Schumacher'e Fransa'dan Ödül

yazar:

kategori:

Törendeki konuklar arasında 7 dünya şampiyonluğu kazanan pilotun eski takım patronu, FIA Başkanı Jean Todt ve Jean Alesi de bulunuyordu.

Fillon: “(Schumacher ile) kıyaslanacak birini bulmak için Formula 1’in kökenlerine gitmeli ve efsane Juan Manuel Fangio’ya bakmalıyız.”

Bu ay başlarında Lotus patronu ve AirAsia’nın sahibi Tony Fernandes de, havacılık sektörüne yaptığı katkılar dolayısıyla aynı ödülü almıştı.

1802’de Napolyon tarafından başlatılan Legion d’honneur ödülü, Fransız hükümetinin Fransa dışındaki şahıslara verebileceği en büyük onur.


Yorumlar

  1. f1'i f1 yapan efsane shumi'dir.Efsane adam Shumi'ye eleştiriler saygıyla ve ölçülü olmalıdır.

  2. şaunda onu eleştirenlere sormak isterim.sennaya sonsuz saygı duyuyorsunuz ama shumiye gelince onu yerden yere vuruyorsunuz.sanki 7 kez şampiyon olan o değil sanki tüm rekorlar ona ait değil.ben geçtiğimiz sene bile onun valencia da araç içinde göreceğimize tv de pilot barında msc yazacağı için çok sevinmiştim.şimdi nasıl oluyorda senna ölmeden 1 saniye arkasında olan ona en yakın olan insan vede aynalarında gördüğü son insan kimdir diye soruyorum onunla aynı asfaltı paylaşan insanın hala araçta olduğu görmek sizce bir rüya değilde nedir.bunu bütün eleştirenlere soruyorum.adam akıllı yerinizde oturun bu shumi imola 94 teki shumi 1-2 sene sonra artık o araçta olmayacak.dünya dönüyor daha dün gibi brezilya 2008 deki mücadele ama zaman su gibi geçiyor demek istediğim 2013 te shumi olmayabilir.benim gibi olun sevsenizde sevmesenizde ona geçmişin anısına saygı gösterin.

  3. Schumii Kimi avatarı

    Hala Schumi'nin kıymetini bilenlerin olduğunu görmek sevindirici.

  4. aslında bizimde böyle bir onur ödülümüz olmalı. konusunda değerli bütün insanları belli dönemlerde çağırıp misafirperverliğimizde gösterip bu ödüllerden bol bol dağıtmalıyız. çok güzel reklamda olur. geçenlerde vapurla şöyle bir boğaz turu yaptım. hakikaten güzel bir ülkede yaşıyoruz kıymetini bilmiyoruz(kendi adıma söylemiş olayım sizleri tenzih ederim). hülas tanıtmalıyız ülkemizi…buraları bize bırakanlara rahmet…

  5. schumi kazandığı kupa ve ödülleri koymak için büyükçe bir müze açsın kendine 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir