Vettel Harika Turuna Övgüler Yağdırıyor

yazar:

kategori:

Alman pilot, şu ana kadarki 4 sıralamanın 3’ünde ilk cebe yerleşti ve Red Bull, şimdiye kadarki büyün sıralamaları lider tamamladı.

Sıralama öncesinde aracın ayarlarında sıkıntı yaşayan Vettel, turunun harika olduğunu belirtti, özellikle de bu hafta sonu sıkıntılar yaşadığı ilk sektörün.

Vettel: “Zor bir gündü. Gün ve Mark’ın benden biraz daha hızlı olduğu bu sabah, pek mutlu değildim”

“Bazı değişiklikler yaptık ve Mark’ın doğrultusunda biraz ilerledik ama oldukça zordu. Özellikle ilk sektörde sıkıntı yaşıyordum ama şimdi sıralamada ilk sektörde mor oldum”

“Geçen senekine benzer bir çizgi buldum. S3’te iki son iyi sürüş yaptım. İlk sürüşümün son virajında biraz kaydım, aksi halde o zamanda zaten iyi derecem olacaktı ama ikinci sürüşümde her yerde bir parça daha iyiydim”

“Muhteşem bir turdu ve Red Bull için art arda 4. sıralama birinciliğiydi. Pistin yapısından bağımsız olarak çok iyi bir aracımızın olduğunu kanıtladık. Her zaman iyiyiz”

“Özel bir teşekkür de mekanikerlere. Çünkü hiç öğle arası yapmadılar, çünkü çok değişiklik yapmamız gerekiyordu ve antrenmandan sıralamaya çalıştılar”

Vettel, yarınki yarış hangi şartlar altında yapılırsa yağılsın güçlü olacağını söyledi.

Vettel: “Yarının yağmurlu olacağını düşünüyorum ama ne zaman yağacağı bilinmiyor. Son iki yarışa benzer olacak. Yağmurdan korkumuz yok. Pazar hava kötü olacak gibi”

“Soru şu ki, acaba bütün yarış mı ıslak zeminde olacak, yoksa kalkıştan sonra mı yağmur yağacak? Geçen seneden ıslak zeminde iyi hatıralarımız var ve eğer yağmur yağarsa en iyisi önde başlamak. Çünkü en iyi görüşe siz sahip oluyorsunuz. Kuru veya ıslak farketmez, yarın için iyi bir şekilde hazırız”


Yorumlar

  1. sadece sumi ve vettel yapar aracı inceleme işini ki vettelde msc nin klonu olduğuna göre.bu mühendislik bilgisi çok avantaj sağlar pilota diğerleri aracın içinde içecekle meşgulken vettel ve shumi habire veri okuyor.ayrıca avustralyada onlara gösterecez kelimesi haksız bir şekilde galibiyeti elimden aldılar bu yüzden onlara kimin hızlı olduğunu göstereceğiz demek istedi.diğerleri konuşmaları duygularının köreldiğini gösterir yani formalite ama vettel kalpten sevindiği için diğerlerinden korkmadığı için açık açık konuşuyor ki açık sözlü olmasıda onun en iyi özelliği.yok yalanmı konuşsun biz yarışta rakalara düşeceğiz aracımız yasadışımı desin.

  2. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    vettel gerçekten abnormal.

  3. kerim sisman avatarı

    son derece şımarık açıklamalar yapıo vettel. avustralyada da yapmıştı ve yarış dışı kaldıktan sonra anlamıştı hatasını ve özür dilemişti. aynı hatayı sürekli tekrarlayana ne denir siz koyun ismini. vettel daha f1 i anlayamamış. araca bakmasına bişe demiyorum ne amaçla baktığı önemli. geçmişte schumide bakıyordu ama kendi aracını geliştirmek için yapıodu bunu. yani gerideyken yapıodu. 1. olduğu bi sıralamadan veya yarıştan sonra böyle hareketler yapmıyordu.

  4. vettel az kaldı size yetişeceğiz mercedes b ispanya gp ve rosberg görüşeceğiz.
    sen ne dersen de vettel bu sıralamaların adamı geçen ssıralamalarda seni eken rosberg ve çindede 2 mclaren ve 1 ferrariyi ve takım arkadaşını geçen rosberg.

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    ben Vettel'in bu konuşmalarında bi şımarıklık göremedim.sadece hafta sonuna dereceler olarak kötü başlamasına rağmen polde olmak onu çok sevindirmiş kötü gittiği ilk sektörde en iyi dereceyi yapmak onu mutlu etmiş ve bunu dile getirmiş

  6. Adam mükemmel bir şekilde kullanarak pole'u kaptı onu kabul etmek gerek. Bence açıklamaya fazla takılmadan yapılan işe bakmak gerekiyor.

  7. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    vettel dikkat etsinde yarışta da gerçek anlamda mor olmasın :)))

  8. Gerçi massathebest de değinmiş şu cümle çok komiğime gitti "şimdi sıralamada ilk sektörde mor oldum" 😀 her nekadar en iyi zamanı yaptım anlamına gelse de bu,Türkçe de başka anlamlara da geliyor 🙂

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Öylemi 😀

  10. Tebrik ederim vettelii o telsiz konuşmasıda süperdi redbull renault motoru ile süper çelışıyor F duct sistemini taksalar ne olur acaba onsuz böylelerse

  11. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    "Özel bir teşekkür de mekanikerlere'' demiş bencede zaten ne oluyorsa Q3 te oluyor arcı çekiyorsunuz garaja kimsenin bilmediği birşekilde oynuyorsunuz bazı yerlerle sonrada olan oluyor. ne müthiş bir durum…

  12. kimi'nin, massa'nın, alonso'nun, button ve hamilton'ın açıklamaları genelde "hızlıydık, daha iyi gittik, istediğimiz gibiydi, harika bir tur attık" gibi daha çoğul ve daha paylaşımcı bir şekilde olur. vettel gibi "ben yaptım, ben uçtum, ben başardım, mor oldum" gibi sonradan görme ve hafif davranışta bulunan pilota rastlamıyoruz normalde. kendine güvenmek, başarılı olduğunu bilmek başka şeylerdir, şımarmak başka şey.

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    İyi hoşta.Diğer pilotları ve takımları dalga geçerek aşağılaman ne kadar hoş?Mesela Lewis şampiyon olduğunda Massa hakkında neler söylemiş?Yada pilotlar birbirlerine nasıl saygı duyuyorlar?

    Süspansiyon sistemine ihtiyacınız yok ama dalga geçtiğiniz adamların F duct ına ihtiyacaınız var heralde?O kada yakından baktınki binip bir tur atacaksın sandım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir