Takımlar Lastik Kararını Vermeye Yakın

yazar:

kategori:

Geçen haftaki haberlerde Cooper Avon’un sürpriz bir şekilde tedarikçi olarak ortaya çıktığı yer almıştı. Bunun yanında Michelin’in öne sürdüğü ticari şartlar bütün takımlar tarafından da hoş karşılanmamıştı.

Geçen hafta sonu takımlarla Bernie Ecclestone, mümkün olduğunca kısa sürede bir anlşamya varılması için  görüştü, çünkü 2011 araçlarının tasarımlarında lastiklerin de büyük önemi var.

Çin’de son bir karara varılamamasına rağmen bir çok takım patronu, meselenin önümüzdeki bir iki hafta içinde çözüleceğini düşünüyor.

Red Bull’dan Christian Horner: “Şu anda masada güvenilir iki tane seçenek var ve umarım önümüzdeki biriki haftada sonuca varabiliriz.”

Michelin ve Avon arasında kimi desteklediği sorusuna Horner: “Tamamıyla tarafsızım. Bahsi geçen her iki firma da kaliteli lastikler üretme kabiliyetine sahip ve lastiklerin özelliklerinin, adedinin, servisinin ve bütün bu etkenlerin F1 için doğru olması da önemli.. Ve ayrıca maliyetler de”

Ecclestone ile görüşen McLaren takım patronu Martin Whitmarsh: “Biraz ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum. Bazı seçeneklerimiz var ve bunun üzerine çalışmamız gerek. İspanya’da bunun çözüme ulaşacağını umuyorum. Göreceğiz. En azından gelecek sene lastiklerimiz olacak gibi görünüyor. Bu önemli ama nasıl, nereden ve kimden alınacağına karar vermemiz gerek”

Ferrari takım patronu Stefano Domenicali: “Elbette F1’in geleceği için bir endişe konusu. Bu konuda şüphe yok”

“Söyleyebileceğim şey, bildiğiniz gibi Michelin, teknik ve ticari açıdan en iyi teklif olmaısnı sağlama adına yenilemesi yapılan bir teklif sundu”

“Diğer taraftan, gelecek sene için hazır olan bir başka lastik tedarikçisi ile muhtemel bir görüşme var. Dahasını öğreneceğiz. Barselona’da %100 diyebilirim. Bu yüzden Barselona itibari ile lastik durumu belirlenmemiş olsa da neredeyse net olacak.”


Yorumlar

  1. michelin kesinlikle avon coopere üstünlük kurar gelmelerine gerek yok kanımca.

  2. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    İkiside birden gelse olmazmı?

  3. Umarım michelin gelir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir