda da eylenceli oluyor

  2. kerim sisman avatarı

    malezyada düzgün yağmur yağmıyorki. maşallah bi başladımı bardaktan boşalır gibi. nem oranı %90 malezyada. büyük ihtimal yağışlı olack. hadi hayırlısı

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yani zevkli yarış olsunda hava çokta önemli değil.Farklar çok açılmasın ve stresli olsun.Kendi açımdan konuşursamda kazanırsak güzel olur.

  4. MagicAlonso avatarı

    bende geçen seneki yoğunlukta yağmur yağmasını elbetteki istemem hatta çok fazla yağıp aqua planing durmunun dahi oluşması iyi değil.Herşey tadında güzel olur.

  5. mahmut  mızraklıdağ avatarı
    mahmut mızraklıdağ

    siz salakmısınız yoq yarışta yağmur yağarsa pilotlar bocalır oluşan karmaşa heyecanlı oluyo,hiç düşünmüyor musunuz ya tuttuğunuz pilot kaza geçirirse diye lütfen saçmalamayın…….

  6. aLonsoKenan  avatarı

    Malezya'da yağmurlu yarış hiç iyi olmaz.Bazı arkadaşlar yağmurlu havada çekişmeli geçiyor diyor ama yağmur yağarsa yarış yarıda bitmesse iyidir.İnş yağmur yağmaz yada yarıştan önce yağarsa yağsın…

    Her sene aynı pist yağmurlu hiç güzel olmuyor :S

  7. MagicAlonso avatarı

    yapmur umarım yarış içerisinde yağar yada ıslak piste ikinci bir yağmur yarış içerisinde gelsin.Böylece hem takımlar hem pilotlar bocalıyor ve o karmaşa heyecanı en çok arttıran olgulardan biri

  8. efendimayin  avatarı

    Yağmur iyi olur. Melbournede yağmur olmasa bahreinden daha sıkıcı bir yarış olabilirdi.

  9. Electro_adu avatarı

    yağmur yarışları zewkli hale getirmiştir her zaman,malezya daki fırtınalar hariç. değişik stratejileri de getirir beraberinde. Haftasonu yağmurlu bi yarış we en önemlisi bu yağmurla birlikte yağmurun efendisi Schumi'nin geri dönüşünü izlemek istiorum..

  10. hızlı pistlerdeki kuru yarışlar, zaten keyifli geçiyor. ama yavaş ve bol virajlı yarışlarda yağmur sıkıcı yarışı keyifli hale getiriyor. sepang gibi hızlı bir pistte, araçların gerçek hızını ve performansını görebilmek adına kuru bir yarış isterim. bakalım kimin difüzörü daha iyi, f kanal neler kazandırıyor, motor güçleri arasındaki fark nasıl.. gibi sorular hep cevapsız kalıyor yağmur yağdığında.

  11. serhat altin avatarı

    evet 11 de baslıyor yarış

  12. Burada pist ıslanacak kadar yağmurdan daha fazlası yağar.Benim beklentim yarış boyunca hiç yağmamasıdır.Yağmur burada tüm zevki kaçırıyor.

  13. Öğrencilik ne zor şey güzelim yarışları kacırıyorum.(öğrencilik zor ama en kolay meslek:D)

  14. Nem oranı oldukça yüksek sevilerde, sıcaklıkta gerekli bir düşüş yağmur getirir bize. (Lise coğrafya bilgim bu kadar.) Yarış yağmurlu geçecek diyebiliriz. Doğal olarak ilginç bir yarış bekliyorum.

    Evet yarış Türkiye saatiyle saat 11'de.

  15. yağsın yağmur yarışın 10 turundan sonra dursun pist sıcaklıktan dolayı kolay kurur zaten yarışın son 10 turu falanda yağmur yağarsa demeyin keyfimize

  16. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Muhtemelen yağmurlu olacak.Umarım yine zevkli faka daha yukarılarda olduğumuz bir yarış olur.

  17. yağmurun yarışta ara ara yağması daha güzel oluyo, tüm grid karışıyo o zaman 🙂

  18. umit isbilen avatarı

    yağsın yağmur ama makul miktarda pisti göle çevirip yarışı yarıda kesmesin…

  19. yarış türkiye saatiyle 11 demi.? gecen sene yarım kalmıstı ve karanlıkda bitmişti.abu dhabi gibiydi aynı.bu sene güzel mücadele izleriz umarım.burası cok geniş bir pist geçişe müsait

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir