Serkan Yazıcı TOSFED Başkanlığı İçin Aday

44 yaşındaki Türk Rallici Serkan Yazıcı Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun 5 Aralık 2015 günü düzenlenecek olan Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Türk ralli tarihinin en başarılı isimleri arasında yer alan Serkan Yazıcı, çok sevdiği otomobil sporlarına başkan olarak hizmet etmek istiyor.

Yazıcı ayrıca, son dönemde motorsporlarında genç sporcuların Avrupa’da elde ettiği başarıların devamlılığı için, devletin desteğini alarak sporcu yetişmeye yönelik eğitim ve teşvik programlarının bir an önce hayata geçireceklerini belirtti.

Serkan Yazıcı’nın listesinde “Eren Üçlertoprağı, Onur Sürmeli, Ömer Tolon, Mustafa Sak, Nural Pekgüzel, Nisa Bozkurt Ersoy ve Oktay Kaynarca” yer alıyor.

Formula 1 hakkında Fanatik gazetesine konuşan Yazıcı “Formula 1 dünyada en çok izlenen 3. spor aktivitesi. Dünya Futbol Şampiyonası ve Olimpiyatlar 4 yıldır bir kez yapılırken, F1 her yıl yapılıyor. Dolayısı ile sadece bir spor organizasyonu olarak değil, Türkiye’nin tanıtımı ve pozitif imajı için büyük bir imkan olarak düşünmek gerekli” dedi.

Göreve gelmeleri halinde önceliklerinin ne olacağı sorusuna Yazıcı “Sporcular ile sporseverleri buluşturmayı hedefliyoruz. En büyük hedefimiz bu. Bu spor Türkler’in sporudur cesaret isteyen bir spor dalıdır. Sporcularımız imkan verildiği taktirde kendilerini ve ülkemizi dünyada en iyi şekilde temsil edecek kapasitedeler” dedi ve şöyle devam etti “Kısa vadede sporu ucuzlatarak halka indirmeyi düşünüyoruz. Yıl sonunda da tüm otomotiv sektörünün dikkatini çekecek ‘Otomobil Sporları Festivali’ düzenlemeyi planlıyoruz. 3-4 süresinde aynı bölgede etkinlikler, yarışlar, gösteriler yapılacak. Sporun tüm paydaşlarının bir araya gelerek büyük bir sinerji yaratacağı, otomobil üreticileri ve tedarikçilerinin buluşacağı büyük bir festival olacak. Geleneksel hale gelecek olan bu projemizle uluslararası arenada bile kendinden söz ettirecek bir ilki gerçekleştireceğiz”


Yorumlar

“Serkan Yazıcı TOSFED Başkanlığı İçin Aday” için bir yanıt

  1. Orhan Tifosi avatarı

    yaşım 30. uzun zamandır otomobil sporunu takip ederim. yıllar önce bir dergide röportajını okudum serkan yazıcının ve orda parası olmayanın bu sporu yapmaması gerektiğini söylemişti.. evet çok çok para gerektiren bir spor doğru. fakat böyle kestirip atmak yerine farklı kaynaklarla mesela kenan sofuoğlunun yaptığı gibi girişimlerle spora sporcu kazandırmak ve seyirci kazandırmak varken zengin yapsın gerisi yapmasın mantığında olan birinin federasyon başkanı olmasını istemem.. umarım olmaz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir