Tırmanma Şampiyonasında İlk Ayak Sona Erdi

Toplam 12 km asfalt etap olarak düzenlenen yarış, önceki yıllarda olduğu gibi büyük çekişmelere sahne oldu. 17 aracın kayıt yaptırdığı yarışta 14 araç finiş görebildi.

Kategori 6’da Göktuğ Tuncay mekanik arıza ile yarış dışı kalınca rakipsiz olarak yarışan Mithat Diker birincilik kupasını kazanan isim oldu.

Kategori 4’te üç şampiyon pilot arasında yaşanan müthiş mücadelede birinci olan isim Mitsubishi Evo 9 ile yarışan Ünal Şenbahar olurken onu, başka bir Mitsubishi Evo 9 pilotu Öğül Orhan takip etti. Podyumdaki üçüncü isim ise yeni otomobili Fiat Punto S2000 ile ilk kez start alan Vedat Diker oldu.

Kategori 3’te birinci Renault 19 ile yarışan Bülent Gürkan, ikinci Citroen Saxo Kit Car ile yarışan Taner Şengezer olurken, yarışı üçüncü sırada tamamlayan isim Fiat Palio Kit Car ile yarışan Aydan Dağdeviren oldu.

Kategori 2’de Alfa Romeo sürücüsü Kemal Coşkun yarışı birinci olarak tamamlarken, İzmirli Tunç Tuncer Honda Type-R otomobili ile ikinci, Fiat Palio Kit Car ile yarışan Alper Akgün üçüncü oldu.

Kategori 1’de podyumun ilk sırasını Citroen Saxo ile yarışan Dinçer Akgün alırken, ikincilik basamağında Burak Özaltolmaz, üçüncülük basamağında ise İsmail Cabacı yer aldı.

Türkiye Tırmanma Şampiyonasının ikinci ayağı 22-23 Mayıs’ta ANOK organizasyonu ile gerçekleştirilecek.


Yorumlar

  1. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    yanlıs yere yazdım yorumu.pardon ya.sıfremı gırerken sayfa dırek buradan acılmıs.

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    red bull un ılk ıkı yarısta yasadıkları her takımın basına gelebılecek seyler.ferrari ve mrcedes gp 1 er motor patlattı zıra sauber sorunlar yasadı.olabılır.ıs bu sorunların tum sezona yansımaması.eger bunu basarabılırlerse zaten onların ferrarı ve mc larenele mucadele etmesıne gerek kalmıyacak zıra bu ıkı takım redbulla mucadele etmek zorunda kalacak.3 pol ve dunku duble bunun en buyuk kanıtı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir