Ferrari, Antrenmanda F-Kanal Sistemini Deneyecek

yazar:

kategori:

Şu ana kadar McLaren’in öncülük ettiği sistemi tek deneyebilecen takım BMW Sauber olmuştu.

Bütün takımların bu yönde sıkı çalışmalar yapmasına rağmen McLaren’in düzlüklerde kazandığı avantaj, bu çalışmaların hızlanmasını sağladı.

Ferrari’ye yakın kaynaklar, takımın Cuma günü serbest antrenmanda Alonso’nun aracında kendi sistemini deneyeceğini belirtiyor.

Sistemin araca nasıl uyum sağlayacağı veya Çin’de kullanmak için yeterli görülüp görülmeyeceği belli değil.

McLaren’in düzlük hızı ile ilgili Massa’da çekincelerini belirtmişti.

Takım arkadaşı Alonso ise sistemi sıcak karşıladığını söyledi.

Alonso: “Şüphesiz avantaj sağlayacak. Şampiyonadaki en uzun düzlüklerden birisi ve McLaren’in düzlüklerde ne kadar verim aldığını ve ilk yarışlardaki azami hızlarını biliyoruz.”

“Malezya’da McLaren’in çok rekabetçi olduğunu gördük, özellikle de kuru zeminde Lewis ile. Ama yine de Red Bull’un herkese göre küçük bir avantajının olduğunu düşünüyorum”

İspanyol pilot, F-kanal sisteminin ilk öncelik olmadığını da ekledi.

Alonso: “Aracı geliştirmeyi sürdürüyoruz. Ama bu sistem bizim için belki de ilk öncelik olmayacak. Kendi felsefelerimiz üzerine çalışmayı sürdürüyoruz. Aracı geliştirme adına burada önemli bir adım var ve gelecek yarışlarda da dahasının geleceğini biliyorum. Sadece özellikle bu sistem üzerine endişe etmiyorum”

Ferrari’nin yanı sıra Williams’ın da burada kendi sistemini denemesi bekleniyor.


Yorumlar

  1. serkan dostum
    yol arabasını hızlı yapsa ne olur yapmasa ne olur? yol arabasının hızını hiçbi şekilde test edemezsin zaten, neye ve kime göre hızlı oldugunu.,

    ferrarinin yenilmemesini söylemişsin birde. Ferrari f1 in en başarılı ve en iyi takımıdır.
    Şuanda he hem pilotlarda ilk iki sıradalar hemde markalarda liderler. Kim yeniliyor birdaha gözden geçir. Hız olarak sadece redbull'un cok az gerisinde bakarsın bu haftaki yeni parçalarla onlarıda geride bırakırlar.

    Yani şuanda hem genel olarak hem de bu sezon , mclareni geçmiş ferrariyi yenilmemesi gerektigini söylüyosun cok komiksin.
    mclaren'in son 11 yılda sadece 1 kere markalar şampionu oldugunu da unutma sonrada ferrariyi incele.

  2. mclaren yol arabasını dahi cok hızlı yaptı ferrari ve diger rakiplerine gore ama umarım gelecekte ferrari daha iyi olur bu kadar guclu italyan takımı yenilmemeli……..

  3. Ferrari ile birlikte mercedes ve bikaç araçta denenecekmiş,acaba nasıl tepki verecek,çok merak ediyorum.Ferrari taklit etmeyecektir ama kendine göre en iyi yorumu yapacaktır.

  4. burak bocek avatarı

    Renault bu sistemi başaramadı çünkü.Yaptı vazgeçti.Bu kadar kolay değil.Boşuna kendi parçamızı yaparız deyip gerçekleri saptırmayın.O zaman o motor kapağı ne?Ferrariyi tebrik ediyorum 2-3-4 km neyse biraz fayda sağlasın ve dayanıklı olsun yeter.Aman aman bir yararı şu an için olmaz zaten.Redbull ve Mercedese göre daha önce yaptık bunu.2009 sezonunda arka kanatta benzer çözümleri Bmw,Mclaren ve Ferrari deniyordu.Ancak tamamen aynısını kopyalamak yasak ve tamamen aynısı değil.Bizimkilerin neler düşündüğü,nasıl uyguladığı çok önemli.İnşallah devamı gelicek

  5. elif çivici avatarı

    Her yarışta etkisi çok olmasa da bu sistemin bu araçta olması gerek bence,hem dayanıklı(Alonso nun aşırı ısınmadan kaynaklanan sıkıntısı hariç) hem hızlı bir araç ama düzlükler deki avantaj önemsenmeyecek gibi değil.Zaten düzlükler geçiş için en uygun yerler oluyor ki,Lewis geçen hafta arkadan gelip herkesi takır takır geçti.Ben bu sistemin daha gelişmiş bir biçimde araca yararlı olacagına eminim.Umarım zafer F10 un olur.

  6. nedenmi Renault kendi gelişim felsefesinden dışarı çıkmak istemediği için hem eric in dediği gibi renaut kendi parçasını kendi üretir 🙂

  7. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ne yazıkki renault bu sistemi kopyalyamadı neden acaba :))

  8. Mclaren mühendislerini tabrik ederimm 🙂

  9. kerim sisman avatarı

    wow güzel haber bu. ferrari beklenendende hızlı şekilde geliştirme çabaları gösteriyor. işallah düzlüklerde uçarız.

  10. Spekülasyonlara göre Mercedes de F-Duck sistemini hazırlamış ve cuma serbest antrenmanlarda deneyecekmiş.

  11. bu yarışta denemeleri süper olacak, çünkü işe yaramasa bile sistemi geliştirebilecekleri uzun bir zaman olacak ellerinde ki bu yaklaşık 3 hafta

  12. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Bu o kadarda avantaj sağlayan bir sistem değil.Evet Monza ve Spa da üstünlük sağlar ancak! Malezya da Mclaren 313 Ferrariler 304 yaparken yarış performansında Ferrari daha iyiydi ve düzlükte atak yaptı Mclaren'e.Evet lastik vs etkenleride vardı ancak,Lewis bu avantajı Sutil^'e karşı kulllanamadı.

    Yani düzlüklerde sağladığı avantajı virajlı kısımlarda kaybettiriyor.Bence Ferrari kendi tasarımına yönelse ve geliştirdiği şeylere odaklansa daha iyi olur.

  13. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    yarn gözler alonsonun aracında olcak arka düzlükte :))

  14. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Aracı geliştirme adına burada önemli bir adım var ve gelecek yarışlarda da dahasının geleceğini biliyorum. Sadece özellikle bu sistem üzerine endişe etmiyorum"

    beklediğimiz haber bu. Umarım hayal kırıklığı yaşamayız. Otomobil devlerinin yanında bir içecek firmasının en hızlı takım olması tuhaf ve prestij kaybettirici bir durum. Redbull un sezon sonunda şampiyonluk adayı olmayacağından hala eminim ama yinede bir an önce devler zirvede çekişmeye başlasa çok daha keyifli olur.

  15. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    işte buu hehe :)) scuderia ferrarim :)))

  16. Zemini sağlam bir uygulamaysa… Alonso test ettiği sistemi genelde kullanır.2007 de köprü kanadı test edip hemen kullanmaya başlamışdı.Yeterli verimi aldığını düşündüklerinde anında kullanacakdır.

  17. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Güzel haber bakalım hız anlamında ne kadar fayda sağlayacak…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir