Pirelli 2011 İçin Aday Olduklarını Doğruladı

yazar:

kategori:

Bugün yapılan açıklamada, Milan merkezli şirket FIA’ya ve takımlara bir teklif sunacaklarını açıkladı.

 

Açıklamaya göre 9 Mayıs’a kadar FIA ve FOA’ya teklif sunulacak.

Pirelli’nin bu açıklaması, FOTA toplantısının ardından Williams teknik şefi Sam Michael’in takımların Michelin ile Cooper Avon arasında bir seçim yapacağını açıklamasının ardından geldi.

Pirelli en son 1989-1991 yılları arasında Formula 1’de yer almıştı.

 


Yorumlar

  1. ben pirellili ferrari ve mercedesi vede michelin li mclaren ve redbull u isterim.sonuçta michelin nazik bir lastik bunu 2006 çinde vede bir çok yarışta yakın temas görüntülerinden gördük.dolayısıyla resbull ve mclaren newey kaleminden çıkmış bir araç en azından mclarenin tasarım felsefesi onun fikirleri hala takımda mevcut diye düşünüyorum.bu iki takım eğer pirelli ve michelin girerse michelin i seçecektir diğer tarafta ross brawn felsefesi ile bü günlere gelen hala lastiği geç ısıtan bir ferrari ve şuanda başında oılduğu mercedes te aynı felsefe uygulanıyor,bu iki takımında muhtemelen sert karakterli pirelliyi tercih edeceklerdir.özellikle ferrari italyan olan pirelliyi gözü kapalı kabul edecektir.belki kısa vadede işler ters gider ama uzun vadede ferrari iyi iş çıkartacaktır.mesela renault michelin lastiğini yağmur yada kuru farketmez en iyi şekilde çalıştıran takımdı.yani michelin geri gelirse takımın sene başındaki demecindeki 2012 şampiyonluk için çekişeceğiz demişti.takım şimdiden iyi iş çıkartıyor bristone nu yeni yeni çözmüşler gibi gözüküyolar ama michelini en iyi onlar kullanabilir diye düşünüyorum.diğer tarafta ise williams istediği ucuz maliyetli avonu kullanır.tabii diğer yeni takımlarda onu tercih edebilirler.

  2. renault ve mclaren'in (ferrari'ye göre) çok daha fazla tecrübeye sahip olduğu fransız michelin firması yerine, italyan pirelli'yi tercih ederim açıkçası.

    tabi en güzeli, farklı lastik firmalarının aynı anda f1'de olması. pirelli de çok kaliteli ve tecrübeli bir firma. michelin ve b.stone ile rekabet edecek seviyede.

  3. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    farklı lastikler,farklı stratejiler her zaman daha fazla heyecan demektir Şener'in düşüncesine bir +'da benden. güzel bir düşünce her takımın lastik sponsoru olsa her takım kendi imkanlarınca lastik tedarikçisini seçer ve elindeki pilotların da isteğine,stiline göre hareket edebilirler FIA'da sadece "araçlar"ı değil "araç ve lastik"leri denetler

  4. Şener'in düşüncesi beğendiğim bir düşünce… Avantajları şöyle toparlanabilir:

    Takımlar lastik üreticilerini kendileri seçse, araçlarına ve pilotlarının stillerine en uygun lastiği yaptırırlar.

    Şimdikinden daha düşük fiyata anlaşabilip, F1'in toplam maliyetini azaltırlar. Mesela Williams Avon düşük fiyatlı diyordu, rahatlıkla Avon'a yaptırır işini. Renault pek sallamaz maliyeti Michelin ile anlaşır…

  5. tek lastik üreticisi durumunda pilotlar arasındaki ve araçlar arasındaki farkları net olarak görüyorduk.şimdi yine çok lastik tedarikcisi olursa bide lastik kavgası yapacaz.hem takımlar hem pilotlar hemde biz vay efendim benim lastiğim kötü seninki iyiydi o yüzden geçildim vay benim lastiğim geç ısınıyor yok seninki erken ısınıyor seninki avantajlı.yk bnim lastiğim erken bitiyor ötekisi daha dayanıklı. yok estek yok köstek.rekabete evet ama ben bu açıdan endişeliyim.sıcak bakmıyorum.

  6. Şener bey düşüncenize katılıyorum. her takım lastik üreticisi konusunda serbest bırakılsa gerçekten ayrı bir rekabet unsuru daha olmuş olur.

  7. avon,michelin,pirelli hiç fena deil:))

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Vallahi ne yaparlarsa yapsınlar nasıl olsa en fazla 2 veya 3 lastik üreticisi olacak, aslında takımlar kendi tedarikçilerini kendileri bulsa nasıl sponsorlarını ve jant üreticilerini buluyorlar lastik üreticilerini de bulsunlar işte o zaman ortalık şenlenir; FİA da sadece lastik hamurlarını denetlesin olmuşmu olmamışmı diye nasıl olsa araçları denetliyorlar lastiklerde ilave olur ….

  9. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    3 bile olabilir.

  10. Harika bi haber.Belli ki 2011'de 1'den fazla lastik tedarikçisi olacak.Yeni bir rekabet güzel olacaktır f1'de..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir