Dört Yarışın Ardından En Dayanıklı Takım McLaren Oldu

yazar:

kategori:

Britanyalı takım bu sezon her iki aracıyla da ilk dört yarıştaki tüm turları tamamlayan tek takım oldu. İkinci sıradaki takım ise Malezya’da Fernando Alonso’nun motor sorunu yaşaması dışında yarış dışı kalmayan Ferrari oldu.

%92.4 oranla üçüncü sırada yer alan takımsa dayanıklılık sorunları yaşayacağı düşünülen Red Bull Racing. Sadece Sebastien Vettel’in Melbourne’de yaşadığı tekerlek somunu yarış dışı kalmalarına yol açmıştı şimdiye kadar. Mark Webber ise tüm yarışlarda ilk dokuz sıra içerisinde finişe ulaşmayı başardı.

Benzer şekilde Mercedes’te de tek araç şimdiye kadar bir kez yarış dışı kaldı. (Michael Schumacher’in Çin’de yaşadığı sorun) Alman takım %89.2 oranla dördüncü sırada yer alıyor.

Williams’ta da Sadece Nico Hulkenberg bir kez yarış dışı kaldı ancak, yarışın ilk turunda gerçekleştiğinden takım dayanıklılık sıralamasında %86 ile beşinci sırada kaldı.

Renault’da ise Robert Kubica tüm yarışlarda finişe ulaşırken, Vitaly Petrov üç kez yarış dışı kaldı. Fransız takım %75.1 ile altıncı sırada. Rus pilor Bahreyn’de kerbe çarparak süspansiyonuna hasar vermiş, Melbourne’de spin atarak çakıl alanda kalmış ve Malezya’da da vites kutusu problemiyle yarış dışı kalmıştı.

Yeni takımlardan Lotus ise %75 ile etkileyici bir şekilde yedinci sırada yer alıyor. İtalyan pilot Jarno Trulli Sepang’da 10 tur geriden yarışı bitirdiği için klasmana girememiş ve Melbourne’de de hidrolik sorun nedeniyle yarış öncesi sorun yaşamış ve start alamamıştı.

Toro Rosso’da JAime Alguersuari tüm yarışları tamamladı ancak Sebastien Buemi Avustralya ve Çin’de ilk turda yarış dışı kalmıştı.

Force India artık rakipleri için ciddi bir tehdit olduğunu düşünüyor olsa da dayanıklılık açısından %65.9 ile dokuzuncu sırada kaldı. Liuzzi Çin’de kaza yaparak yarış dışı aklmış ve Malezya’da da gaz pedalı sorunu yaşamıştı. Sutil de Melbourne’de Mercedes motorundaki sorun nedeniyle yarış dışı kalmıştı.

HRT ise ilk iki yarışın ardından sadace bir otomobili ile finişe ulaşabilmişti ancak Bruno Senna ve Karun Chandhok Malezya ve Çin’de finişe ulaşabildiler.

Virgin ve Sauber takımları ise dayanıklılık listesinin son sırasında yer alıyorlar. Virgin sadece Lucas di Grassi’nin Malezya’da uyguladığı yakıt tasarrufu stratejisiyle finişi görerek %33.8 oranla on birinci sırada yer alırken Sauber’de sadece Pedro de le Rosa Melbourne’de finiş görebilmişti. Takım %25.5 ile son sırada yer aldı.


Yorumlar

  1. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ayrıyetten redbulların cıddı dayanıklılık sorunları var gıbı duruyo suana kadar ve cınde tempoları hıc ıyı degıldı ınsallah gelsıırler

  2. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    ben kutahyada askerım ve ayın 8 ınde dagılıma gıdıyorum bursaya dusutum neyse bu ozel bılgı ıcın kusura bakmayın ayrıyetten yarısların tamamını ızledım suana kadar bence mclaren ve ferrarı cok yakınlar hatta dıp dıpeler sadece alonosonun malezyadakı sorunu ve onuda cozdulerdıye bılıyorum onun harıcnde suana kadar ferrarının ve alonsonun sansızlıgı vardı yaklasık 3 yarıstır arkalardan yukselıyo alonso genede puanı ıyı bu goz ardı edılemez ben ce ferarı ve alonsonun bıraz sansa ıhtıyacı var okdar ve yarıslardan ınanılmaz keyıf aldım ınanılmaz gecıslı mutıs poyraz savcı ufukta kırızmı var sozlerıne karsılık son 3 yarsıı ızlesın ona yeter dıyebılırm

  3. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    gecen yılın son yarışı abu dhabi de kazanabileceği yarışı fren arızasıyla bırakmak zorunda kalmıştı,en son hatırladığım bu,onun dışında son 3-4 yıldır hatta 2006 yı da içine alabileceğimiz bir şekilde,oldukça sağlam araçlar yapıyoruz.. tabii performans olarak dayanıklılıkla paralel bir durum yok..

  4. Tamamladığı tur / Km

    McLaren; 438 / 2462,906

    Ferrari; 436 / 2451,820

    Red Bull; 405 / 2287,907

    Mercedes; 391 / 2202,385

    Renault; 329 / 1843,263

    Liderlik yaptığı tur / Km

    McLaren; 70 / 376,834

    Ferrari; 18 / 111,496

    Red Bull; 114 / 650,604

    Mercedes; 16 / 87,216

    Renault; 0 / 0

  5. Mclaren şu anda dayanıklıkta bir numara.En son hamiltonun ne zaman dayanıklık sorunu yaşadığını hatırlayamıyorum bile.

  6. mercedeste iyi schuminin bi mekanik sorunu oldu o kadar tahtaya vuralım hiç motor sorunu yaşamadık.hey maşallah olcak olacak mercedes rekabetçi olacak (şu 3 haftalık aradan öyle bunaldımki artık laf olsun diye yazmaya başladım hayırlısı)

  7. "Sutil de Melbourne'de Ferrari motorundaki sorun nedeniyle yarış dışı kalmıştı."

    Force İndia Mercedes motoru kullanıyor yanlışlık olmuş.

  8. Alonsothebest_Massa avatarı
    Alonsothebest_Massa

    Lotus iyiymiş.Umarım bu sorun sezon boyunca tek olur ve yaşanmaz bir daha.

  9. Sezon sonuna kadar hep böyle olması dilegiyle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir