Webber: "Red Bull Daha İyisini Yapmak Zorunda"

yazar:

kategori:

Dört yarışta da pol pozisyonunu kazanmış olmalarına rağmen takım şimdiye kadar sadece bir yarış kazanabildi ve Red Bull klasmanda McLaren ve Ferrari’nin gerisinde kaldı. 

Anak buna rağmen Webber durumun kısa süre içinde olması gerektiği gibi olacağını söylüyor.

“Bir hafta sonumuzu alabilir. Yeni puan sisteminin işleri çok çok hızlı değiştirebildiğini biliyoruz. Geçen sezon şampiyonanın ortalarında oldukça iyi bir pozisyondaydım ve şimdi yine o seviyede olmayı planlıyorum ama sonucunun farklı olmasını umuyorum.”

“Melbourne istediğimiz gibi gitmedi. Ama söylediğim gibi hem takım hem pilotlar, daha iyisini yapmamız gerektiğini biliyorduk. Ama bunu hak etmemiştik. Hak ettiğinizi alırsınız her zaman. Biz daha iyisini yapabilmeyi istiyoruz.”

Webber, Red Bull’un düzenli olarak yarış kazanabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirtiyor ama her hafta bazı hataların bunu gerçekleştirmelerine engel olduklarını kabul ediyor.

“İstikrar önemli bir mesele. Sorunsuz bir pazar gününe ihtiyacınız oluyor. Nelerin geliştirilmesi gerektiği hakkında uzun dosyalar hazırlayabilirsiniz ama bunu Ferrari de yapabilir.”

Yeni Arena pistinin Red Bull’a fazlasıyla uygun olduğunu söyleyen Webber, aslında tüm pistlere uyum sağlayabildiklerini belirtti.

“Otomobilin her yerde hızlı olduğunu gördük. Sadece sorunsuz pazar günlerine ihtiyacımız var. Puan durumu asla yalan söylemez. Olmak istediğimiz yerde değiliz ama gelişmek istiyoruz. Bu sezon kazanılan puanları kazananlar hak ettikleri için kazandılar. Örneğin, Jenson Button. Biz de saha iyisini yapmak istiyoruz.”

Webber son olarak da şampiyonluk mücadelesinin hız kesmeden devam edeceğini düşündüğünü söyledi.

“Şu noktada herhangi bir takımın kopup gittiğini düşünmüyorum. Tüm takımlar arasında oldukça sıkı bir mücadele olacaktır. Mercedes de orada. En istikrarlı işi çıkartan kimse o başarıya ulaşacak. Eğer bir takım kopup gidecekse umarım bu biz oluruz ama bunun kolay olacağını sanmıyorum.”

McLaren, Ferrari ve Mercedes’ten hangisinin daha tehlikeli olduğu sorulsunu ise Webber, “Bence hepsi tehlikeli ve işler çok hızlı değişebilir.” diye cevapladı.


Yorumlar

  1. redbull pilotları özellikle weber mclaren ve ferrari pilotlarına göre biraz zayıf kalıyor düşüncesindeyim.

  2. @espoir katılıyorum yazdığına 🙂

  3. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Amma pişkin adam bu Webber ya,yarışta pozisyonunu koruma uğruna başkalarını riske atması herşeye konuşması yetmiyormuş gibi şimdiye kadar en iyi aracı üreten ve kendine veren takımındada daha iyi olmak zorunda diyor,önce sen kendine bak derler adama,konuyla uzaktan yakından alakası yok ama bu fotoda Webber Hugh Granta çok benziyor.

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    RedBull: "Webber Daha İyisini Yapmak Zorunda"

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir