Alonso'da Motor Endişesi Yok

yazar:

kategori:

İspanyol pilot 8 motor hakkından ikisini kaybetöiş durumda ve sezonun sonuna kadar Çin’in ardından daha 15 yarış var.

Alonso: “Sıfır endişem var. Yarış motorlarıyla, Cumartesi ve Pazar günkülerle hâlâ planlandığı gibi ilerliyoruz ve Cuma motorları da şimdiden sene sonuna kadar biraz daha kilometre yapacaktır ama kış testlerinde ulaştığımız sınırlar içinde”

“Dün de dediğim gibi sıfır endişe var. Daha fazla motor iflas ederse düşünmeye başlayacağız. Ama şu anda herhangi bir endişe yok. Bu motor, enine sonunda iflas edecekti, zaten bu yüzden Bahreyn’de çıkarmıştık. Bitme eğiliminde olduğunu biliyorduk”

Alonso, Ferrari’nin antrenman programının, muhafazakar modda sürüş yapmaları ile etkilenmeyeceğini belirtti.

Alonso: “Büyük sorun olacağını sanmıyorum. Kışın motorları sınırlarına kadar zorluyorduk ve motorun ömrü bittikten sonra dinamometrede de ayrıca teste tabi tutuyorduk. Performans kaybı çok ama çok düşük oluyordu. Bu yüzden performans ve sürülebilirlik açılarından eski motorlarda özel bir şey gerekmiyor.”

“Söylediğim gibi her şey planlara göre ilerliyor. Ne yazık ki iki motor kaybettik ama belki de bu bekleniyordu. Malezya’daki ise biraz sürprizdi.”

Alonso ayrıca Ferrari’nin F-kanal sisteminin takım mühendisleri tarafından iyi bir şekilde incelenmesi gerektiğini söyledi.

Alonso: “F-sistemi aktif değildi. Motor kapağında ve arka kanatta bazı parçalar denedik ve işe yarayıp yaramadıklarını kontrol ettik. Aerodinamikçiler verileri değerlendirecek ama sistem tamamlanmış değildi.”

“Kokpitin içinde bir şey yoktu, çünkü sistem hazır değildi. Standart olanla kıyaslamak için motor kapağını denedik. Herhangi bir şey farketmedim. Aero açısından bir takım yeni şeyler olacağını tahmin ediyorum”

Takım arkadaşı Massa, bugünkü çalışmalardan memnun ayrıldı

Massa: “Bugünkü serbest antrenmanlardan tatmin oldum. Fazlaca yol kat ettik, aracı Pazar günkü yarışa hazırlamaya yoğunlaştık. Ayrıca yeni aerodinamik parçaları denedik. Bunlar sadece bu yarış için değil, aynı zamanda orta vadeli gelişimler içindi de. Mühendisler şimdi bunları değerlendirecek.”

“İki lastik hamuru arasında da kıyasla yapabildik. Burada bir çok takımın rekabetçi olacağını düşünüyorum, sadece McLaren ve Red Bull değil, Mercedes de ileri yönde adım atmış. Umarım tekrar onlarla mücadelenin içinde olacağız”


Yorumlar

  1. artık azıcık endişe duy bence Alonso…

  2. kerim sisman avatarı

    resimlerde f-kanal sistemi var. fakat kullanmadık, aktif değildi diyor alonso. denemediklerine göre büyük ihtimalle yarıştada kullanmayacaklar. yarın antremanda denerlermi bilmiyorum.

  3. burak bocek avatarı

    Resimlerde ben sanki var gibi gördüm demekki kullanmamışız.Neyse yanlış bilgiyi düzeltelim o zaman.

  4. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Hmmmmmmm…… Bu sistem olmadan bu hızlara nasıl çıktık?Malezyada 10 km gerideyken.Ağır depoyla atılan turlar iyyidi ancak ilk antreman sorunluydu biraz.Ama bu sorununun Pazar gününü bulmasından iyidir.Eh kimsede hala Bahreynde kullandığı motoru kullanmadığına göre herkeste olacak-olabilecek şeyler bunlar.Bu motorda artık hangisiyse bitmiş durumdaymış.

    Peki ikinci antremanda hangi motoru kullandı?Ve bu motoru cumartesi-pazar günleri kullanacakmı ?Yoksa yarın Motor değişecekmi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir