Hakkinen: "Bu Yaşta İşler Zor Olur"

yazar:

kategori:

Schumacher’in geçmişteki en ciddi rakiplerinden olan Hakkinen, 2001 senesi sonunda Formula 1’den emekli olmuş ve daha sonra DTM’de de yarışmıştı.

Hakkinen, Schumacher’in spora döndüğünü çünkü o heyecanı özlediğini söyledi ama Alman pilotun enerjisinin, yeni nesille mücadele de sorun yaratabielceğini belirtti.

Schumacher’in 2010’da sıkıntı yaşamasının nedenleri sorusuna Hakkinen: “Bu, araçların yeni teknolojileri ve lastikllerden kaynaklanıyor.”

“Bir başka sebep ise, hayatlarında kazanmak için mücadele etmekten başka bir şey bilmeyen genç pilotlara karşı oluşu. Hayatları, tamamıyla konsantrasyon ve ilgi isteyen bir spor olan Formula 1’den ibaret”

“Yaşlıysanız iş çok daha zor. 41 yaşına geldiğinizde hayatınızda artık başka şeyler olur, mesela aileniz.”

Bununla birlikte Hakkinen, 2010’da yarış kazanabileceğini ama bu sporda hiçbir mazerete ve merhamete yer olmadığını da ekledi.

Hakkinen: “Artık bunu yapmadığım (yarışmadığım) için memnunum”

Bu arada Hakkinen’in, Lewis Hamilton’un yeni menajeri olacağı yönündeki söylentiler yoğunlaşıyor

 


Yorumlar

  1. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Hatta "Jackie Stewart" Da Korkagin Teki YA Size Göre "3 dünya şampiyonluğu
    100 start
    17 pol pozisyonu
    15 en hızlı tur zamanı
    37 finish göremeyen yarış
    43 podyum
    27 yarış galibiyeti
    359 toplam puana sahip olan" Insan…
    Ki O yillardaki f1 araclarini bilenler cok iyi bilir daha az mekanik daha cok sürücü yetenegi

  2. ''Mika Hakkinen korkakti''. Bu cumleye katiliyorum ama Gulmekten !!!

  3. Bazı yorumları okuyunca hadi ya diyorum kendi içimden.Yaşım 27 ve 96 senesiyle birlikte f1 izlemeye başladım.Mikacı olarakta kaldım.Mika'nın kendisinin her ne kadar o sene doğdugu oğlu Hugo'dan sonra ailesine zaman ayıramamyı söylesede işin aslı öyle değildir tabiki.Korkak anlamında gereken cevaplar verilmiş,gidişininde korkaklık olarak açıklanmasıda doğru olmaz.Mika'nın zorlamayan bir pilottu denmesine de karşıydım.Son ana kadar Mika her türlü maksimumu çıkarana kadar o dönemim McLaren'ini zorluyordu.Özellikle Mika gidişinden sonra takımım hep McLaren kaldı pilotumda halen Mika'dır.Sanki ailem içerisinden biri,tanıdık gelmişti:))

  4. Bence elinden gelenin hepsini yaptı ama artık Ferrari o kadar güçlüydü ki kendisi ne yaparsa yapsın ( ki orada yine ferrari'ye karşı sağlam bir duruş sergilemiştir) yetişemedi. Böyle pilotlar, büyük pilotlar, kazanamazlarsa yarışmalarınında bir anlamifade ettiğini düşünmezler. Mclaren güzel bir acaç veremedi ve Mika'da bu spordan zamanla soğudu ailesi ile beraber oldu. Mika açık ara liderken bile ayağını gazdan çekmeyen cesur bir pilottu… Korkaklıkta neymiş 🙂

  5. Valla bir Hakkinen taraftarı olarak, Hakkinen'e "korkak" denilmesine çok gülerim ve karşı çıkarım. Belçika 2000'de Schumacher'e o geçiş hamlesini yapan pilota korkak denilmesi komik.

  6. dikkatini çekerim o mclaren mercedesle coulthart ve montoyada dayanıksızlık sorunlarını çok yaşadı

  7. Jetman , Mclarenin en yetkili ağızlarından birisi o dedigin ilginc olayla ilgili açıklama yapmıştı.

    Kimi raikonenin sürüş sitili agresif oldugu için bazı vites geçişleri olsun ,gaza yükleniş tarzıyla , frenleme noktalarındaki tepkisi tam olarak mclaren aracına uymuyordu. Eğer Hakineni hatırlıyorsan çok agresif bir plot degildi, raikonen kadar.
    (( Hakinen ile ilgili söylediigim şey sadece son 3 senesi için geçerli))

  8. MagicAlonso avatarı

    arkadaşlar bu bi korkudur yenilmekten korktu başka ne açıklaması olabilir o aldığı şampiyonluklarla anılmak istedi hep ben 9 yaşımdan beri 15 yıldır kesintisiz F1 i takip ediyorum.Fakat hakkinen shumi karşısında daha fazla kaybetmeyi göze alamadı.Yoksa bahsettiğim korku altına…. ile benzer bi korku değil.Ayrıca bende mikayı pilot olarak çok beğeniyordum ve F1 izleyicisine çok güzel anlar yaşattı ama erken ayrılışıyla ona duyduğum sempati azaldı.

  9. jet man tam da yazacagim seyleri yazmissin 🙂

    bu arada 2007 ve sonrasinda bu tur sorunlarin yasanmamasinin sebebi motorlarin once kisitlanip daha sonra dondurulmasidir. ne kadar cok gelistirirsen motoru, o kadar cok risk almis ve dayaniklilik sorunlarinin cogalmasini goze almis olursun.

    ornegin monza 2006'da renault; b versiyon bir motor denemisti diye hatirliyorum.

  10. hakkinen in bırakma kararı isabetliydi çünkü o bıraktıktan sonra 2007 yılına kada mclaren mercedes hep dayanıklılık sorunlarıyla uğraştı.özeellikle kimi bu konuda çok muzdarip oldu.ne zamanki kimi 2007 de mclareni bıraktı farrariye geldi.hamide mclaren e geldi o zaman dayanıklılk sorunları bitti mclarenin buda enteresan bi nokta.

  11. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Mika Hakkinen Korkak Evet =))
    Nasil Bir F1 İzleyecisi Oldugunuz Belli

  12. mika korkak değildi mclaren merecedes sürekli dayanıklılık sorunları yaşıyordu.ferrari ise mükemmel dayanıklı ve güçlü bi arabaydı.mika ferraride schumi ile takım arkadaşı olamayacağına göre tek seçenek diğer en güçlü takım mclaren mercedesti ama dediğim gibi çok dayanıksızdı.oda bu sorunlardan bıktı schumi ile o şartlarda daha fazla mücadele etmek istemedi.o korkak değildi

  13. inci incili avatarı

    akıllı adam şu mika…

  14. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Hakkinen korkak mı ?F1 e gelmeş İde bile korkak değildi. Bu adama kızdığım tek şey çok ama çok erken bıraktı.

  15. MagicAlonso avatarı

    mika iyi pilottu bu tartışılmaz ama bana göre ayrıca korkakdı.Hem shumiden hemde yeni nesilden korktu.Şampiyonluklarına başkalarını ekleyemeyeceğini ve sürekli o yenilgiler neticesinde başarılarının değer kaybedeceğini düşündü.Shumi ile kapıştığı yıllar gerçekten çok zevkliydi ama şunuda unutmamak gerekir hakkinennin iyi bir pilot anılmasının tek sebebi shumi iel giriştiği mücadeledir tıpkı Alonso ve kimi gibi.Bu pilotların popüler olmasının en büyük sebebi efsane olmuş bir pilota karşı yarışmaları ve başarı kazanmalarıdır.

  16. hakkinen bu sporda hiç bir mazerete ve merhamete yer olmadığını da ekledi.
    mazeretiniz varsa dönmezsiniz.döndüyseniz hiç mazeret kabul edilemez.

  17. herkes şumi ile alakalı yorum yapıyor. bu gayet doğal. mika hakinen ile şumi 147 sefer aynı yarışta yer almışlar. bazı istatistiki rakamlar…
    mika şumi
    yarış 147 147
    galibiyet 19 51
    pol pozisyon 21 42
    podyum 46 87
    fastest lap 22 37
    puan 388 739

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir