Yağmurlu Çin'de Button ve Mclaren Fırtınası!

yazar:

kategori:

Yarışa 5. sıradan başlayan Button, startın ardından çiseleyen pistte bir çok pilotun aksine pistte oluksuz lastiklerle kalarak önündeki pilotları geçti ve yarışın ilerleyen bölümlerinde lider Nico Rosberg’i geçerek liderliğe yükseldi ve damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

2 defa güvenlik aracının girdiği yarışta güvenlik aracından olumsuz bir şekilde etkilenmemeyi başaran ve son bölümde takım arkadaşı Lewis Hamilton’un 2.liğe yükselmesine rağmen fark açmayı başaran son dünya şampiyonu Button, Çin’de elde ettiği galibiyet ile bu sezon 2. galibiyetini kazandı ve pilotlar klasmanında liderliğe yükseldi.

Yarışa takım arkadaşı Button’un arkasından 6. sıradan başlayan Lewis Hamilton, yarışta oldukça fazla geçiş yaparak 2.liğe yükseldi. Ön lastiklerinden oldukça şikayet eden Hamilton 2. olarak takımına bu sezon ilk duble zaferini kazandırdı.

Yarışın yarısını lider götüren Nico Rosberg, Britanya ekibini durdurmayı başaramadı ve 3. olarak podyumla yetinmek zorunda kaldı.

Yarışa çok iyi başlangıç yapan Ferrari pilotu Fernando Alonso, kırmızı ışıklar yanmadan kalkış yaptığı için pitten geçme cezası aldı ve toplam 5 kez pite girdiği yarışta 4. olarak şampiyonada önemli puanlar kazandı.

Son yarışları sessiz sedasız götürerek iyi işler çıkarmayı başaran Renault sürücüsü Robert Kubica, Çin’de de oldukça iyi iş çıkardı ve damalı bayrağı 5. sırada gördü. Kubica da yarışın başında pite girmeyerek risk aldı ve bu risk onun önündeki pilotları geçmesini sağladı.

Onu pole pozisyonundan başlayan ancak istediği sonucu elde edemeyen Red Bull pilotu Sebastian Vettel takip ederken Renault’nun çaylak sürücüsü Vitaly Petrov, son turlarında adeta uçtuğu yarışta 7. oldu.

Red Bull’un Avustralyalı sürücüsü Mark Webber, mücadele dolu yarışın ardından 8.liği elde etti. Ferrari’den Felipe Massa kendisi için zorlu geçen yarışın son bölümünde eski takım arkadaşı Michael Schumacher’i geçerek 9. oldu ve şampiyona liderliğini kabyetti.

Yarışın son puanı bugün 4 kez pite giren ve zorluklar yaşamaya devam eden Mercedes GP pilotu Michael Schumacher’in oldu.

Sezonun 4. yarışının ardından Button 60 puanla liderliği ele geçirirken Rosberg 2.liğe Alonso ise 3.lüğe yükseldi. Markalarda ise Ferrari liderliği Mclaren Mercedes’e kaptırırken 2.lik İtalyan ekipte kaldı. Red Bull ise Mercedes’in önünde 3. sırada yer alıyor.

2010 sezonunun 5. yarışı 9 Mayıs’ta İspanya’da koşulacak.

Poz Pilot        Takım                      Süre
1. Button McLaren-Mercedes 1sa 44:42.163
2. Hamilton McLaren-Mercedes + 1.530
3. Rosberg Mercedes + 9.484
4. Alonso Ferrari + 11.869
5. Kubica Renault + 22.213
6. Vettel Red Bull-Renault + 33.310
7. Petrov Renault + 47.600
8. Webber Red Bull-Renault + 52.172
9. Massa Ferrari + 57.796
10. Schumacher Mercedes + 1:01.749
11. Sutil Force India-Mercedes + 1:02.874
12. Barrichello Williams-Cosworth + 1:03.665
13. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1:11.416
14. Kovalainen Lotus-Cosworth + 1 lap
15. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1 lap
16. Senna HRT-Cosworth + 2 laps
17. Chandhok HRT-Cosworth + 4 laps

Hızlı Tur: Hamilton, 1:42.061

Yarış dışı:

Pilot Takım Tur

Trulli Lotus-Cosworth 27
Di Grassi Virgin-Cosworth 9
De la Rosa Sauber-Ferrari 8
Buemi Toro Rosso-Ferrari 1
Kobayashi Sauber-Ferrari 1
Liuzzi Force India-Mercedes 1
Glock Virgin-Cosworth 1


Puan Durumu:

Pilotlar: Takımlar:

1. Button 60 1. McLaren-Mercedes 109
2. Rosberg 50 2. Ferrari 90
3. Alonso 49 3. Red Bull-Renault 73
4. Hamilton 49 4. Mercedes 60
5. Vettel 45 5. Renault 46
6. Massa 41 6. Force India-Mercedes 18
7. Kubica 40 7. Williams-Cosworth 6
8. Webber 28 8. Toro Rosso-Ferrari 2
9. Sutil 10
10. Schumacher 10
11. Liuzzi 8
12. Petrov 6
13. Barrichello 5
14. Alguersuari 2
15. Hulkenberg 1


Yorumlar

  1. Emre arkadaşım bu Button ın 9 zaferi oldu Katafalk Kaya arkadaşım senin yazdıklarınada kelimesi kelimesine katılıyorum uzun açıklayıcı bir yazı:D

  2. Button ın toplam kaç zaferi oldu hatırlayamadım ama bu 4. ıslak/karışık zemin zaferi..

  3. avusturya a1 ring di galiba

  4. kaan kaanhan avatarı

    En hızlı araç olmamasına rağmen McLaren, avrupa öncesi topladığı altın değerindeki puanlar, hatta pilotlar ve takımlardaki liderliği göz önüne alacak olursak mevcut koşullarda hazine değerinde desek abartılı olmaz sanırım 😛 takım ispanyada en buyuk güncelleme paketini getirecek, gelişimde sağlam bir adım olur umarım. RBR en hızlı araç olmanın avantajını 4 yarış sonunda yeterince kullanıp,puanlara yansıtmış değil. Bugün ıslak zeminde en hızlı olmalarını bekliyordum, malum araçlarının DF gücü ortada ancak olmadı.M.Gene ferrarinin ispanya ya 0,4 lük gelişim sağlayan paketle geleceğinden bahsetmiş, teoride beklenen ile pratikte gerçekleşen ne kadar tutar bilinmez sonuçta 0,4 iyi rakam. Mercedes şimdilik shuminin stiline uygun araç değil ispanyadan sonra umarım bu durum düzelir. N.Haug, podyumda 3 Mercedesin olmasıyla eminim çok gururlanmıştır.

  5. Hamza Fayiz avatarı

    JENSONN BUTTON işte bu.Gerçekten tebrikler Mclaren Takımı böyle bir sonucu hak ettiler.Lewis gerçekten çok iyi bir pilot o hangi sırada olursa olsun podyumu elde edebilecek bir pilot ama tabiki arabası sorunsuz olursa.:)Jenson,Lewis kadar iyi bir yarışçı değil ama şu kesin ki Lewisden daha zeki bir pilot sadece doğru tahminleri yaparak yarışı kazandı..Yine tebrikler JB adamımsın:) 🙂

  6. rica ederim. asil tesekkur tabi ki upload edip paylasan arkadaslara 😉

  7. Teşekürler 🙂

  8. @ Alp Sys;

    uzaklara bakmaya gerek yok. forumumuzda var:

    http://www.trf1.net/forum/viewtopic.php?f=86&t=5537&p=123023#p123023

    hem de turkce, trt cekimi 😉

  9. Alonsothebest_Massa niye sevineceğimi burda yazsam,herkes beni fanatiklik yapmakla suçlayacak,malum geçen sezonlarda kovailayneni yenen pilot dünyanın en hızlı pilotu olarak lanse ediliyordu.

  10. Birde arkadaşlar ben yarışın tamamını izliyemedim … Tüm yarışın uploadını yapan biri var mı veya bilginiz bir link ? (( Dili fark etmez .))

  11. Açıkcası bende buttondan özür dilemek istiyorum sezon başında butonun hamiltonun kılı bile olamayacagını söylüyordum ancak buton sizleri oldugu gibi beni de çok şaşırttı son zamanlarda mclarende alışık oldugumuz tır söförü kovalainenin yerine rekabetçi ve takım ruhu olan bir ikilinin mclaren için ter dökmesi mükemmel !

  12. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    her neyse yıllarla aram o kadar iyi değil o zamanlar olduğunu hatırlıyorum, evet piti bile olaylı:) zaten bu pistin pit girişi berbat hamilton 2007 de çakıl havuza gömüldü, massa bugün girişte çakıl havuza girdi, vettel hamilton son anda virajı aldı, alonso massa yine aynı, niye tekrar düzenlemezler anlamam. dubai deki pit yolunu beğenmeyen pilotlar bunu nasıl beğeniyorlar hayret. ama renk katmıyor da değil 🙂

  13. Serhan Acar ın Çin GP yi mükemel bir sözüyle özetlemek lazım

    "harika bir yarış piti bile olaylı"

    zuhahahahaha! yazmak şimdi aklıma geldi. Çok gülmüştüm duyduğumda.

  14. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Başkası şampiyon olursa ne sevineceksin.Daha sezon başlamadı.Hem bak Rosberg e.Eğer Mercedes iyi bir araçla gelirse oda potada.Yani sıkılacak birşey yok.

  15. Mc larende Button şampiyon olsa,alonso şampiyon olmuş kadar sevinecem.

  16. 2002'dir o 😉 zira 2001'de kimi sauber ile (hem pilotajin hem de aracin etkisi ile) hem montoya hem de schumacher ile kapisacak durumda degildi.)

  17. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    evet dostum sanırım kimi nin çaylak olduğu zamanlar 2001 yada 2002 olması lazım fransa daki yarışta olmuştu ama kimi geçememişti montoya schumacher kimi olarak çıkmışlardı mücadeleden. ama kimi o zamanlar gözü kara bi pilottu.

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    sen yorma kendini.kendi pilotlarınla ilgilen onlardan herşey beklenir.Alonso yaptı yapıyor Kimi yaptı.Vettel yapıyor.Sen dalgana bak.

  19. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    BUTTON: sezon başında neredeyse "saygısızca" seni hafife almışım. bundan daha iyi cevap verilemezdi.

    HAMILTON: (98-2010) mika ve schumi den sonra f1'in izlenirliğine kimse daha büyük katkı yapmadı. tam bir safkan.

    MASSA: Sadece macaristan 2007 deki alonsonun hamilton'a yapmış olduğu müdahaleyi ve daha taze olan nisan 2010 f1 racing de buna karşı yapılan 2 yorumu yazıyorum. massa burdan alacağını alsın.

    ….Patrick Head: Alonsonun Hamilton'ı kasten engellemesi olayına yorumu: Alonso ya pitlerden defolup gitmesini ve Hamilton'ın lastiklerinin yaptırmasını söylerdim.

    Sayfa 36
    …Alonso Hamiton'ın "takımın kendisinin alonso ile zafer mücadelesine girmesine izin vermemesine itiraz etti.
    Sonunda alonso sabrını kaybetti ve macaristan gp sinde takım arkadaşını kasten engelledi.
    takım bu olaya karşı sert açıklama yapınca "alonso zor günler için elinde tuttuğu" (şahsi yorumum) e-posta kozunu hemen devreye soktu. takım ihraç edildi ve 100 milyon dolar ceza aldı.

    Massa alonsonu neler yapabileceğini iyi hesap etsin.

  20. bahsettiğim geçişi hatırlayanlar varsa linkini yazabilirler

  21. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Sevgili Admin arkadaşlar
    Mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı kişileri, kurumları ve özelliklede diğer üyeleri küçük düşürücü,
    hakaret niteliğinde ifadeler kullanmanız yasaktır.

    " ramazan hacifazlioglu Tarih: 18.04.2010 16:50:51
    avatar
    ya massa yol verdi demek buna koca bi HA HA HA adamı pistin dışına atıyor hiçe sayarak terbiyesizliğin daniskası başkada bi şye değil, ben massadan olsam aracı garaja bırakırdım takım emri olsa ki öyle bi saçmalık olamaz, tamamen küstah alonsonun klasik tavırları bu takımda da fazla tutunamaz çeker gider "

    şimdi buradaki söylem buna girmiyor mu? Girmiyorsa söyleyin bizde ona göre "KÜSTAHÇA" yorum yapanlara kurallar dahilinde cevap verebilelim. arkadaşın mesajını daha öncede şikayet ettim. şimdi kendi mesajımıda şikayet ediyorum ki farkına varın…

  22. haki schumi geçişi gibi bi geçiş daha var.yılını hatırlamıyorum.sol virajdı montoya ve kimi idi galiba ralfi araya almışlardı kimi mücadelen galip çıktı.kimi solundan montoya sağından geçmişti.
    sıralamaların adamı son 2 yarışta olduğu gibi rosberg yarışın adamı hami
    güzel olan mercedesin ön gruba yetişmesi.2.kez güvenlik aracı girmese rosberg 2.olurdu.rosberg son turlarda alonsoya da geçit vermedi.mercedeste gözle görülür bi gelişme var tabi esas gelişmi ispanya gp de görecez.mercedes b version ve rosberg.
    haydi rosberg.

  23. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    insanların ölümünden zevk alanlardan saygı bekleyemessiniz arkadaşlar.bu şahısta öyle biri işte.

  24. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    arkadaşlar buna cevap vermeyin.sen tokat görmemişsin hayatında onuda görürsün böyle giderse.ne kadar acınası birşey sin sen.

  25. Normal bir insan koştuğunda kaç km hızla mesafe kaydettiğinden haberdar olan varmıdır??? pekii… Hız tuzağındaki Hamilton ın hızı 318 Vettel in hızının 310 ölçüldüğündeki düşünceleriniz ne olabilir. Mclaren e bir teşekkür etmek isteyen varmı?

  26. mert merter avatarı

    önemli olan McLarenTeam in puan almasi lewis iyi olmus button iyi olmus kimin umrunda takim ici rekabet yapmiyoruz biz burda ferrari,mercedes vs vs ile yarisiyoruz ve Avrupa öncesinde cook cok iyi isler cikardi pilotlarlewis in ve butoon un sitileri farkli olayi McLaren ic meselesi haline getirip taraftarlari bir birine düsürmeye gerek yok gerci McLaren taraftarlari zaten böyle sey yapmaz.

  27. McLaren taraftarı olduğum yıllarda takımda görmek için illahda arzu ettiğim kişiler arasında Button ,hiç olmadı.2. yarış sonrasındaki kutlama hareketleri ve Ferrari personeliyle dahi kutlamasını devam ettirmesi bu gün koşup Hamilton a sarılması ve insanlara şükran yaklaşımları çok hoşuma gidiyor.Bunlara rağmen; bu gün McLaren taraftarı olsam Hamilton a duyduğum ilgiden bir dirhem fazla ilgi duymam button a.Hamilton u sevmem ve bunu herkes bilir ama Button Mclaren e yakışan birisi olduğunu sanmıyorum.Karambollerden iyi faydalanıyor ve belkide buda bir beceridir ama mücadelenin adamı olarak göremedim.Alonso yu 2007 de psikolojik olarak zorlamayan bir takımdaki Hamiltonla mücadelesi mükemmel bir oluşumdu ama Mclaren o gün bunu yapamadığı için bu o günden bu yana sadece 1 pilot şampiyonluğu ve 0 takım şampiyonluğu alabildi.Oysa mükemmel bir yapıyo o gün oluşturmuşdu ve sadece duygusallıkdan çıkıp biraz mantıkla yaklaşılsaydı… 2007 ,2008 belki 2009 bileMclarenin olacakdı.

  28. mert merter avatarı

    Summi Lewis mücadelesinden yorgun düsünce arkadan gelenler e tek tek yol verdi,
    summi yi pist üzerinbde öyle görünce cok üzüldüm :(( geri dönmemeliydi ama efsane hep efsanedir yeni jenarasyon F1 araclarina bir türlü adapte olamadi gerci bayagi bir ara verdi hersey cok cok degisti F1 de ama bu sezon podyum görür diye düsünüyorum kilo problemi var diye bir haberde okumustum bilmem dogrumu.

  29. kerim sisman avatarı

    ramazan hacifazlioglu arkadaşım senin alonsonun massayı geçişi ile yorumuna koca bir HA HA HA HA… sanki özellikle provakatif yorumlar yazıyorsun. kaldırdı, attı, itti filan. sen izlediğinden eminmisin o geçişi. yok aracı pite bırakırmışta mış mış. HA HA.. ikisi yan yana pit yoluna girdi. ve alonso iç tarafta olduğu için virajı ilk o döndü ve massayı geçmiş oldu. olayı sanki korku filmiymiş gibi anlatıyorsun. massa mecbur yol verdi. dışarda olmasının dezavantajını yaşadı. en büyük rakiplerde bile dışarda kalanın nası bi dezavantaj yaşadığını ve çogunlukla içte kalan adamın geçişisi seyretmekten başka bi çaresi olmadığını biliosundur. geçişte ne bir temas ne bir fren blokajı, ne kayma hiç bir zorlama yok. temiz bi geçiş.

  30. 2- gğn önceydi sanırım ya bu siyede yada başka bir sitede RBR pilotlarının acilen F-tube sistemi çağrısı yaptıklarını okumuşdum.Düzlüğe çıktığımızda Button önümden kayboldu diyordu.Bunu diyen pilot poll u almış olan kişiydi.Araçların hızlarını birbirine yaklaştıklarında birbirlerine gösterecekleri performans ile pilotların kalitesi belli olur diğer türlü asıl araçların kalite meselesi ön plandadır.hamilton Button dan iyidir diyenlerede alınan puanlardan bahsetmek lazım.

  31. Bülent bey kardeşim… bir yerlerde şektörlere göre pilotların ulaştıkları maksimum hızlar var.Bir yerlerden bakarmısın aradaki fark kaçdır ve bu kadar fark Hamilton yada Button ın bacaklarındanmı çıkıyor yoksa Mercedes motor ve McLaren in şasisindemi.Diyeceksin ki her pilot bu kadar net hızlara varamayabilir ewet ama bir kaç km altına düşer oysa Mclarenler ile diğerleri arasında epey bi hız farkı var ve bu hızlarla önündekilere atak yapman çokda zor değil.Gözü karalıkdan bahsedenlerde haklıdırlar fakat Mclaren in en hızlı araç olmamasından ötürü Hamilton çok agresif… bir zaman sonra yani başa güreşmeye başladığı zaman her puanın para ettiğinde bakalım karagözler kalacakmı.Bana itiraz edenler 2008 i hatırlasın.İkinci yarıda en az puan tıplayan Hamilton du ondan dolayı Massa ile yaka paça son yarışa girdiler.

  32. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    onun arkasında gitmesi bile güzel bana göre

  33. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bülent ben zaten geçmesine demedim biz 2008 de başka forumda bunu tartışmıştık ve demiştim ki hamilton ve şumiyi aynı karede görmeyi çok isterdim yoksa geçmesine bi şey dediğim yok. arada yaş farkı var hız farkı var varda var bizde biliyoruz hamiltonun geçeceğini sadece duygusal bi sahneydi benim için

  34. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    aslında bana göre hamiltonun en güzel geçişi bu silverstone. tabiki hakinen şumi çekişmesi ile aynı değil.

  35. Duygusal derken ramazan arkadaşım?

    Altlarındaki araçlar eşit değil ve durumları da eşit değil. Dolayısı ile Schumacher ile Hamilton kıyaslanacak durumda değiller bana göre.

    Hamilton ile şu anda kıyaslanacak birisi varsa o da Alonso ile Vettel'dir.

  36. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    yusuf arkadaşım hala sıradan pilot dedikleri hamilton 2007 den beri tokat öhö geçmediği pilot kalmadı bi şumi kalmıştı onuda duygusal bi şekilde geçti. gerçekten bugünün karesi şumi hamilton ikilisinin aynı anda görmekti.

  37. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ya massa yol verdi demek buna koca bi HA HA HA adamı pistin dışına atıyor hiçe sayarak terbiyesizliğin daniskası başkada bi şye değil, ben massadan olsam aracı garaja bırakırdım takım emri olsa ki öyle bi saçmalık olamaz, tamamen küstah alonsonun klasik tavırları bu takımda da fazla tutunamaz çeker gider

  38. Şu efsanevi geçişe değinmek istiyorum ben.

    O yarışta Mika bariz ve bariz şekilde Schumacher'den hızlı bir araca sahipti ve Schumacher Bridgestone lastikleri ile yeteri kadar iyi ilerleyememesinden kaynaklanıyordu. Zaten Schumi o geçişin öncesinde de çok büyük baskı yiyordu. O uzun düzlükte de en sonunda bir tur bindirme esnasında Schumi soldan Hakkinen sağdan dalmıştı ve düzlük sonunda hızının da avantajı ile Hakkinen tarafından güzel bir geçiş olmuştu. Yani bu geçiş hem pilot ve büyük orana da aracın etkisinden kaynaklanıyordu.

    Bu yarışta ise Hamilton kendinden daha hızlı olan Vettel'i ve yine bir başka dişli rakip olan Sutil'i tamamen kişisel becerisi ile geçti.

    Bana göre Hamilton'un geçişi ustalara yakışan ve daha fantastik olan bir geçişti.

  39. Tolga Soydan avatarı

    vettel webberin kurbanı oldu.sanırım ilk pitlerde webber ve vettel aynı anda girdi webber öndeydi.webberin sanırım yine sağ lastik çıkmadı yerinden ve ikiside zaman kaybetti.

  40. Tebrikler Buttona Tebrikler Hamiltona Tebrikler Mclaren süper bir yarıştı (Y)

  41. Ayrıca force indiada rakiplerinin torrorosa olduğunu anlasın

  42. Mclareni buttonu lemisi tebrik ederim ikiside harikaydılar başından sonuna kadar güzel bir yarıştı mclaren uzun düzlüklerde resmen uzuyor helal olsun demekten başka bişey diyemeyiz.Takımım ve pilotlarımızı tebrik ederim kubica yine kendini gösterdi ve weberden massadan daha kaliteli bir pilot olduğunu gösterdi.Petrova gelince o spinin den sonra kızmıştım 2 sıra kaybedince ama sn turlardıı weber ve sumiyi geçişi beni tekrar canlandırdı

  43. Ferrari tarafindan açıklama yapan birisi var mı arkadaşlar rastlayabildiniz mi?

  44. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Geçen sene Kimi Raikkonen, Felipe Massa'yı aynı yerde geçmeye kalksa, eminim ikisi de yarış dışı kalmıştı.

  45. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Fernando'nun pit yolunda Felipe'ye çektiği numara oldukça iyiydi. Zira pite Massa'nın ardında girip onu bekleseydi iyi bir sonuç hayal olacaktı. Ama şunu da belirtmek gerekir, Massa zorlasaydı ikisi de yarış dışı kalabilirdi ama Massa dışarda kalmayı seçti. İyi de yaptı. Ama kendini baya kötü hissediyordur… Bakalım bir açıklama gelecek mi? Bahane üretecek mi Massa? Bence çok yavaş kaldı. Yağmurda malesef becerikli değil Massa…

  46. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    fantastik bir galibiyet,en hızlı araç değilken,avrupa sezonuna kadar olan bölümde neredeyse en iyi pozsiyondayız,daha iyi de oabilirdi tabii de buna da şükür,önce buttonu sonra da lewisi takdir etmekten başka söyleyebileceğim birşey yok,button hatasız ve akıllıca sürüşüyle,hamilton da tabii ki en iyi oldugu yerden,yani geçişlerden dolayı bugün tebriği haketti..
    red bulları pist üzerinde bu kadar kolay ve cesurca sürklase edebilecek kaç tane adam görebilicez bakalım bu sezon hamilyon dışında,pek sanmıyorum ama belki olur:D
    hem ferrarinin hem de mclarenin aldıgı galibiyetler çok ekstrem şartlarda alınmış galibiyetler,daha kimse red bulları gercek anlamda yenemedi bana göre,ve her yarışta yağmur olmayacak,ki olmasın da performans görelim artık yeter sıkıldım yav:D
    bakalım neler olucak ispanyaya kadar,geliştirme savaşı şuan itibariyle başlamıştır..
    alonsonun da fo-deparı nı çok garipsedim,çifte dünya şampiyonuna yakışmadı:DD en son 2006 kanada da fisicella böyle birşey yapıp ceza almıştı yanlış hatırlamıyorsam,ve bu ona galibiyet mücadelesine mal oldu..
    rosberg yaptıgı hata dışında iyiydi,schumi tam bir hayalkırıklığı,atak yemedigi baskı görmediği adam kalmadı üzüldüm gercekten.. ama lewisle olan mücadelesi çok güzel ve keyifliydi.
    massa da bu sezon basından beri sürekli idare ediyordu durumu ve hiç haketmediği halde pilotlarda liderdi ve bugün haketmediği koltuğu bırakmak zorunda kaldı,bugunku berbat sürüşüyle.umarım böyle devam etmez,alonso nun pite girerken yaptığı atak gercekten de çok ilgincti,bu durum birçok dengenin yeniden gözden gecirilmesi neden olabilir ferraride,yani çok enteresandı,pist üzerinde ols aanlardım da pite girerken böyle birşey olması çok manidar..
    biz de ise böyle bir durum henüz yok şükür ve olacagını da pek sanmıyorum..

  47. kerim sisman avatarı

    Alonsothebest_Massa arkadaşım verdiğin görüntü çok güzel. geçiş tamamen temiz. çirkeflikle filan yakından uzaktan alakası yok. massanında buna diyecek bişeyi yok. alonsoyu tebrik etmek lağzım.

  48. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Michael Schumacher… Gönüllerin adamı. Kendisi araçta berbat açıkcası, ayarlar mı tutmuyor, ne oluyor anlamadım. Ama her zamanki Schumacher'di. Neden mi? Bir kez daha, yapabildiğinin en iyisini yaptı, pistte herkesi küçük düşüren Lewis'i sanırım 3 tur arkasında tuttu. Yine her şeye rağmen sonuna kadar savaştı. Ne kadar yavaş olursa olsun. Biz onu bu yüzden seviyoruz, istatistikleri veya 91 galibiyeti, 7 şampiyonluğu için değil, yüreği için…

  49. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    http://www.youtube.com/watch?v=TNFIvp8KFZ8

    Ben şöyle gördüm.

    Alonso pitlere gelmeden Massa yol veriyor ve yanyana giriyorlar.Takım emri gibi bir şekilde.O çizgiyi o şekilde kullanan tek Alonso değildi.

    Açıçası Lewis güzel geçiş yapıyor.Hakkını vermek lazım.Alonso-Lewis şu ana kadar iyiler.Umarım diğerleride dahil olur.

  50. murat niyet avatarı

    mclaren taraftarı pilotları tutmaz takımı tutar kimin önde olduğunun önemi yok bence öncelik mclarenin dir çünkü pilot gidebilir takım değiştirebilir bu yüzden pilotlarımızı kıyaslamayı çok abartmamalıyız sonuçta alınabilecek en iyi sonucu aldık bugün jb yarın ham ne fark eder önemli olan mclarenin en önde olması

    EN BÜYÜK MCLAREN 🙂

  51. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Galiba McLaren'i tutan arkadaşlarımız, Lewis'in bir kaç yarıştır bize yaşattığı o güzel geçişlerin gazıyla biraz abartılı bir yorum yaptılar.
    Eminim onlarda biliyorki Lewis'in bugünkü geçişi Mika'nın Schumaher'i geçişi ile bir değildir.
    Ama şu girdde sükseli geçişleri yapmaya en yakın pilotun da Hamilton olduğu bir gerçek.
    Ayrıca hamilton biraz şanssızlığını kırıp ön sıralarda yarışa başlarsa (bu yarışı kastetmiyorum) o zaman Button ile aralarındaki fark ortaya çıkar.
    Ben Button kötü demiyorum ancak Hamilton daha iyi.
    Neyseki aracımız henüz istediğimiz gibi değilken çok değerli puanlar aldık.
    Avrupada Ferrari ile beraber ciddi bir rekabete gireceğimiz düşünüyorum.
    Ama umarım hem Red Bull hemde Mercedes bu yarışa aynı güçte ortak olur ve seyir zevki güzel yarışlar izleriz.

  52. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Hakkinen Spada Schumaheri efsanevi bir şekilde geçmişti.
    Link
    http://www.youtube.com/watch?v=e5h-HTv9d4c&feature=related

  53. bana gore yarisin en sevimsiz yani schumacher'in onune gelene gecilmesiydi. onu sevmeyenlerin bile icinin acidigini tahmin edebiliyorum.

    petrov'a tebrikler. durdu durdu, caylaklarin icinden en fazla puan alan oldu.

    vettel'in kazanmasini isterdim (red bull'un dublesini degil, webber'i sevmiyorum) ama mclaren'in dublesine de cok sevindim. 2007 monza'dan beri ilk dublesi olmasi lazim mclaren'in, ki 2007'de takim olarak puan da almamis oluyorlardi.

    button iyice ozguven tazeledi. tebrikler. hamilton ile bu denli mucadele edebilecegini ben dahil bircok kisi tahmin edememistir heralde. gerci iyi pilot oldugunu biliyordum ama gecen yil biraz gicik oldum acikcas 🙂 yine de pist ustunde hamilton onu daha bol bol gecer diye tahmin ediyorum.

    rosberg istikrarli yine. masallah. babasi gibi belesten sampiyonluk kazanmasin da 😛 istikrar sampiyonu 😀

    hamilton ve alonso tek kelimeyle cirkefti pit girislerinde. hamilton hadi atak yapti bol bol gonlumuzu aldi da massa'nin alonso'yu sikistirmasi cok tehlikeli olabilirdi. ya massa cakilsaydi oraya? neyse.

    kubica yerinden memnun degilmis ama bence iyi bir sonuc aldi.

    red bull pilotlarindan memnun kalan var mi? nerede gecen yil nerede simdi. gerci taktik savaslari olmasinin da etkisi var ama pist ustunde de daha iyi olmalarini beklerdim.

    ha bu arada. massa kotuydu kotu kotu. biri yazmisti daha once, bu adam pist seciyor sanki. gelismeli…

    sutil'den puan beklerdim ama hep hizli araclarla mucadele etmek zorunda kaldi. buna ragmen yagmurda iyiydi bu adam ya ama yine de cok fazla kontrasini izledim. hos olmadi.

    arka taraflardan bir kova basariliydi. hulkenberg'i gecti ve o lotus ile sadece 1 tur yedi. ki takim icin bir basaridir bu.

    hrt pilotlarinin ikisi de yaris bitirdi ama senna'nin takim arkadasina 2 tur bindirmesi ilginc bir ayrinti.

    liuzzi, tek kelimeyle olmadi…

    sauber'ler takimlarinin isminin hakkini vermeli. ama zor gorunuyor.

    son olarak buemi, beni utandiriyorsun. puanlar alip takim arkadasini gecsen iyi olacak yoksa senin de sonun bourdais gibi olacak.

    ————————

    sonuc olarak guzel bir yaristi. dun de yazmistim kuru zeminde gecsin yaris veya bir kuru bir islak zemin olsun diye. 2.si oldu ve bol bol atak gorduk.

    3 hafta sonra ak koyun kara koyun iyice belli olacak. hadi bakalim…

  54. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Amaç kafayı kullanmak tabiki.

    Ama en iyi Button kullandı o zaman 🙂

    Lewis ve Alonso bence bu sene sonuçlara yansıtamadılarsada baya iyiler.Umarım daha iyi yarışlar izleriz.

    Birde Schumi pist dışına çıktı 1 2 kere.Geri dönerken kerb ten sıçradımı araç bir göz yanılmasımı oldu :S

    Mercedes in aracı Ferrari ve Mclaren^'İn yanında çok ufak kalıyor bugün çok dikkatimi çekti.

  55. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    tabiki lewisin geçişiyle hakkinenin geçişi bir olamaz. mika kuru havada yanılmıyorsam son turda schumiyi tur bindirirken dışardan çok ciddi bir hızda sollamıştı. o benim için izlediğim en iyi geçişti.schumi gibi bir efsaneyi ,mika gibi bir efsanenin o geçişi bence f1 deki en iyi geçişlerden biri. benim gönlümde 1 numaradır…

  56. kerim sisman avatarı

    kimsenin ham.ın geçişlerini küçümsediği yok. şu anda en zevk veren en çok geçiş yapan pilot lewis. yapılan bi hata sonucu lewisin vetteli geçmesiyle hakkinenin efsane geçişini karşılaştırmak mclarencılara yakışmıyor. hakkineni savunuyoruz burda.

  57. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    son cümlene katılıyorum,ama gaza gelmek hakkın duble yaptınız sonuçta tebrikler:D

  58. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    lewisin geçişlerini hala beğenmeyen arkadaşları anlamıyorum. aynı şeyi herhangi bir pilot yapsa kesinlikle çok taktir görürdü . söz konusu lewis olunca adamın geçişlerini basitleştirmeye çalışmak hiç hoş değil. bence herkes rakiplerinin başarılarını kutlamalı başka diyecek laf yok…

  59. kerim sisman avatarı

    Yusuf arkadaşım eet baya bi gaza gelmişsin. bunu demen iyi oldu. fazla önem vermemek lağzım ozaman yorumlarına. ilginç şeyler söylüyorsun çünkü.

  60. Yusuf  Hitay avatarı

    amaçta kafayı kullanmak değil mi ?

    ben o yarışıda izlemiştim, orada şumi'nin geçilmesinin sebeplerinden biri bridgestone lastiklerini kullanamamsıydı. yani öyle yada böyle geçilecekti zaten

    neyse o kadarda önemli değil, çok fazla geçiş olduğundan çok gaza gelmiş durumdayım belki abartıyorumdur 🙂

  61. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ama şunuda söyleyeyim.Lewis günün adamıydı ve çok zevk kattı.Button'ı yakalarmı diye düşündüm bir ara.

    Keşke Alonso da erken start almasaydı.Kazanma şansı ne olurdu bilemiyorum ancak daha iyi bir sonuç olurdu.

    Her ne kadar Lewis ve Alonso mücadelelerini sonuçlara tam anlamıyla yansıtamadılarsada puanları eşit.

    Ben bu iki pilotun zamanla diğerlerine göre 1 adım öne çıkacağını düşünüyorum.

    Schumacher i değerlendirmek doğru değil ancak,bu iki pilot diğerlerinden daha iyi.Bu demek değilki diğerleri kötü.Mutlakaki Massa-Button ve Vettel da bu işin içinde olacaklar.

  62. Hamilton ve alonsonun 4 ve 5 pite rağmen iyi yerlerde bitirmelerini çok da abartmayalım çünkü 2. Sc girmeden hemen önce bu ikili buttonun sırayla yaklaşık 45 ve 65 sn gerisindeydiler bu da hamiltonun en iyi 4. Alonsonun ise 6. 7. Bitirebileceği anlamına geliyor ve ayrıca hatalı kalkış yapmasaydı alonso hamiltonun önünde olabilirdi ama yarışı kazanacağından süpheliyim bu yine de bu ikilinin pistteki en agresif iki pilot olduğunu gösteriyor massayı geçişiyle ilgili olarak yok artık diyorum gerçekten büyük cesaret ama büyük risk ki risk almak yoksa kazanmak da yok bakın buttona yine riske girdi yine kazandı
    Bu seneki grid harika agresif, sakin tecrübeli ,tecrübesiz,genç, yaşlı,efsane hepsi bir arada keyif aldım açıkçası ama eminim ki 2. Pit kubicayı podyumdan etti ki güvenlik aracı da gerekliydi çünkü pistin en hızlı yerlerinden birinde bayağı pislik vardı ki bu da büyük tahlike yaratabilirdi
    Vettel ve hamiltonun pit yolundaki sürtüşmesi de hiç iyi değildi ama vettel biraz hatalı gibi geldi ve karar da açıklanmadı (önceki senelerde ceza verilmediğini gördük) sizce kim hatalı ve karar ne olur?

  63. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    massathebest hatta tekerleklerden birinde sorun yaşamışlardı ama hangisi hatırlamıyorum bile,bi de bbc'den izleyince kafam karışıyor:Dama orada bir süre kaybı yaşandı ve spikerler bu süre kaybına değindiler…

  64. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    İşte sorun bu.Lewis karşılaştırlamayacak kadar üstün.Yok böyle birşey.Odada Sutil ve Vettel ıslak olduğundan açıldı ve Lewis aklını kullandı hepsi bu.

  65. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    zaten o yüzden yok artık:D
    o olay efsaneleşmiştir çünkü iki muhteşem pilotun mükemmel bir mücadelesinin en zirve örneklerinden biridir…
    o geçişle bunu kıyaslamak,yanından bile geçemez ki bu tarz geçişleri bir çok kez gördük…

    Yok yok,o geçişle bu geçişi kıyaslamak,imkansız bence:D

  66. kerim sisman avatarı

    Yusuf Hitay arkadaşım sen elmayla armudu değil kirazla karpuzu birbirine karıştırıyorsun :)) hayretle okuyorum yorumunu. bu geçişte hamiltonın yaptığı hiç bişey yokki. vettel hata yapıyor ve ham geçiyor. ama mika diğer geçişte çok şey yaptı.

  67. Button ve Mclaren`e tebrikler. Yaris gercekten guzel oldu ama etik olmayan davranislarindan dolayi Hamilton ve Alonso`yu kiniyorum. Ozellikle Alonso`nun pite girerken Massa`nin onune atlamasi ve onu disari atmasi igrenc bir hareketti, hangi aklibasinda insan pit yolunda takim arkadasinin tepesine cikar.. Ayrica bu harekete ceza verilmeliydi ama sanirim hic bir takim sikayet etmedigi icin degerlendirmeye alinmadi, eger orada 2 Ferrari araci degilde farkli takim araclari olsaydi kesinlikle incelemeye alinirdi. Massa`nin ve Alonso`nun demeclerini merakla bekliyorum. Bakalim Ferrari bundan sonra pilotlarini nasil kontrol edebilecek veya edemeyecek..

  68. elif çivici avatarı

    Öncelikle çok heyecanlı bir yarıştı.İlk turda Alonso ikisini birden geçince baya bi sevindim,çünkü Vettel de aracı sağa kırmış vaziyette bekliyordu.Sonra erken kalktığını anlayınca,tamam dedim gitti puanlar.Safety periyondan da faydalanarak güzel puanlar aldık ama daha fazlası olabilecekken olmaması beni üzdü.Massa tüm haftasonu boyunca vasattı,cidden yağmurda pek başarılı olamıyor tabi belki de araç ayarlarında bir sorun da olabilir.
    Vettel'in kazanmamasına sevindim,çünkü bir içecek firmasının gelip tüm takımları geçmesi kanıma dokunuyordu.Bu benim şahsi görüşüm.O yüzden Button un kazanması sevindirici,ayrıca da adam için harcanır Lewis in yanında derken adam şampiyona lideri şu anda.Tabi ki yolumuz uzun ama lastiklerdeki kural değişikliğinin ona yaradığını görüyoruz.Bu da lastiklerin öne çıktığı yarışlarda işe yarıyor.Renault,Mercedes ile oldukça yakın.Petrov da puan aldı.Kubica zaten çok iyi gidiyor.Mercedes de Avrupa da daha da rekabetçi olacaktır ve MSC de araca daha çok ısınacaktır,Avrupa sezonu daha da heyecanlı geçecektir.Ve bence bir ceza gelecek,şu incelemeden sonra.

  69. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    pıt yolu ucadelesı ıle ılgılı ıkındend de acıklama gelmedı hala.kımse sormaya cesaret edemedı demek.ama bırılerı elbet soracak ve ıkınden de gelen cevaplara bakmak gerekecek.ama emın oldugum bırsey var cvp lar ne olursa olsun saguk savas basladı ıkısı arasında.

  70. Yusuf  Hitay avatarı

    yok artık ?

    efsaneleşmiş bir olaydır yanılmıyorsam monza'da mika'nın şumi'yi geçişi

    orada şuma ve tur bindireceği aracı geç fren yaparak geçiyor mika

    burada ise en hızlı aracı ve yine yarış içerisinde mercedes motorlu bir aracı erken fren yaparak geçiyor

    kesinlikle çok zekice bir hareket, bence çok daha fantastik bir andı.

    emin olun bu olay son yarışta olsaydı ve lewis ve vettel 1. lik mücadelesi veriyor olsaydı f1 tarihinin en unutulmaz anlarından biri olarak sayılırdı.

  71. orayı kaçırmışım demek espoir.

    felipe'nin canada U virajında barrichello ve kova'yı aynı anda geçmesinin ıslak versiyonuydu yalnızca. iki durumda da öndeki pilotlar açıldı, arkadan gelen hamilton ve felipe ikisini birden geçti.

  72. kerim sisman avatarı

    Yusuf Hitay arkadaşım hamiltonın vattel ve sutili aynı anda geçmesinin tek sebebi vettilin toyluğu. vettel sutili geçerken dışardan geçmeye çalıştı. ısrar edincede içeriyi kapatamadı. hamilton normal sürüşle ikisini birden geçmiş oldu. hakkinenin geçişiyle alakası yok bu olayın. eğer iki olayı birbirine benzetmeye çalışırsak hakkinene hakaret etmiş oluruz. bide bu kınama cezasını anlamıyorum. zaten cezalık bişe yok ama. kınama nedemek ya. bu kınama ve uyarılar birikip bişeymi oluo. bi bilen varsa açıklasın. hiç bişey verme daha iyi.

  73. alonsonun start alması normal bi şeymiydi arkadaş biraz objektif ol ya normal olsaydı ceza almazdı dimi çarli bile gördü işaret etti fodepar yaptığını sadece fazla konsantire olup acemice hata yaptı

  74. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    pitte sorun yaşadı vettel,webber ile arka arkaya girdikleri pitte diye biliyorum. sonrasında da yarış temposunda yavaş kaldı zaten. bu sırada yusuf hitay, yok artık:D

  75. vettel ve hamilton'a kınama cezası verildi pit olayı nedeniyle.

  76. Yusuf  Hitay avatarı

    ayrıca söylemeden geçmeyeyim, lewis'in vettel ve sutil'i aynı anda geçişi, şuminin tur bindirme esnasında mika'nın arkadan gelip ikisini birden geçişinden daha mükemmel bir harekettir bence.

  77. Buttonu tebrik ederim malezyadaki gibi pitstop seçimi bana aitti lastikleri ben geç takmak istedim hemen interi takmak istemedim havalarını atacağını sanıyordum yapmadı.
    Eğer 10 tur daha olsa hamilton kesinlikle butttonu geçerdi.alonsoda rosbergi geçerdi
    Yarışın adamı bence malezyada olduğu gibi yine Lewis HAMİLTON idi.o kadar çok atak yaptığı için ona kendim teşekkür ederim.
    Massaya ne olduğunu hiç anlamadım ne güzel şampiyonada 1.giderken 6.oldu hayal kırıklığı yarattı bir hayal kırıklığıda msc yaşattı bana ondan podyum bekliyordum
    Alonsoda iyiydi ama hamilton kadar değil.
    Redbulllar hayal kırıklığı yaşadı iyi oldu yani altınızda süper araç var nasıl 1.olamıyonuz anlamadım.
    Güzel bir yarışoldu umarım diğer yarışlarda böyle geçer.

  78. mephistofeles  avatarı
    mephistofeles

    vettel sıralamada olduğu kadar yarışta performans alabilse araçtan yeni schumaer olduğunu kağıttada kanıtlar

  79. button'a ve mclaren'e kocaman tebrikler geçkten muthıs bır ıs basardılar hamılton bence gridin en iyi pilotu ve bunu her yarısta kanıtlıyor şampiyonluk yolunda destekledıgım vettel ve redbull için sanssız bır yarıstı takımım renault adına gene kazanclı bır haftasonuydu kubica sessız sedasız buyuk buanlar almaya devam ederken çaylak pılotumuz vitalyde 6 puan gıbı buyuk sayılablecek bır puanla gunu noktaladı 3-4 guzel atak yaptıkı gayet hos ataklardı bunlar schumının bu hallere dusmesı benı cok uzdu onu savunma yaparken gormek benı baya bı yaraladı dıyeblrm son tebrıgımde nıco rosberge ıstıkrarla beraber klasmanda 2.sırada

  80. vettel hangi arada o kadar geri düştü anlamadım. tekrarını vettel için de izlemek lazım. görüğüm kadarıyla herhangi bir pist dışına çıkması ya da pit stopta bir sorun falan da yoktu.

  81. Oncelik le yarisi kazanan Buttona ve Mc larene tebrikler gercekten bu sene en cok Buttona yarayacak gibi gorunuyor ama Mc laren bence sezon icindeki yarislar da degisken pist kasullarina en iyi uyum saglayan takim ve diger yarislarda da bu bence degismeyecek cunku tahminim ce bu tek kisinin ustesinden gelebilecegi bir durum degil takimin icinde birden fazla akil hocalari var ve bu Mc larenin hiziyla birlesince de ortaya boyle bir tablo cikiyor Mc laren Buttonun risksiz ve yumusak sitilinden Hamiltonun da arabayi sonuna kadar zorlayan rakiplerini hirpalayan cesur surus sitilinden cok iyi yararlaniyor Redbull hizli ama sadece hizli hepsi bu kadar zaten Webber bu takimin pilotu degil belki bazi arkadaslar bana kizabilir ama bu boyle 4 takim icindeki suruculerin en zayip halkasi sadece araca bagli olarak bir seyler yapiyor Vettel ise sanki duz bir surucu gibi suruyor bu sene araclari hizli ama sanki tek turluk iyi ama yaris ferformansi olarak aslinda Mc larenin gerisindeler ben Schuminin sampiyon olmak isteyen once Vetteli gecsin sozune katilmiyorum Vetteli gecen kisi Hamilton ama Button sampiyonada lider Ferrari ise yine bir tuhaf sezon basinda Redbuldan sonraki en hizli aracti ama sanirim su an Mc laren Ferrariden daha hizli bu yarista guvenlik araci olmasa Alonsonun startta yaptigi erken cikis ona cok pahaliya mal olucakti ayrica pite girerken massaya yaptigida hic hos degil boyle yaparsa yine antipati toplar ama suda var sanki Alonso Massaya oranla araci daha fazla zorluyor Alonso birinin arkasina takilinca hemen onu gecip zaman kaybetmek istemiyor ama Massa daha cok rakibinin hata yapmasini bekliyor umarim bu pite giris yuzunden aralari acilmaz Mercedese gelince 4 takimin en yavasi hele hele de Schumi hala sanki alisamadi Mercedese su belli aracalari hizli degil Rosberg sansiyla 2 podyum yapti Schumiyede oranla hizli ama cok fazla fark yok boyle devam ederse tahminimce bir kac yaris sonra Mercedes bu sezonu birakip gelecek sezona hazirlanir ama suda unutulmamali Roos Brawn 3 haftalik surede ne kadar akilli ve kurnaz bir insan oldugunu dum dunyaya gostermek zorunda cunku Mercedes patronlari bu sene en az 1 2 yaris galibiyeti bekliyor umarim alirlarda f1 de surekliligi olur tekrar Mc larene ve Buttona tebrikler

  82. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonsonun start anındaki fırlaması bence normal bir kalkışdı ceza almasaydı liderligi aldigi gibi birakmazdi ama yagmurun yagması herseyi değistirirdi o ayrı mesele ama yagmur da bile lastiklermizi iyi koruduk alonso ceza almasına rağmen güvenlik aracın sayesinde yukarlaya tırmanmayı basardi aradaki farkı bu sekilde kapattı ve 5 stop yapmasına ragmen 4 culugu aldi yarisin adamı ise yine hamilton oldu gercek bir hıza sahipdi ve cok gecis sergiledi bizim istedigimizde bu ama nedense schumacher eskisi gibi hızlı deil umarım duzelie schumi hamilton cekismesini dort gozle beklicem umarım mercedes gp ilerleme kaydeder ve ilerki yarislarda schuminin eski günleri aklımıza gelir schumi rekabetci olmak icin zevk almak icin pistlere geri döndü bu sekilde devam ederse kendisi fazla devam edemez diye düşünüyorum umarım boyle olmaz alonso ise ceza almasaydı buyuk ihtimal lastiklerini değiştirmeseydi buttonın önünde lider konumda olucakdi ama her sey takıma bağlı oda mecbur onu yapti button gibi takım emrini kendisi vermedi verseydi su an 1 cilik onundu umarım avrupada daha rekabetci konumda oluruz kuru yarislar gercek yarislar gercek hızlı arac hangisi o zaman belli olucak umarım mercedes gp le ferrari red bullari geride bırakır aradaki farki kapatmalari cok onemli alonso seni çoook seviyoruz.

  83. kerim sisman avatarı

    alonsoya şanslı diyen arkadaşlar bunu açıklarlarsa sevinirim.

  84. alonso ne zaman massanın arkasına düşse pozisyon geliştiremiyor,ve tabi massanın kaderine razı olmak zorunda kalıyor,bu sefer pit yolunda geçti ve iyi bir çıkış yaptı,massada gelseydi niye dokuzuncu surada kaldı?

  85. ayrıca öndeki bi rakip. alonso gerekeni yaptı. anlamadım neyin tartışması yapılıyo.

    işte anahtar cümle bu. yeri geldiğinde alonso yazan kısmı massa olarak değiştirip aynı cümleyi ben yazacağım. ama kimse çıkıp "takım arkadaşı" demesin sonra.

    bakalım massa ve alonso ne diyecekler? bunu da bir okumak lazım.

  86. Yusuf  Hitay avatarı

    bu gün hamilton'ın geçmediği pilot kaldımı bilmiyorum, pilotaj anlamında hamilton pistteki hiçbir pilotla karşılaştırılamayacak kadar üstün.

    sadece fazla agresif o nedenle hatalar yapıyor.

    bu gün belkide kariyerinin en iyi yarışını çıkardı lewis, o karmaşık pit stoplardan sonra vettel-webber-alonso-massa-şumi hemen hemen sıralıydılar, ama kim yarışı nerede bitirdi bir bakalım (hemde yağmur altında çok iyi olduğunu bilinen newey tasarımlı redbullara rağmen)

    pislik yapmak biraz ağır kaçmış, bu gün birine kasten mi çarptı ? şumi gibi yanındakileri çimleremi attı ?

    pite girişleri bir garipti evet, hele o virajdan dönüp girdiğinde bayağı güldüm ama sanırım bunlar bir ceza teşkil etmiyor, ceza teşkil etmiyorsa neden pislik olsun, vettel ile yan yanaydı o yoldan girdi lewiste mucbur otlardan daldı, biraz abarttı belki ama "pislik" lafını hak edecek bir hareket değildi kesinlikle.

    alonso yine günün şanslı ve başarılı ismiydi.

    ne zaman pit stop olsa ne zaman güvenlik aracı girse bir kaç sıra yükseldi, bir kaçınıda kendi geçti yani o sırayı hak edicek klasta bir sürüş ve taktikle yarıştı,tebrikler..

    button'a değinmiyorum, kafası çalışıyo keratanın ama pilotluğuna muhteşem diyemem, rosberg'i geçti ya benim için yeter

    lewis diyorum başkadan bir şey demiyorum, ne vettel ne button ne de massa onun klasında değil, webber zaten kamyon kategorisinde onu saymıyorum. Pistte iki harika pilot var onlarda lewis ve fernando, gerisini boşveriniz..

  87. Tebrikler Button tebrikler Mclaren. Button yine zekasını konuşturup rahat bir galibiyet aldı. son güvenlik aracı girmese daha da rahat kazanacaktı yarışı. Yarışı başını kaçırdım o yüzden startla ilgili birşey söylemeyeceğim. Lakin bu pite girerken geçiş konusunda bazı çekincelerim var. Kuralı tam bilmiyorum, ancak o çizginin oraya konulmasının bir anlamı olması lazım. pitten çıkışta çizgi ihlaline ceza veriliyor, belki buna da ceza veriyorlardır. gerçi yarış içinde herhangi bir inceleme olmadı o yüzden birşey olacağını zannetmiyorum. Webber- hamilton olayında ise kural start finiş çizgisini geçmeden geçiş yapmak yasaktır diyor. kim öndeydi anlayamadın tam, çok karışıktı ortalık . Alonso, Petrov ve Rosberg iyi yarıştılar, Massa ve Schumacher kötüydü. İyi bir yarıştı bayağı eğlendim hoştu yani.

  88. ferrari oturup bu hareket iyimiydi kötümüydü tartışması yapacak olursa oy birliğiye iyiydi kararı alınır. yani bu hamlenin takıma ne denli önemli puanlar kazandırdığını görmemek mümkün değil. massa yı gördük. burda ne kadar iyiydi? açık bi şekilde kötüydü. alonso arkasında kalsaydı takım adına ciddi puanlar kaybedilecekti. ayrıca öndeki bi rakip. alonso gerekeni yaptı. anlamadım neyin tartışması yapılıyo.

  89. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bence o açıdan bakmamalıyız massathebest. arkadşında dediği gibi zaten düzlükte bir mücadele var ve onu pit çizgisine kadar devam ettiriyorlar. bu mücadele normal. Keşke massa pist üzerinde bunun hırsıyla yapışsaydı Alonsonun ensesine ama olmadı.

    Bu tarz olayları takım olgusunu bir kenara atmak yanlış olur bence. Avusturyada Massa'nın savunmasını gördük hatta bir pilota tur bindirirken Alonso atak yapmayı denediinde nasıl agresif engellediğinide gördük. Alonso'ya savunmada diğer pilotlara nazaran nasıl aslan kesildiğinide gördük. Bunlara takım ruhunu zedeliyor falan dedik mi? hayır. ki demek saçma olur zaten. tabi ki kendi aralarında mücadele edecekler. ve ben bu yarışta birbirleri arasındaki mücadelede birşey görmedim…

    ayrıca umarım dediğin bir açıdan olur bir açıdan olmaz. Massa'nın daha agresif olmasını isterim,ama bu agresiflik sadece takım arkadaşına olursa olmaz. Massa zaten geçen yıllarda da bu yüzden eleştiriliyordu. Ama bunları onların bizim kadar takmadığını düşünüyorum. Umarım diğer yarışlarda daha rekabetçi olurlar ve rakiplerine karşı daha güçlü bir birliktelik oluştururlar.

  90. murat levent avatarı

    Yine Alonos-Massa olayında gözden kaçan bir nokta var, massa-baricello-alonso sıralamasında, alonsa son virajda massanın yanına nasıl geldi, massa içerden dönerken kontra ya kaldı, alonso dıştan massadan hızlıydı, fakat massa pit yoluna doğru olan düz çizgi itibari ile haliyle alonso dan önce pit çizgisinin içinde kaldı, çünkü alonso çaprazdan içeri girmeye çalışıyodu. Burda kontrayı hazmedemeyip alonsonun önünde pite girmek isteyen massaydı ama yemedi. Diğer mevzu pit ekibinin adeta zaten alonsoyu beklemesiydi, ve asıl en önemli nokta, alonso 5 kez massa 4 kez pit yaptı, pit yolunda geçseydi ile iş bitmiyor, bariz bir şekilde sayıf kaldı alonsoya göre, acaba alonsoda 4 pit yapaydı o zaman massa ne mazeret bulacaktı, veya birinci button mıydı ?

  91. aLonsoKenan  avatarı

    aynen kerim hızlımı massa alonso'ya göre değil…

    Feri ats şimdi yağmur yağmasaydı tartışmasına girmeye gerek yok yağmur yağmasaydı bir çok şey farklı olurdu emin ol yani..

    Fazla uzatmaya gerek yok gerçekten massa konuşur ne konuşulcaksa…Burda şuan affetdersiniz bişeyin davasını yapıyoruz 🙂

  92. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Son zamanlarda seyrettıgım en guzel yarıslardan bırıydı.button stratejıyı cok ıyı kullandı hamılton yıne yuregıyle gecmedıgı adam kalmadı neredeyse.herkes ıcın aynı sartlar vardı yarıs ıcınde kımıne avantaj kımıne dezavantaj getırdıgı durumlar oldu ama bunları en ıyı degerlendırenler button ve rosberg oldu.hamılton muhtesem suruyor.herzaman heryerde rakıp kım olursa olsun gozunu karartıyor ve gecmek ıcın herseyı yapıyor ve yıne oyle oldu.ucunu tebrık edıyorum.

    Yarıs ıcınde pıt yolunda ıkı benzer vaka vardı.hamılton vettel mucadelesını anlarım.ıkısı rakıpler.pıstın heryerınde yarısabılırler.oylede oldu.ben bunda ıncelenecek bır durum gormuyorum.sonucta pıte gırerken cıkarken ve pıt yolunda bır hız sınırı var ve bu hız sınırı ıcınde mucadele mubahtır.hatta vettel neredeyse bıjon tabancalarına ıttı hamıltonu bunada eyvallah derım zıra ıkısı ıcın bır mucadele ıdı ve bunu centılmenlık ıcınde yaptılar.fakat benım anlıyamdıgım ve hıc bır sekılde etık bulmadıgım massa alonso mucadelesı var kı hıc centılmence degıldı.en buyuk rakıbın takım arkadasındır.bu dogru.heryerde gecebılırsın mucadele edebılırsın ama bunu pıt yolunda takım arkadasının hıc beklemedıgı ve buna ıhtımal vermedıgı bır yerde sark kurnazlıgı ıle yaparsan buna ıyı nıyet lı bır davranıs olarak bakmam.bunu gucun yetıyorsa yarıs ıcınde yapmasını tercıh ederdım.zıra gectıgımız yarısaların bırınde neden massa yol vermedı tartısmaları cıkmıs alonso taraftarları takım arkadasına atak yapmasının gereksızlıgınden bahsetmıslerdı.oysa o yarısta alonso massadan hızlı gorunuyordu ve pıst uzerınde denememıstı bıle.alonso nun etık olarak pıst ustunde gecmeyı denemesı daha dogru olur dıye dusunuyorum.

    Ordakı gecıs mucadelesını seyrederken oh oh oh noluyor ya dıye gecırdım seslı bır sekılde.ınanamadım cunkı.massa onde gırdı.alonso arkasındaydı ve sola donulurken massa hafıf genıs aldı alonso burnunu soktu massa onu farkettıgınde oda ınanamamıs olmalıkı bı anlık afallamadan sonra dısarı cımlere kırıp gecmesını bekledı yoksa carpısma temas kacınılmazdı.sonrasında massa alonso yu beklemek zorunda kaldı.bunun adıl bır davranıs olmadıgını dusunuyorum.

    Schumı ye uzulmeye bsladım.kurt kocayınca ıste.sevmezdım ama gercekten uzuluyorum.petrov ve kubıca super ıs cıkardılar.redbullar bugun gunlerınde degıllerdı..

    Yınede muhtesem bır yarıs ve yıne damgayı hamılton vurdu.yarısı kazanamasada benım gozumde kazandı.

  93. alonso massanın hakkını yedi bence. ne olacak bu işin sonu? eşit statü olduğu sürece bu olaylar devam eder. korkarım olan ferrariye olacak.

  94. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Who needs McLaren's F-Duck system?
    Mor Vettel 🙂

    Cin olmadan adam çarpmaya kalkma çarpılırsın.

  95. massa poleden kalkıp, kimi 2. sıradan başlarken, hem monaco'da hem malezya'da felipe fazlasıyla eleştirildi raikkonen'in önünü kapattığı için. halbuki 1. kalkan pilotun esas amacı 2. kalkan pilota geçilmemektir değil mi? ama ne denildi, "takım arkadaşları birbirinin önünü kapatamaz". o hamle bile eleştiri konusu oluyorken, alonso'nun bugün yaptığı "üttüm kaçtım" tarzı hareket, çok daha fazla eleştiriyi hak eder.

    vettel ve hamilton arasında o olayın yaşanması gayet normal. çünkü onlar farklı takımların pilotları. aynı şeyi massa-alonso için söyleyebilmek için "takım" olgusunu bir tarafa atmak gerekir. ki bugün bu da bir kenara atılmıştır alonso tarafından.

  96. aLonsoKenan  avatarı

    Ya arkadaşlar ztn pite girerken geçmeyi sölemiyorum ben 14 virajı döndükten sonra alonso massa geçiyor ztn pit yoluna girerken yan yana geliyorlar bekleyip göreceğiz massa birşey diyecekmi..alonso eğer yanlış yapmışsa söler massa ztn susmaz…

    Görkem videoyu izledim bence diğer arkadaşlarda izlesin o videoyu ne olduğunu sölesinler massa alonsoyu bekliyor ztn orada alonso gelip sen çarptın demiyor hemen..

  97. kerim sisman avatarı

    alonso massa çekişmesi çok normal şeyler bunlar yaw. bi arkadaş taa 2007 deki olayın videosunu koymuş. 2007 de hiç bişey yok. temiz herşey. boşuna tartışıoruz. bugünkü olayda da alonsoyu tebrik etmek istiyorum. massayı geçmesi çok ii oldu. massanın biraz sinirlenmesi lağzım. yoksa babaannem gibi gitmeye devam edecek.

  98. massa alonsodan yavaş değilki bunuda nereden çıkarıyorsunuz? massa sadece takımın menfaatlerini gözeterek hareket ediyor. eğer bugün yağmur yağmasaydı alonso starttaki hatasından dolayı pite gireceğinden 4.lüğü alması zorlaşırdı. massa frene basmasa pit iki ferrarinin komik kazasından kapanırdı. luca acaba seyrettiği lcd yi kırarmıydı tekrar?

  99. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    tebrikler button ,lewis , Mclaren müthiş bir yarış oldu. lewis show devam ediyor. buttonda buarada yarışı götürüyor. kazanan Mclaren oluyor.:)))

  100. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Vettel-Hamiltonun pit yolu girişinde olan mücadelesi neyse, Massa-Alonsonun da mücadelesi o. Ayrıca zaten adam yanına gelmiş ve virajda içte niye gaza bassın?? orada gaza basmaktaki amaç ne olabilir? lütfen eleştirirken kantarın ucunu çok uzaa fırlatmayalım.

  101. Tarafsız biri olarak şunu söyleyebilirim Alonso geriden gelip içeriyi kapatıp Massayı geçti. Massa da Alonsoya çarpmamak için de biraz dışarı taştı. Bu olay ben kabul edemiyorum. Pistte geçersin biraz da agresif bir atak yaparsın ama pite girerken takım arkadaşını geçmek hemde böyle geçmek bence hiç uygun olmadı. Kimi 2007 de 1 puan farkla şampiyon olduğunda Massa takım arkadaşına yer vermişti yanılmıyorsam.Yani şampiyonluğu getiren 1 puanı o yarışta armağan etmişti. Şimdi aynı ya da benzer fedakarlığı Massa Alonso için yapar mı ? Bu olaydan sonra zor. Bence farklı takımda yarışan iki pilot gibi olacaklar. Massa yavaştı temposu yoktu demek te bu olaya sadece kılıf uydurmak olur. Bence pek uygun olmadı bu hareket demek daha doğru olurudu. Geçmişten örnekler de verilmeye başlanmış pilot tartışmalrının klasik başlangıç şekli. Benim geçmişten verdiğim örnek olumlu bir örnekti bunu anlamışsınzıdır.

  102. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    massathebest;zaten o barcelona olayı ve aynı sene içindeki birkaç olay yüzünden Alonso ve Massa arasındaki yarış sonrası patlaması oldu. Ki barcelona daha avrupa pistinden önce koşulmuştu ki,oradada massa dışarı atmıştı resmen. Ama bunlar olağan şeyler. Olup biten şeyler. Umarım adilane bir şekilde yarışmaya devam ederler. Ama ne yapıp edip Massa'nın performansını artırması lazım…Çünkü sene başında daha iyi dediim Massa-Alonso ikilisi Button-Hamilton ikilisinden daha kötü performans sergiliyorlar…

  103. aLonsoKenan  avatarı

    Ya tmm kardeşim massa olsun artık ne olucaksa bu alonsonun işinede gelir alonsonun önündeyken hızlı gitmeyi öğrensin yada yavaşlatmasın alonsoyu…

  104. Peki arkadaşlar güzel konuşuyosunuz da Massa o virajda ayağını gazdan çekmeyip normal çizgisinde pit yoluna girseydi ve Alonso ile muhtemel bir çarpışma yaşansaydı yine yorumlarınız böyle mi olacaktı ?

  105. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Zaten Massa yapsın diyoruz bizde.Kaza ya neden olmadıkça gayet normal.

  106. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    arkadaşlar, aynı takımdaş arkadaşlar birbirinize girmeyin…Alonso ile Massa bile kapttı o olayı bizde kapatalım. Olayın öncesi apayrı bir konu ama yarıştan sonra ilk tepki veren Alonso'dur. Sonrasında küfür edende Massa…Karşılıklı atıştılar pist dışında. İkiside kendisine yakışmayan sözler söylediler. Ama doğaldır,olur arada böyle gerginlikler. biz önümüzdeki yarışlara bakalım…

  107. barcelona'yı da seyrettin mi? poleden kalkan massa, alonso ile ilk viraja yanyana girdiğinde gazdan ayağını çekmemiş ve temas yaşanıp alonso çakıla uçmuştu.

    demek istediğim bu. massa artık böyle bir atak ya da savunma yaprken "ama bu takım arkadaşım" demeyecek. herhangi bir rakipmiş gibi basmaya devam edecek. gerekirse temas edecekler, yarış dışı kalacaklar ama umrumda değil. takım arkadaşı zırvalığı bu yarışta son buldu çok şükür. ve başlatan massa olmadı. şimdi eli daha güçlü böyle olaylara karşı.

  108. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Massa sanki dışarıda kalıyor biraz.Alonso da geçiyor.Acaba takım bunu istedimi?Bundan sonraki yarışlarda Massa yapsın.yeterki aracımız buna uygun olsun.

    Geçen hafta Lewis in zikzklarına kızmıştım(k).Ama işte heyecan bu şekilde olmalı.Lewis-Vettel in yaptığı gibi mesela.Yada Alonso Massa.

    İkiside aynı olay.Sadece araçların renkleri farklı.

  109. massa iyi niyetli olduğundan takımının menfaatini gözettiğinden olgunluk gösterdi yoksa alonso normal şartlar içinde asla geçemezdi. bakınız yarışta barichelloyu geçti massa alonso halen fren ışıklarını seyretmeye devam ediyordu barichellonun. massa böyle devam ederse içine kapanır pasifize olur ve takımdan yollanır. bakın button önünde bitirdiği hamiltona gitti sarıldı hamiltonda şaşırdı. ama alonso bahreynde massaya yukardan bakıp elleriyle yumruklarını sıkıp bir hareket yaptı ferraride kral benim dercesine…bakalım ne olacak…ama ferraride bundan sonra çok fırtına kopar.

  110. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    aLonsoKenan alttaki linke bak. İçeri girdiklerin pilotların dinlendiği yerde su içerlerken bulundukları oda diyorum. Orada Alonso birşey söylüyor ki Massa bozuluyor tartışıyorlar sonra. Bilerek çarptığını söyledi orada. Başka bir sitede aralarında geçen konuşmalarda yazılmıştı.

    http://www.youtube.com/watch?v=tQuowdGKpco

  111. kerim sisman avatarı

    yine adam gibi bi yarış seyredemedik. yarış içinde yine bi sürü faktör vardı. zaten bu sistemde kimin en hızlı olduğu sadece sıralamada belli oluyor. mclarenler yağmur setupı ile çıktıkları bariz belliydi. hamilton yağmurda viraj içinde bile adam geçerken alonso her boş virajda bile kontra yapıyordu. ah be alonsocum bide erken kalkış yapmasan şimdi bambaşka şeyler konuşuyo olacaktık. button yine strateji ile kazandı. hamiltona acıyorum. bi sürü araç geçmesine rağmen sadece 1 tur farkla doğru lastik seçimi yapan buttona geçildi. savunduğum bişey var. yakıt ikmali geri gelmedikçe her zaman hızlı olan, savaşan kazanamayacak. yakıt ikmali olsaydı hamilton ve alonso şu anda şampiyonada açık önde olmaları gerekirdi. barcelonaya Allah'tan 3 hafta var. yaza yaklaşıoruz birazda. adam gibi bi kuru yarış seyredelim. massa'da neler olduğunu anlamak çok güç. umarım bi açıklama yapar. ferraride bu şekilde performans göstermek onun hayrına olmaz. schuminin bu yarışta pilotajından, ustalığından örnekler sunduğu için tşkkür etmek gerek. savunma nasıl yapılır herkese gösterdi. hamilton geçiş yaparken sutil filan hiç kapıyı kapamaları akıllarına bile gelmiyor. ama ham schuminin arkasına geldiğinde savunmayı orda gördük. ham 2-3 sn daha hızlı olmasına rağmen schumiden. petrovuda çok beğendim. viraj çıkışları süper. son turlara kadar lastiklerini korumuş olması çok iyiydi. ilerde ii pilot olacağa benziyor.

  112. AARank; Webber ve Alonso derken genel olarak konuştum, bu yarışa mahsus değil.

    Ayrıca bu yarışı konuşacak olursak burdaki Alonso fanlarının dediği gibi sütten çıkmış ak kaşıklık yok ortada, O atak yüzünden pit yoluna girmeden Massa çakıl havuzunun içinde de kalabilirdi, bariyerlerle de buluşabilirdi. Çok tehlikeli bir hareketti Alonso'nun yaptığı, kaldı ki yaptığı kişi takım arkadaşıydı.

    İsteyen istediğini yazsın, istediği eksiyi versin, Alonso bugünkü yarışla fitili ateşlemiştir.

  113. yanlış mı hatırlıyorum diye tekrar baktım pite girişe. pite giriş düzlüğünden sonraki keskin viraja kadar (hamilton'un çakıla oturduğu yer) massa alonso'nun önünde.. esas pit yolundan giden massa. pit çizgisinin dışından gelip virajda içeri burnunu sokan alonso. ve massa aynı hızıyla virajı dönemeye devam etse vurması kesin, çünkü o viraj yalnızca 1 araçlık.

  114. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    son sc periyoduna pekte gerek yoktu. tamamen yarışı daha heyecanlı hale getirmek için yaptılar. bence haksızlıktı. buda kimin işine yaradı malum. ?&%*

  115. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Öncelikle Takımımı Gönülden Kutluyorum Harika Bir Yarıi Cıkardilar.. Diğer Övgüler Ise Alonso-Rosberg Ve Renault Takimina Gercekten Çok Iyi İş Cıkardilar… Hayal Kırıklıklari ise Schumi Ve Massaydi..
    Bu Arada Bazilarimiz Hala Balli Falan Diyorlar (: Komik Olmayin Ya Lütfen

  116. Semo_Ferrari  avatarı

    Sezonun en güzel yarışıydı bana kalırsa. Mclaren tartışmasız yarışın yıldızıydı, Button istikrarı ve doğru stratejiyle kazandı, tebrikler. Hamilton, Alonso, Kubica ve Petrov (O ve Algersuari bu senenenin yetenekleri çaylakları bence) da performanslarıyla alkışı hakediyor. Renault yine çaktırmadan puanları topladı 😀

    Red Bull ve Ferrari’nin performansları sürpriz oldu, şöyle ki yarış öncesi ben yarışın onların arasında geçmesini bekliyordum. Onun yerine Mclaren’in hem Red Bull’la hem de Ferrari ile olan açığını kapamış olduğu, ve şu anda şampiyoluğun en büyük adaylarından olduğu kesinleşti.

    Mercedes’in ise acilen çözmesi gereken hız problemleri var Hamilton’un iki Mercedes pilotunu da nasıl yakaladığını ve yarışın sonlarında Rosberg – Mclarenler farkının nasıl açıldığını buna kanıt olarak gösterebiliriz. Umarım B aracı bu hız farkını kapatmada yardımcı olur. Nico yine de iyi bir iş çıkardı, araba biraz hızlı olsa yarışı da kazanma şansı olabilirdi.

    Schumi’ye gelince, evet, şu anda pistteki en hızlı pilot olmadığı ortada, ama aracın ayarlarının tam olmamasını, 4 piti ve bu pitlere rağmen yarışın 3’te 1’ine yakın bir kısmını bitik tekerleklerle yarıştığı göz önüne alınırsa performansı o kadar da kötü değildi. Yine de performansını arttırması gerek, hala Rosberg’in gerisinde.

  117. burak bocek avatarı

    Allah'tan puan farkı fazla değil hem pilotlar hem takımlar için.1 yarışa belki 2 yarışa şartlar uyarsa kapanabilir.Birde dua etcem artık bizimkiler yarış sırasında arka arkaya gelmesin:)

  118. aLonsoKenan  avatarı

    Nese fazla uzatmaya gerek yok bu konuyu akışına bırakalım noluyor…

  119. muhteşem bir yarıştı.buttondan podyum bekliyordum ama yarış galibiyeti de olur:)hamilton gerçekten muhteşem sürdü ben vettelden de böyle bir sürüş bekliyordum ama olmadı.geçen sene buttonı eleştirenler bu çocuğu da eleştirsinler önden başlayıp yarış kazanıyor diye.alakasız yarış kazanmak nasıl oluyor anlamadım ben.button akıllı davrandı pite girmedi ve sonra hamiltondan daha iyi turlar atıp kazandı.bence biraz saygı göstermek lazım.ama button ne yapsa da bazıları ona bakış açısı değişmeyecek.

  120. bu sene button gerçekten daha zeki bir pilot olduğunu bir kere daha gösterdi. hamilton kimi gibi süratli ama sadece sürat her zaman işe yaramıyor. ama yinede alınabilecek en iyi sonuç. alonso çok hırslı bu hırs ona bedeller ödetmeye devam ediyor. pite girerken eğer massa ile sıkışsalardı vettelin hamiltona yaptığı gibi massa cevap verseydi bir çarpışma ve iki ferraride yarış dışı kalırdı. bu hareketten sonra massa ona ve takıma ummadığı yerlerde zarar verecektir. sadece kendi başarısını düşünenlerin yapacağı bir hareketi yaptı alonso. halbuki takım başarısı daha önce gelmeli değilmi? yoksa hamiltonda buttonu zorlardı. redbull bu kadar iyi araca rağmen pilot kadrosu noktasında zayıf. bu sene her iki alandada şampiyonluk kaybedilirse bunun sorumlusu ağırlık olarak pilota kadrosunda olacaktır.

  121. aLonsoKenan  avatarı

    Görkem yılmaz arkadaşım massa kaskını çıkarmadan gelmişti alonsonun yanına öyle bi laf yoktu ortada ayrıca…

  122. Bülent Şahin bey kardeşim… Webber i bilemem ama Alonso nun vukuatından bahsedebilirmisin.Bu kadar yoğunlaşmış birisinin startda böyle birşey yapabimesi hatadır ama muhtemeldir.Massa yı geçmesinden bahsediyorsa;Massa yavaş kalıyor ve artık geçilme zamanı gelmişdir.Yoksa Ferrari çok puan kaybetmeye başlayacak.

  123. aLonsoKenan  avatarı

    oooo massathebest sen olayı görmemişsin daha 14 virajı döndükten sonra kalkışta massanın araca iyi bak..alonso hemen onune geçti pite girerken massa yanına girdi alonso'nun…

  124. yaw millet ağlama duvarı yapmış burayı.

  125. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    aLonsoKenan tartışmayı başlatan Alonso oldu ama 😉 Bana bilerek çarptın dedi. Massa'da şaşırdı böyle söylemesine tartışma başladı sonra

  126. Sayfty car ın çıkışında ki düzlüğün son virajı harikaydı bide resmen istanbul trafiği zuahahahaha.

  127. Yarışın kaybeden takımı Red Bull'lar oldu.Massa'da genel klasmanda yara alarak kaybedenler arasına girdi.Schmi'nin hayal kırıklıkları devam ediyor.Takım ardaşı Rosberg tarafından sürekli alt edilmesi onu mutlaka rahatsız ediyor olmalı.Bir an evvel silkelenerek kendini toparlaması şart.Cesaretini toplayarak tekrar bu dünya ya dönmüş olması güzel bir gelişme fakat hem kendi adına olsun hem de fanları için olsun bir şeyleri düzelmesi şart.Efsane bir ismin bu durumda olması tv karelerine dahi girmesini kısıtlıyor.Bakalım kendisi ve takımı nasıl bir yol izleyecez görecez.Rosberg işini çok güzel yapıyor valla helal olsun.

  128. aLonsoKenan  avatarı

    massathebest burda çoğu kişi massayı iyi tanıyordur emin ol..Ve onda senin dediğin bi özellik yok bence…

    2007 yağmurlu geçen avrupa yarışını izledinmi bilmiyorum farklı takımdalardı dişi rakiplerdi alonso onu geçerken araçlar birbirine sürttü diye massanın içerideki tartışmasını görmedin galiba..

    Senin o dediğin özellikler alonso'da var ama…

  129. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Alonso ile ne alaksı var.Yani birşeyi savunurken bir tarafı karalama.Hata yaptı cezasını çekti.Sonrasında güzel yarıştı.

    Arkadaşım şansa mansa.Ben şansa inanmam.Çünkü herkes kendi şansını kendi yaratır.

    Webber arkadan Lewis e çarparken çıt çıkarmıyor yarıştan sonra bile.Burda dışarı atınca hemen takıma yakarışlar.Eh puanıda 28 de kalmış.

    Eğer bir ceza gelecekse Vettel'e e gelmeli.Lewis i resmen Lotus garajına sokacaktı.

  130. Bazı yorum yazanlar ne dediğini bilmeden veya ne izlediğini bilmeden yazıyor bana kalırsa.

    Yağmurda kazanmanın yada rakiplerinin hata yapıp geriye düşmelerinin şanşla ilgisi yoktur. Her şeyi iyi yapan kazanır sonuçta.

  131. alonso pitteyken massa arkasında bekledi. alonso pitten çıktıktan hemen sonra 3-4 araçlık bir konvoy araya girdi ve massa pitten çıktı. pite giriş sırası çok şeyi değiştirdi.

    massa kontraya falan da yakalanmadı, normal süratinde pite girerken alonso bastırdı ve içerden geçti. massa'nın sağ tekerleri çimin üzerinden gitti, böyle yapmasa alonso'ya yandan vuracaktı.

    massa elinden gelen iyi niyeti gösterdi bugün. pite girerken takım arkadaşının atak yapacağını düşünmedi. geçildi. tam pit yolu dönüşünde yanyana iken dışarı açıldı, alonso geçip gitti. bir takım arkadaşının üzerine düşeni yaptı massa. ama bugün takım arkadaşına iyi niyet borcunu fazlasıyla ödedi. bundan sonra kimse böyle bir massa göremeyecek. haklı da.

  132. Yarışı çoğu kişi gözleriyle izlediği için yarış detayına girmek istemiyorum ama şu bekir pehlivanlar nickli arkadaşa söylemek istediğim bir çift laf var.

    Öncelikle yarışı gözlerinle izlemediğin fikri ve kanaati oluştu bende. Hangi şanstan bahsediyosun anlamadım? Hamilton bugün hakkıyla ve eze eze 2. olmuştur. Bunu görmemek kör olmaktır bir nevi.

    Bu arkadaşın pist üstünde neredeyse geçmediği adam kalmayan Hamilton'u "şansa bala" gibi tabirlerle ilkokul zihniyeti ile yarış yorumu yapmasının takdirlerini siz değerli site sakinlerine bırakıyorum.

    Ayrıca yarışta vukuat arıyorsan Alonso ve Webber'i seyretmelisin.

    İyi günler.

  133. Lewis olmasa ne yapardık bilmiyorum adam nasıl bir sürücü böyle süpersin adamım. Ama Button hakkını da vermek lazım şampiyona yakışır gibi sürüyor helal olsun ve McLaren kazanmaya devam etsin. Çok mutluyum vallahi sıralamalardan sonra!

  134. İşte budur yaa sonunda bizde duble ile tanışabildik:))McLaren buttonı alarak ne kadar dogru bir seçim yaptıklarının meyvelerini galibiyetlerle alıyor harikasın button
    Lewis yine cesurca ataklarıyla yarışı heyecanla kılan isim oldu tebrikler her yarışta sana olan hayranlıgım kat kat artıyor:))
    yarış sonunda her iki şampiyonumuzun kucaklaşması gerçekten çok anlamlı ve hoş bir andı benim için.Takımımı ve pilotlarımızı birkezdaha tebrık ediyorum bu güzel hafta sonunda bizleri mutluluga bogdukları için:))

  135. mehmet cihan ferhatoğlu avatarı
    mehmet cihan ferhatoğlu

    button a helal olsun ,nlayamıyorum hamiltonun şansızlığını ,aşılacaktır avrupada heralde

  136. massa alonso olayını takip edemedik bir izlesek yorumu ondan sonra yapalım

  137. aLonsoKenan  avatarı

    Bana göre massa alonsodan önce pite girse sonuç;

    alonso'yu arkasında tutar ikiside gerilerde kalırdı.Massa'nın bu yarışta temposu baştan sona kadar iyi değildi.

    Bazı arkadaşların dediği gibi startta alonsonun üstüne kırıcak felan hiç bişey olmucak bence aynı şekilde devam edicek..

    aLonso napsaydı massa kontraya yakalandı arkadasındamı bekleseydi tura devam etseler son virajı alonso önde dönecekti…

  138. şumi beni gerçekten çok üzüyor.hiç rekabetçi değil gelen geçti bu sorunu kendisi çözmesi gerekir.

  139. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Massa ve Shumi bugün çok kötüydüler.

  140. hatta bu olayın, bu kadar erken gerçekleşmesi çok güzel oldu. daha 15 yarış var. bu iki pilot arka arkaya geldiklerinde, takım bundan sonra birbirlerini geçmelerine müdahale edemeyecek. massa ve alonso arka arkaya geldiklerinde "acaba atak yapmalı mı" diye durup düşünmeyecekler. ben bu konuda massa'ya güveniyorum. kafasına koyduğu vakit, gerekirse yarış dışı kalmayı bile göze alıp hem atak yapar, hem savunma. isteyince nasıl çamur bir adam olduğunu hepimiz biliyoruz. bu hamlenin ilk olarak alonso'dan gelmesi, massa adına çok iyi oldu. bundan sonra yaşanacakların faturası, bugünkü geçişe kesilecektir, herkesin haberi olsun şimdiden. başta takım yönetiminin.

  141. Kazananları kutluyorum… çok sinirliyim birazz sonra bir kaç kelime hatta bir kaç paragraf yazmayı planlıyorum.Hangi yarış olursa olsun kaçıncı sırada olursa olsun Avustralya yı kazanan pilotun şampiyon olması düşüncemden dolayı ve bu kadar alakasız biçimde kazananın Button olması endişe duymama sebepdir.Bu konudan endişelendiğimden dolayı yazmadım ama artık dayanamayacağım… çünkü; adam çok alakasız yarış kazanıyor.Alonso nun hatalar yapması,Vettel-Webber in beceriksizlikleri ve Hamilton un bile güçsüz kalışı…nee isee sonraa bişeler yazacağım bende.

  142. alonso kendi adına ve takımı adına en önemli hamlesini pite giderken takım arkadaşını geçerek yaptı bence. bu takımına çok önemli puanlar kazandırdı. massa önde girseydi alonso çok zaman kaybedecekti. massa da alonso kadar iyi iş çıkarırmıydı koca bi soru işareti. alonso en önemli hatasınıda malesef startta yaptı. izleyince ben farketmedim erken kalktığını ama ölçüm cihazları yakalamış haliyle. kötü oldu bu. ama yapacağını yaptı gene. süperdi. ferrari nin geçişlerde bir problemi mi var bilemiyorum. belki ayarlardadır ama bunun üzerine eğilmeleri lazım. yani alonso yu çok iyi tanıyoruz neticede. tabiki günün adamlarından lewis ada değinelim. çok gözü kara. hiç bişeyden kaçınmıyor. bu ona bazen pahalıya patlayabilir. özellikle sanırım ilk pit stopu ilginçti. sanki geri dönüp pite girdi. vettel le olan mücadelesinde ceza alabilir. ama bütün bunlar onun çok iyi yarıştığı gerçeğini değiştirmez. çok iyiydi. schumi de renk kattı. güzel bi yarıştı.

  143. Pistte Senna & Prost gördüm sanki 🙂

  144. şunu da görmezden gelmemek lazım, alonso massa'yı pit girişinde geçmeseydi, massa'nın arkasında bekleyecek ve massa trafiğin önünde çıkarken, alonso trafiğin ortasına düşecekti. ve şimdi daha başka bir sonuç ortaya çıkacaktı.

  145. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    ferrarinin arka planı çok geride. domenicali ve diğerleri en ufak bir gelişim kaydedemiyorlar. zaten stratejiden en ufak anlamıyorlar.
    allahtan alonso var bu takıma puanlar kazandırıyor.
    ferrariye 0.5 saniye kazandırıyor.
    dua etsinler alonso var yoksa takımın hali perişan!

  146. alonso'nun massa'yı pite girerken geçmesi, kendisi adına yarışın en kritik hamlesiydi. massa, alonso'nun arkasında beklemek zorunda kalıp pist üstünde trafiğin ortasında çıkmak zorunda kaldı. ben takım arkadaşlarının her zaman mücadele içerisinde olmasından yanayım. bu olay, bundan sonraki massa-alonso arasındaki rekabete başka bir boyut kazandıracaktır ve bu yarıştan sonra hiç kimse "ama onlar takım arkadaşı, neden alonso şöyle yaptı da massa böyle yaptı ya da falanca…" gibi gereksiz suçlama ve komiklikler yapamayacak. bu saatten sonra her şey mübahtır. ve beni bildiğim massa, bundan sonraki daha ilk starttan itibaren alonso'nun üstüne kırıp atak yapacaktır. kimse de bir şey diyemez. başlatan alonso oldu. ama yine tekrarlayayım, bence sorun yok. takım arkadaşları arasında mücadele olmalıdır.

  147. bekir pehlivanlar avatarı
    bekir pehlivanlar

    yine hamilton yine bala galibiyet. bu adam kadar şanslı bir pilot gören varmı şu f1 tarihinde?
    herhalde bu şans vettelde olsaydı 4 yarışta açık ara birinci idi.
    veya bu şansın yarısı alonsoda olsaydı. tüm yarışları kazanmıştı.

    yine yağmur damga vurdu.
    alonso 5 pit stop yapmasına rağmen 4. oldu.
    hamiltonun her yarışta yapmadığı vukuat kalmadı hala ceza vermiyorlar. bi adam bu kadar kollanmazki!
    vettele her zamanki gibi yine yazık oldu.

  148. mert merter avatarı

    WAAAAAAAAAW En sonunda Duble Tebrikler McLarenTeam iki harika pilotumuz var ve süper is cikardilar Her yaris LEWiS IN SOW unu izliyoruz Button da kedi gibi sessizce akili hesaplamarla isi götürüyor lewis zorlaya bilir di ama riske girmedi cünki takimin kaybedecegi puanlar olabilirdi buda takim adina yapilmis COK gÜZEL Hareketlerdi
    (Petrovv uda cani gönülden kutlarim iki yaristir iyi isler cikariyor ilk sezonu daha da alisacak F1 e ve cok canlar yakar,
    summi hayalkrikligi na devam ediyor onun adina üzülüyorum,
    weber e lanet okuyorum cünki her yaris pislik yapiyor SC in cikis turunda yine lewis i disa itdi,
    vettel ve lewis in pite giris ve cikis mücadelesi hos du girerken lewis cikarkende vettel agrasifdi 🙂
    alonso nun mas´sa ya yaptigi hic de hos bir hareket deyildi ama o ferrarinin ic meselesi ama takim ici problemler yavasdan basliyor gibi.

  149. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Hamilton ' ı sevmem bazı konularda.Ancak bugün bence yarışta en iyisi Lewis ti.Sonra Alonso.Yapmaması gerek bir hata yaptı.Ayrıca günün bir diğer ismide Petrov du.

    Ancak bunlar değil zekasını en iyi kullanan kriz kontrolünü en iyi yapan pilot kazandı.Ferrari de geçiş problemi yok sadece lastik yada cumartesi dünkü ayarla alakalı.Zaten bu puan sisteminde farklar her an açılır yada kapanabilir.

    Ceza mı?

    Yarıştan sonra ceza olmaz.Yani tartışacak ne var?Karar vereceğiniz 30 tur var.Sadece karşılıklı sıkıştırmalar.

    Webber konusuna gelince o anda yarış başlamışmıydı ?Başlamışsa yine bir sorun yok.Webber sen adama çarptın sesin çıkmadı.Adam seni azıcık kapıyı zorlayarak açtırdı hemen takıma yalvardın.

  150. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Yanlış mı gördüm bilmiyorum, tekrarları izlemek lazım ama güvenlik aracı öncesinde Hamilton'un önünde bir Red Bull vardı, ama çizgiyi Lewis önde geçti sanki. Kimse de bahsetmedi bundan, yanılma ihtimalim yüksek tabi bu halde:)

  151. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    bu yarışa katafalk gibi yorum yapmak istedim(telif hakkını öderim,banka hesap numaranı ve şifreni yolla:D:D:D:D)

    Jenson Button:İşte bu yüzden Mclaren'i seçtim der gibiydi. Sene başında bazı oluşan spekülasyonlara çok güzel cevap veriyor. 1 risk aldı ve yine meyvesini yedi. Yumuşak stil, akıllı taktik ve bir birincilik daha… Dişlerini rakiplerine gösterdi,artık rakiplerinin onu daha çok ciddiye alması lazım…

    Lewis Hamilton: Vettel ile pitte yaşadığı, Webber ile güvenlik aracı çıktıktan sonraki mücadelesi bir süre tartışılacaktır. Ama iyi sürdü ve hakettiği bir pozisyonu kazandı. Schumi ile olan mücadelesi zevk verdi. Ama moral olarak problem yaşayabilir Hamilton. Çünkü babası ile ilgili problemler takımda ibrenin yön değiştirme ihtimali…ilerleyen yarışlarda daha hırçın bir hamilton görebiliriz.

    Nico Rosberg: Altındaki araçla iyi yarıştı. Button'un gibi oda yarışın başındaki aldığı riskin meyvesini yedi. Schumi'den beklenenleri o yapıyor şu anda takım için. Daha güçlü bir araçla dahada rekabetçi olacaktır. Button'ın ardından genel klasmanda 2.liğede yükseldi. Schumi ile rekabeti ve bu ikincilik ona ekstra moral sağlayacaktır.

    Fernando Alonso: Öldürdün beni çocuk! İzlediimde erken kalkmadı gibi gördüm ama ceza verildiyse öyledir. yahu 0.001 daha geç bassaydın şu gaza nolurduuuuu? 1.liği çok rahat kovalayabileceği bir yarıştı… Ama 5 pite rağmen aldığı derece bir nebzede olsa affettirdi kendini. Yine çok iyi yarıştı. İşte bu yüzden bu adamı seviyorum. Ama dur bi dakka! geç kalksa daha iyi olurdu!!! vazgeçtim! kızgınım hala! bir daha ki yarışa taraftarların gönlünü kazanman lazım!:D

    Robert Kubica: Tamam son 3 yarışta önemli rakiplerin başına bir sürü olay geliyor falan filanda, adam her halükarda çok iyi yarış çıkarıyor ve alabileceğinin maksimumunu alıyor. Böyle bir pilota daha iyi bir araç yakışır..Haydi Renault dön eski günlere…

    Vettel: Burada da bu yarışta tam tersi bir durum gördük. O mükemmel araca yakışmadı bu 6.lık! Hadi ilk başta lastik değiştirerek hata yaptınızda, Alonsoda aynı hatayı yapmasına rağmen ve üstelik penaltı cezası çekmesine rağmen sizi geçti…Bu yarış isteneni veremedi Vettel! diğer yarışa daha hırslı bir vettel göreceğimizi düşünüyorum.

    Vitaly Petrov: Geçenlerde de yorum yapmıştım bu çocukta ışık var, gözümde Alonso'nun ilk yılları canlanıyor diye… Uzatmaya gerek yok. Adam olacak çocuk,bu çocuk:D

    Mark Webber: Bilmem ne desem miiii,söylemesem miiiii?….

    Massa: Felipe'nin bir an önce kendisini toparlaması gerekiyor. 1 yarış tamam,2 yarış e hadi ona da tamam ama bu 3. yarış. Düzgün bir performansını göremedik. Kazadan sonraki go kart turnuvalarındaki hırsı bile yok. Alonso arkasına gelene kadar öndekine cesur atak bile yapmıyor, daha öncede demiştim aynalara bir Alonso hologramı çözecektir herşeyi:D Umarım tekrar eski formuna kavuşur. Yoksa şu anki durumu iç acıcı değil. Ferrari'de anlaşma imzalayacaksa imsalasın naza çekmesin, biraz ekstra moral depolasınlar çocuğa. Hadi goçum,hadi dosunuumm!

    Michael Schumacher: Yorum yapmicam. Avrupa yarışlarını bekliyorum…

    İlk ondan sonrası için ise sadece Alserguari için konuşucam: Adam olacak çocuklardan biride bu. Ama bir mücadeleyi kaybeder kaybetmez moralini inanılmaz kaybediyor. Sonrasında kaşıkla aldığını kepçeyle veriyor. Tecrübe ile bu eksiini kapatacak ve daha iyi yerlere gelecektir muhakkak…

  152. Yavuz Balcı avatarı

    bir şey daha var hoşuma giden.yarıştan sonra button ve lewisin kucaklaşması ve samimiyetleri gerçekten güzel görüntülerdi. inş. bozulmaz.

  153. burak bocek avatarı

    Şansa bak yine Button için doğru taktik oldu ve yine yağmurda çıldırdı Button tebrikler.Gerçekten biz Button geride kalıcak derken hepimizi şaşırtmaya devam ediyor.Takımın 2 galibiyetide ondan geldi ve bir anda liderliğe oturdu hemde 10 puan farkla.Mclaren elindeki araç belki gridde en iyi 2.3. araç iken maksimum puanları ldı ikinci zaferi ve harika bir duble ile tebrikler.Redbull böyle giderse hiç şanbsı kalmaycak.Artık özellikle onlar için hata yapma lüksü yok.Avrupaya geliyoruz büyük paketler gelicek ancak zirve mücadelesi dha çok kızışacak.En büyük atılımı Mercedes'ten bekliyorum.Çünkü gelişime en çok onların ihtiyacı var farkı kapatmak için ve bu nedenden ötürü aracın hemen her yerinde oynama yapıcaklardır.Ferrari için yine umutluyum olabilecek en iyi yarışı çıkarttık.Ancak rakiplerimize nazaran taktikte geri kalıyoruz.En azındna tek pilotu yumuşakta tutup pit stop sayısını azaltabilirdilk.İki kez sc aracı girince birazda ön tarafa bu kadar yakın olduk.Alonso yaptığı hata olmasa yarışı bile alabilirdi.Üst üste 3 yarıştır kötü start alıyor.Biran önce bunu düzeltmek gerekli.Redbull dediğim gibi artık bu kadar rahat ilk çizgiye yerleşemicek tahminlerime göre ve farkların kapanacağına Mclaren yada Ferrari nin puan farkını açacağına inanıyorum.5sn bile hızlı olsalar bir şekilde kazanamadıktan sonra anlamsız.Harika bir yarıtrı her anı dolu doluydu.Özellikle Schumi ve velihatlarınıın çekişmeleri.Hamilton-Schumi,Vettel-Schumi,Alonso-Schumi ve Massa Schumi harikaydı.Pit stoplar sırasında yaşanan olaylar dikkate alınsada ben bir ceza çıkacapını düşünmüyorum.Son derece keyifli 3 yarış izledik.Umarım İspanya da artık hava kuru olur ve bizde tekrar zafer kazanmaya devam ederiz.Benim en büyük adaylarım Lewis ve Alonso dur.Mclaren ile Ferraride takımlar için çekişecek gibi duruyor.

  154. Taktik ve stratejisini takımla beraber birlikte konuşturan Button hakedilmiş bir zafer kazandı.Bravo Button.Hamilton'da aynı şekilde keyifli bir yarış izlettirdi.Özellikle yukarılara tırmanmak için göstermiş olduğu geçişler gerçekten yarışa renk kattı.Mc.Laren,Button ve Hamilton gerçekten tam bir takım dayanışması göstererek başarılar ortaya koymaya devam ediyor.Umarım bu birliktelik ve dayanışma hiç bozulmaz ve sezon sonunda gülen taraf biz oluruz.Yarış gerçekten çok keyifli oldu.Doğru zamanda yapılan lastik seçimleri sonuca etki eden en önemli durumdu.Sonrasında da lastiğini finişe kadar korumayı başaranlar büyük avantaj kazanarak ya yerini korumayı başardı ya da rakiplerine oranla hızlı olarak üst sıralara çıkmayı başardı.Kısacası çok çekişmeli ve zevkli bir yarış oldu.

  155. son olarak, sıralamalardan sonra "Who needs McLaren's F-Duck system" diyen Vettel'e pit ekibi yarıstan sonra "all of us" diye cevap vermiştir sanırım.

    süper =)

  156. Yavuz Balcı avatarı

    ben elektrik idaresinin kulaklarını çınlatıyorum sadece.yarışın ilk 15 ve son 15 turunu izleyebildim asıl heyecanı yaşayamamanın verdiği sinirle yazacak pek bir şeyde göremiyorum.sadece takımımı tüm çalışanları ve pilotlarıyla beraber kutluyorum.ve tabii alonsoyuda.

    benim düşündüğüm şu gridde lewis ve alonso gibi 2-3 pilot daha olsa ne olurdu.hakikaten müthiş pilotlar.

    ayrıca bir sayfa da buttona.strateji anlamında en iyi pilotun heidfeld olduğuna inanırım.button ondan aşağı değilmiş.2 yarış 2 doğru lastik seçimi ve strateji ve 2 birincilik.başlarda biraz karamsardım ama artık inanmaya başladım.hız olarak ve heyecan olarak zevk vermeyebilir ama nasıl yarışacağını çok çok iyi biliyor.

  157. gercektende cok güzel yarıstı, yeni kurallarla kuru havada yarıs izleyemedik nasıl bir sey olacak hala bilmiyoruz =)
    Yarısta da hamilton, alonso gercektende iyiydi.ve de dün sürekli son virajda hata yapan Massa bugun dısarıdan döndüğünde bile önde kalmayı basardı (sanırım 3 kere oldu), ona ayrıca tebrikler.

    son olarak, sıralamalardan sonra "Who needs McLaren's F-Duck system" diyen Vettel'e pit ekibi yarıstan sonra "all of us" diye cevap vermiştir sanırım.

  158. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Nasıl hız alanında kötü Ferrari?Bunun açıklaması ya Mclaren cumartesi yağmura yönelik bir set up yaptı yada lastiklerini daha iyi kullandı.Sezon yeni başlıyor.

  159. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    Ferrari bu yarışta şampiyonada kendisine yakın olan takımın yani McLaren'in stratejisini uygulamalıydı hemen diğer takımlar gibi yağmur lastiği takmak için kefal gibi pite daldılar.

    Mclaren'a kocaman aferin 🙂 Ferrari ne zaman birşeyler öğrenecek acaba şuanki puan sistemi hatada affetmiyor artık. Daha geçen pilotlar şampiyonasında ilk iki sıra Massa ve Alonso vardı. Şimdi 3. ve 6.sıradalar. Aferin böyle devam etsinler. Şampiyon olacak otomobile sahipler fakat bu gidişle hava alacaklar. Bunun sonu yine 2008 sezonu gibi olmaz umarım.

  160. Kadir YILMAZ avatarı

    Tebrikler (doğru tercihi ile) Button ve Mclaren'e. Ham bildiğimiz Ham 🙂
    Mclaren düzlüklerde gerçekten çok hızlı. Hepimizin seyrettiği yarışa özet çıkarmayacağım ama aklıma takılan bir soruyu dile getirmek isterim;
    Ferrari gerçekten geçiş sorunu olan bir araç mı? Ya da önden kayma geçişe daha müsait araç anlamına mı geliyor. Rai den sonra Alo da aynı şey var. Vet ve Ham gelio geçio Alo Barrichello ile bile uğraşıyor. (Mas ı hariç tutuyorum, o sanki daha alışık). Alo ikinci start hariç pist üzerinde (sanırım) sadece Bar i geçti o kadar.
    Vet çok konuşmak yaramıyor.
    Bir de kendi fikrimce bu sefer Ham a ceza bekliyorum (rakip kasap Web de olsa bana biraz hatalı geldi), ayrıca Mas ile Alo arasında da gerginlik bekliyorum (istediğin bu mu desenizde) yani pit giriş resmen sıralarını değiştirdi, Mas öndeydi cezadan snr hep önde idi, sonuca etki ettiğini düşünebilir. Önleri açıkken Alo iyi ama trafik varken yağmura rağmen Mas ile aynı gibiydiler.
    Neyse umarım kimse boşuna gerilmez, sadece dikkatimi çekenler…

  161. Alonso ceza almasaydı acaba nerede bitirirdi,mclaren hız anlamında mükemmel,önüne geleni geçiyorlar.Ferrari kendini geliştirmesse bu sezonuda kapayabilir.

  162. inci incili avatarı

    tebrikler button. geçen yılki şampiyonluğunun tesedüf eseri olamdığını bu sene de liderliği alarak gösterdin. büyük bir şampiyonsun.

  163. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Mclaren leri tebrik ederim.Tabii ALonso yu da.Hatalı start aldığı belliydi ancak buna rağmen iyi yarıştı.Hamilton dan sonra en fazla zevki veren pilottu.

    Petrov u gp2 den tabip ediyorum ve sevdiğim bir pilottur.Puanları alması gerçekten çok hoş oldu.Renault sadece parayı değil başarıyıda düşünmeli Petrov adına.

    Sanırım pist üstünde matematik zekası en üstün olan pilot Button.Eğer bu kararları kendi tartışıp yorumlayıp alıyorsa sanırım bugün çok büyük bir alkışı hakediyor.

    Ferrari ve Redbull dan sonra Mclaren de duble yaptı.Ancak puan tablosunda Rosberg ikinci.Nerdeyse lider olacak kaldıki Button 2 yarış kazandı.Muthiş bir rekabet var ancak markalarda biraz yara aldık.Ancak kapanmayacak bir fark değil.

    Alonso-Schumacher
    Vettel-Schumacher
    Lewis_Schumacher
    Massa-Schumacher
    Vettel-Lewis+pit
    Alonso-Massa mücadeleri muhteşemdi.

    Ceza verilmesi gereken tek olaya ceza verildi.Umarım fia Alonso-Massa/ Lewis-Vettel-Webber olaylarına ceza vermeye kalkmaz.Yarıştan sonra verilen cezalardan hiç haz etmiyorum.

    Geçn hafta Lewis in Petrov a yaptığını en çok ben eleştirmiştim.Ancak bugün pit girişleri yada Webber la mücadelesinde birşey görmedim.Güzel yarıştı.

    Hayal kırıklığı Schumi oldu.Massa ve Vettel haftanın kaybdedini oldu.İspanya öncesi heyecan doruğa çıktı.

  164. Yanlış benzetme yapmak istemem ama açlık sorunu yaşayan gruba yiyecek dağıtımında ortaya çıkan mücadele gibiydi sanki yarış. Puana aç pilotlar pist üstü pist dışı pit alanı dinlemeden birbirine atak denediler. Takım arkadaşını pite girerken geçmeye çalışan, pit yolunda geçiş deneyen pit yolunda rakibini sıkıştıran.. Ne yoktu ki ? Rosberg ve Button "gaza gelmeyen" stratejinin eseri olan podyum gördü. Mercedes takımı aynı stratejiyi keşke Schumi de de gösterseydi ona yazık oldu.Mercedes'in hızı da gerçekten kötüydü Schumi şamar oğlanına döndü. Bu olay da canımı sıktı epey. Rosberg'in Kendisinden 2 kat fazla pitstop yapan sürekli mücadelenin içinde olan Hamiltona geçilmesinin başka açıklaması olamaz heralde. Mercedes yavaş. Massa Alonsonun arkasından giderken ne oldu da bu kadar geriledi bilmiyorum Schumi ye odaklanmıştım biri açıklarsa sevinirim 🙂 Son güvenlik aracı periyodunu anlayabilmiş değilim. Neden girdi neden okadar uzun kaldı. Button da konvoyu idare etme konusunda felaketti. Ortalık resmen karıştı orda küfür ettim itiraf ediyorum :p

  165. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    rosberg valla sessiz sedasız 2 liği aldı şampiyonada ispanyada mercedesin güncellemeleri tutarsa şampiyona çok heyacanlı hale gelicek go rosberg go mercedes 🙂

  166. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Vettel mor olmuş

  167. yarışın yıldızları hamilton ve alonso'ya tebrikler.

    doğru strateji ve kusursuz sürüşle galibiyet ve podyum alan button ve rosberg'e tebrikler.

    yarışın son bölümünde atağa kalkıp tecrübeli pilotları geçen vitaly'ye tebrikler.

    vettel ve red bull takımına da gösterdikleri parmak hareketlerinden sonra hayırlı işler.

    ve günün hayal kırıklığı felipe ve schumacher'e teessüf ederim. ikisini de pistte tanımak mümkün değildi.

    kısmet. yapacak bir şey yok. hak edenleri tebrik etmek, hak edenleri fırçalamak lazım.

  168. ah be alonso az geç kalksaydın şimdi sen kazanmıştın. biraz geç kalksaydı da geçerdi startta. yarışıda kazanırdı. ama yinede 5 stopla iyi yerde bitirdin. ferrari için sezon her zaman avrupada başlar. zaten asyadan sonra pilotlarda genellikle lider olamıyoruz.
    Avrupadan sonra fırtına esecektir. Vettel o kadar yess baby dedi bişey olmadı. :). Ne zaman laf yapsa geride kalıyorlar 🙂

  169. aLonsoKenan  avatarı

    Mclaren ve pilotlarına veee alonso'ya tebrikler…Hamilton ile alonso çok güzel yarış çıkardılar beraberinde diğer pilotlarda tabi..

    Artık sonunda şu yarışlar bitti kurtulduk ya bi düzgün yarış olmadı şu zamana kadar.. :S

  170. Schumii Kimi avatarı

    Schumacher'le ilgili de Schuminin kendisinin bu kadar yavaş olması imkansız. kesin araçta uymayan birşeyler var zaten dünde dediği gibi yavaş virajların çıkışındaki sorun bariz şekilde belliydi bugün Schumi için.
    İspanya'ya kadar 3 hafta var inşallah güncellemeler işe yarar da sorununu gideriler

  171. Schumii Kimi avatarı

    Tebrikler önce Hamilton sonra Button'a.
    Hamilton'dan nefret ederdim ilk zamanlarında ama artık çok büyük saygı ve sempati duyuyorum.
    yarışların zevklenmesi için FİA bi kural getirecekse, Hamilton için 3.likten yukarı çıktığı zaman pite girme zorunluluğu getirsin :))

  172. serkan birol avatarı

    schumacherin neden bu kadar yavaş oldugunu anlamış dğeilim rosberg kat kat iyiydi inş schumiyi ispnayada geri dönmüş olarak görürüz bu yasına ragmen yinede iyi iş cıkardı.mclarenleri tbrk etmek lazım alonsoyuda

  173. güzel bir yarışta daha izledik button yine yaptı yapacağını:) hamilton da çok başarılıydı… alons0 saymayı unttuğum pit stopla iyi iş çıkardı redbull yine üzdü sevenlerini…shumi resil olmaktan yine alamadı kendini…rosberg büyük şansı tepti reno tilki gibiydi yine:)) hep böle devam etsin yaww:))

  174. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    işte bu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir