Alonso: "Malezya'da Şampiyonluk İçin Güçlendim"

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu, formasyon turundaki sorun nedeniyle bütün yarışı debriyajsız geçirdi. Bu da vites düşürürken dişlilerin bağlantılı kalması için gaza basması gerektiği anlamına geliyor.

Bu soruna rağmen Alonso, iki tur kala motoru iflas edene kadar McLaren pilotu Button ile mücadele edebildi.

Çifte dünya şampiyonu, hayatının en iyi sürüşünü çıkardığını ve bunun da güvenini tetiklediğini söyledi.

Alonso: “Şampiyona için güçlendiğimi hissediyorum. Sorun yaşadığım bir yarışta diğerleri ile tekerlek tekerleğe yarışabilmem, bana büyük bir güven verdi.”

“Sürüşümü, olması gerekene uyarlamak zorunda kaldığım böylesine bir yarış hiç yaşamamıştım”

“Alınan sonuç nedeniyle bunun unutulacağını biliyorum ama hayatımın en iyi yarışı olduğunu biliyoruz. Bunu bir kaç sene içinde söylediğimde delirdiğimi düşünecekler”

Yarış dışı kalarak şampiyona liderliğini kaybetmesine rağmen Alonso, normal bir yarış geçirmesi halinde zirveye döneceğini düşünüyor.

Alonso: “Üç yarışın ardından kimin lider olduğu pek önemli değil. Üç komple hafta sonu geçirdim ve işler normal seyrinde gittiğinde, Bahreyn’de olduğu gibi, zafer için mücadeleye aday olan 3-4 kişinin arasında olmak bana güven veriyor.”

“Melbourne’de 22.’ydim ve burada ise 21. Eğer normal bir hafta sonu geçirirsem, ilk yarıştaki gibi, liderliği geri alabileceğime inanıyorum”


Yorumlar

  1. DIYORSUN KI:arkadaşlar Alonso buttonı geçmeye çalıştığı için motoru patlatmadı.
    BIZ HEPIMIZ IZLEDIK KI MOTORU ZORLADI VE ONUN ICIN PATLADI.TABI GAZINI SUREKLI YUKSEK TUTMASINI ZORUNDAYDI AMA OKADARDA DEGIL.ONUN ICIN SORDUM YARISI IZLEDINIMI?

  2. MagicAlonso avatarı

    tabiki izledim hemde onboard olarak bütün yarışı izledim.

  3. MagicAlonso-Sen yarisi izledinmi

  4. MagicAlonso avatarı

    arkadaşlar Alonso buttonı geçmeye çalıştığı için motoru patlatmadı takılmışsınız oraya hala Alonso gibi bir pilota puan için savaşmayı belkide en iyi bilen pilota böyle söylemek saçma.Motora vites değişimi sıkıntısı yüzünden yarış boyunca yeterince yük bindi zaten tamamen tesadüf olarak buttona atak yaptığında patladı.Ferrari bile şuan sorunun ne olduğunu anlayabilmiş değil.Umarım önümüzdeki sıcak yarışlarda ferrari motor sıkıntısı yaşamaz fazla.

  5. ferrari sorunlarını çözerse şampiyonluğun en büyük adayısın şüphesiz. artık şansın yaver gider umarım. özellikle istanbul parkta.

  6. Vitez dusururken goruyorduk ki aracta sarsinti oluyor.Ama bile bile ki aracta hasar var neden Buttonu gecmeye kalkti.Bir pilot sadece hizini degil aklinida kulanmak lazim.Buttonun arkasinda yarisi bitirseydi daha iyi olurdu.Puansiz kalmazdi.Sampionanin sonunda bir puan bile cok onemli.

  7. MagicAlonso avatarı

    Ben daima şuna inandım eğer shuminin konumunda Alonso olmuş olsaydı özellikle ferrarinin güçlü olduğu o 5 sezonda shuminin aldığı başarılara yakın veya onun gibi bir başarı sağlayabilirdi.Alonsonun malezyadaki sürüşü takdire şayan gerçekten bugüne kadar onun gerçekleştirmiş olduğu en iyi 3 sürüşten biriydi bence.Ben artık şampiyonluk savaşında çok önemli teknik sıkıntılar yaşamazsa şampiyonluk için en büyük favori olarak görüyorum.Hele ki avrupaya geçtikten sonra ferrari redbula yaklaşırsa Alonso durdurulamaz hale gelir.

  8. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    bende diyordum alonso neden massanın arkasına takıldı sürekli düz sürüyor.
    ayrıca buttonun da arkasına takılmıştı düz sürüyordu.
    meğersem yarışın başından beri vites kutusu problemi varmış.
    buna rağmen 2. pitin ardından sürekli en hızlı turları atmıştı.
    schumici olmama rağmen doğru sözü söylemek gerek.
    alonso efsaneler arasında yerini çoktan almıştı bile.
    başka söze gerek yok.

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    İşte kalite farkı.Umarım Çinde lider olur.

  10. "Üç yarışın ardından kimin lider olduğu pek önemli değil.."

    Formula 1'de son yarışı son virajında şampiyon değişebiliyor. Veya ardı ardına bir çok lider çıkabiliyor. Alonso'nun bu sözü çok doğru.

    Alonso'ya güveniyorum.

  11. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yaw r30 allah için alonso renaulttn gitti die adama demedinizi koymadını
    . kıskanmayın calısın renault oalrak kubicada alonso akdar yetenekli pilot oda zirvede olur.

  12. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonsom sana güveniyoruz. en kısa zamanda zirveye geri döneceksin eminim.

  13. hehe liderken bişey demiyorduu şimdi diyesi gelmiş bir anlamı uok 3 yarış olmuş

  14. aLonsoKenan  avatarı

    Adamım seni seviyoruz..Daha çok yarış kazanacaksın bunu biliyoruz..Malezya'da yarışınada sölücek tek kelime var oda heLaL oLsun…

  15. aLonsoKenan  avatarı

    Adamım seni seviyoruz..Daha çok yarış kazanacaksın bunu biliyoruz..Malezya'da yarışınada sölücek tek kelime var oda heLaL oLsun…

  16. az önce başka bir sitede senin araç üstü kamerandan seyrettim yarışın bir iki turunu seyrettim bu soruna rağmen 50 küsur tur gittiysen bu senin ne kadar kaliteli bir pilot olduğunu gösterir.lewis ile seni kıyaslayanlar varya onlara kapak olması lazım.çünkü o tank gibi araçla sadece senden ikisıra önde gidiyordu taaki senin son iki tur kala motorun iflas etmesydi.ondada senin bir hatan olmadığını biliyorum.seni ayakta alkışlıyorum.

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    o çatal sesinden we are the champions my friends şarkısını tekrar dinlet bizlere…inanıyoruz!

  18. burak bocek avatarı

    Yürü bakalım Fernando seni veya Felipeyi bir şampiyon olarka görsek biz tifosiler çok sevineceğiz.Alonso çok güçlü bir pilot ve Alonso-Ferrari birlikteliği bu kombinasyon çok güçlü ve halen tam potansiyeli gösteremedi.Bence bu ikili çok daha hızlı,güçlü.Malezya ve Avustralya da aslında ne kadar iyi yarıştığını ve önlerde olsa neler yapabileceğini görmüş.Bu nedenle şuan için 1.nin kim olduğunun önemli olmadığını,kendi standartında bir yarış geçirip tekrar liderliği alabileceğine değinmiş.Hadi bakalım Fernando şu aracı zirveden indirmeyin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir