Mosley: "Montezemolo Zayıf Karaktere Sahip"

yazar:

kategori:

FIA eski başkanı, F1 Racing’in Mayıs sayısındaki söyleşisinde Montezemolya ağır eleştirilerde bulundu.

Mosley: “Luca’nın insanlarla arası çok ama çok iyi ve kesinlikle çok candan, canayakın biri. Ama bana göre ayrıca çok da zayıf bir karaktere sahip. Bu yüzden kolaylıkla yönlendirilebiliyor.”

Mosley’in bu ifadesi, bir F1 Racing dergisi okurunun, ‘FIA, Ferrari’yi kolladı mı?’ sorusunun ardından geldi.

Mosley: “Yaptıklarımız konusunda böyle bir algı olmasına rağmen hiç bir zaman Ferrari’yi kollamadık. Ferrari’ye gittiğinizde sizinle dürüstçe açık açık konuşurlar ama diğer takımların çoğu bunu yapmaz”

Bununla birlikte Mosley, FIA’nın 1999 Malezya’da Ferrari’yi bargeboard’larında kurallara uygun olmadığı gerekçesi ile neredeyse yarıştan ihraç ederken olayı yanlış ele aldıklarını da kabul etti.

Mosley: “(Bargeboard) Şasi ile hafif bir açı yapıyorsa yasaldı, dik ise kural dışı. Muhtemelen dik olduklarını düşünüyorum, ama çıkardık ve baktık, ve ardından Ferrari dedi ki ‘Hayır, hafif bir açı yapıyorlardı’. Ve bu temelde ilerlediler”

“Bütün aracı ele almalıydık ama hayattan dersler alıyorsunuz. O hatayı bir daha hiç yapmadık”

Mosley ayrıca Ferrari’nin, diğer takımlarla denk hale gelmeye hazır olmadığını, bu yüzden bütçe sınırına karşı çıktığını belirtti ve rakipleri ile aynı bütçeye sahip olması halinde başarısız kalacağını ekledi.

Mosley: “2008’de Ocak ve Mayıs arasında bir dizi toplantı yaptık ve herkes, maliyet sınırı ve yöntemde fikir birliğine vardı. Ama Ferrari her zaman buna karşıydı. Çünkü harcama konusunda aynı paraya sahip olmaları halinde başarısız kalacaklarını biliyorlardı”

Mosley FIA başkanı olduğu sürede taraftarların kendisine düşmanlık beslemelerinin nedenini yanlış anlamalara bağlıyor.

Mosley: “Eğer taraftarlar meseleyi gerçekten anlasaydı, bana karşı olacaklarını sanmıyorum. Çünkü yaptığım her şey Formula 1’in devamı etmesini sağlamak ve çöküşe engel olmak içindir. İnsanların düşündüğünden çok daha kırılgan bir yapısı var”


Yorumlar

  1. eskiden dallas denen bir dizi vardı. sürekli entrika sürekli arkadan çevrilen dolaplar adam satmalar millet iple çekerdi. çocukların bile ilgisini çekerdi. bu tarz haberler olunca bazen o dizi aklıma gelmiyor değil. gayri ahlaki bir hareketi internete düşmüş bir insanın sürekli birileriyle didişmesi çok manidar.

  2. efendimayin  avatarı

    Bazıları sırf kimiyi gönderdi diye bu kadar karşı olmasınlar monta?

  3. mehmet sezer avatarı

    Arkadaşlar nedir bu Ferrari çekememezliği. Eski FIA başkanı konuştu hemen Ferrari diyorsunuz, kolladınız diyorsunuz. Peki casusluk skandalında verilen ceza yeterlimiydi ?? Yada çok uzağa gitmeye gerek yok açıkça belirtilen bir kez yön değiştirme kuralını ve PİTte tehlikeli hareketler yaprak kuralları ihlal eden McLaren pilotunun almadığı cezalara ne demeli??

  4. anlat mosley amca anlat kimin ne kadar kirli çamaşırı varsa dök ortaya cemi cümlemiz öğrensin gerçekleri yansın birilerinin başı.ver yansın.

  5. Hayret ben bunca senedir Ferrari ve FIAT ailesi için çalışmış ve yıllarını harcamış, bu firmaların bu günlerine gelmesine yardımcı olmuş bir insana zayıf karakterli denmesine şaşırdım. Ve sonuçta saçma geldi yani…

  6. Bakın; artık bende misler gibi bir MERCEDES GP takımının taraftarıyım.Çok sevdiğim Fernando taraftarıyım.MSC gibi bir pilot benim takımımda,Rosberg gibi yakışıklı ve gelecek sahibi başka bir pilotumuz daha var.Alın yalancınızı ve yuvanıza gidin…

  7. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Alonso için bütün mclaren kurban olsun be.Bir insana bir takım için kişiliksiz diyenler dönsün o gri karamsarlığa iyi baksınlar.

  8. Alonsothebest_Massa bey kardeşim… sağolasın ama bunlar adam olmaz.Gölzeri kapalı burunları dik ve bacakları uzun (sanırım bir İnghiliz tasviri oldu).Alonso kişi,McLaren tüzel yaa; Alonso ya kişiliksiz diyebiliyorlar ama McLaren e tüzel olamaz diyemiyorlar.McLaren bu kadar temiz bir takımken hiç şampiyon olmadan bu kadar büyüklüğe nasıl ulaştı.Sponsorlardan x pilot yerine y pilotu geçirirsen sana fazladan z milyon dolar diyen oldumu.
    Kaliteye muhtaç Mosley in diğer açıklamalarınıda yazsanıza buraya.Örneğin 2007 deki cezanın nasıl olması gertektiğini.Stepney in parasını kimin nasıl verdiği henüz ortaya çıkmamışken.Kişiliksiz olarak adlandırılmaya çalışılan x pilotun birilerinin bilgilerini kullanıp test yapıp aracını verilerini geliştirmeye sunarken o verilerin aracını direkt olarak kullanan y pilotun şahsiyeti McLaren kadar olmalı.
    Garip bir şey olmalı… Renault un bütün sponsorları takımı terk etti ama Mclaren i 2008 de hiçbir sponsor neden terketmedi.Santanderin yatırımları İngiliz takımından çıkmasını engelliyorduysa diğer büyük sponsorlar neden kaçmadı.
    Mosley amcanın şu açıklaması dikkate değer.Mosley: "Yaptıklarımız konusunda böyle bir algı olmasına rağmen hiç bir zaman Ferrari'yi kollamadık. Ferrari'ye gittiğinizde sizinle dürüstçe açık açık konuşurlar ama diğer takımların çoğu bunu yapmaz"
    acaba… bu çokluk kimdir ve ne için açık açık konuşmazlar.Mosley neden Ron Dennis i F1 den uzaklaştırdı???

  9. benide birisi f1 in en ust koltugundan indirse bende onun icin atib tutarimmmm

  10. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Nedir bu ona yakışan falan?Evet arkadaş iyi biri o yüzden doğru tarafta.Sizinde kalbinizin kötülüğü takımınıza ve pilotunuza bulmuş içiniz elvermese bile o tarafta kalmaya devam edin çünkü kötülük tektir.Bunumu duymak istiyorsunuz?O zaman kötülüğü çok iyi temsil ediyorsunuz.

  11. McLaren Forever sana epey bi ilgili cevap yazdım ama ne yazıkki ekranın yenilenmesine kurban gitti.Tekerrürden aynı şeyleri yazmak istemiyorum.Şunu iyi bilin; dünün çocukları bu gün McLaren ci oldu.Dün çocuk değildim bu günde değilim.Ben ne taraftarı olduğumu iyi biliyorum da sizlerde ne olduğunuzu bi anlasanız ve insanlara cevap verirken ona göre konuşsanız…

  12. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    aarank eski takımım demekten vazgeç çünkü sen takım deil alonso taraftarısın hiçbirzamanda mclaren taraftarı olamazsın. MD olayının iç yüzünü bilmiyorsun insanları yanlış yönlendirme. alonsoya yakışan taraftarsın orda kal. 99 da takımlar şampiyonluğu fia tarafından ferrariye hediye edilmiştir buda fianın yanlış yaptığının itirafıdır. gizli anlaşmaların itirafından sonra daha ne gibi itiraflar duyacağız kimbilir. görünüşe göre devamı gelecek.

  13. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Mclaren çok mu dürüsttü ?yada x takımlar ?

  14. Bütçeyi kısıtlayın… ama çift katmanlı difüzör e yada F-Tube gibi muallakdaki sistemlere izin veridiğinizde o sisteme sahip olmayan takımlar ekstradan para harcayıp bu sistemlere kullanmak için uğraşı verirler ve peşinede bütçelerini aşarlar.Bütçeyi aşamazlarsa o sene için o sistemleri kullanamazlar vegeride kalırlar.Şimdi diyelimki F-Tube Sauber takımının ve geleni gideni rahat bir şekilde geçerek üst puanları toplayıp şampiyonluk yolunda ilerliyorlarsa o sene için Ferrari ve McLaren takımları ve taraftarları hatta sponsorları ne yapar.Uzaklara gitmeye gerek yok… geçen sezonu çoğumuz iyi hatırlamıyoruz.KERS e bir dünya para harcayanlardan sadece McLaren faydalanabildi.KERS sahibi olmamak bir avantajken harcanmış olan para 20 milyonlara kadar ulaşmışdır.Bütçe kısıtlaması sırasında F-Tube yada çift katmanlı difüzör gibi rekabet belirleyici sistemleri işin başında yakalayamamış büyük takımlar 3 sezon dayanırmı bilmem ama sonunda bıkar ve F1 den çakilirler.Birilerinin istediği gibi dişli olmayan sistem takımları F1 in içerisinde hayatlarını idame ettirirken eski F1 severlerde bu işden ellerini çekerler.Geçen sezon başı ve sonunda 3 tane dişli üretici takım kaybetmişken F1 severler bu saçmalıklara içlerinden dahi olsada destek vermemelidirler.Birilerinin kazanacağı güç için büyük takımlar heba edilecekken biz bunlara alet olmamalıyız.
    Bu sırada… Renault nun 2006 daki sistemine büyük itirazcı Ferrari değildir(benim eski takımım en büyük itirazı etmişdir sebebini defalarca anlattım).Renault o amortisörü olmadan çok büyük hız kaybetmiş olsada Ferrari sonunculuğa düşüp seri ataklarla turunu geri alabilecek kadar iyi bir arabayı zaten üretmişdi.O sırada büyük sorun yaşayan MP4-21 idi.

  15. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    zamanında çok iyi dostunuz üstelik birtakım ayrıcalıklarda da bulunduznuz bunu bay E de itiraf etmişti.aradan okadar zaman geçti yok malezyada araç illegaldi biz tam inceleme yapmadık. neden yapmadın , kim ne engelledi. üstüste 5 yıl şampiyon oldular tv reytingleri düştü sen ve bay E para kaybetmeye başladınız sonrasındada birbirinize düştünüz. şimdi çıkmış montezemolo zayıf karakterli diyorsun. sen peki nesin ona bu fırsatları tanıyan sendin. bence en karaktersiz adam mosleydir ve en büyük suçluda kendisidir…

  16. formulayı nba yi diğer sporlardan ayıran yüksek bütçeleri. bütçe kısıtlaması bence zarar verir.

  17. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Mosley: "2008'de Ocak ve Mayıs arasında bir dizi toplantı yaptık ve herkes, maliyet sınırı ve yöntemde fikir birliğine vardı. Ama Ferrari her zaman buna karşıydı. Çünkü harcama konusunda aynı paraya sahip olmaları halinde başarısız kalacaklarını biliyorlardı"

    Bu bölümü biraz düşünmek lazım…

  18. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Herşeyde saçmalamış.Her verdiğin karar saçma birde şu araçları ne hale getirdin.Maliyetleri düşürünce Hispania gibi yarış bitiremeyen Virgin gibi yakıt deposunu tasarlayamayanlar girecek f1.Sen gitti fetish videoları izle biraz.

  19. ferrari yi kolladığın apaçık ortada daha ne konuşuyorsun, senki neden hala gündemde kalmaya çalışıyorsun, 2006 da renaultun kullandığı süspansiyon sistemini sen yasaklamadınmı? ferrari de aynı süspansiyon sistemini kullanmakta idi fakat verim alamadı diye sen kural dışı olarak kabul ettiniz hala ferrari yi kollamıyorum diye bağırıp duruyorsun briatöre nin bir açıklaması vardı sanırım yine 2006 yılına ait olabilir mersedesle yarışıyorsanız kimse size bir şey demez fakat ferrari ile yarışıyorsanız durdurmaya çalışırlar gibi bir sözü vardı. o yılda renault durdurulamadığı için sen müdahale ettin. bırak artık f1 in yakasını gündemde kalmaya çalışma boşuna herkes senin nasıl bir kişiliğe sahip olduğunu biliyor. uzak dur f1 den

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir