Ferrari, Massa'dan Vazgeçmiş Değil

yazar:

kategori:

Takımın yeni pilotu Fernando Alonso’nun uzun vadeli anlaşması var ama 28 yaşındaki Massa’nınki 2010 sezonu sonunda bitiyor.

Massa’nın anlaşmasının bittiğinde Ferrari’nin Robert Kubica’yı koltuğa oturtacağı yönünde bazı haberler gündemdeydi.

Ama Alman Sport Bild’e konuşan takım patronu Stefano Domenicali, Ferrari’nin şu anki pilot diziliminden memnun olduğunu söyledi.

Domenicali: “Felipe ile gelecekte de devam etmek istiyoruz”

Massa, 2006 senesinde Schumacher’in takım arkadaşıydı ve daha sonra 2008’de Lewis Hamilton ile çekişmeli bir şampiyonluk mücadelesine girişmişti. Brezilyalı pilot 2009’un Macaristan’daki sıralama turlarında ciddi bir kaza geçirmiş ve o sezon daha yarışamamıştı.

Bu sene henüz yarış kazanamamasına rağmen lider konumda olan Massa için Domenicali: “Son yıllarda gelişerek griddeki diğer hepsi kadar iyi bir pilot olduğunu hissediyoruz.”

Domenicali ayrıca 2011 aracı için çalışmaların şimdiden başladığını da belirtti.

Domanicali: “Gelecek sene çift katmanlı difüzör yasaklanacak. Yeni araç tamamıyla yeni bir proje.”


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Quva yorumumu çok zorlamışsın.

    benim dediğim sadece şu.

    Ferrari rai ye ve massaya takımda baskın karakter olma hakkı tanıdı. bunu kim başarsaydı takım onun etrafında şekillenecekti. ama yapamadılar.

    Schumacher faktörü.

    21 sene yarış kazanamayan pilotlarının tabiriyle kamyonvari ferrariyi dominant hale getirmiştir.

    şimdi ferrari aynı yolu alonso ile izlemek istiyor. bu takımın kararı buna yapacak bir şey yok. ayrıyetten hakkıdır.

    ama massa ya saygı duyan bizleri biraz kızdıracaktır doğal olarak.

  2. can bundy , şu pilot bu pilottan iyi,bu pilot kalır şu pilot gider şeklindeki düşüncelerin tamamen temenni olduğunu düşünüyorum.Bir pilotun takımda kalıp veya gönderilmesi olayı sadece iyiliğine mi bağlıdır.hangi pilotun hangi pilottan daha iyi olduğunu 3 yarışta öğrenemeyiz.Massa mı yoksa Alonso mu daha iyi bunu sadece birkaç yarışa bakarak veya 2007 nurburgring'e bakarak söylemek olmaz.

  3. Bir seyi kabul edelim:Ferrari hangi pilota daha cok para verirse o pilotu daha cok dikate aliyor.2008-de ilk yarislarda Ferrari Massaya daha cok ilgi gosterseydi Massa sampion olacakti.

  4. kerim sisman avatarı

    massa şu eleştirenleri utandırda şampiyon ol bu sene:))

  5. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bence massa okadarda bos pılot degıl o cok ovulen yere goge sıgdıralımıyan hamıltonla 2008 de 1 puan vardı 2motor yanması 1 benzın hortumu daha ne olsun kımı ortada yoktu bıle massa ıyı olabılmek ıcın sız kımıcılere ne yapması lazım sampıyonlu dıyorsanız buttonda sampıyon hadı kolay gelsın benden bukadar ıyı olan kazansın ortalık bos degıl hadı hamılton gelsın hadı button gelsın

  6. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bence alakası yok takım her ıkı pılotada esıt bu 2007 de de boyleydı 2008 2009 dada boyle ve 2010 aynı frrarı degısen bısey yok ayrıyetten raı alonsodan daha ıyı gdıyolar gecmısınden gelecegıne karnesıne bakın alonsodan ne ustunlugu var sacma sapan konusmayın alonso taraftarı bıle bunu deme hakkına sahıp degıl cıfte sampıyon olmasına ragmen eger bır kıyasa gırıceksekj bız susalım karneler konussun alonso su yasta en ıyısı en genc cıfte sampıyon boso bos konusmayın ayrıyetten kımı son ıkı yıldır cok zayıf kaldı massa buyukl ustunluk kurdu bu gercek alonso bıle renoyla 11 puan gerısındeydı kımının arkadaslar bu ayıp ferrraıyle reno 11 puan fark ayrıyetten spa spa dersınız hamılton gectı dıye duvara vurdu bana ovmeyın pılotunu zkendınıze kalsın

  7. Alonso Ferrariye gelince hepsi ona dondu.Massayi unuttular.Sanki bir suc islemis.Ya Massa sampion olursa o zaman ne diyelim?

  8. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    kesinlikle massa gidecek.

    Alonso'dan daha iyi veya daha eski (takımla ilişkileri nispeten daha iyi olan)bir pilot barındırılmayacak.

    alonsodan iyi olan rai gönderildi. şimdi sıra massada ve %100 gönderilecek.

    ve bunun massanın pilotajıyla hiçbir ilgisi yok.

    schumachere tanınan hakların sonucunun ne olduğu malum. aynısı tekrarlamak düşüncesindeler.

  9. en doğru karar buydeu bence de. domenicalli, ilk defa doğru b ir tercih yapmış felipe ile uzun yılllar geçirecek ve büyük şamnpiyonluklar kazanacağına eminim.. felipe'm ölürüm sana

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ferrari 2.pilot istiyorsa Felipe Massa'dan iyisini bulamaz. Ama benim görüşüm, asla 1. pilot olacak kapasitede biri değil.

  11. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ıyı pılot olmak vwe ıyı puan toplamak farklı seyler bence mesela hamılton buttondan ıyı pılot ama ondan daha fazla puan toplıcagını sanmıyorum alonsoda ınannılmaz puan toplayabılen bır pılot cogu zamn yerıne ragzı gelen ama ferrarıde ınannılmaz hırcın ve kabına sıgamayan bır alonso vardı 2008 ın son4 yarısından cok daha ıyı alonso var ona ınanılmaz guvenıyorum en hosuma gıdende renoda herkes atak yapıp rahat gecebılıyodu ama suan bır mclarenle redbulla cok yakın bır ferrarıyle suan ınanılmaz ıs cıkartıyo 1 yars motor yanmasına ragmen 2 sırada gayet ıyı gıdıyosun alonso boyle devam et hele bu sene australya unutulmaz

  12. Ertan Akkaş avatarı

    ''Stefano Domenicali Alman Sport Bild dergisinin son sayısı için verdiği demeçte, Ferrari'nin "geleceğini Felipe ile inşa etmek" istediğini dile getirdi.

    Brezilya'da yayımlanan O Globo gazetesindeki bir haberde de, şampiyona lideri olan Massa'nın "mevcut sözleşmesini üç yıl daha uzatmaya yakın" olduğu iddia edildi.''

    Haber daha yeni çıkmış ama daha fazla ayrıntıyı sitemiz verecektir.

  13. efendimayin  avatarı

    Massa şuan birinci fazla söze gerek yok ama seneye başka takıma geçebilir ferrariye belli olmaz.

  14. massa'yı kırmızı tulumundan ve aracından ayırmak, büyük haksızlık olur. massa ferrari'ye çok yakışıyor.

  15. burak bocek avatarı

    Yaptılar zaten 2008 sezonunda da 2009 için fabrikayı 2ye böldüler.Bir kısım o anki aracı geliştirirken diğerleri 2009 aracını tasarlıyordu.Zaten takımlar benzer tarihlerde kaynak ayırırlar.Bunu en makul ölçüde tutup dengeyi bozmadan hem sezon içi gelişimi hemde gelecek sezona yatırımı hesaplarlar.Ancak kers ve tek katmanlı difüzör 2009da Ferrari'nin belini büktü.Şimdi ellerinde epey data var geçen seneden o yüzden aracı hazırlamak çok daha kolay olucak.Ancak bu sefer sezon yarısında havlu atıp geliştirme faaliyetleri durmayacak.Koca takım başladık diyorsa başlamıştır yalan söyleyecek değiller ya

  16. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    massa çok üst düzey bir pilot olmasada karakter olarak iyi bir insan. ferrarinin en sevdiğim pilotu diyebilirim.Mclaren taraftarı olarak bende hiçbir zaman negatif bir etki yaratmamıştır.massanın şampiyon olmamasındaki en büyük engel hırs eksikliği ve duygusallığıdır.

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    ya r30 artık bırak çekememezlik yapmayı.Dönüp dönüp durmayı.

  18. Ferrari 2011 arabasının üzerinde çalışmaya başladıı ben inanmıyurum bunaa 2008 sezonunda da 2009 için köklü bir kural değişikliği olacaktı başlayaydın ozaman 2009 arabası için çalışmaya

  19. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Massa kac yıldır ferraride giderse cok uzulurum ve ayrıca ferrariye yakışan bir pilot bence kalabildigi kadar kalmalı massanın yerini suanki pilot kadrosunda olanlar bile yerini alamaz massa nın farklı bir yapısı var 2006 dan bu yana schumi ile beraber calisdi ondan bir seyler kaptı ama bir türlü istedigi tempoyu tuttruamadı cunku onune engeller cikti her pilotun basina gelmez bu tür olaylar ancak massanın basına geldi dolayısıyla 2008 de glockun hamiltona gecilmesiyle mutlulugu yarida kalan birisinin göz yaslarini gorunce anliyor insan o ferraride sampiyonlugu hakeden bir pilot ayrılması bizim ferrari taraftarları icin bir CILGINLIK olur.Massa nın 2010 da şampiyonluga yakın olması 2011 de kalacagi anlamina gelir rekabetci olursa kendisine güveni son derece artacaktir massa sınır tanımayan bir pilot 2011 de farklı bir sezon bizi bekliyor cift katmanlı olmadan ferrari dönemi başlıyor olabilir şimdiden baslamızlar calısmaya bu da rossun yaptigi gibi ferrariye bir avantaj saglicaktir.Massa 2010 da göster kendini.

  20. burak bocek avatarı

    Massa ile anlaşma olucak ki bu haber yapıldı.Basında çıkan asılsız dedikodularada cevap olucaktır.Yazın yeni sözleşme yapılır hayırlı olsun.Ben pilotlardan çok memnunum.Belli ki Ferrari yönetimide bundan memnun ve Dominicali konuşuyor.Yoksa yetkisi var yok ne alakası var.Ona gelen talimatlarda böyle.Kararı vericek kişi önemsiz

  21. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ben Alonso-Massa ikilisini en az 5 6 sene korumaları gerektiğine inanıyorum.Kaldıki o zaman 33 yaş hala genç.Massa dan vageçilecekse o isim Vettel dir.Gerçi ben o durumda bile istemem ya neyse.Sonuçta Ferrari yi hakeden 2 pilotumuz var ve bence griddeki en kaliteli pilotlar arasındalar.Performansıda iyiyse vageçmek için bir neden yok.

  22. peki bende sorunun tersini soruyum
    massa ferrariden vazgeçermi

  23. Ertan Akkaş avatarı

    Ferrari Massa'ya, Massa henüz Sauber'de iken yatırım yapmaya başladı. Uzun süredir Ferrari koruması altında Massa. Asıl demek istediğim şudur ki Ferrari henüz Massa'dan istediğini alamadı bence ve şu anda Massa'nın Ferrari'ye değil, Ferrari'nin Massa'ya ihtiyacı var. Çünkü Massa gerçek bir takım oyuncusu ve Alonso ile iyi bir ikili oldular ve iyi anlaşıyorlar. tüm bunlardan ötürü bence bu olmayacak.

  24. erhan aydın avatarı

    massa bence gridteki en istikrarlı pilotlardan…bunu son 3 seneye bakarak görebilirsiniz.raikoneni çok sevmeme rağmen massa daha istikrarlı ve güven veriyordu mesela.

  25. Massa nın tek eksiği istikrar. eğer istikrar sağlarsa ferrari kendinden vazgeçmez. zaten bu haberlerin şu an çıkmasının ferrariye bir faydası yok. senenin başı daha üstelik tesadüf veya değil 1. sırada.

  26. Massa'dan vaz geçmek için bir neden göremiyorum ortada. Acaba Ferrari'ci arkadaşlarım görüyor mu ki?

    Bir Ferrari taraftarı olarak yanıtlayayım 🙂 Kesinlikle görmüyoruz. Son zamanlarda gördüğüm en mantıksız en saçma şeylerden biridir Massanın koltuğunun konuşulması.

  27. Massa'dan vaz geçmek için bir neden göremiyorum ortada. Acaba Ferrari'ci arkadaşlarım görüyor mu ki?

  28. Massadan daha iyi pilot mu bulacaklar da Massadan vazgeçecekler.Adam şuanda klasmanda birinci sırada.

  29. hiç güvenmiyorum bu açıklamaya. bu takımda söz sahibi olan kişi dominicali değil. di montezemelo…

  30. Massa ile Kubica karşalaştırılır mı ya

  31. domenicali ne derse desin karar luca dimontezemelonun o adamında ne yapacağını önceden kestirmek çok zor.alçak dağları ben yarattım edasında ortalarda geziyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir