Button, Yakın Şampiyonluk Mücadelesine Şaşırıyor

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, yeni puan sisteminin galibiyetleri daha fazla ödüllendirmesine rağmen mutlu sona ulaşmak için istikrarın önemli olduğunu düşünüyor.

Button: “Zirve gerçekten çok yakın, oldukça şaşırtıcı. Yeni puanlama sisteminin en hızlı pilotları, esasen daha istikrarlı olanlardan daha fazla ödüllendireceğini düşünen sadece ben değildim herhalde.”

“Ama ilk üç yarışta gördük ki istikrar hâlâ çok değerli. Ve bana dediler ki geçen seneki puan sistemini kullansaydık öndeki sıra yine de değişmeyecekti, ilginç bir şey”

“Puanlama sisteminin karmaşıklığını daha iyi anlamak için bir kaç yarışın daha geçmesi gerektiğini düşünüyorum. Ama yine de istikrar o kadar önemli olacak.”

Bu sezon henüz yarış kazanma başarısı göstermeyen Felipe Massa şu anda lider durumda.

Birer yarış kazanan Fernando Alonso, Sebastian Vettel ve Jenson Button daha sonra geliyor.

Button, sezonun başlangıcından memnun olduğunu ve aracında daha fazla potansiyelin de olduğunu belirtti.

Button: “İlk üç yarış için en tatmin edici şey, elimizde muhteşem bir aracın olduğuna inancımız. 2009 aracını hiç sürmemiş olmama rağmen, MP4-25’in geçen senekinden çok farklı olduğunu hep söyledik. Aracı geliştirirken evrim değil, devrim yaptık”

“Ve sonuç olarak aracı tam olarak anlamak ve daha fazla performans ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Bu aracı geliştirme potansiyelinin büyük olduğunu düşünüyorum. Biliyorum ki bunu gerçekleştirmek için tam gaz çalışıyoruz”

“Çok ama çok güçlü bir temelimiz olduğunu düşünüyorum. Ama en çok 3,6 veya 10 yarışlık bir zamanda gelecekler için heyecanlıyım. Bu bizim sene sonunda nerede bitireceğimizi belirleyecek”

İngiliz pilot, McLaren’in yine güçlü olmasını beklediği Çin yarışını dört gözle bekliyor.

Button: “Bu iki haftalık aranın bütün takımlar için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Bahreyn, Avustralya ve Malezya’da gördük ki bütün takımların sistemlerinde bir kaç açık mevcut. Dünyanın her kçşesinde ard arda gelen üç yarışın ardındna bunu beklemelisiniz de”

“Çin’de öndeki takımların çıtayı yine yükselteceğini düşünüyorum. Artık düşük performans gösterme şansı yok. Şahsen sorunsuz bir hafta sonunu iple çekiyorum. İyi bir yerde sıralanmak vedüzgün bir yarış çıkarmak istiyorum. Bunu Bahreyn ve Malezya’da yapamamıştım”

“Ayrıca kuru zeminde önden başlayınca aracımızın neler yaptığını görmek istiyorum. Malezya bizim için biraz karışık imkânlar sağlamıştı ama en azından o kadar güçlü olacağımıza inanıyorum”


Yorumlar

  1. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    "İlk üç yarış için en tatmin edici şey, elimizde muhteşem bir aracın olduğuna inancımız. 2009 aracını hiç sürmemiş olmama rağmen, MP4-25'in geçen senekinden çok farklı olduğunu hep söyledik. Aracı geliştirirken evrim değil, devrim yaptık"

    Burada sonuna kadar haklısın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir