Çin GP Öncesi McLaren

yazar:

kategori:

Jenson Button: “Geçen sene yarışı sezon sonundan başına almışlardı ve hafta sonu bir parça daha soğuktu, öncesine göre de daha ıslak. Hava tahmini şu an için bu seneki etkinliğin farklı olmayacağını gösteriyor ama kuru bir hafta sonu geçirip geçen senekine göre daha düzgün bir yarış olacağı yönünde iyimserim”

“Yine de keyif aldığım bir pist: tipik bir modern pist, virajların gerçek bir karışımı ama oldukça hassas ve teknik bölümlerle daha hızlı viraj ve uzun düzlükleri birleştiriyor. İyi dengeli araçtan yararlanabilecek bir yer olmasının yanında iyi de bir pilot pisti”

“O alanda gerçek bir gelişim kaydettiğimi düşünüyorum. Malezya’da aracın dengesinden tam olarak memnun değildim, bu yüzden bir gün için McLaren Teknoloji Merkezi’ne gittim ve Şangay hazırlıkları yanında Sepang’da işleri nasıl farklı yaptığımızı inceledik”

“Mühendislerimle birlikte MP4-25’i daha da iyi anladığımızı düşünüyorum. Aracın dengesinin ince ayarını ve bir yarış hafta sonu içinde nasıl gelişeceğini biliyoruz. Şüphesiz bu devam eden bir süreç ama genel his, ileri gittiğimiz yönünde, ki bu da her zaman olumludur”

Lewis Hamilton: “Senenin dördüncü yarışına gittiğimize inanmak güç. Yarışlar çok çabuk geçti. Malezya’nın ardından senenin şimdiye kadarki bölümünü düşünme zamanım oldu. Jenson ve benim, bazı zorlu şartlarda başarılı olabildiğimiz için memnunum. Çin’de ise kesintiye uğramayan bir hafta sonunu dört gözle bekliyorum. Böylece şampiyonada diğer önde giden takımlarla müadeleye ve yarışa yoğunlaşabiliriz”

“Burada sürmekten gerçekten keyif alıyorum. 2008’de ilk sıradan kalkıp kazanarak en iyi sürüşlerimden birini çıkarmıştım. Üç yarışın ardından yarış tempomuzdan tatmin olduk ve önde üstlerde olacağımız konusunda da kendimizi rahat hissediyoruz. Geçiş bu pistte mümkün, özellikle de uzun arka düzlüğün sonunda. Bu yüzden bir başka rekabetçi hafta sonu geçireceğimize inanıyorum”

“Sonuç olarak dünyada ziyaret ettiğimiz yerlerden Çin’deki taraftarların en coşkulu ve en adanmışlardan biri olduğunu düşünüyorum. Yıllar içinde beni gerçekten desteklediler ve şehre vardığımda tekrar onlarda buluşmayı dört gözle bekliyorum”

Martin Whitmarsh: “Kendi çok yüksek standartlarımız açısından, Avustralya’da kazanmamıza ve önlerde mücadele etmek için gerekli yarış temposuna sahip olduğumuz hissetmemize rağmen ilk üç yarıştaki çok yüksek beklentilerimiz karşılığını bulmadı. Bu fazlaca öz eleştiri gibi geliyor; takımlar şampiyonasında ikinciyiz, Jenson ve Lewis pilotlar sıralamasında zirveye yakın. Ama bu sadece, bütün zamanlarda üstün olmayı amaç edinen biz Vodafone McLaren Mercedes’in yansımadır”

“Bu yüzden bu konuya olumlu açıdan bakıyorum. Gelişmek ve bizi daha güçlü bir şampiyonluk adayı haline getirecek operasyondaki hataları ayıklamak bizim arzumuz. Başarılarımızı reddetmiyoruz. Jenson’un takımla bütünleşmesi, Melbourne’deki galibiyeti ve Lewis’in kariyerindeki harika sürüşlerden bazıları. Şimdi ise önlerde istikrarlı olarak yer almamızı sağlamaya ve düzenli olarak mümkün olan azami puanları toplamaya çalışıyoruz”

“Bu takımın en büyük özelliklerinden biri, derininde sahip olduğu gözle görülür kuvveti. Sezona güçlü ve sağlam bir başlangıcın ardından, Çin’e, ardından da Avrupa sezonuna giderken daha da ürkütücü bir aday haline geleceğimize inanıyoruz.”


Yorumlar

  1. sepang da cok iyi bence…

  2. elif çivici avatarı

    Tilke nin begendiğim tek pist tasarımı Şangay dır heralde.

  3. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Yarıştada Alonso geride bırakmıştı 🙂 2006-2007 de Ferrari kazanmıştı.Mclaren sadece 2008 de kazanabildi.Yani uyuyor uyanık diye hemmeeeeeen çarptırmayalım 🙂

  4. efendimayin  avatarı

    Lewis burda çok iyi sürüyor ilk senesinde alonsoyu da geride bırakmıştı. Burası mclarena da uyuyuo biraz. Bu arada ilk viraj kombinasyonu harika bütün pistlerin içinde ki ne güzel viraj bence.

  5. her hafta yarış olması lazım bence hatta dahada artırılabilir şaka bi yana gerçekden formula 1 bir yaşam biçimi.İnterneti ilk açtığımda maillere ardından da trf1 sitesine bakarım

  6. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    O kadar bekledikten sonra Lewis inde dediği gibi ne kadar çabuk geçti 3 yarış.Keşke takvimde 25-30 yarış olsa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir