Todt Motor Üreticileriyle Görüşecek

yazar:

kategori:

FIA BAşkanı Jean Todt, gelecek hafta iki gün boyunca motor sorununa çözüm bulabilmek için motor üreticileriyle toplantılar yapacak.

Geçen senenin sonunda, motor üreticileri motor tedariğiyle ilgili sorunları çözmek için belli adımlar atacaklarını temin etmişlerdi.

Motor üreticilerine çözüm için 15 Ocak tarihi son gün olarak verildi. Böylece erken alınan kararlar neticesinde en erken 2017’de değişiklikler uygulamaya geçebilir.

Todt “İnsanların sorumluluğunu yerine getirmelerini istiyorum.”

“Bildiğiniz üzere motor üreticilerinden güç ünitesiyle ilgili endişelerime yönelik çözümlerle gelmelerini istedim.”

“Onlarla pazartesi ve salı günü toplantı yapacağım. Yönetim olarak nerede olacağımızı görmek istiyorum.”

“Durumdan belli sebepler nedeniyle memnun kalmazsam o zaman sıradaki adımların neler olacağına bakacağız.”

“Şimdilik iyimser olalım ve sorumluluk sahibi olan insanların sorunu anladıklarını ve çözüme katkı sağlayacaklarını umalım.”

“Açıkçası pozitif adımların atılmasını umuyorum.” dedi.

Durumu düzeltmek için Ecclestone’la kendisine verilen ekstra güç için Todt “Yönetimimiz var bu yüzden 3. parti kişilerle kabul edilmeyen bir şeyler yaparsak dava ediliriz.”

“FIA bana ait değil. Ben organizasyonu yönetmek için seçildim ve benim önceliklerimden birisi açık olmak ve iyi bir yönetim.”

“Bu yüzden bu açıdan görevimi yerime getirmek istiyorum.”

“Açıkçası gelecek hafta yapacağımız gibi toplantılara ihtiyacımız var çünkü Formula 1’de insanlar altın kapılar arkasında kilitli kaldılar ve başka yerde ne olduklarını görmek istemiyorlar.”

“FIA uzmanları onlarla çalışıyorlar bu yüzden o görüşmeler sonucunda teklif alacağım.”

“Biz gözlemci değiliz. Yol gösteriyoruz, liderlik yapıyoruz ve o toplantıları paylaşıyoruz. Sonuç olarak bir şeylerin çıkmasını bekliyoruz.”

“Bernie ticari hak sahibi, ben kuralları belirleyen organizasyonun başkanıyım bu yüzden sorumluluğu üstleniyorum.”

“Ancak benden önce de orada olan yönetime saygı duymam lazım. Ben seçildikten sonra da yönetim gelişti.” dedi.


Yorumlar

“Todt Motor Üreticileriyle Görüşecek” için 2 yanıt

  1. Ne oldu değişti biliyor musunuz… yüksek ihtimalle Bernie, CVC ve diğer ekonomik yatırımcılar mali raporlar ile geldi.. durumun içinden çıkılmaz hal aldığını ve yıl bazında gerileyeceğini ispatladılar.. Pist işletmecileri şikayetlerini derlediler.. Yayıncıların bırakıyor oluşu ve bırakma görüş mektup, raporları kriz oluşturdu. Yatırım sahibi anlaşmaları devam eden çeşitli tedarikçilerin gelir kaybı nedeniyle iptal yönünde avukatlık başvuruları, araştırmaları kendilerine ulaştı vs vs VE böylece karlılıkları devam eden üreticilere karşı işi domine edemeyecekleri önlerine sunum hale gelince hareket etmeye mecburiyeti hissettiler.
    FIA en son 2, 3 yıldır umursamıyordu olanları şimdi söz konusu “para” olduğu için müdahil olmaya çalışıyor. Evet gerçekte tüm mesele sadece “para” sporun geleceği felan değil.

  2. “Ben kuralları belirleyen organizasyonun başkanıyım bu yüzden sorumluluğu üstleniyorum.”

    Komik seni. Sizi takan mı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir