Red Bull, Ferrari ve McLaren İle Boy Ölçüşmeye Hazır

yazar:

kategori:

Red Bull patronu Christian Horner, Bahreyn ve Avustralya’da dayanıklılık sorunlarıyla sıkıntı yaşamalarının, F1’in köklü takımlarına boyun eğdikleri anlamına gelmediğini söyledi.

Horner: “Bütün rakiplerimize karşı büyük bir saygı duyuyoruz ama bu takıma şimdi çok güveniyorum. Harika insanlara ve çok güçlü pilotlara sahibiz. İşin nasıl yapıldığını biliyoruz ve sezonun geri kalnında hem McLaren hem de Ferrari ile mücadele edebilecek yeteneğe sahip olduğumuza inanıyoruz”

“Bu sonuç bizi pat diye şampiyonluk mücadelesine geri döndürdü. Fernando (Alonso) burada zor bir yarış geçirdi. Ferrari’nin motor durumu var, ki biz buna alışığız. Bu yüzden şampiyona açısından iyi durumdayız ama gidilecek daha çok uzun yok var”

Takımın durum hakkındaki iyimserliğine rağmen Horner, şampiyonluk mcüadelesinin ne kadar zor geçeceğinin de farkında.

Red Bull’un favori olup olmadığı konusunda Horner: “İki şampiyonada da lider değiliz, bu yüzden hayır”

“İyi bir aracımız ve çok yetenekli insanlarımız var. Ama durum 19 yarışta nasıl performans gösterdiğinizle ilgili olacka, sadece 2-3 yarışta değil. Çok iyi bir temele sahibiz, ayrıca programda bazı iyi şeyler de var”

Şimdiye kadarki şampiyona ile ilgili olarak en güzel şey, üç farklı kazananın olması. Hiç bir pilot alıp başını gitmedi. Fernando burada sorun yaşadı, Lewis da iki sıkıntılı yarış geçirdi.”

“Bu şampiyonluğu kazanabilecek 6 veya 7 pilot var ve bunlara bizim ikili de dahil. Burada harika bir takım sonucu elde ettik ve bu, aracın dayanıklı bir şekilde çalışması amacıyla fabrika ve pist kenarındaki bütün çalışmaların kanıtı oldu.”

Horner ayrıca Vettel’i de övdü.

Horner: “Fevkaladeydi. Diğer bir çoğuna göre daha sokukkanlıydı. Hızlı bir aracı olduğunu biliyor ve motivasyonu da bu nedenle çok yüksek”

“Evet, ilk iki yarışı kazanacak konumdaydı ve kazanamadı. Ama en azından bunu yapabilecek konumdaydı.”


Yorumlar

  1. sinan ergin yorumuna %100 katılıyorum.Geçen sene ikinci yarıda araçlarını geliştirerek neredeyse şampiyon oluyorlardı.Mclaren ve Ferrari gelişim de iyi oldukları belli ancak Red Bull'u küçümsemek bence yapılacak en büyük hata olur =)

  2. bu sene eğer hata yapmazlarsa redbull u şampiyonluğun 1. adayı olarak görüyorum.
    renault motoru ferrari ve mercedes moturundan kısmen daha zayıf bir motor, fakat redbull daha yavaş bir motorla daha hızlı bir araca sahip. eğer ki mercedes ile anlaşma yapmış olsalardı, sonuç çok daha farklı olurdu. ferrari, mclaren in çok daha fazla çabalaması gerekecekti. geçen sene kıl payı kaçırdılar bu sene kazanabileceklerini düşünüyorum

  3. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Son iki sezondur köklü kural değişiklikleri olmasaydı Mclaren ve Ferrari ile boy ölçüşemezlerdi yine f1'in tekeli bu iki takım kalıcaktı.Ama böyle olması güzel oldu Ferrari ve Mclaren'in arasına Redbull'u sokmak daha çekişmeli sezon izleticek bize.Mercedes'de tam olarak aralarına dahil olursa çok daha iyi olucak.Avrupa'nın ilk yarışları gerçek çekişmenin başlangıcı olucak.

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    red bull un ılk ıkı yarısta yasadıkları her takımın basına gelebılecek seyler.ferrari ve mrcedes gp 1 er motor patlattı zıra sauber sorunlar yasadı.olabılır.ıs bu sorunların tum sezona yansımaması.eger bunu basarabılırlerse zaten onların ferrarı ve mc larenele mucadele etmesıne gerek kalmıyacak zıra bu ıkı takım redbulla mucadele etmek zorunda kalacak.3 pol ve dunku duble bunun en buyuk kanıtı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir