Liuzzi Güçlü Başlangıcı Sürdürmek İstiyor

yazar:

kategori:

İtalyan pilot, 2007 senesinden sonra ilk defa tam bir sezon için koltuğa oturdu.

Liuzzi, geçen senenin sonlarına doğru Fisichella’nın Ferrari’ye geçmesinin ardından onun yerine Force India’da yarışmaya başlamıştı.

Force India pilotu, sezona güçlü bir başlangıç yaptı ve Bahreyn’de 9. olurken Avustralya’da ise 7. sırayı aldı.

Liuzzi: “Senenin başında itibaren geri döndüğümü ve aracın bana fırsat vermesi durumunda hazır olacağımı söylemiştim. Bunun doğrulandığını görmek açıkçası beni mutlu ediyor.”

“Geçen sene Monza’da geri döndüğümde gerçekten güçlü bir yarış çıkarmıştım. Şimdi ise puanlar alıyoruz. Takıma elimden geleni vermek istiyorum, çünkü onlar bana güvendi”

Force India, kendi adına en iyi sezon başlangıcını yaptı ama Liuzzi, öndeki takımlarla mücadeleyi şu anda mümkün görmüyor ve hedeflerinin Renault olması gerektiğini belirtiyor.

Liuzzi: “Ne yazık ki Red Bull, Ferrari, Mercedes ve McLaren’in hızlarına kafa tutmak bizim için zor. Takım gerçekten sıkı bir şekilde çalışıyor.”

“Bizim için başlangıçta hedef Renault gibi görünüyor. Ama şimdi büyük bir adım attılar. Ana amacımız onları Malezya’da yakalamak ve şampiyonada da geride bırakmak olacak diye düşünüyorum”

“Şüphesiz kolay olmayacak. Çünkü onlar harika bir takım ve gelişecekler. Ama Silverstone’de sıkı çalışıyoruz”

Takım arkadaşı Sutil ise Avustralya’da kaçan fırsata üzülüyor.

Sutil: “O kadar erken yarış dışı kalmam açıkçası hayal kırıklığı yarattı. Güç kaybetmeye başlamıştım ve o şartlar altında aracı dışarı almak yapılabilecek tek şeydi. Sinir bozucuydu; iyi bir yarış olabilirdi. İyi konumdaydık. Liderlerle tempoyu tutturuyordum.”

Alman pilot, ilk iki yarıştan da puan alma fırsatı varken alamadığını ve bu sefer Malezya’da şeytanın bacağını kıracağını düşünüyor.

Sutil: “Malezya her zaman iyi, fiziksel olarak zorlayıcı bir etkinlik olmuştur. Ama çeşitli virajlar var, ayrıca bazı geçiş imkânları da. Bu yüzden dört gözle bekliyorum. Geçen sene gördüğümüz gibi hava bazı ilginç mücadeleler ortaya çıkarabilir. Geçmişte yaptığımız gibi artık yağmur duasına çıkmamıza gerek yok. Şartlar ne olursa olsun bununla başa çıkabiliriz. Bu yarışta gerçekten puan almak istiyorum. Puanlar alabileceğim yarışlara çıktım. Bu yüzden şimdi işimizi tamamlamak istiyorum”


Yorumlar

  1. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bence iyi pilot.Özelliklede orta sıralar için.Sutil den daha istikrarlı başladı.

  2. elif çivici avatarı

    Bu onun cidden son şansı olabilir,bir sürü genç pilot var,takım onlara yatırım yapmak isteyebilir.Ama böyle giderse Force İndia kaybetmek istemez Tonio yu,istikrar hızdan daha önemli olabiliyor.

  3. efendimayin  avatarı

    Önemli olan puan almak hem liuzzi uzun zamandır bu pistlerde yarışmıyor.

  4. Tolga Soydan avatarı

    ama sutile göre hala yavaş

  5. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    Sutil Ferraride massa yerine gelmeli bence::D

  6. Haklısın. Liuzzi'nin bu sene harici kariyerinde yarışlarını yeni puan sistemine uyarlarsak puanı 20 oluyor (bu sene harici). Ama mutlaka bu toplamı bu sene geçecektir.

  7. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    dedigin çok adil bi karşılaştırma olmamış

  8. Liuzzi tüm kariyerinde aldığı toplam puanları 2 yarışta tekrar aldı. İyi gittiğini söyleyebilirim kendisinin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir