Horner: "FIA Açıklaması Bizi Etkilemedi"

yazar:

kategori:

Özellikle Avustralya’dan sonra takımın sıralama ile yarış arasında aracın sürüş yüksekliğini değiştiren bir sisteme sahip olduğundna şüphe ediliyor ama FIA, Malezya’daki inceleme sonrasında RB6’yı tamamıyla kurallara uygun bulmuştu. Yönetim kurulu daha sonra takımlara yazı göndererek kurallarda açıklamaya gitmişti.

FIA açıklaması sonrasında araçlarında değişiklik yapıp yapmadıkları sorusuna Horner: “Hayır. Çin’e götüreceğimiz araç, mekanik olarak ilk üç yarıştaki haliyle tamamıyla aynı. (FIA açıklaması) aracımızın özelliklerine herhangi bir etki yapmadı”

Rakipe takımların bir değişiklik yapacaklarını bekleyip beklemediği sorusuna ise Horner: “Araçlarında ne var bilmiyorum, bu yüzden tek bildiğim, söylentiler aksini iddia etse de Red Bull’a etkisinin olmadığıdır”

Horner, takımı hakkında bu suçlamaları, Red Bull’un ortaya koyduğu tempoya karşı tepkiler olarak niteledi.

Horner: “Esasen hızlı bir aracımız var. Çocuklar iyi bir iş çıkardı ve rekabetçi olduğunuzda insanların suçlamalarda bulunması kaçınılmaz oluyor. Ama bunu bir iltifat olarak alıyorum. 14. sırada olsaydık eminim ki benzer suçlamalar olmayacaktı.”

Yine de Horner, FIA’nın yaptığı açıklamayı hoş karşılıyor.

Horner: “Açıkçası FIA, konuya açıklık getirme ihtiyacı duydu ve bana göre şüphesiz ucuz olmayan bu alanda gelişim telaşına engel olmak için tamamıyla doğru ve sorumlu bir iş yaptı.”

“Mantıklı bir hüküm. Bu şekilde takımların böylesi bir sistem ortaya çıkarmak için Ar-Ge’ye büyük miktarlarda para harcamasına da engel oldular. Açıkçası biri bunu kullanırsa, teknik kuralları ihlâl etmiş olacak. FIA’nın kararı sonrasında bundan daha mutlu olamazdık, tamamıyla destekliyoruz.”

“Bu işlerde bazen yazılı ifade ve kuralın özü, farklı yorumlamalara neden olabilir ve bu konunun açıklığa kavuştuğunu, dolayısıyla herhangi bir aktif sürüşün kurallara aykırı olduğunu görmek güzel”


Yorumlar

  1. Siralamada arac yere surterken 150kg benzin koyduktan sonra surtmuyosa Kesinlikle ellerinde birsey var ve sakliyolar demektir 🙂 FIA ve Takimlar bunu cozememisse Helal olsun demekten baska care yok 🙂

  2. acıklama yaparken bile sözlerine dikkat ediyo, inatla öyle bir sistem yok diyiip geçiştiriyor. ama kullanılan sistem ne onu bilemiyoruz hala ve acayip merak etmeye başladım =)

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ferrari ve Mclaren sezona ağırşığını koyunca görürüz ne derece mutlu hissedeceksin kendini.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir