"Sezonun Sürprizi Renault ve Kubica"

yazar:

kategori:

Singapur kaza skandalı hâlâ akıllarda iken Enstone kökenli takım, Mart ayındaki 2010 sezonu açılış yarışına yeni sahipleri ve idari kadrosu ile çıkmıştı.

Kış testlerinde Renault, mevcut takımlar arasında pek öne çıkmamıştı ve F1 çevresi, 2010 aracının önceki R29’un rekabetten uzak görüntüsünü değiştiremediğini düşünmüştü.

Ama sezonun 4 yarışı geride kalmışken R30’u ile Renault, 5. sırada ve ilk 4’ün hatasını kovalıyor.

Takıma yeni gelen Robert Kubica, ki adı 2011 için Ferrari ile geçiyor, bu sene bütün sıralamalarda S3’e kalabildi ve Avustralya’da podyum dahi gördü.

2010’un en büyük sürprizi sorusuna Sauber pilotu De la Rosa: “Padoktakilerin çoğu için Renault”

“Takımın performansı, özellikle Kubica’nınki, çok çarpıcı. Testlerde genelellikle onlardan daha hızlıydık”

Bununla birlikte De la Rosa, testlerde iyi görünen, lastiklerine iyi davranan Sauber’in beklenenden uzak lana aracı C29’un gelişebilmesi için daha fazla sponsora ihtiyaçları olduğunu düşünüyor.

Testlerdeki performansı ile öndeki dörtlüyü zorlaması beklenen Sauber, ilk dört yarış sonunda bu noktadan çok uzakta kaldı.

Takım patronu Peter Sauber, 2010’da ayakta kalabilmek için bütçeyi güvence altına aldıklarını belirtmişti.

İspanyol pilot: “Bu çok önemli bir nokta”

“Her geçen gün, 2010 için destekçi bulmak daha zorlaşıyor. Ama ekonomik destek olmadan aracın normal gelişimi bir zor”

Aracın esas sorunu sorulduğunda ise İspanyol pilot: “Çok fazla motor sorunu vardı ve aracın arkası düzgün değildi, denge yoktu”

“Kabiliyetlerimize ve yeni teknik patronumuz James Key’e güvenmeliyiz. Ve ayrıca bazen şans da yanımızda olmalı”

De la Rosa, McLaren’de test pilotluğu ile geçen uzun senelerin ardından 2010’da tam sezon yarış koltuğuna dönüş yaptı. Ama daha şimdiden yerine birilerinin düşünüldüğü haberleri çıkmaya başladı, özellikle de para getirecek biri.

De la Rosa: “Sauber ile beni zor bir işin beklediğini biliyordum ama Şubat ayındaki testlerin ardından bu kadar da zor olacağını düşünmemiştim”


Yorumlar

  1. 2006 İtalya GP'sinde podyumu var Kubica'nın ilk podyumu da oydu yanlış bilmiyorsam. Ayrıca bir de ilk yarışı olan Macaristan'da puanı var ancak aracı normalden hafif çıktığı için diskalifiye edilmişti.

  2. Jetman'in dediği gibi Kubi hiç de sürpriz değil ancak o da boşuna Renault'a gelmemiştir, mutlaka bir bildiği vardı. Kubi yarıştığı süre boyunca her zaman bir öncekinden daha fazla kendinden sözettirecek, kendisi kalite pilotların arasında(sonlarında değil ortalarında, hatta bazen üstlerinde).. Rai'nin de dönmesini sabırsızlıkla bekliyorum(bu sezon için Redbull olmasa bari Renault olsaydı derdim hep, o zaman Kubi'yle millete kök söktürürlerdi yavaş zannedilen Renault'yla). Formula 1'in sıradışı pilotlara çok ihtiyacı var, ne yapayım öyle sadece turlamak için piste çıkan yığınla pilota..

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    evet kubika nın performansını 2006 dan beri az çok biliyoruz. 2006 da sanırım ilk macaristandı sanırım 4. olmuştu sonrasında 3. ve ikinci olmuştu, hatta ilk yarışı 4. lüğü ağırlığı yüzünden kabul edilmemişti, kubika gerçekten iyi işler çıkaran bir pilot

  4. renault süpriz olabilir ama kubicanın performansı asla süpriz değil.

  5. bence sizsizin sezonun en büyük süprizi testlerde en önlerdeyken daha bi tane duble yapamadınız.
    duble dediğimde yarış bitirme dublesi :))

  6. bencede reno gerçekten başarılı kubica da çok güzel yarışıyor. hem hızlı ve az hata yapması onu çok başarılı kılıyor. ne diyelim ceddine rahmet:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir