Ferrari, Gizli Sigara Reklamı İddialarını Yalanladı

yazar:

kategori:

Bu hafta The Times gazetesindeki bir habere göre sağlık uzmanları, F10’un üzerindeki takımın sponsoru Philip Morris ile ilişkilendirilen barkot işaretinin incelenmesi adına İngiltere Hükümeti’ni teşvik ediyor.

İtalyan takım tarafından yayımlanan bildiride Ferrari, 2007 senesinden beri, yasaları izin veren ülkelerde dahil olmak üzere araçlarında herhangi bir (Marlboro) logo yer almadığını belirtti.


Yorumlar

  1. Yılmaz M. Güler avatarı
    Yılmaz M. Güler

    açıklama da çok saçma eğer bu barkodlar markalarını çağrıştırmıyorsa boş yere para döküyorlar ferrari'ye..

  2. mert merter avatarı

    Bu barkot ve renklerin bahsi gecen sigara markasini cagristirdigini bizim bebekler bile anliyor savunulacak hic bir sey yok renk kirmizi olabilir ama barkot isin icine girince :)) tam bir reklam kokusu aliyorum

  3. Şöyle bir durum var yalnız. Sigara yasağının olmadığı ülkelerde de Philip Morris Marlboro markasının adını kullanmıyor onun yerine barkod kullanıyor. Konu ile ilgili PM cephesinden de açıklama gelmişti, onların da amacı barkod reklamlarının Marlboro'yu çağrıştırmasını ve tanınırlığını artırmak olduğunu söylemişlerdi. Belki bu konuda bir soruşturma olabilir fakat üzerinden sene geçti yeni mi akıllarına geldi diye soruyor insan.

  4. ben bilmiyorum mesela

  5. birde reklam kimere yapılır.daha çok o ürün ile ilgisi olmayan kitlelere yapılmazmı.pekala bu kitlenin bunun (barkotun) marlboroya ait olduğunu nerden bilecekte reklam yapmış olacak ferrari.kusura bakmayın ama biraz saçma bir suçlama olmuş.

  6. gizli = reklam: ne kadar ters kelimeler içerikleri itibariyle öyle değilmi.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    İyide o barkodun marlboro'yu ifade ettiğini bilmeyen varmıki?

    bu güne kadar fark edememişlermi yani.

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Ducati de de var.Şimdi Mclaren dede vardı Jonnie Walker. Kimseye bir zararı yok.Hatta Mild Seven West vs de çook cool duruyordu bence.

  9. insan algısı yoğunlaşmadığı zaman önceki gördüklerini aynı şekilde algılar. yani ferrari daha önce o kısımda marlboro logosu kullanıyordu, şu an yasaklandı ama uzun zamandır yarış izleyenler yine o logonun o şekilde olduğunu algılıyorlar.
    ama burada bariz bir logo yok, dolayısıyla tam suçlamananın anlamı manasız. philip morris firması bunu kabul etmişse, kendilerini bu şekilde yayınlatmaktan rahatsız olmuyorlarsa, çok da sorun olacağını zannetmiyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir