Hamilton Son Seans Sonuçları Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

McLaren pilotu, antrenman ve sıralamanın ilk iki seansındaki performansı ile pol pozisyon için ciddi adaylar arasındaydı ama Vettel’in yarım saniye kadar gerisinde kalacak sadece 6. sırada kendine yer bulabildi.

Hamilton: “Antrenmanda, S1 ve S2’de çok iyi iş çıkarıyorduk. Önde olmak çok kolaydı. S3’te araç dibe daha fazla vurmaya başladı ama aracın dengesi ile ilgili bir şey olup olmadığını bilmiyorum. Araçta daha fazla zaman bulamıyordum, çok yayıyordu.”

“S1 ve S2’de araç daha da iyiydi ve S3’de yanlış olan neydi bilmiyorum. Ama daha fazla zaman bulamıyordum”

“Sınırlardaydım, bu yüzden (artı) zamanın nerede olduğunu bilmiyorum. İnceleyip nedenini bulmalıyız ama yarın iyi bir yarış olacağından eminim”

 


Yorumlar

  1. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sağ gösterip sol vuruyor olmasınlar, yayıyo yayıo diyip yarışta yaydırmasınlar:D sadece yarış değil ayrıca psikolojik savaş sahnesi çünkü f1…Du bakalım yarın ola hayrola(Alonso 1. ola) rekabet bol olan,yağmursuz bir yarış ola:D

  2. hele şükür.burak allah senden razı olsun.bende benim bilgisayardamı bir şey var yoksa bazen olumsuz yorumlarımız oluyor acaba cezayamı kaldık diye düşünüyordum.sağol bilgilendirdiğin için.

  3. burak bocek avatarı

    Ben bilemeyecekler demiyorm ki kerim şişman.Yarın belli olur herşey açıklama gelir

  4. kerim sisman avatarı

    yok kızmıom estafirullah :)) ama burak böcek arkadaşım anladım fikir yürütüyorsun güzelde, diyorsunki kuru zemin ayarı yapmışlar, araç onun için yere yakın, ve onun için Q3te yere deydi. bi problem olduğu ortada. ama mekanikerler çözememiş hacı. ayarla mayarla alakası yok diyorum. düz mantık. mekanikerler bilemicekmi yaptıkları ayar yüzünden araç sürttü, hamiltonın deyimiyle yaydı. çözememiş adamlar. başka bişe var burda.

  5. burak bocek avatarı

    Evet evet haklısın yaşar koçyiğiT.Epeydir olmuyor video.Video galeride eskielr var kısaca senin göremediğini bizde göremiyoruz:)

  6. bana yardımcı olacak "genç,gözükara,babayiğit,safkan bir delikanlı yokmu acaba:)

  7. burak bocek avatarı

    hamilton q3 te araç yere değmeye başladı demiş, buda düşük ride height olursa olur. Yağmur için ayar yapılırken ride height yüksek yapılır araç aquaplaning yapmasın diye, ben o yüzden kuru zemin diye düşündüm ama emin de değilim, yarın daha iyi görmüş olacağız..birşey olmasa demeyiz kerim şişman.o zaman adamlar konuştu diye akıl yürütmeyelim:)

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    tamam kızma kerim şişman,tahminde bulunuyoruz sadece,akıl yürütüyoruz:D

  9. dostlar bir şey soracağım müsadeniz olursa. bu sitede epey zamandır video olmuyor herhalde değilmi.yoksa benmi bulamıyorum.yardımcı olursanız sevineceğim.

  10. kerim sisman avatarı

    yaw adamlar çözemedik diyo siz hala yağmur ayarı filan bahsediyorsunuz. schumide de problem olduğunu telsizden öğrendik zaten. yağmur veya yarış ayarıyla yaşanan problemlerin bi alakası yok. şuda ayrı bi mesele; eğer yağmur ayarı yapmışsa takımlar bunun geçen yarıştaki sıralama turlarında yapılan hatayla aynı çizgide olduğunu söyleyebiliriz. sonuçta hamilton 6.

  11. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Olmaz olmaz ama bana kalırsa dikkat çekici durumlardan biri de Schumi'nin durumuydu… o da Mclarenler gibi sıralamada bekleneni veremedi. Zaten durmadan aracı kurcalayıp,ayar deiştirip duruyordu…Yoksa Schumi ve Mclaren yağmura dönmüş olmasın? yok kuru zemin ayarları böyleyse yarın 2 Mclareni ve Schumiyi zor anlar bekliyor! Mclarenler ilk turlarda mesafenin açılmamasından dolayı yer kazansa bile en kötü ihtimalle pitlerde yerlerini kaybederler o zaman…

  12. burak bocek avatarı

    Hımm tamam sağol

  13. burak bocek avatarı

    Bğyğk ihtimalle Mclaren kuru zemin ayarı yaptı.Hamilton'nun q2 dercecesihni geliştiremeyen ender pilotlardan biri olmasının başka açıklamasıda olmalı.Yarın büyük ihtimalle yağış var ancak ne kadar yağacak bilemiyoruz.Yada yarış tam başladığında mı yağıcak.O yüzden tam bilen varsa yada kuru zemin ayarından şüphe eden varsa yazsın lütfen

  14. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Mclarenin resmi sitesinde ; whıtmars lewisin yaklaşık 0,3 sn kaybını henüz çözemedik diye açıklama yapmış ancak whıtmars , lewis vede button üçüde yarın yağmur yağmasını beklermiş gibi açıklama yapmışlar. sanki aracın ayarları daha çok yağmura göre ayarlanmış gibi…

  15. Sarsılmaz denen taht gıcırdamaya başladı,mc laren nin diğer pilotuda ingiliz olunca işler değişiyormuş.3-1 oldu durum bakalım sezon sonu ne olacak

  16. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    hamilton son turunda ilk virajda aracının kontrolünü iyi sağlayamadı,hatta güzel bi kontrayla aracını spinden kurtardı…süresi varken tur atmamasının sebebi yine aynı sorundu gördüğüm kadarıyla..aynı virajda yine tutunma sağlayamadı ve zaten süre kaybettiği için dönmeninde gereği yoktu… yarın ki yarışta durumu düzeltirler büyük ihtimalle verileri inceledikten sonra…ayrıca ortalama bir ayar yapmış olabilirler. yani hem kuru havaya hemde yağışlı havaya uyum sağlaması için. yarın yarışın ön grupta çok çetin geçmesini bekliyorum. Mclaren'in iç çekişmeside güzel olacak,button ve hamilton arka arkaya bakalım hangisinin stili daha avantajlı durum sağlayacak?

  17. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    O gelişme işi belli olmaz.Hele bir yarınki yarışı görelim.İspanya yı bekleyelim.Sezon uzun.Geçen sene Brawn gp kesin şampiyon diyorduk hemde sorun yaşamıyorlardı bir anda herşey dengelendi.Mclaren ve Ferrari de işin içine girdi.Kaldıki geçen seneki o araç bu seneki Redbull a oranla daha güçlü bir başlangıç yapmıştı.

  18. kaan kaanhan avatarı

    belkide sorun farklı lastik basıncından. son set yarış için kullanılacak olan lastiklerde fazla basınç olabilir.

  19. kerim sisman avatarı

    hamiltonin işi çok zor. bi tek massayı geride bırakabildi. bütün hızlı pilotlar önünde. bu işler petrovu geçmeye benzemez. f.duct sistemi için ferrari daha deişik bir sistemle araca entegre etmişler. hava girişi pilotun üst kısımdan olacakmış. mclarendaki kadar downforce kaybına neden olacağını sanmıyorum. ferrari iyi iş çıkarmış. start zamanı yarışın kaderini etkileyecek yarın

  20. ben de farkın kapandığını düşünmüyorum açıkçası. red bull dayanıklılık sorunu yaşamadığı sürece diğerlerinin kazanma ihtimali çok düşük. newey mükemmel iş çıkartmış yine. mclareni bilemeyecem sanırım gelişme konusunda onlar daha çok adım atabiliyorlar. ama ferrari nin sezon içinde ne kadar gelişme kaydettiği de şüpheli. geçmiş sezonlardan buna sanırım deneyimliyiz biraz.

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yarış performansıyla mücadeleye ortak olacaklardır. bu sırada arkadaşlar f-duct çok önemli bir sistem. şöyle ki; şu anki araç yapıları ve kurallar nedeniyle araçlar eskisi gibi birbirlerine çok rahat atak yapamıyorlar ve savunma yapmak eskiye nazaran daha kolay. her koşulda böyle bir sistemde düzlükte hızlı bir araç sizin avantaj kazanmanızı salayacaktır. yakın mücadelelerde her zaman 1-0 önde olursunuz. nasıl ki diğer takımlar bu downforce sistemine f-duct ı eklemeye çalışıyor, Mclarende bu sisteme downforce eklemeye çalışıyor. göreceksiniz ki özellikle ilk turlarda Mclaren bu sistemin ekmeğini yiyecektir.

  22. bence iyi bir durumdayız, son sektörde ilginç şekilde 0.3 sn kaybettik, bunun sebebini bulursak yarış için iyi bir konuma gelebiliriz. yarış hızımıza güveniyorum, yüksek tempoda bir mücadele izleriz umarım

  23. Arkadaşlar Mclarenin sitesinden takım patronun yorumunu okudum Hamiltonun son turunda 0,3 sn kaybettigini söylemiş. Bunun sebebide tura yeteri kadar hızlı başlayamasıymış.

  24. Hamiltonun anlaması gereken bir şey yok ben sıralamaları izlerken daha q1 den anlamıştım Redbulların çok iyi oldugunu bütün takımlar neredeyse yumusak lastiklerle tur atıyordu ve hızlı zamanlarını öyle elde ettiler ancak redbullar sert lastiklerle … Açıkcası Mclarenin F-Ductt rezil birşey bence hiç bir işe yaradıgı yok daha çok downforce kaybettiriyor . Tamam düzlüklerde hız kazandırıyor olabilir ama araçın aorodimedigine çok büyük etki yapıyor gibi gözüküyor. Mclarenin buna acil bir çözüm bulması lazım İspanyaya kadar. Yoksa Mclaren böyle her yarışda sıralamalarda hayal kırıklıgı yaratmaya devam eder.

    Yarınki yarış için mclarenin tek umudu yagmur…

  25. alonso the massa senin kadar boş konuşan yok kardeş sadece biraz objektif ol ne vetteli ne redbulu tutuyorum sadece gerçekleri söylüyorum sende biraz gerçekleri gör artık her yoruma sivri yaklaşma

  26. burak bocek avatarı

    Bende şaşırdım aynen

  27. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    şuan için herhangi bir farkın kapandığından söz etmek mümkün gözükmüyor. ancak olayı yarış tempoları belirleyecek. kalkışta Mclaren veya ferrarilerden biri ilk sıraya geçerse vede yağmurda yağmazsa belki redbullar durdurulabilir. tabi dayanıklılığıda unutmamak lazım…

  28. efendimayin  avatarı

    Mclaren gerçekten iyi göründü. Bence yarışta iyi kalkarlarsa galibiyet için mücadele edebilirler. Bu arada buttonın performansı iyi takımda yeni olmasına rağmen. Lewisi sıralamalarda geçiyor. Buttonın ezileceğini düşünenler acaba nerdeler?

  29. Açıkcası bende çok şaşırdım bu duruma neyseki yarış performansımız gayet iyi bu konuda takımıma güveniyorum eger yagmurda olursa button otomobildeki ayarların yağmur için de uygun olacağını söylemiş buda bizim olumlu bi gelişme go Lewis go Button…

  30. Son turunda 3. sektörde hata yapmasa 3. sırayı alacaktı.Yarın yağmur beklendiği için McLaren biraz daha fazla kanat açısı kullanmış olabilir.Yarın yağmurda işler karışabilir.Zevkli bir yarış olsun.McLarenlerden biri kazansın mümkünsede Lewis 🙂

  31. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    İspanyadaki güncellemeleri bekleyin.Webber ve Alonso çok yakın.Demekki Vettel çok kusursuz bir fark atmış.Yarış performansımızda fena değil.Bakalım.Yarış uzun,sene uzun.Rai ciler olmuş Vettelci toz kondurmuyorlar gelecekteki takımımız olursa diye.Ah ah siz yokmu siz.

  32. massathebest objektif bakış için teşekkürler

  33. ortada fark kapatma diye bir şey yok. aksine açılıyor bile. ilk yarışta massa vettel'in 0,140 saniye gerisindeydi, bu yarışta alonso vettel'in 0,350 saniye gerisinde. red bull büyük farkla önde gidiyor. esas acı olanı, ferrari f10, sezon başında beklediğimiz kadar güçlü bir araç değilmiş. "red bulllardan sonra…." diye başlayan cümleler beni kesmiyor. önündeki eğer mclaren değil ise, kim olursa olsun ezip geçebilmeli ferrari.

  34. baı arkadaşlar farkı kapattık gibi yorum yapıyor ne fark kapatması vettel alonso farkı 0.3 saniye veber massa farkı gene aynı 0.3 saniye yani redbullu geçmeleri için ferrarinin hep gelişip redbulun hiç gelişmemesi lazım birde f kanal sistemini kullanmadılar daha

  35. start da lewis dıştan kalkıyor ise öndekilerin vay haline içten kalkıyorsa ilk metrelerde button ı geçemez ise rosberg ide geçemez eğer yağmur da yağmazsa 3. lük bile zor şuan.

  36. Bence anormal birşey yok ortada.Aşağı yukarı güç sıralamaları aynı ve değişen bir şey yok.Şunu söyleyebiliriz Hamilton son turunu geliştiremedi, eğer 0.1-0.2 sn geliştirebilseydi belki de alonsonun bile önünde olurdu. Yarın için güçlü olacağını düşünüyorum .

  37. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Farkı kapatmışlar.İspanya ile birlikte Ferrari ve Mclaren Redbull u geçebilir.

  38. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Hamilton bize yine zevkli bir yarış izletecek.

  39. valla ben de şaşkınım. bu kadar baskın bir hafta sonunda bile poleyi alamayacaksa mclaren, nerede pole almayı planlıyorlar acaba? bırak poleyi ilk 4'te bile yoklar. ilginç. sanki bir el mclaren araçlarını arkasından çekti son seansta..

  40. buttonında önceki yarışlarda böyle demeçleri vardı.mclarenın bunu incelemesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir