Button Kariyerinin En İyi Zaferini Kutluyor

yazar:

kategori:

Britanyalı pilot doğru tercihleri yaparak sezonun ikinci galibiyetine ulaştığı yarışta kusursuz bir performans sergiledi.

Böylece Lewis Hamilton’ın da ikinciliğiyle McLaren takımı da 2007 sezonunda bu yana ilk kez 1-2 sonuca ulaşmış oldu.

Yarışın ardından Button, “Bana göre, en iyi zaferimdi. Kazandığınız her zafer sizin en iyi zaferiniz olur ama bu oldukça zor koşullar altındaydı.”

“Bugün hızımızın oldukça iyi olması güzeldi. Sadece hava şartlarında doğru kararı vermek değildi durum, hızımız da etkiliydi. Sonunda, tur başına diğerlerinden iki saniye hızlıydık. Kuru havada nerede olduğumuzu bilemiyoruz ama bunu şu anda unuttuk bile.”

Avustralya Grand Prix’sini de verdiği doğru kararlarla kazanan Button zaferin şans ile gelmediğini belirtiyor.

“Bugün zirvede olmamızın neden şansımız değil. Şartlara göre  doğru seçimi yaptık. Start kesinlikle doğru karardı ama çok kaygandı ama yumuşak lastiklerin ne kara iyi çalışacağını biliyorduk.”

“Doğru seçimdi. Takımla ilk aylarım olağanüstü oluyor. Şimdi kendimi bu takımın gerçekten bir parçası olarak görüyorum.”


Yorumlar

  1. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    aarank üfürmeye devam,insanları provoke etmeye devam.uzun yolun başındasın durmak yok yola devam.

  2. Berkhan bey kardeşim… belkide senin yaşın kadardır F1 izliyorum ve neyin ne olduğunu kendi şartlarımda iyi biliyorum.Alonso tabiiki şanslıyım diyecek… Aguri takımında bu işi yapsaydı başarı ihtimali ne olabilirdi.Bazen insanların hayata teşekkür etme biçimidir 'şanslıyım' demek.Bu,başarılı esnafların lafıdır.

    Kendin demişsin ki Amerika ya kadar en hızlı araç… peki, ya sonrası ve sonrasındaki şampiyonlukdanda bahsetmek istermisin.

    Bildiğim kadarıyla sıralamada S3 (Q3) yada Q2 gibi sıralama peryotlarında hızlı olabilmek için hafif depo tercihdir.Senin demek istediğin hafif depoyla yarışa başlamak ise;unutmaki Ferrari de Brawn ın kullandığı bir taktikdir bu.Dengeli araçlar hafif depoyla daha az lastik tüketir ve daha kolay atak yapıp daha fazla araç geçer.Piqo olayı Formula oynudur ve o oynda oyna gelen Piqo hayatı boyunca bu oyunlarda birdaha yer alması zordur.Alonso nun McLaren de yaşadıklarını alenen ortaya dökmemesinden ötürüdür ki şu günde dahi F1 dedir.

    Alonso çok önemli bir pilot olmadığındandır ki Ferrari ye gitmesin diye Kovalinen ile değiştirilmişdir ve Kovalinen e Alonso nun kontratı boyunca sabır gösterilmişdir.Hatta Mercedes in Alman pilot talebinin bile önünde durulmuşdur.

    İnanın; Button kazandıkça kahır etmiyorum… sadece merakla bekliyorum.Hamilton isyanları oynamaya başlayınca ortalığın pusunu merak ediyorum.Bu durumdan ötürüdür ki birazda kazanmasına duacıyım.Bu seferki rakibi bir İnghiliz ve takımın desteği her ikisinede eşit :)…

    Ben hissettiklerimi yazmışım sende hissettiklerinle karşılık verebilirsin ama mümkünse benim gözlerimi bana öğretme.Sende savunacaklarını anlat ama beni provoke etme hatta katogorize bile etme.Sadece yorumunu yazıver çünkü öyle daha güzelsin.

  3. artık bizde seni bu takımın bir parçası olarak görüyoruz. sen olmasaydın şuan'ki takımlar sıralamasını düşünmek bile istemiyorum.
    sayende unuttuğumuz hislerimiz geri geldi.
    sayende çifte keyif yaşıyoruz.
    sayende lastikleri daha iyi öğreniyoruz.
    sayende hamilton nun fitili ateşlendi

  4. kaan kaanhan avatarı

    Lewisin yanında böyle bir pilota ihtiyacımız vardı. tebrikler button. artık markalar içinde savaşabilecek durumdayız.

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben provoke etmek için atmıyorum mesajları. Arkadaşın yazdıklarına cevap veriyorum. "art arda"yı böyle düzgün yazmanı da takdir ettim Oversteer. Malum tek bir nokta bile koymadan yazan arkaşlar var malesef.

  6. art arda 4 tane, 4 ü de birbirinden saçma ve provakatif mesaj… tebrik ederim ne diyeyim…

    Button yine akıllıca bir zafer kazandı, sezonun şu kısmına kadar hamilton kadar agresif olmasada sonuca ulaşmayı bilen pilot button oldu, liderliği hakediyor bu haliyle…

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Güvenlik aracı olmasaydı 1dk. gerideydi bugün. Starttaki kendi hatasıdır. Bugünkü yarışın geneline baktığımızda aslında Alonso genelde olduğu gibi yine şanslıdır.

  8. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Avustralya'da Alonso kendi hatasıyla geriye düşmüştür. Button'la hiç alakası yoktur.

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Singapur 2008 mi? Tüy gibi depoyla herkes polü alır. Bence o arıza ilahi adaletti biraz. Çünkü takım patronları planı saat gibi kurmuşlardı. Kurulan oyunlar olmasa o kadar hafif depoyla nereye gidebilirdi?

  10. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Gözün kör AARank, gözlerin kör… Alonso'ya tapma bu kadar. 2005 Renault pistteki en iyi otomobildi (dayanıklılık ve hız birlikte). 2006 Renault Amerika Gp'ye kadar pistteki en iyi otomobildi. Ne demek yani hiçbir zaman en iyi "arabalara binmemiştir". Nasıl bir şeydir bu. Söylediğine kendin de inanıyor musun? Kimse pilotajını tartışmıyor. Ama Fernando Alonso kariyeri boyunca şanslı olduğunu kendi ağzıyla F1 Racing'e bile söylemiştir(Arşivin varsa kanıtlarım). Adam kendi söylüyor sen başka şey diyorsun. Jenson Button mükemmel 2 zafer aldı sen küçümsüyorsun. Tebrik et de büyüklük yap. Gerek yok bunlara.

  11. erdal o bahsettigim kişiler kendilerini çok iyi biliyorlardır eminim =))
    onlar ahkam kesmeye devam etsinler bizde galibiyetler almaya devam edelim :=))

  12. Berkhan bey kardeşim… Alonso nun ününün yarısı arzettiği süreklilikden kaynaklanmakdadır.Startdaki duruma maruz kalacak son pilotlardan birisi olmasına rağmen yapabilmişdir.Button ın aldığı son iki birinciliğe bakarmısın ne şekilde olmuş.Bu kadar ballı adamın son senelerdeki geçirmiş olduğu yarışlara bakarmısın…Singapur 2008 den bahsedenlerede tavsiyem;sıralamalar sırasında Alonsonun yaşadığı mekanik arızaya ve öncesindeki hızına baksınlar.Poll u alacak kadar hızlıyken yaşanan mekanik arıza şansmıdır ve şans ise iyi midir kötümüdür.Birinci yarışa şans dediniz… ikinci yarışdaki Button ın şansına ne dersin.Alonso ile çarpışdıkdan sonra gerilere düşen Button mıydı peki o yarışı kazanan Alonso muydu.3 yarışda sıralama hatası ve sonrasındaki yarışın ısınma turunda yaşanmış mekanik arıza kimin şansıydı.Alonso 2005 de McLaren in hızlı aracının arızalarını aşarak şampiyon olması bir kısım McLaren taraftarlarının canını sıkmış adamı sevmemişler… saygı duymak lazım.Kimsenin hakkını yemeyin yeter.ALonso denen adam hiç bir zaman en mükemmel , pistin en iyi arabalarına binmedi ve iki şampiyonluğu var.Bu ona da diğer insanlarada yeter.
    Bu gün 2. SC olmasaydı 4. zor olurdu diyenlere tavsiyem; hatalı start olmasaydı ALonso nun derecesi ne olabilirdi diyede düşünmelerini tavsiye ederim.İlk yarışda şansdan bahsedilse bile sonraki 3 yarışda şandan kim bahsedebilir.Üçe bir de herkesin şansa ihtiyacı vardır.

  13. mert merter avatarı

    Bazi arkadaslar Lewis Button ayrimi yapip McLaren cileri bir birbirine düsürmeye calisiyor Y E M E Z L E R McLaren pilotu kim olursa olsun ayrim yapmayiz iyi olan kazansin önemli olan bizim icin McLarenTeam dir pilotlar gelir gider o kadar lewis in sitiliyle button unki cok farkli lewis Hirsli gözü pek tam bir saf kan yarisci,
    Button saglamci hesapci ikiside bizim icin 1 numara …

  14. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Cok Iyiydin Button..Gercekten Tebrikler Sezon Öncesi Senin Hakkinda Atip Tutanlara Da Gereken Cevaplari Cok İyi Veriyosun!
    Forever Mclaren!!!

  15. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    AARank bunları konuşacaksak daha çok Alonso'yu konuşmalıyız. Bugünkü ününün belki de yarısı şansının yaver gitmesiyle gelmiştir.

    2004'te parlamıştı Jenson. O dönemden beri McLaren'da yarışmasını istemiştim. Nedense hep küçük görüldü. Ben hep aksini iddia ettim arkadaş çevremde. Tüm övgüleri hak ediyor. Gerçekten herkesi haksız çıkardı. Lewis'le başa baş gidiyor hatta şu an daha iyi konumda.

  16. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    button geçen senenin tesadüf olmadığını ve potansiyelini kanıtlamış oldu. tebrikler button…

  17. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    dıdem yerınde olsam bıraz arastırır o bahsettıgın kısılerı deşıfre ederdım.malıyenın vergı yuzsuzlerı gıbı:)

    cunkı burdan hala ahkam kesıyorlar.

  18. Yağmur biraz daha artmış olsa ve Button değişmemiş lastikleriyle pistin çoğunu gitmek zorunda kalsaydı ve pistde tutunamasaydı ne yazılabilinirdi.Ben en iyi pokercinin Kubica olduğunu bilirdim ama Button ın bu seneki kumarları şimdilik tutuyor.

  19. Button farkı bu olsa gerek.Mc.Laren'e gelerek bir çok kişinin olumsuz eleştirilerine en iyi cevapları pist üzerinde aldığı zaferlerle veriyor.Button-Hamilton ilişkisi şu ana kadar güzel gözüküyor.Bu ikili takım için seçilmiş kişiler.

  20. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Button kariyerinde 2007 ye kadar çok iyiydi.2007 2008 de Honda yüzünden kötü gözüktü.Geçen sene gerek araç sayesinde dedik,gerek çok garantici dedik ama o bir dünya şampiyonu.Bu sene ise geçen senekinden çok daha güçlü.Mclaren Button ı almakla iyi tercih yapmış.

  21. kova'dan sonra ilaç gibi geldin bize button.
    sezon başında button McLarene gelerek hayatının hatasını yaptı diyenlere kazandıgın galibiyetler iyi bir cvb oluyor sanırım.

  22. evet button gerçekten çok zeki bir pilot sürüşünde belki diğer pilotlardan bir nebze daha zayıf ama bunu çok akıllı olmasıyla telafi ediyor.ayrıca bu ikili gerçekten iyi anlaştıklarını bir kez daha herkese gösterdiler TEBRİKLER

  23. Button hep en iyi yarışlarını çıkarıyor. Helal olsun ve tebrikler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir